Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szalai112
senior tag
[kép] Sziasztok
Állandóan ezzel találkozok.[ Szerkesztve ]
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz snyper990 #141427 üzenetére
Csak annyit mondok, hogy járd körbe újra a problémát! Nem csak Wi-Fi van ott, hanem egy komplex eszköz (nevezetesen router) és UTP kábelek is. (Gyanítom, hogy nem árnyékolt kábelek vannak ott.) Még mindig azt állítod, hogy nem lehet zavar az erőben?
Mi alá kell írás?
-
snyper990
őstag
válasz sziszi-fuszi #141458 üzenetére
Az UTP-ből a TP a csavart érpárokra utal. Olvass utána, miért azt használnak ilyen célokra...
Nyilvánvalóan nem sok fogalmad van arról, milyen előírásoknak kell megfelelniük azoknak az elektronikai eszközöknek, amik a boltok polcaira kerülhetnek (meg a fizikáról sem, ha már itt tartunk)...
Egy jó minőségű, Európában (vagy más fejlett országban) forgalomban lévő, otthoni használatra szánt elektronikai eszköz nem fog olyan zavarokat létrehozni, amelyek befolyásolhatják egy másik, otthoni használatra szánt elektronikai eszköz működését. De ha még létrehozna is, az ilyen eszközöket felkészítik a hasonló zavarok kezelésére (pl. érzékenyebb elektronikák árnyékolásával, megfelelő áramköri tervezéssel, stb.).
A probléma, amit szerinted körbe kéne járnom, nem létezik.
Kicsit legalább olvass utána a dolgoknak posztolás előtt. Annyi mindent lehet tanulni akár szabadon elérhető anyagokból is. Sosem késő szélesíteni az ismereteket -
01and
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Telekom boxra 1 tv volt kötve, régi Philips, nem is okos, de minden rendben. Rá lett egy új Samsung is, ami már okos. Ezen a Samsungon óránként hangosat csippan (nem tudok jobb szót rá) a tv adás, olyankor a kép is elmegy egy pillanatra.
Találkoztatok már ilyennel? Mi lehet ez?Köszi!
-
szaszlaci
addikt
válasz snyper990 #141430 üzenetére
mgaben, user12
Köszi a válaszokat, féltem, hogy ez van.
"Nagyon be lett építve az az UTP?"
Igen. Kábelcsatornás szegélylécben megy. Amit felül szilóval kihúztam, így nem lehet már lepattintani, szét kéne barmolni az egészet a csere miatt. Cirka 14.8 méter, hát kösz... Meg egy sor gardrobot is rögzítettem már elé, bár az a legkevesebb."arról nem is beszélve, hogy egy ilyen konverter csak aktív lehet, szóval kellene annak is táp"
Az nem lehet, hogy UTP-n kap tápot?"Valószínűleg előtte FTTB volt, azért van ott az utp kábel?"
Azt nem tudom. Az előző lakástulajdonosnak, elmondása szerint, Digi előfizetése volt, és úgy volt ahogy írtam. Tehát a folyosói nagy villanyóra szekrényben volt egy fiber konverter, amit a szolgáltató adott. Aztán onnét ment neki be az UTP a lakásba, ahol aztán a saját routerét használta.Megkérdem a Digi-s topikban, ott hogy csinálja a szolgáltató, de úgy néz ki, valami köztes állomást kell akkor kitalálnom a routernek.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
tuto558
aktív tag
Ez nem igaz, legalább is az oldal továbbra is 30% kedvezményt ajánlja fel új előfizetésre. 1000-es net 6360 Ft alapból. Ha TV-t vagy vezetékes telefont rendelek mellé, akkor 5048 Ft (20%) , ha pedig mobilt is hozzáadok, akkor magentával 4417 Ft havonta (6360 - 30%) a net. Ezek az új 1000-es csomag árai most spec kedvezményes területen.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
snyper990
őstag
válasz szaszlaci #141463 üzenetére
És van más is az UTP-n kívül a csatornában? Van mellette hely? Sok éles kanyar van benne? Mert egyébként az UTP-vel simán be lehet húzni az optikai kábelt. Ahhoz nem kell nagy bontás.
PoE az erek felét meg a sebesség minimum 90%-át elviszi, úgyhogy gyanús, hogy lenne ennek a célnak megfelelő eszköz[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz sziszi-fuszi #141465 üzenetére
Köszi, rég röhögtem ilyen jót. Már kellett
Legalább a helyesírásra odafigyelnél, mikor oktatni próbálsz...[ Szerkesztve ]
-
tuto558
aktív tag
válasz csako #141468 üzenetére
Érdekes. Az a különös hogy spec kedvezmény nélkül, ha jól látom már több otthoni előfizetésre önmagában sincs egyáltalán kedvezmény. 6360 Ft a gigás net, és ugyanúgy annyi, ha berakom mellé a TV-t, vagy a vezetékes telefont.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lenne egy pár kérdésem, mert jövő héten jönnek bekötni a telekomos optikai netet. Jelenleg UPC/Voda netem van saját routerrel. A saját routert továbbra is szeretném használni. Ebben az esetben annyit kell tennem igaz, hogy bekötéskor jelzem, hogy bridge módban szeretném használni a szolgáltatói eszközt majd a saját routeremben beállítom a felhasználónév jelszó párost. Illetve azt is kérhetem egyből, hogy a nat-ot kapcsolják ki, mert kivülről szretném elérni a nasomat? Van esetleg valami egyéb amire bekötéskor figyelnem kell?
-
bozsozso
őstag
válasz AnonymusX #141474 üzenetére
Most láttam, hogy az összefoglalóban is van róla egy írás. Akkor ha jól értelmezem akkor a szerelő beállíthat mindent az eszközön majd ha elment akkor átkonfigurálhatok magamnak mindent a saját routeren és a szolgáltatói eszközön(ezt írtad ONT-nak ha jól gondolom). Csak azért gondoltam, hogy haladjon mindenki Ő is meg én is és ha elment akkor megcsinálom, mert minden otthon megoldható és nem kell hívogatni az ügyfélszolgálatot.
Az szuper ha ez így működhet.
-
Atomantiii
addikt
válasz csako #141472 üzenetére
Vagyis akkor nyugodtan le lehet mondani a telefont ha csak azért lett előfizetve, hogy olcsóbb legyen a net?
Na mondjuk baromi jó ez a címkereső is, hogy milyen árat mond pl az én címemre. Na olyan házszámot hiába adok meg nem fogadja el, de ha közelit adok meg míg pont nem kerül a végére szintén nem fogadja el és ezt az oldalt így képesek működtetni 2022-ben. Vicces.
Na meg ha megnézem így az internet árakat és utána megnézném mondjuk a tv csomagokat, akkor szintén ki kell választani a címet. Ez is eléggé vicces. Persze ha a meglévő előfizetéssel lépek be akkor talán működik, de mi van ha még nincs előfizetésem.
[ Szerkesztve ]
-
Atomantiii
addikt
válasz Atomantiii #141476 üzenetére
Illetve most már nem értem, akkor eddig sem volt 20% kedvezmény már ha csak pl net és telefon volt előfizetve? Nekem most úgy van egy ideje, hogy van a hoppá+ és a 500/150-es net, tavaly lett megújítva az aktuális árakra így most fizetek 8940 Ft-ot, ha most megrendelném, akkor a weboldal szerint 8960 Ft lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
válasz Atomantiii #141477 üzenetére
Korábban 20% volt két otthonira. Most csökkentek az alapárak az otthoni szolgáltatásokra, ezért hasonlóak az árak.
-
snyper990
őstag
válasz sziszi-fuszi #141470 üzenetére
Tessék, ezt elhagytad: a.
Annyira nem hosszú az a hozzászólásod, szerintem azt azért meg tudod találni, hova való... Ha mégis elakadnál, inkább írj privát üzit, ne szemeteljük tele a topikot (se téves információkkal, se önérzetes kifakadásokkal) -
tuto558
aktív tag
válasz Atomantiii #141480 üzenetére
Újként már semmi. Kivéve ha spec kedvezményes területen laksz. Akkor megkapod a spec kedvezményt 2 otthoni előfizetés esetén (1 esetén még nem)
-
veterán
válasz Atomantiii #141476 üzenetére
Ha átváltasz az új csomagokra, akkor utána igen, lemondhatod akár.
A többire nem tudok mit mondani, nekem mindig működik a saját címemre, vagy korábban másikkal sem volt gond.Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Kaba
veterán
válasz Atomantiii #141480 üzenetére
Egy új előfizető már nem kapja meg a 20%-os otthoni kedvezményt.
[ Szerkesztve ]
-
nelsonmanian
senior tag
Sziasztok!
Kaon CG3000 modem az alany. Porbléma a wifi hálózatra nem lehet csatlakozni 2-3 nap elteltével. Az addig rajta levő általában motyók működnek rendesen, de nem mindig. Újraindítás segít a problémán.
Van erre házi megoldás?
Vagy van valami stabilabb modem, amite tudná a T cserélni?(500 as kábel net iptvvel)
Köszönöm! -
snyper990
őstag
válasz nelsonmanian #141484 üzenetére
Szia!
Emlékeim szerint más is panaszkodott hasonló jelenségre. Ez a HGW úgy néz ki, hogy sajnos ilyen.
Cserélni viszont nagy valószínűséggel nem fogják wifi probléma miatt, mivel egy „nice to have”, extra funkciónak tartja a szolgáltató még most, a 21. században is.
Házi megoldás erre egy wifi access point, vagy akként használt külön router üzembe helyezése -
szaszlaci
addikt
válasz snyper990 #141466 üzenetére
Sajnos nem lehet behúzni. Van két kilencven fok, és egy helyen picit befeszül, mert ott kanyarodik egy másik vezeték egy kiálláshoz. Sarkoknál se egyszerűbb bontani, mert a szegélyléc gérbe van vágva és összeragasztva, tehát mindenképp le kellene tépni a falról.
A Digi-s topikban is megerősítették, hogy ez nem járható út, az a szolgáltató is lakáson belülre teszi az ONT-t, valamit mindenképp bontanom kell. Van egy gardrob közel a belépési ponttól, valószínű akkor addig bontok, és ott lesz az ONT.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
snyper990
őstag
válasz nelsonmanian #141491 üzenetére
Ha van is, valószínűleg nem fogod tudni elintézni, hogy olyat kapj csereként. Esetleg talán ha váltasz a legnagyobb net csomagra, de az sem garantálja.
De ha sikerül is, még mindig ott van, hogy a szolgáltató pl. bármikor új wifi hálózatokat hozhat létre a tudtod és beleegyezésed nélkül bármelyik HGW-n (keress rá itt a topikban a 2ndssid kulcsszóra...)
Jobb a saját AP -
oba
addikt
Sziasztok!
Adott egy Sagemcom F@st 3686 V2 modem. Ezt látom a konfigjában:
Hogyan tudnám az ethernet portok sebességét 100Mbps-ről gigabitesre rakni? Nem igazán találok rá megoldást.
szerk.: ezen az ábrán gigabitesnek írja őket, viszont a laptopnál csak 100mbites a kapcsolat sebessége
[ Szerkesztve ]
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz nelsonmanian #141484 üzenetére
Üdv!
Összefoglalóban linkelt programmal keressél másik csatornát, lehet ha nem auto csatornakiválasztás van beállítva stabilabb lesz a modem. Szolgáltatók a vezeték nélküli átvitelt nem garantálják ezért lehet jófajta gigabites routerrel jobban járnál.
Ha megírod a modem jelszint értékeket meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek.[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
„Hogyan tudnám az ethernet portok sebességét 100Mbps-ről gigabitesre rakni?”
A sebesség automatikusan állítódik be a kábel és a csatlakoztatott 2 eszköz portjainak a sebessége alapján. Keresd meg a gyenge láncszemet (ha a csatlakoztatott eszköz biztosan tud gigabitet, akkor valószínűleg a kábellel lesz gond)[ Szerkesztve ]
-
abrtom87
tag
Sziasztok!
D-Link DGS-1008D jó az androidos tv rendszerhez?
-
IP1954
aktív tag
A minimum feltétel Cat 5E / 6 kábel vagy jobb kábel.
Gigabites eszköz képesség (gigabites LAN kártyával szerelve).
Eszköztől függően, ha minden rendben van, akkor is lehet lényegesen kevesebb..
Kis teljesítményű gép, nem képes többre.
PCI helyett PCIe (ami valamiért eleve gyorsabb) LAN kártya használata.
Elállítódott a hálókártya, valamiért visszavette 100-ra (beállítás gigabitesre).
Médialejátszó (Dune) is hajlamos visszaállni 100-ra (áramtalanítás).
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs