Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz .tnm #1676 üzenetére

    1) Nincs mit.

    2) 3) Azért fogalmaztam általánosságban, mert úgy is értettem. Nem hivatalos minőségemben képviseltem a boltot itt, hanem egyszerű magánemberként, aki a boltban is, és itt is megfordul. Ergo jól értelmezted, segíteni próbáltam.

    A merevlemezekre (bolttól függetlenül) akkor ad a gyártó RMA számot, ha van hibakód. Ha nincs RMA szám, akkor a nagyker sem veszi át, stb.

    Zero-Fill fontossága: logikai szektorhibák eltüntetése. Sokszor fordul elő, hogy az írás félbeszakad, különböző okokból. Kábel, érintkezési hiba, tápellátási zavar, BIOS támogatás nem megléte, OS instabilitás. Olvasáskor az ilyen lesz a bizonytalan szektor, ún. pending szektor. A SMART persze számolja, tehát visszacsinálni a számát nem lehet, a HD Sentinel mindig is ugatni fog érte innentől.

    Itt jön képbe a gyári tesztprogram, márkának megfelelően, ez ugyanis zerofill esezén mindent felülír, majd egy full-scan alatt ellenőriz. Ha ez nem talál hibás szektort, akkor a használt adathordozó felületen fizikailag ép a hordozóréteg, és még nem érte el a küszöbszintet a reallokált szektorok száma.

    Tehát azt próbálom hangsúlyozni, hogy garanciális igényt ne SMART adatok alapján fogalmazzunk meg, hanem a SMART okozta gyanúnkat teljesítsük be a gyári tesztprogrammal.

    Természetesen a HD Sentinel egy nagyon jó program, mert tájékoztat a történésekről, és segít abban, hogy egyáltalán mikor kell gyanakodnunk! Nagyon fontos még a kritikusabb SMART paraméterek változásának figyelése is.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák