Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
richard_d85
csendes tag
Sziasztok! Hozzáértők segitségét szeretném kérni. Elé szeretnék menni az optika bekötésének amennyire lehet. A padlás és az ONT között csőbe be szeretnék húzni előregyártott optikai kábelt. Ezekből melyik lenne nekem jó?
1. [link] 2. [link] 3. [link]
Kell ilyen is [link] vagy raknak be egy dobozt, amibe már van ilyen?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz richard_d85 #142751 üzenetére
Nem kell túlgondolni a dolgot. Annyira tudsz „elémenni” a dolgoknak, hogy a csőbe behúzol valamit, amivel be lehet majd húzni az általuk hozott optikai kábelt. Meglévő kábelre nem kötnek, csak a sajátjukra
-
victorhun7
tag
Jah tök jó hogy már működik a 4k de nekem is vissza áll
-
Nite
őstag
sracok, egy par napja szarakodnak bizonyos weboldalak, a kepek csak percek elteltevel toltodnek be, kozben pedig a bongeszo jo magyarosan csak "teker"...
nem minden weboldal esetében fordul elő! streaming szintén, youtube tökéletes, de twitter szinte csak bufferel allandoan...
a netem elvileg jo, valamint jatekoknal sem veszek eszre semmit
Paid my dues!
-
Zsolty20
senior tag
válasz victorhun7 #142762 üzenetére
Ezeket a problémákat én is tapasztalom, reddit gif/vidik is alig töltődnek.
-
snyper990
őstag
válasz tylerddd #142763 üzenetére
Passzolok.
Mennie kéne IGMP snooping nélkül is, csak akkor minden portját elárasztja multicast csomagokkal, ami nem túl szerencsés.
De ha a multicast csomagok áteresztésével lenne a baj, akkor nem működne percekig szerintem. Lehet, hogy a puffere pár perc alatt telítődik valamiért, és azért akad meg... Vagy nem[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
igen, esténként továbbra is használhatatlan egy része az internetnek.
-
patrikcoc
aktív tag
Igen, kezdődik... Most jelentettem be a hibát chaten, kérte az ügyintéző hogy minél többen jelentsük...
-
őstag
Szerintem inkább e-mail-ben érdemes részletesen, egyértelműen megfogalmazva leírni a cloudflare problémát. Feltételezem így a teljes szöveg eljut a hozzáértő illetékesekhez, míg chat-en gondolom csak "átlagos" ügyintézőkkel lehet beszélni.
Egyébként nekem napközben nincs probléma (a 444 is gond nélkül megy), de esténként elég siralmas a helyzet.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Oliverda
félisten
Helló! Van arról információtok, hogy mostanság milyen modemet adnak az optikai nethez?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Raysen623
addikt
Következő problémába ütköztem miután megjött (visszatért) a Tkom internete a házba: PS5-öm valamiért ledobál a játék szerverekről, van hogy a PS store-t sem érem el, és nem látom a barátlistán a haverokat sem, az avatarok is eltűnnek. Találkozott valaki hasonlóval, tud-e rá valami megoldást?!
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Robiusz
kezdő
Szép napot! Nem nagyon értek hozzá ezért előre is elnézést kérek. Miért van az, hogy az utp kábel csatlakozó ami az androidos boxba megy egyszer bevilágítja a fél szobát másszor meg nem
-
snyper990
őstag
válasz Robiusz #142786 üzenetére
Gondolom attól függ, milyenek a fényviszonyok a szobában. Sötétben be tudja világítani a fél szobát, világosban meg nem
#142781 Oliverda: Akkor keress tovább. Ott van az, rengetegszer szerepelt már itt, kb. hetente megkérdezi valaki
Topikgazdák! Lehet, hogy lassan megint ráférne egy kis aktualizálás az összefoglalóra, nem?[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Ear001 #142712 üzenetére
Amit láttam az nem hegesztett csatlakozó vég volt, ha csak a táskában lévő nájlon acskóban nem volt melegen tartva. Kár ezen rúgózni, létezik a hegesztett és a szerelhető - oldható kábel toldó, és kábelvég. Érdekes is lenne ha az oszlop tetején a dobozba kötéskor bármit is hegeszteni kellene a mászóvason állva.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
snyper990
őstag
válasz Oliverda #142789 üzenetére
Ha jól láttam, legutóbb egy hónapja tették fel konkrétan kb. ugyanezt a kérdést, de 10 napja is szóba került. Előbbi hozzászólást alulról a 6. találatként dobja fel a kereső a „milyen router” kulcsszavakra.
Maradjunk annyiban, hogy aki keres, az talál.
Az összefoglalóra viszont tényleg ráférne egy frissítés. Másrészt tapasztalat alapján sajnos az sem csökkent sokat az olyan kérdések számán, amire a válasz feketén-fehéren benne van az összefoglalóban -
Oliverda
félisten
válasz snyper990 #142791 üzenetére
De nekem nem gigabites csomaghoz kell, és, hát egyáltalán nem ritka, hogy egyes csomagokhoz eltérő modemet adnak a szolgáltatók. Maradjunk annyiban, hogy amennyi karaktert erre az ügyre már elpazaroltatok, abból legalább háromszor frissíteni lehetett volna az összefoglalót a releváns információval…
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
válasz Oliverda #142792 üzenetére
Amennyit már itt ezen rúgóztál, régen felhívhattad volna Vandát, és neki tehetnéd fel ugyanezt a kérdést. Az meg, hogy mi van a topik nyitóban nem igazán releváns kérdés, mert az esetek 99%-ban senki nem olvassa el. (Sajnos)
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
snyper990
őstag
Másrészt viszont nem teljesen mindegy? Olyat kapsz, amilyen éppen a szerelőnél van. Válogatni nem lehet. Viszont az összes, T által manapság adott ONT elég normális, hétköznapi használatra teljesen jó.
Ha a szolgáltatás stabilitása a kérdés, akkor a válasz az, hogy optikai netre nem nagyon szokott panasz lenni. Az utóbbi időkben esténként a Cloudflare-en lévő szolgáltatások/oldalak elérése viszont akadozni szokott, de az a szolgáltatási technológiától függetlenül. -
nagyúr
Nekem most pár napja lett optikai netem (egyelőre a legkisebb, 250Mbit) + IPTV és Sagemcom F@st 5655v2 modemet szereltek be.
Ehhez kapcsolódna egy kérdésem mindenkihez: A gyerekek panaszkodnak, hogy az ebből a modemből származó wifi gyengébb, mint az eddigi (nem tudom milyen típus volt) modemből származó. Ez ilyen, vagy van lehetőség ezen változtatni?
-
AnonymusX
senior tag
válasz liszi70 #142797 üzenetére
Beállítással lehet egy kicsit jobbá tenni: 2,4 és az 5GHz-es WiFi szétválasztásával (band steering kikapcsolása, legyen más SSID nevük). Így például a felhasználó döntheti el, hogy melyikre csatlakozik, azaz a lassabb de jobb lefedettségű 2,4 GHz-re vagy az ellentétes tulajdonságú 5 GHz-esre.
Persze egy router sokat segíthet helyettesítve a Telekomos eszközt vagy Access Pointként kiterjesztve a WiFi lefedettséget.
-
titán
Voltak ma a telekomos szerelők, bekötötték az 1000/1000-es netet, technicolor eszközt kaptam. Sebességben simán hozza az elvártat, a ping 7-11 közötti, ez mondjuk lehetne alacsonyabb is.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a jelszinteket hol találom az eszköz menüjében? Csak kíváncsiságból.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest