Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Köszi mindkettőtöknek, már írtam is a csoportba!
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
HREH
senior tag
-
SaGa59
őstag
Felveszel egy profilt, aminek az „incoming call” a triggere. A benne lévő task az első sorában leveszi 0-ra a csengőhangerőt. ha biztos akarsz lenni a dologban, érdemes eleve 0-án tartani, azaz vagy egy kimenő taskkal, esetleg a task végén, vagy alapértelmezetten 0-ra tenni és beállítani, hogy a profil, amikor kilép, mindent állítson vissza, amit elpiszkált.
Aztán felveszel egy wait x sec parancsot, utána megemeled a csengőhangerőt 1-re és így tovább. Sajnos ciklust nem lehet rá írni, mert a hangerőt nem egy változóba teszi, amiben a Do Maths opcióval lehetne növelgetni az értéket a ciklus minden lefutásakor. A %VOLR változó csak olvasható, abban van az aktuális értékÉrdemes lehet beállítani egy másik profilt is, ami arra gerjed, ha „leakasztod a kagylót” és ebben törlöd egy változó tartalmát, amit a másik profil hangerőnövelő taskjának az elején beállítasz. A hangerőnövelő taskban minden emelés előtt ellenőrzöd, hogy van-e még értéke még a változónak, és ha már nincs, exit. Vagy goto az utolsó sorra, ahol kinullázod a hangerőt.
Szerintem ennél nem tudod egyszerűbben megoldani.
[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #5308 üzenetére
A kódkérést nem rendszerinduláskor kell deaktiválni, hanem még a reboot művelet (svc power reboot shellparancs) előtt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #5310 üzenetére
Milyen egy perc?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz #79335424 #5311 üzenetére
Arra gondolok hogy, 06:22 kor kiadod a parancsot, és az újrainditás során olyan gyors hogy nem telik el 1 perc míg a tasker be nem bootol, akkor előfordulhat hogy mégegyszer újraindul a telefon, mivel a Tasker úgy érzékeli hogy 06:22 van.
Ha átlépi a 06:22 akkor már nincs bibi.
Persze ez függ attól is hogy a Tasker mely feladatot hajtsa végre elöször
De mint írtam 1 perc még beleférhet,2 már cinkes.Én egyszer futottam bele abba hogy pl 11:30-11:55 re raktam egy reboot profilt,még kezdőként és bizony abban a 25 percben jópárszor újraindult úgy a telefon hogy szinte tehettlen voltam.
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #5312 üzenetére
Fura. Ez talán a folyamat alapú szabályzás miatt lehet. Robotban ilyen nem fordulhat elő, mivel esemény alapú. Elérkezik az adott időpillanat eseménye, a műveletek végrehajtódnak, de a Robot a továbbiakban nem monitorozza, hogy adott idő van-e (hacsak külön nem kényszeríted rá).
De ezt a problémát egyszerű áthidalni. Egy perc várakozással kell kezdeni, aztán kikapcsoltatni a kódkérést, majd reboot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #5312 üzenetére
Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy a task elejére teszek egy exit-et, ezt if-hez kötöm, ami azt ellenőrzi, hogy egy általam beállított globális változó egyenlő-e a mai napi dátummal (a Tasker egyik beépített változójával hasonlítom össze). Ha nem, akkor a következő lépés a változó beállítása a mai dátumra, aztán továbblép a task tényleges részére.
Persze ezzel meg az a bibi, hogy ez csak naponta egyszeri lefutásnál működhet, hiszen akkor változik a dátum. A másik hátulütője, hogy teleszemeteli sok task esetén a globális változó listád változókkal, ami ugye memória... Így én inkább írtam egy JS kódot, amit minden ilyen jellegű (időzített) taskom elején meghívok és ő intézi az időzítést.
(#5314) Somatom
Látod, a robot sem tökéletes!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Mr Dini
addikt
Sajnos ciklust nem lehet rá írni, mert a hangerőt nem egy változóba teszi, amiben a Do Maths opcióval lehetne növelgetni az értéket a ciklus minden lefutásakor. A %VOLR változó csak olvasható, abban van az aktuális érték
Üdv!
Szerintem minden további nélkül lehet erre ciklust gyártani. Csak annyi a trükkje, hogy az task elején a %VOLR változ értékét egy Variable set-tel beállítod egy tetszőleges, lokális változónak. Majd a cikluson belül beállítod a hangerőt a lokális változó értékére, aztán ezzel a Do Math-szal hozzáadsz +1-et, egészen addig, míg a hangerő el nem éri a maximumot. És a ciklusnak is be kell állítani, hogy a hangerő max értékéig fusson le, különben ugye végtelen loopod lesz...
(#5316) Somatom
Gyere át a Tasker birodalmába! Itt is van support magától a fejlesztőtől. Viszont csak angolul tud...
[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
válasz Mr Dini #5317 üzenetére
Mint írtam, a %VOLR-t a tasker nem hagyja írni, kipróbáltam.A hangerő változtatás meg egy „csúszkán” lehetséges, érték beírással nem. Azaz nem tudod úgy állítani a hangerőt, hogy egy változó értékét adod át neki. Legalábbis eddig nem találtam rá lehetőséget.
A ciklust eleve max 15 lépésre kell megírni, ha megy azzal is.
(#5307) Somatom
Én csak egy audacityt ismerek, az egy hangeditor PC−re. Hogy jön itt képbe?
[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
törölt tag
válasz Mr Dini #5317 üzenetére
Ezt nem értettem én sem, csak nem akartam belevau, mivel nem ismerem a Tasker -t. De Robotban ugyanígy kell, tök egyszerű, és biztos voltam benne, hogy Tasker -ben is van valamilyen "változó érték = lokális változó + X egész szám konstans" definíció.
SaGa59:
Esetleg a lokális változót globálisba kimenteni, módosítani, és azt megadni?Én is arra az Audacity -re gondoltam. Pikk-pakk megszerkeszted emelkedő hangerősre a csengőhangot, és ennyi. Én még szünetet is szoktam bele tenni a hívástiltások késése, és az esetleges környezeti zaj hangmintavételezése miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Ja, értem mire célzol! Hát valóban, a csúszkára nem gondoltam, mivel soha nem használtam még... Cm romban alap a hangerő emelés!
De van egy kiváló workaround ötletem az egészre!
(#5319) Somatom
Esetleg a lokális változót globálisba kimenteni, módosítani, és azt megadni?
A Tasker beépített változói globálisak. De az ötlet jó, ha megnézed, én is ezt tanácsoltam neki pár hsz-szel feljebb. A gond csak az, hogy a hangerőt a Tasker egy vízszintes "csúszkán" állítja és nem tud pl változóból állítani... Legalábbis a kolléga szerint (én még nem néztem rá).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mr Dini #5322 üzenetére
Ha már a változóknál tartunk.... Tasker -ben meg lehet adni változó értékét egy intent uri -jának? Robotban ilyet nem lehet, csak fix uri -t tudok bepötyögni, és ez nagyon gáz. Pl. Intent action dial, ahol a hívandó telefonszám egy változó értéke lenne. Nem írhatok külön parancsot a névjegyzék összes számához.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Ez a csuszkával hangerő emelés szerintem nem is folyamatos, hanem olyan darabos.
Ugye pl mtk enginner modban lehet szabályozni hogy pl egy 0-15 közti médiahangerő sáv 1 értéke mennyi legyen, namost én a multkor ez úgy állitottam be hogy minden egyes szintugrás értéke 20 legyen.
Százalékos aránynak is akkor lenne értelme ha 1-100%-ig pont annyival ugorjon hogy az folyamatosan hallható legyen.
Illetve itt számitana a csengőhang hossza is.
-
SaGa59
őstag
válasz Mr Dini #5322 üzenetére
Megnéztem és igen, így megoldható:
For %Hangero 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15
Ringer Volume = %Hangero
wait 2 sec
end forA trükk az, hogy a Taskerben az Audio - Ringer Volume beállításnál a csúszka fölött jobb oldalt van két egymást keresztező kacskaringós nyíl, arra kell rányomni és átvált a változó kijelölő nézetre, de itt nem a Volume - ringer változót kell kikeresni, met az csak olvasható, hanem a for ciklusváltozóját.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #5324 üzenetére
Sztem kevered a dolgokat. Rendszer szinten 1-100% között akár egyesével is tudod állítani. Az MTK Engineering -ben azért van másképp definiálva, hogy a 0, és a 100 között ne kelljen 100 -szor megnyomni a hangerő gombot. De, pl. Robotban alapértelmezetten konkrét % -os számértékeket lehet megadni, tehát akár 1% -onként is változtathatom időegységenként a hangerőt. Vagyis, maga a rendszer képes rá.
[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
válasz aprokaroka87 #5326 üzenetére
Nem annyira, mintha százalékban lenne megadva 1-100 között, de gyanítom, olyat végképp nem lehet, itt a % jel a változó definícióhoz van fenntartva.
(#5327) Somatom
A hangerő értékek 0-15 között változtathatóak. 15-nél van 100%-on.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #5329 üzenetére
Hmmmm....
Hétvégén elvileg szervízbe kell vinnem a kamiont. Akkor lesz időm írni egy hangerőállításos parancsot, és letesztelni.
De, ha ez igaz, akkor tényleg jobb az Audacity.[ Szerkesztve ]
-
AcCEsS
senior tag
Mindenkinek köszönöm a csengőhangerő-bizergálási ötleteket! Egyelőre az első változat megy, de ki fogom próbálni a ciklusváltozós megoldást is...
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
kanocpapa
tag
válasz aprokaroka87 #5308 üzenetére
szia! igen, azt szeretném, hogy ne kérjen egy alkalommal (egy meghatározott időpontban) pin kódot. megmértem az időt: attól, hogy rábökök az újraindítás gombra, onnantól kb. 50-60 másodperc kell neki, hogy kérje a kódot. tegnap viszont próbálgattam a neten talált leírásokból szemelgetni és akárhogy csináltam, kétszer indult újra.
ja: és úgy volt beállítva, hogy a -tól -ig időpont ugyanaz volt. nem volt 1 perc.[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #5323 üzenetére
Nah, e fölött is sikerült elsőre átsiklani... Rossz ez a hatalmas monitor!
Természetesen lehet változót is adni neki, sőt a Taskerben (szinte) mindenhova, ahova lehet "szöveges értéket" beírni, oda változót is lehet.
Robot shellparancsban nem tud változót "behelyettesíteni"? Én még Taskernél is shell-lel szoktam intentet küldeni, mert pl egy act(ion) VIEW esetében nem sikerült sehogy sem annyira testreszabni a média megnyitást, mint shell-lel...
Ha meg nem tudsz shellben sem ilyesmit, akkor irasd ki egy futtatható sh fájlba és azt futtasd le. Azt biztosan tudja a robot is.
Ettől függetlenül tárt karokkal várlak a Tasker táborban!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kanocpapa #5336 üzenetére
Írtam már korábban a megoldást. T -1 percre állítsd az időzítést, és várasd 1 percig a műveletet!
Mr Dini:
Köszi a tippet! Shellel biztosan menne. Ennek majd utánanézek.
Kétségtelen, hogy lennének a Tasker -nek előnyei, de még nagyon idegenkedem a folyamat alapú szabályzástól. Nekem valahogy természetesebb az esemény alapú, amit a Robot használ. Pl. ismeretlen a parancsok ütközése, ebből kifolyólag szükségtelen prioritást meghatározni. Továbbá, erőforráskímélőbb is, mivel nem monitoroz állapotokat, hacsak nem kényszeríted rá.[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #5337 üzenetére
A wait nem valami elegáns megoldás...
Programozói szemmel nézve a sleep (wait) megakasztja a szálat, tehát ilyenkor a többi task sem fut. Esetleg, ha a Tasker ugye objektumorientált kód és nem a fő szálat használja mindig, akkor működhet a dolog, bár már többeknél is előkerült ilyen jellegű probléma itt a topikban...
Meg a változó ellenörzős megoldás szebb és optimálisabb is.
Ui.: Meg tudlak érteni! Nekem is szimpatikus a robot, de ez a régimódi GUI kicsit káoszos nekem, nehéz átlátni... Manapság már minden materiál (hála a Droid Studio-nak), de egyébként sok olyan dolog van benne (pl hívásmegszakítás), amit nagyon hiányolok a Taskerből is.
Az erőforrás meg nem szempont, egyik eszközöm teljesítményén sem oszt/szoroz annyit, hogy feltűnjön.
-
törölt tag
válasz Mr Dini #5338 üzenetére
No, erről a supportról írtam. Azt a hívásmegszakítást én kértem Tamástól, mert szükségem volt rá a hangvezérlős projectemhez. A kéréstől számított egy órán belül kaptam egy dev. verziót, és a következő frissítéssel mindenki megkapta. Ez a support is hiányzik nekem.
Én sem szeretem a waitet, de 1 perc sztem nem gáz. Meg aztán mit számít az, hogy mit akaszt meg, ha a parancs vége reboot? Annál jobban semmi sem tehet be a többi folyamatnak.[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Ez kb 1 hete még nem volt ott
-
kanocpapa
tag
válasz #79335424 #5337 üzenetére
szia! ne haragudj, de nem nekem írtál akkor ezért átsiklottam a válaszom. a lényeg: ha nagyon szépen megkérlek egy kicsit bővebben is kifejtenéd, mert beállítok egy időpontot, utána reboot, aztán várakoztatom 1 percig és ezután secure settingsben kikapcsolom a pin kérést ez így nekem nem működik. lehet valamit félreértek, de nézd el nekem, mert csak nagyon alapszinten ismerem a taskert. előre is köszi!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz kanocpapa #5342 üzenetére
konkrétan mi nem mükődik?
egyébként érdemes lenne külön szedni a dolgotújrainditás előtt megadni hogy kapcsolja ki a pint, majd egy reboot-os taskot egy 1 perces wait-el kezdeni, majd reboot parancs.
Ha ugyanis a pin kod tiltást a reboot után adod ki, akkor azért nem mehet mert lehet hogy a Tasker még nincs teljesen "észnél"
-
kanocpapa
tag
válasz aprokaroka87 #5343 üzenetére
na ez lesz ami nem volt számomra érthető. felcseréltem a sorrendet, de most kipróbálom így.
-
kanocpapa
tag
válasz aprokaroka87 #5343 üzenetére
kipróbáltam, de valamit még biztosan elrontok. megnéznétek a taszkot?
1.Reboot
Type Normal2.Wait
1Mins3.Secure Settings
Configuration Clear Password[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz kanocpapa #5347 üzenetére
Van ott fent a profiles rész
ott magára az a feliratra nyomj hosszan, fel fog jönni egy olyan export, többek közt.
ott válaszd ki az xml-t
majd kesess rá fájlkezelővel a Tasker mappára,azon belül profiles,és a tasker álltal kreált xml-t oszd meg valahogy.
pl drobox,gdriveViszont az konkrétan nem írod le hogy mi a gond.
Újrainditás után kéri a pin kódot?[ Szerkesztve ]
-
kanocpapa
tag
válasz aprokaroka87 #5348 üzenetére
az xml meg van, csak nem tudtam megosztani, de mindjárt!
konkrétan az a bajom, hogy akárhogy csinálom, kéri a kódot.
ha minden igaz akkor itt a fájl: [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Ukrajnai háború
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Külpolitika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Robotporszívók
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest