Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #5750 üzenetére
Ah, megvan! A BrightnessValue rational típusú, ezért nem tud vele mit kezdeni a Tasker... Egyelőre nem jöttem rá, hogy akkor mégis pl Stringként hogyan lehet a Taskernek átadni az értéket, de a pluginom picit átalakítottam és az legalább működik!
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
aprokaroka87
nagyúr
Vajon ezzel a javafunction-al le lehet kérdezni a rendszertől azon eszköz adatát ami wifi-hotspot megosztás során a készülékhez csatlakozik?
a tűzfalas megoldáshoz lehet jó lenne.
Api level:17
[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
Meg lehet oldani Taskerral AutoInput plugin vagy bármi más segítségével, hogy az USB-n csatlakoztatott egér eseményeire reagáljon - move, buttondown, click, scroll, ilyesmik - egérmutató koordinátákat visszadva?
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #5752 üzenetére
Szia!
Sajnos nem találtam a Taskerben elérhető functionok közt a WifiApControl-t, így egyelőre szerintem Java function segítségével nem fogod tudni kinyerni ezeket az adatokat.
Viszont, ha csak a csatlakoztatott eszköz IP-re és MAC címre lenne pl szükséged, akkor az javaslom, hogy dolgozd fel az ARP "táblát". Ezt egyébként egy mezei shellparanccsal be tudod tölteni Tasker változóba:
cat /proc/net/arp
-
kaciokos
őstag
No, megvan a következő projektem: szeretném, ha akkor, amikor a kocsiban telóról Bluetooth-on keresztül zenét hallgatok, akkor feltolja maximumra a BT hangerőt, utána pedig visszavegye közepesre.
A BT kapcsolódát sikerült is detektálnom, de hogy szól-e a zene a telefonon, azt nem annyira sikerült. PowerAMP-ot használok zenelejátszásra, és arra gondoltam, hogy azt figyeltetem, hogy a notification bar-ba mikor tesz ki valamit a PowerAMP, de ezt valahogy nem veszi észre a Tasker.
További tesztek során kiderült, hogy ha csak egy olyan profilt készítek, hogy figyelje, mikor tesz ki egy adott alkalmazás egy notification-t, az sem működik, másik alkalmazással sem.
Az Event -> UI -> Notification feltételt használtam, vagy ez nem erre való?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz kaciokos #5755 üzenetére
Tudomásom szerint az csak az értesitésekre vonatkozik...tehát pl gmail,vagy sms értesitésre.
Esetleg nézd meg a play áruházban a "Tasker Music" kulcsszavas keresést..mert annó használtam egy olyan Tasker plugin-t amiben ki lehetett választani egy megadott zenelejátszót és ahhoz lehetett rendelni feladatokat...azt tudom hogy ingyenes volt...de nem emlékszek a nevére.
-
Mr Dini
addikt
válasz kaciokos #5755 üzenetére
Én azt csínálnám, hogy létrehoznék egy másik profilt intent received feltételként, majd beírnám neki a com.maxmpz.audioplayer.STATUS_CHANGED Action paramétert. Aztán egy hozzá rendelt taskba beletenném, hogy Variable set %Pampaused %paused (a globális %Pampaused változó értéke legyen a lokális %paused változó).
Így, ha megy a lejátszás, akkor a változó azt hiszem false lesz, egyébként pedig true.
És ezt a változót figyelném a BT kihangosítós taskban. Pl első elemként egy exit-et tennék be, aminek betenném feltételnek, hogy csak akkor hajtódjon végre, ha a %Pampaused egyenlő true-val, azaz csak akkor lépjen ki, ha nem megy a lejátszás, különben fut tovább zavartalanul a task.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Ha jól olvasom 5.x-től Material ui lesz.
-
HREH
senior tag
válasz aprokaroka87 #5759 üzenetére
Igen, 1-2 héten belül elvileg jön a frissítés sok új funkcióval és a Material Design is belekerül végre.
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
Mr Dini
addikt
válasz kaciokos #5762 üzenetére
Nem kell hozzá plugin, a PowerAMP küld egy intentet és ezt figyeltetjük a Taskerrel.
A profiles fülön katt a + jelre, majd válaszd az eventet és azon belül a keresőbe írd be, hogy Send intent.
Ezen belül az Action paraméterhez kerüljön a com.maxmpz[...].
Majd rendelj hozzá egy taskot, amiben van egy mezei Variable set, ami a %paused lokális változó értékét beállítja a %Pampaused változó értékének. Így megmarad a legutóbbi állapot egy globális változóban, a %Pampausedben.
[ Szerkesztve ]
-
kaciokos
őstag
válasz Mr Dini #5763 üzenetére
OK, így már menni fog, köszi, csak ezt az Intent-es cuccot nem találtam, e kereső meg nem jutott eszembe.
Amúgy logikának fordítottat tervezek, mint amit te javasoltál, mert azzal az lenne a probléma, hogy a BT csatlakozás mindig előbb történik, mint a zeneindítás, mert a zenét vagy kézzel indítom, vagy a PowerAMP automuatikusan indítja, de akkor is a BT csatlakozás hatására. Szóval a tervem az, hogy a BT kapcsolásos profil fog beállítani egy globális változót, és a PowerAMP Intent figyelő profil task-jában pedig ettől a változótól és a %paused állapotától függően maxolom a hangerőt.
Sokadszorra is köszi.
-
Mr Dini
addikt
Csak kíváncsiságból feltettem pár Lollis eszközre és emulátorra a Taskert és megnéztem, hogy tudja-e kezelni az SD írás panelt és úgy tűnt, hogy nem jelenik meg a menüpont egyik esetben sem... Így, hogy ne kelljen mindenkinek az általam patchelt Taskeremet linkelni, kerestem egy workaroundot erre...
Szóval, első lépésként létrehoztam egy új taskot, majd rámentem a pluszjelre és azon belül a System->Send Intent-et választottam. Majd az ezt követő ablakban az Action részhez beillesztettem az android.intent.action.OPEN_DOCUMENT_TREE intent URI-t, majd egészen lent, a Target listában az alap Broadcast receivert lecseréltem Activityre.
Ezt követően a taskot bármikor lefuttatva felugrik a rendszer fájlkezelő activityje, ahol ki lehet választani, hogy mihez férhessen hozzá a Tasker.
Egy dolgot nem tudtam tesztelni, az pedig, hogy így megmarad-e reboot után az app joga. Ha nem, akkor ezen csak a Java function segíthet, vagy adb-n keresztül lehetne perzisztensen megadni neki ezt a jogot, de ezeket a megoldásokat kifejtem bővebben, ha érdekel valakit!
2. Annak nem kell ezt megcsinálni, akinek már volt fent a patchelt Taskerem, mivel az elintézi, hogy a rendszer cacheben még a Tasker törlés és Play verzióra (vissza)frissítés után is megmaradjon a jog neki.
BTW robot alatt sem találtam ilyen gyári opciót, de természetesen ez a megoldás működik ott, és a többi automatizáló esetében is, amennyiben tudnak Activity-t indítani GUI szálon...
3. Ez a Java functions eszméletlen sokrétű, nem is tudom, miért nem foglalkoztam vele többet eddig! Ugyan nem lehet vele egy komplett appot összehozni, meg rengeteg limitációja van, de a segítségével nagyon komplex taskokat is össze tudok dobni! És mindezt natív Android APIkon keresztül... Zseniális ötlet!
Csak azt sajnálom, hogy a Looper nem működik rendesen, így GUIval kapcsolatos dolgokat nem tudok belőle kihozni és marad a Scene, meg a JS... A fejlesztő meg nem akar vele mit kezdeni...
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #5766 üzenetére
Szuper!
Köszi a visszajelzést és a tesztelést!
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #5768 üzenetére
Nem állítottam egy szóval sem, hogy a Tasker kezeli az ilyesmit. Szép is lenne, ha a Tasker önmagának tudna ilyen jogokat adni!
Ezzel csak meghívja az app az Android rendszer egy beépített fájlkezelőjét (ez Nálad lehetséges, hogy Dokumentumok névvel szerepel), és innen tudod betallózni a fájlokat/mappákat, amihez engedélyt adsz a Taskernek. És ha van engedély, egy ún. Vault megengedi az appnak, hogy lekérje a fájlt a rendelkezésre álló API-k segítségével.
[Link ahol magáról az Activityről olvashatsz]
Illetve érdemes még a Vaultnak is utánanézni...
-
kaciokos
őstag
válasz Mr Dini #5765 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok peches, de nekem sehogy sem megy.
1. A patchelt verziónál megvolt a menüpont, működött is az írás SD-re.
2. Sajnos a patchelt nem tudta detektálni az asztali dokkolóm, ami nekem fontosabb, ezért leszedtem, és visszaraktam a Play-es verziót, de ezután már nem tudta írni az SD-t.
3. Megcsináltam a task-ot, amit az elején említesz, fel is hozta az ominózus ablakot, ahol ki is választottam az egész SD kártyát, ennek ellenére a Tasker továbbra sem tudja írni.Igazából én már elengedtem a témát, mert a fényképeket, amiket át szerettem volna nevezni, átmozgattam a belső memóriába, másra meg most nem kell az SD írás, meg amúgy is még idén tervezek egy telefoncserét, csak gondoltam, szólok, hogy legyen több teszteredmény.
Ja, amúgy Sony Xperia Z1 Compact, Android 5.1.1
-
kanocpapa
tag
sziasztok! költöznöm kellett egy samsung grand neo plusra. vittem a taskert és a hozzá tartozó dolgokat a telefonra és nagyjából minden jól működik, de a gps-t nem tudom bekapcsoltatni vele. próbáltam secure settings-el is, de nem működik. a telefon hibája lehet szerintetek . köszi előre is válaszokat!
-
HREH
senior tag
válasz kanocpapa #5772 üzenetére
GPS kapcsolás csak root-tal megy 2.3.3 óta
Secure Settings meg már több, mint 2 éve nem frissült, én keresnék valami mást, Xposed+GravityBox pl. tud GPS-t kapcsolni.[ Szerkesztve ]
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
kanocpapa
tag
root van és a másik telón használtam is a taszkot, de ezen nem akar dolgozni. az első rootoláskor több dolog is elszállt (pl: képernyőforgatás). megpróbáltam orvosolni a google segítségével , de nem sikerült. most töröltem a rendszert, kerestem hozzá egy frissebb verziót, és másképp rootoltam mint először (mivel azt írták a neten, hogy a root miatt nem működnek dolgok). nagyjából minden működik, de ez nem.
[ Szerkesztve ]
-
kanocpapa
tag
válasz aprokaroka87 #5775 üzenetére
szia! ezt még nem ismerem. a Device Settingsen belül mit kell bekapcsolni a gps kapcsolgatásához. már háromszor végignéztem, de nem találok semmit ami működne. lehet, már túl sokat nézem.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz kanocpapa #5776 üzenetére
Ha van terminal emulatorod
akkor add ki a következő parancsotsu "enter gomb megnyom"
majd
settings put secure location_providers_allowed +gps
majd megint "enter" gombha így bekapcsolja a gps-t az jó hír
Természetesen a terminal emulatornak kell a root jog,ahogy olvastam az van
[ Szerkesztve ]
-
HREH
senior tag
válasz kanocpapa #5776 üzenetére
Tasknál + jel > Action > Code > Run Shell
GPS bekapcsolás:settings put secure location_providers_allowed +gps
GPS kikapcsolássettings put secure location_providers_allowed -gps
Use Root-hoz mindkét esetben pipa.
aprokakroka: hagyjuk már a secure settingset,amire már több, mint 2 éve tojik a fejlesztő, ill. terminal emulator sem kell, mindent meg lehet oldanai natívan Taskeren belül is.
[ Szerkesztve ]
-
kanocpapa
tag
válasz aprokaroka87 #5777 üzenetére
sajnos nincs emulátorom. nem tudom, hogy érdemes e egyáltalán ennyire beleélnem magam ebbe. az egész azért volt, mert a régi telefonomon működött egy taszk, ami bekapcsolta a gps-t, aztán pedig elindított egy kerékpáros gps-es programot. a lényeg az volt, hogy egy kattintással tudjak indítani mindent. most a secure settinges dolog ezen a telcsin nem működik. gondoltam, hátha... úgy tűnik ez a telefon nem szereti valamiért ezt a taszkot...
-
kanocpapa
tag
válasz aprokaroka87 #5780 üzenetére
köszönöm szépen Neked is! közben már el is olvastam és be is állítottam.
-
aprokaroka87
nagyúr
Használ valaki AFWALL+ plugint?
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #5785 üzenetére
Igen, de nem csak erre használható. Bármelyik taskba beleteheted.
A trükk az, hogy az autotools is a settings parancsot használja, csak GUI-n keresztül tudod utasítani a rendszert. Ezért kell neki adb-n megadni a secure_settings jogot, pont, mint a patchelt Taskeremnek.
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #5787 üzenetére
Nem. Ez az adott alkalmazás nevében fut le (már, ha van hozzá joga), és a settings.db-be nyúl bele közvetett úton.
-
Bozek
nagyúr
válasz Mr Dini #5786 üzenetére
Nagy találmány az AutoTools. ADB-n keresztül megadott joggal még Logcat-et is olvas.
Sajnos nálam a mobilnet kapcsolgatása nem megy vele, csak látszólag. A Quick Settings-ben elszürkül a kapcsoló, de attól még vígan megy a net. Mondjuk megoldás van rá, AdGuard tűzfala egész jó cucc root nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
A global/mobile_data-ra csak én nem talállok leírást az android developers oldalon?
Értéke 1 ha aktív a mobilnet,0 esetén csak látszolag kapcsolja ki.
Na most vagy nem 0 kell..vagy pedig csak egy értéke lehet.Probáltam már -1-et is..de semmi
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #5790 üzenetére
Az nem fogja kikapcsolni a mobilnetet, csak az éppen aktuális státuszt tárolja tudtommal.
Egyedül az svc data disable parancs tudja shellből kikapcsolni, de ehhez meg root szükséges...
-
hetn
tag
válasz aprokaroka87 #5792 üzenetére
...ahogy én kivettem, root jog nélkül nem tudod kapcsolni a mobilnetet (viva Google ), csak az adatforgalmat tudod kapcsolgatni, programonként - mintha az "alkalmazások engedélyei" menüpontban állítgatnád (Android 6+). kb ugyanazt lehet vele elérni mint egy tetszőlegesen konfigurálható tűzfallal
-
aprokaroka87
nagyúr
Hmm lehet hogy talláltam valamit...
bár kis "áldozattal" járHa a Tasknál a phone részt válasszuk ki..ott megkeresük a radio-t...kiválasztjuk hogy az értéke off legyen.
Azután secure settings state settings részében megkeresükk a blobal alatta mobile_data részt..értéknek megadjuk a 0-t.
majd pedig ismét Radio..de most on-t választunkÍgy végülis lekapcsolja a SIM kártyát...ám azt kapja vissza utasitásként hogy a mobilnetet közben "lekapcsolták".
Viszont azt nem tudom hogy a Radio off az elérhető-e mindenkinél
Persze ez azzal jár hogy pár másodpercre kiesik a hálózat
-
aprokaroka87
nagyúr
Arra van valami lehetőség hogy a Tasker lekérdezze egy másik alkalmazás állapotváltozását?
AFWALL+ profilváltást konkrétan
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #5797 üzenetére
Szia!
Amennyiben az adott alkalmazás fel van készítve erre (azaz küld pl egy Broadcast intentet ilyen esetben), akkor minden további nélkül megoldható.
Nem ismerem a programot, de ahogy látom Open Source, szóval átnéztem a kódját, és itt találtam néhány broadcast intentet.
Pl úgy látom, ezt tudnád elkapni státuszváltozáskor:
dev.ukanth.ufirewall.intent.action.STATUS_CHANGED
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #5799 üzenetére
Új profil->Event->System->Intent Received
Majd az action részbe illeszd be az előző kommentemben található intentet.
Aztán pedig rendelj hozzá egy taskot, és ez minden AFWALL állapotváltozáskor le fog futni. Viszont, ha konkrétabb álapotváltozást szeretnél csak figyeltetni, akkor ki kell nyerned az extrákat is hozzá (ez is benne van a linkelt kódban).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Wise (ex-TransferWise)
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik