Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HREH
senior tag
válasz MikeRenton #6500 üzenetére
1.
State > BT Near
, majd a Name melletti nagyító ikonra nyomva kiválasztod a beacon-t. A task pedig annyi, hogy indítsa el a kékfény szűrését, bár úgy olvastam, hogy jelenleg az app nem megy Taskerrel, szóval annak a beállításában nem tudok segíteni. Ezután nyomj hosszan az előzőleg megcsinált BT Near context-re, és válaszd az Add, majd a Time lehetőséget. Itt állítsd be az időtartamot (mettől meddig akarod, hogy aktiválódjon a kékfényszűrés, pl. éjféltől 1-ig).2. NFC natívan nem megy Taskerben, töltsd le ezt a plugint. Eztuán
Event > Plugin > NFC for Tasker
. Itt a Configuration melletti ceruzára nyomva bedob az app felületére, ahol ismét a ceruza jelre nyomva válaszd az Auto detection lehetőséget, majd érintsd a matricát a telefonhoz. Ha kész, pipával lépj ki, majd a tasknál pedig először azAudio > Do Not Disturb
menüpontra menj, válaszd ki a típust, majdAudio > Ringer Volume
, itt válaszd ki a kívánt értéket.Gyorsan letesztelve, nekem mindkettő működik, bár nem használok NFC-t különösebben semmire.
[ Szerkesztve ]
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
aprokaroka87
nagyúr
Szerintetek egy olyan Profil ami 2-3 percenként futtat 2 android shell parancsot, mennyire lenne hatással az üzemidőre?
-
HREH
senior tag
válasz aprokaroka87 #6502 üzenetére
Mi lenne a 2 parancs?
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
aprokaroka87
nagyúr
A settings put secure enabled_accessibility_services-t
szeretném úgy módositani hogy egy "kisegitő" lehetőség ne legyen ott.
Konkrétan a kingroot app, hiába kapcsolom le,őnmagától visszakapcsolja...és ez miatt folyton feléleszti az alkalmazást.
V
Ezt úgy gondoltam hogy ennek a enabled_accessibility_services értékét beraknám egy változóba,majd azt raknám be a shellbe.
a második shell parancs mondjuk nem biztos hogy kellene.
Az az am force stop lenne
-
HREH
senior tag
válasz aprokaroka87 #6504 üzenetére
Nem hinném, hogy ezek sokat ennének.
-
crixtm
tag
Nem ebreszti az fel deep sleepbol?
Mas:
O+3T Oxygen 4.5-tel mar nem mukodik a buta kis mobile data lekapcsolo taskom.
"Action Mobile Data isn't available on this device"Vegul a GPS-sel abbahagytam a kiserletezest, mert szopoagra kerultem az endomondoval meg a waze-zel.
Az endomondo amugy is eleg gatya. Foleg most, hogy harom kis teglalappal jelzi, hogy van a fix ami zold vagy piros. Meg jo hogy szinteveszto vagyok -
aprokaroka87
nagyúr
Beraktam azt hogy csak akkor fusson le, ha a képernyő aktív.
A wakelock detector app most kb 7mp-et mutat 14 ébresztéssel.
Az ébresztést kiváltó részben ugrik mindig egyet a számláló 2 percenként.
De ahogy nézem ez olyan alacsony szintű feladatvégzés hogy a rendszer meg sem érzi.
-
DrBubo77
veterán
Beállítottam egy task-ot, hogy ha töltőn van a telefon és elér 90%-ot, akkor dobjon notificationt. Hogy tuti ne maradjak le róla, a task-ba tettem várakozást, majd újabb notify-t.
Azt hogy tudom elérni, hogy ha kihúzom a töltőt és kilövöm az első notification-t, akkor újból már ne jelezzen?ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
aprokaroka87
nagyúr
A tegnapi 2 perces profilom kapcsán észrevettem egy igen fura dolgot.
konkrétan azt hogy amikor lefut a profil a videolejátszás megáll kb 1-2 mp-re
Bármilyen lejátszóval.
Azt már kideritettem hogy a settings put secure enabled_accessibility_services %KINGROOTHACK dolog okozza ezt.
%KINGROOTHACK változó lényegében a settings put secure enabled_accessibility_services értékét tartalmazza úgy hogy a kingroot nincs benne.
Ez idáig jó is...szépen le is kapcsolja.
Az am force-stop nem ludas, mert megnéztem úgy is hogy csak az futott le, úgy semmi gond nincs.
Nem egy erőgép a telefonom, de vajon ez ilyen "kiakasztó" lenne a rendszer számára?
4 magos cortex a7 cpu.
Szerintetek mi lehet a bibi?
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok, két kérdésem is lenne:
Tudok-e valahogy naptár bejegyzést törölni a taskerrel?
Nemrég szóba került egy plugin a secure settings helyett, hirtelen nem lelem, mi volt az?
Köszönöm -
aprokaroka87
nagyúr
válasz dzsordzs69 #6513 üzenetére
autootols lehet az szerintem
mármint securesettings helyett.De ha konkrétan leirod mit szeretnél lehet van rá "natív" tasker megoldás is
-
HREH
senior tag
válasz dzsordzs69 #6513 üzenetére
CalendarTask plugint nézd meg, mobilról most nem linkelném, ha nem baj
Securesettings helyett pedig AutoTools."Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
coelophysiis
csendes tag
Beállítottam egy taskor, hogy küldjön egy üzenetet a találkozóról a másik félnek. Viszont azt nem tudom, hogy állítsam be, hogy a naptári event előtt 24 órával tegye. Illetve hogyan tudom leszedni az adatokat ebből a naptárból, mert ugye ilyenkor még nem aktív, ezért nem játszik az hogy onnan szedje.
-
AcCEsS
senior tag
Nem igazán Tasker téma, de másik topikokban nem kaptam választ, és ti hátha tudtok segíteni!
Ez volt a kérdésem:
"Olyan alkalmazást keresek, ami kiírja azt az értesítést amit linux parancssorból küldök a telefonra. Minél kisebb erőforrás igényű legyen, és semmi mást nem kell tudnia. Tehát pl. egy szkript fut a linuxon és végeredményt szeretném valamilyen push üzenetben elküldeni a telefonra. (Root és Tasker van, ha számít)"
Ez ügyben van ötletetek?
Ezt a Notify applikációt próbáltam, de a linuxon a node.js környezeti függőség eléggé megbonyolítja a dolgot, jó lenne valami egyszerűbb, illetve az értesítés nem is adott hangot.
[ Szerkesztve ]
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
Mr Dini
addikt
Szia!
ADB-n küldj az eszköznek egy broadcast intentet pl:
adb shell am broadcast -a "net.dinglisch.android.taskerm.notify" -d "Valami"
A data nem is feltétlenül szükséges, viszont így tudsz plusz adatot is közölni az eszközzel.
A Taskerben pedig hozz létre egy profilt 'Intent received' feltétellel. Az Action mezőbe pedig másold be a
net.dinglisch.android.taskerm.notify
-t. És a hozzá csatolt taskban jelenítsd meg az értesítésed.Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
AcCEsS
senior tag
válasz Mr Dini #6519 üzenetére
Ezt köszönöm , letároltam az infókat, de azt hiszem nem fogalmaztam pontosan.
Nekem az értesítést meg kell kapnom bárhol is vagyok, tehát valami neten keresztüli megoldásra gondoltam. Közben rábukkantam a
Pushjet applikációra, erre már tudtam küldeni üzenetet python parancsokkal, csakhogy a python-t nem igazán ismerem, és sajna nem igazán testre szabható az értesítés. A Simplepush jóval okosabb a beállítások terén, abban már értesítési eventeket lehet létrehozni/testre szabni, továbbá egyszerűbben, akár curl segítségével is küldhető rá üzenet. Egyikhez sem kell regisztráció, de a Simplepush-nak van egyszeri díja. Ha esetleg lenne egyéb alternatíva, írjatok! Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Ez esetben tégy egy próbát a Pushbullettel. Amikor én próbáltam anno, akkor az API-jal díjmentesen lehetett küldözgetni adatokat, akár curllal is. Viszont itt is van valami felső limit... Ha több kell, akkor ajánlom figyelmedbe a Firebase-t. Ahhoz írni kell Droidra egy kliensprogramot, szóval Java tudás nem árt hozzá, de ott hatalmas a korlát.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
-
AcCEsS
senior tag
válasz Mr Dini #6523 üzenetére
A Pushover-t lehet, a Tasker át tudja venni az üzenetváltozókat
Ha valakit érdekel:
Pushover Tasker support és a Pushover változók használata Tasker-benJa, és a 7.500 küldhető értesítés minden egyes létrehozott értesítési eseményre érvényes külön-külön!
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
Az AutoRemote is együttműködik a curl paranccsal. Ez csak 3,49 dollár.
[ Szerkesztve ]
-
AcCEsS
senior tag
Viszont ez 1.5$-al többért rengeteg egyéb 3party kiegészítőt is tartalmaz, pl. összedolgozás Domoticz okosotthon vezérlővel, vagy jobb egérgomb a kijelölt szövegen Chrome-ban és küldés a telóra értesítésként, vagy a Pushover fiókhoz automatikuson adott mail címre írt mail kiküldése értesítésként, vagy üzenetküldés a saját webes felületről, vagy üzenetküldés egyedi/csoportként összerendezett eszközökre, csendes órák megadása, az értesítések kategóriáihoz egyedi ikon, hang, prioritás, rezgés rendelhető stb. stb. Állati nívós és komplex, sokféle mellékelt pluginnal és statisztikával a webes felületen, de nem kampányolok! Nekem teccik, és nagyon régóta hiányoltam valami hasonló megoldást!
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
"összedolgozás Domoticz okosotthon vezérlővel"
Van ilyened? Mert ha nincs, akkor felesleges funkció.
Amúgy én a Join-t használom, csak az nincs Linux-ra. Chrome beépülője viszont van, akár egy weboldalról is be tudok állítani egy képet háttérnek a telefonon. Értesítésekre is lehet válaszolni, legyen az e-mail, Messenger, SMS, stb.
-
AcCEsS
senior tag
A Domoticz rendszer kialakítását most csinálom egy Raspberry PI 3-ra. Na pl. ha egy nem ellenőrzött ajtónyitás történik, vagy egy helyiség hőmérséklete X alá csökken/nő, a vezérlés végrehajtása mellet az eseményről már egy eccerű értesítést is tud küldeni nekem a Raspberry... És további előny, hogy a Pushover üzenetek nem vesznek el az értesítés törlése után, kategóriákra bontva visszakereshetők az applikációban.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Vajon az Android feature hogy kikapcsolt képernyő esetén nem igazán reagál az input keyevent ENDCALL shell parancsra?Bekapcsolt képernyő esetén szépen le is kapcsolja a képernyőt,viszont kikapcsolt képernyő esetén viszont nem megy.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz aprokaroka87 #6529 üzenetére
megvan
az input keyevent KEYCODE_WAKEUP esetén már jó.
De ugyebár root kell hozzá. -
coelophysiis
csendes tag
Sziasztok!
Az a tervem, hogy több fájlt át másoljak egy mappába a DCIM mappából. Pl. a 17:28tól készülteket. a fájlnév pont ideális lenne szerintem: 20171022_172853.jpg
Tudja valaki a megoldást? -
coelophysiis
csendes tag
Leírom mire kellene pontosan. Szeretnék timelapse videót készíteni, de nem szeretnék külső appot használni. A timelapse simán készül és leáll amikor kell. A probléma hogy nem szeretném egyesével kijelőlgetni és ugy a gépre küldeni. Az ideális eset vagy az lenne, hogy amig a Timelapse változó aktív addig válzoztassa meg a mentėsi helyet vagy pedig amikor elkezdi elmenti az időt és az összes fájlt ami azután készült áthelyezi egy mappába. Mit gondoltok?
-
HREH
senior tag
válasz coelophysiis #6532 üzenetére
Nekem olyan megoldásom van erre, hogy amikor egy új fájl kerül az adott mappába, akkor azonnal átteszi azt a kijelölt mappába.
Ha leírod, hogy melyik mappából melyikbe akarsz mozgatni, akkor elküldhetem, hátha működik, csak akkor teljes elérési utat írj."Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
coelophysiis
csendes tag
Ez jónak tűnik! Egy gombbal elindul Timelapse variable és onnantól az új fájlokat átdobálja, jól értem?
Ahova készíti a kamera app: /storage/0000-0000/DCIM/Camera/
Ahova nekem kellene: /storage/0000-0000/DCIM/Timelapse/
Valamiért nem engedi a memóriakártyára írást a tasker. Mi lehet a gond? Engedélyezve van pedig ha minden igaz.
Köszönöm a segítséged!Apropó én is nézegetem a Raspberry Pi-ket. Igaz még a Takser is új...
Ez nagyon jó pl.:
https://youtu.be/My9dNb9qOnA -
HREH
senior tag
válasz coelophysiis #6534 üzenetére
Itt lesz a task, egyedül a contexteket állítsd be. Nekem exit taskként van beállítva (nem pedig változó alapján indul, de akár úgy is beállítható), amikor kilépek az adott app-ból, akkor az összes .png kiterjesztésű fájlt átrakja. A
List Files - Match
alatt tudsz kiterjesztést beállítani.
A Tasker menüben pedig aMore > Android Settings
menüpontot nézd át, hátha nincs megadva valamelyik jogosultság.[ Szerkesztve ]
-
kaciokos
őstag
Milyen verziójú az Android? Nálam 5.1 alatt voltak SD kártya írási problémák.
-
HREH
senior tag
Közbe gondolkodtam a taskon, az vele a baj, hogy ez a DCIM mappából az összes fájlt át fogja rakni, szóval majd valami filterezést ki kell találnod rá. Írok, ha találtam rá valamilyen megoldást.
-
Bozek
nagyúr
A Test File-al meg lehet nézetni a módosítás idejét, de ez másodpercekben adja meg. Azt a Variable Convert-tel át lehet alakítani, van olyan, hogy Seconds to Date Time. Ennek lesz egy ilyen eredménye: 10-18-17 08.57 (2017. október 18., 8 óra 57 perc), amivel meg már lehet dolgozni.
Anno én csináltam egy olyan Task-ot, ami dátumos mappába helyezte az összes képet, ahhoz az eleje kellett, de itt értelemszerűen a végét kell nézni, hogy az a két időpont között van-e.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Vagy a Test File helyett lehet dolgozni az
ls -la
kimenettel is. JavaScriptben felbontja az ember egy tömbre, amibe csak azokat a fájlokat pakolja bele, ami a két időpont közt van. Majd ezt a tömböt vissza lehet adni a Taskernek, s egy for ciklussal végig lehet rajta szaladni. Vagy szebb megoldás objemktumba rendezni a fájlokat és a létrehozás idejét.Egyébként az, hogy Unix idővel tér vissza a Test file nem hátrány.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Itt egy task, ami lefuttatáskor áthelyezi a JavaScriptben megadott path helyről azokat a fájlokat, amik a startDate és endDate intervallum közt lettek módosítva a Pictures mappába. Természetesen amit kell, azt módosíts kedvedre!
Nem a legszebb szkriptem, de működik, ha van
ls -la
kimeneted.Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
coelophysiis
csendes tag
Óriási köszönet! Működik a task. A filterezést úgy oldottam meg, hogy lekérem a timelapse indításnál az időt. vagyis csak az óráig. Pl. 20170506_10*.jpg
Ezzel a 10 óra utáni képek átmásolódtak. (eddig csak kicsiben próbáltam. 300 képnél élesben még nem.)
Kezdetnek ez nagyon jó. Most ott kellene fejlődni, hogy lehrt hogy én 10:10 perckor lövök egy random képet és 10:13kor kezdem a timelapse-et. Vagy átlóg 11 órára a timelapse.Elkezdtem elemezni amit küldtetek taskokat. Sok idő kell mert megkell értsem a logikáját. Tegnapi keresésem alapján erre jutottam eddig:
https://drive.google.com/drive/u/0/mobile/folders/0B2qpJ_atYNy4V29BeWRRdlhjQUkHa minden igaz listába tudnám szedni a fájlokat ahogy eddig is és csak azokat a fájlokat bizgerálná, amik megfelelnének a kritériumoknak. (timelapse gomb lenyomása utáni idő kód).
Pl. helyezzen át bármit ami nagyobb mint: 20170506_101003.jpgEzt a test file dolgot próbálom megfejteni logikailag, tegnap óta tudom hogy létezik.
A Javaszkripteket még nagyon nem értem sajnos. Folyamatosan fejlődöm de az még kínai.
-
coelophysiis
csendes tag
válasz Mr Dini #6540 üzenetére
Próbálkozom közben a javascripttel de valamiért nem működik. Átírtam az időt (tól-ig), honnan másolja és a pictures mappánál megadtam a helyet.
17.05.01/Variables doreplresult: |%file| -> |/storage/0000-0000/HÁTTÉRKÉPEK/01/.|
17.05.01/Variables doreplresult: |%file| -> |/storage/0000-0000/HÁTTÉRKÉPEK/01/.|
17.05.01/FileUtil needReqDocAccess: wudf: no write needed
17.05.01/FileUtil nrda: need request: /storage/0000-0000/HÁTTÉRKÉPEK/01/.: false
17.05.01/E checkSDPath: /storage/0000-0000/HÁTTÉRKÉPEK/01/. useRoot: false there: true file: true dir: false
17.05.01/FileUtil Copy File/checkSDPath: wudf: no write needed
17.05.01/E Copy File: checkSDPath: /storage/0000-0000/HÁTTÉRKÉPEK/01/. useDocFile: false
17.05.01/E Copy File: /storage/0000-0000/HÁTTÉRKÉPEK/01/. is a directory.
17.05.01/E Copy File: checkSDPath: /storage/0000-0000/HÁTTÉRKÉPEK/01/. ok false
17.05.01/E result: stop task (error)
17.05.01/E Error: 1
17.05.01/MacroEdit action finished exeID 1 action no 3 code 404 status: Err next 3 -
Mr Dini
addikt
válasz coelophysiis #6543 üzenetére
Akkor ezek szerint a Te ls binárisod másképp működik.
Egy ideiglenesen létrehozott külön Javascriptletbe másold be kérlek ezt:
setClip(shell("ls -la /storage/0000-0000/HÁTTÉRKÉPEK/01/", false).split("\n")[0], false);
Futtasd le a 'play button'- nel, majd a vágólapod tartalmát másold be ide.
-
coelophysiis
csendes tag
válasz Mr Dini #6544 üzenetére
Végül ma végig teszteltem és azt tapasztaltam hogy elképesztő lassan másol. A telefon alapesetben gyors és a memóriakártya is. 4mb-os fájlok és egy évig másol.
A root jog a file parancsoknál mivel tud többet?Felraktam egy kamera appot ami külön mappába másol. Így lényegében sikerült. Bár továbbra is jobb a gyári kamera.
18.31.36/E add wait type JSI1 time 45
18.31.36/E add wait type JSI1 done
18.31.36/ActionSpecs non-proxy
18.31.36/E add wait task
18.31.36/E Error: nullItt az ideje elkezdeni a Javascriptekkel is foglalkoznom. Ahogy olvastam sokmindent egyszerűbben is meglehet vele oldani.
-
Mr Dini
addikt
válasz coelophysiis #6545 üzenetére
Régebbi Tasker verzióknál tapasztaltam én is, hogy iszonyat lassú a másolás... S ezen a JavaScript sem tud sajnos segíteni, mivel moveFIle függvény még nincs a Taskerben... Egyedül Java Functionökkel lehet gyorsítani a másoláson, de az sem két kattintásos műveletsor.
A root annyit segíthet, hogy root-tal fel tudod tenni a busybox-ot, amiben van cp bináris. Azzal gyorsabb a másolás. Vagy végülis a rendszerben alapból csak cp nincs, mv van, Neked pedig pont arra lenne szükséged. Szóval akkor a JS-t egy kicsit átdolgozva lehet rendesen használni.
A hibára pedig... Már úgy látszik valamit a Tasker futtat a háttérben, ami nem éppen szerencsés a JS szempontjából. Tapizd meg a Tasker főoldalán a Tasks fület, majd a Kill all-ra menj rá. S utána futtasd le.
Illetve az
alert(shell("ls -la /storage/0000-0000/HÁTTÉRKÉPEK/01/", false, 10));
egyáltalán visszatér valamivel (lehet, hogy a rendszeredből ki van herélve az ls, vagy nem szereti az ékezeteket a mappanévben)?[ Szerkesztve ]
-
DrBubo77
veterán
A myTelenor felületén néztem, hogy van "IFTTT hívásesemény állító" szolgáltatás. Ez pontosan mire is jó?
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
coelophysiis
csendes tag
Közben megoldódott a dolog. Annyit fogok finamítani, hogy zipbe rakom őket. (persze az is lehet hogy az a fázis is lassú).
Az autós módnál ti mit használtok?
Leírom az enyém, mostanában sokat tuningoltam. (a felületen még van mit csiszolnom, egyelőre tudásban szeretném felhúzni.)
-beszálsz az autóba, nfc matricával indul a folyamat. átlép Car módba
-indul a waze
-bt be, wifi ki, 3g be, bt és media hangerő maxra, naplózza egy txt fájlba az indulást, rotate mód ki, fényerő automatára (alapból nem azon van mert megőrülök tőle).
-zeneválasztó hud elindul és a Car hud profil bekapcsol.
-vár egy kicsit és lekapcsolja otthon a bekapcsolva maradt töltőket/eszközöket.-kilépésnél menti a parkolóhelyet és kikapcsolnak ezek a funkciók
-bármi ötletnek nagyon örülnék, nagyon rácuppantam a dologra
[ Szerkesztve ]
-
HREH
senior tag
válasz coelophysiis #6548 üzenetére
Csinálj hangvezérelt hívásfogadást/elutasítást
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- macOS PC-re
- Yettel topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- iPhone topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest