Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz Gardaai #90799 üzenetére
Sajnos a legújabb TV-kben sincs már DTS támogatás.
És ez a limitáció az adott TV-re telepített Plex klienst is érinti, nem a Plex "hibája".
A Plex kliens azt jelenti le a Plex szervernek, hogy nem megy natívan a DTS, ezért transzkódolni fogja a hangot.Mindegy milyen médiaszervert használsz, ez a TV-ből ered.
Külső médialejátszó a megoldás, ami tudja a DTS-t is.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Gardaai
senior tag
válasz Patice #90804 üzenetére
Igen, sajnos erre kellett rájönnöm nekem is.
Bosszantó, hogy a TV (QE65QN95AA) új árának kevesebb mint 2%-áért veszek egy kütyüt és (remélhetőleg) megoldja a gondot. Szeretem a natív megoldásokat, minél kevesebb szöszöléssel, távirányítóval, telepítéssel, minden egy helyen. 2024-et írunk és még nem sikerül ezt megugrani a Samsungnak. Tuti LG lesz a következő TV-m. Bár mintha a Samsung is visszahozná a DTS supportot. Na mindegy, nem offolok tovább
Köszönöm a segítséget, ha megjön a cucc és megoldódik a dolog, azért dobok egy kommentet!
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
őstag
A Hyper Backup miért nem dobja fel azt a lehetőséget, hogy USB Pendriv-ra vagy külső merevlemezre mentést készíthetek?
Nálam Csak C2 és másik NAS jelenik meg.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Nem akarok vérigsérteni senkit sem, de infóként írom nektek ezeket nektek, mint olcsóbb/dárágb megoldás.
Azért, mert veszel egy jó TV-t minden felhasználó azt várja el, hogy "mindent is" tudjon pl: kodekek, hang, stb lejátszást.
Mapanság a méregdrága TV-be 100-as LAN van(ezt kitárgyaltuk 100x), és AC-s wifi (Wifi5) ezért ha hálózaton nézel egy durvább bitrátás filmet akadhat.
Plex hibátlan a mai napig, megoldás amit javaslok az egy Mádialejátszó, mint amit már Patice is írta.
Médialejátszós topic: Link [link]
olcsóbb lejátszókat Aliról/Geekbuying, apróról meg tudod venni, de sok a Fake Gigabit LAN-os.Olcsóbb médialejátszó kb 15-20k-ért vehetsz (S905x3-as modellt Gbit lannal), vagy 50-60k-ért olyan is van ami mindent tud pl.:Dolbi Vision.--> Homastics 4k plus
Ilyen lejátszó Android-al szerelt, ajánlottabb Coreelec-et tenni rá (Linux +kodi), melyben addon segítségével tudsz Emby vagy Plex szerverhez csatlakozni.(és Jellyfinnel is)
Én megelégedéssel 3-4 éve így használom, gondom bajom sosem volt.
HA 2 TV-d van 2 külön lejátszó, akkor akár ha az egyik TV-n megállítod a filmet/sorozatot másik Tv-n ugyanonnan indíthatod.
TV-hez HDMI-vel csatlakozol DTS és HD hangokat is tudja, egyedül a Coreelec a Dolby Visio-t nem tudja, csak a jobb Android-os boxok pl: Homastics 4k plus
Nálam a felállás az alábbi:
- SAmsung QLED Q6-os 2017-es TV
- Khadas VIM3L lejátszó Coreelec
- Pioneer VSX932 erősítő --> 4k+ hrd+ DV mindent megjátszik, de médialejátszó és TV DV-t enm tudja.
Coreelec esetében PlexKodiConnect addont használom, Kodi felülete megmarad, Plex adatbázist meg elkezeli a médialejátszó.
70GB-os fájlok problémamentesen mennek bármilyen hang és képminőséggel, mivel a Gigabites hálózat adott itthon és a lejátszó is Gigabites hálózaton csatlakozik.
Emby szerver esetében is tökéletesn megy minden(Embycon addon asszem), onnan tértem át, mert mindkettőt kipróbáltam.
Jellyfin-el is megy ezzel is próbáltam. Jellyfin az egy Plex/Emby fork ami ingyenes és tudja a transzkódolást is.
Ha valaki nagyon akar transzkódolni NAs-on az próbálja meg az Jellyfin-t, jobb Intele-es NAS esetében a GPU be tud segíteni, mivel Plex esetében ugye a PlexPASS fizetős.
Én DS423+-al próbáltam a 70GB-os fájlok picit döcögnek Jellyfinnel transzkódolva iPad 9 genre, de a Webripes 20-30GB-os fájlok vajsimán mennek.
Minden eszköz routerre/switchre Gigabites CAT6/CAT7-os kábelen csatlakozik.
CAT7-es kábel azért van, mert olcsón be tudtam szerezni, ha mennék tovább 2.5GB-re vagy 10GB-re akkor már csak routert+NAS+Switch-et kéne cserélnem, de az 10 év múlva leszRemélem a mostani 50-100hsz-t amit írtatok ezügyben senkinek sem lesz bántó, ez csak egy ajánlás amivel az otthoni filmezést tudod megkönnyíteni.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Patice
Topikgazda
válasz stigma #90808 üzenetére
Megerősítem a médialejátszós részt!
Régebbi, FullHD TV-knkaptak egy-egy Google Chromecast with Google TV 4K-t, ezeket külön adapterrel LAN-ra kötöttem és így faszán megy a Plex ezeken is.
Nem kell transzkódolás semmiben.
Néha a felirat miatt hisztizik ez is, de akkor rakok más formátumot adott film mellé.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Bence_
tag
Szuper a fordítás
-
Grave_444
nagyúr
válasz VANESSZA1 #90795 üzenetére
Köszi a tippet.
AiRLAC
ds218playEgyébként most úgy néz ki, hogy elkezdtem újra beállítani, tehát a konfig tényleg eltűnt.
A fájlok viszont az egyik, nem hibás lemezen megmaradtak és helyreállítás után működik is a raid. 2. HDD ugye új került bele. Holnap visszatöltöm a konfigot és meglátjuk mi lesz.
Vagy úgy rendbejön minden vagy törlöm az egészet és létrehozok mindent újból.[ Szerkesztve ]
-
Bence_
tag
-
Multibit
nagyúr
válasz Bence_ #90815 üzenetére
nas meg kódol
A NAS ne kódoljon! Ezért jó a media player
Az nem elég, hogy zökkenőmentes a lejátszás (ez szükséges, de nem elégséges teljesítés), hanem, hogy jelenjen meg az eredeti tartalom, átkódolás nélkül!
Ha kevés a sávszél és nem lehet élni külső elérés nélkül, inkább gyengébb minőségű tartalom használata javasolt (720p, esetleg SD).[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
sziasztok,
elakadtam egy picit sajnos. Qnapról szeretnék backupot indítani Syno-ra, de mindenáron azt írja, hogy nem lehet hozzá csatlakozni. Tapasztaltatok már ilyen gondot? Belső hálón van mindkettő.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
szkutyi
addikt
Ha veszek egy mást és az tele van filmmel, távolról tudom valamivel nézni?úgy nativan...mert ugye a plex az kodol....
-
Celithrandi
addikt
válasz szkutyi #90818 üzenetére
ha smb vel megosztod a mappád hálózaton akkor kellene tudnod nézni a tartalmát mivel olyan mintha a gépedbe lenne a winyó.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
szkutyi
addikt
válasz Celithrandi #90819 üzenetére
De kívülről..meló helyről pl
-
Celithrandi
addikt
válasz szkutyi #90821 üzenetére
smb vel külső hálózatot is be kellene tudnod csatolni, de kérdés, hogy stabil lesz e a kapcsolat De miért akarod onnan nézni? Letöltöd és megnézed.
-
szkutyi
addikt
válasz Celithrandi #90822 üzenetére
Mert otthon a videotár..nem akarok minden filmet leszedni telora..felesleges masolgatások. .smb-t el tudom érni távolról is?
-
Celithrandi
addikt
válasz szkutyi #90823 üzenetére
azt szeded le amit meg akarsz nézni. Telóval elérheted smb kívülről ha van fix ip címed vagy ddns, de ebben inkább az androidos topicban tudnak okosítani. Azt fiszont, hogy telón smb-n keresztül lehet e filmeket nézni már a google mondja meg szerintem Bevallom őszintén, hogy még soha eszembe nem jutott telefonon filmet nézni, nekem vannak könyveim e célra
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz Celithrandi #90824 üzenetére
Kosziiii
-
Patice
Topikgazda
Olyan USB-C hub-bal, amin van gigás LAN csati ÉS van rajta USB-C tápbemenet is.
Nem olcsók, de egy már volt itthon, egyet meg használtan húztam be.
És ezt lehet a Chromecast elé bekötni, mert azon csak egy USB-C bemenet van.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Tyson5
tag
-
Tyson5
tag
válasz Lasersailing #90829 üzenetére
Konkétan ezt a típust vettem: [link]
Valójában azért vettem 8GB-os RAM modult, mert miért ne? Postával, mindennel együtt 10K-ból kijött, míg a gyári 4GB-os is jóval több. Vasárnap óta használom a NAS-t, elsősorban torrentezésre és sok-sok fénykép, videó, egyéb fájlok tárolására, nézegetésére. Nem éreztem kevésnek a 2GB RAM-ot, de később az lehet, ha elmélyülök a témában és elkezdek különböző dolgokat futtatni konténerben.
Egyébként sokan bővítik 16GB, ill. 32GB modullal is. Elvileg 64-el is működik.
[ Szerkesztve ]
-
-
stigma
addikt
válasz Bence_ #90815 üzenetére
Hi, köszi az infót, viszont ezt a hsz-t azoknak szántam akinek a helyi hálón gondjuk volt a lejátszással.
Te meg elvileg távolról Transzkódolsz, az másabb amire én gondoltam.
DS Video-t sosem használtam, az, hogy Magas-ra van állítva a bitráta nem tudom mit jelent, de lényeg hogy megy.
Nekem ilyen jellegű film esetén a iGP is besegít, és ilyenkor olyan 60%-os a CPU használat csak Dockeres Jellyfin esetében, viszont időnként buffereelt a film így hagytam.
Én távolról nagyon ritkán nézek filmet, itthon helyi hálón szoktam mádialejátszóval, ezt csak azoknak szántam akik TV-s Plex bufferelési gondokkal küzdenek.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Gardaai
senior tag
válasz stigma #90808 üzenetére
Egyáltalán nem sértő, miért is lenne? Örülök, hogy ilyen átfogó tartalmat lehet itt olvasni, főleg ha valaki ugyanebbe a gödörbe kerül.
Persze, hogy elvárja az ember, hogy mindent IS tudjon az akkori csúcs TV, mert tudatlan. Azért is írtam, hogy én nem vagyok TV guru, a kijelző technológia részét értem/tudom, de, hogy a lejátszás, kodekek, átkódolások, pass-through és megannyi más totál más szintet igényel.
Ha akkor azt mondják, hogy vennem kell majd egy 15.000 Ft-os kütyüt, mert amúgy akadni fog minden 6. film 4K-ban felirattal nézve, akkor azt gondoltam volna, hogy le akarnak húzni.. hát most vettem majd 1 misiért egy TV-t.. nehogy már.
Ebben is 100-as LAN kártya van, ezért Wi-Fi-n van természetesen használva. Hálózatépítést is tanultam és csináltam is egy ideig, minden lemérve, a sebességgel nincs gond.
Azt nehéz megemészteni laikusként, hogy ha a sebesség adott, NAS elég erős, akkor mi a fenéért akad? Ilyenkor jön még 20 tényező (ha nem több), amit te is felszínesen érintettél. Na ehhez már kell egy hozzáértő vagy pár óra kutatómunka, hogy megértsd a miértjét és végre el tudj indulni megoldást keresni. Viszont ahhoz, hogy elindulj ezen az úton, hibába kell ütközz, mert ezt bizony hiába kérdezi az ember akár egy MM vagy Euronicsban a "gurukat", csak pislognak mint hala a szatyorban.
Még csak fel sem merül az emberben, hogy videósáv/hangsáv/felirat támogatás, kodekek stb. stb.
Én már abban a korban nőttem fel, ahol ilyen, hogy lejátszó nem nagyon volt.
PC ráköt HDMI-n vagy külső HDD-n toltuk rá a filmeket, nyilván 720p vagy 1080p-ben, azokat megeszi most is. Volt rengeteg laptop itthon kibelezve, felraktam egy Plex szervert, aztán hibátlanul mentek az anyagok 4GB memória meg Intel Dual Core 2 CPU-val, Win7-en évekig. Viszont ahogy telt az idő, nőttek az igények, de amíg nem ütköztem bele ebbe a problémába, hogy egy NAS hiába funckiókban gazdag, sokkal gyengébb mint egy 10+ éves laptop és fogalmam nem volt, hogy a háttérben mi és hogyan működik.Ezt szerintem kiveséztük, illetve biztos megvan a megfelelő topik erre.
A lényeg ahogy én látom, az erő nem minden, a kompatibilitás az egyik, ha nem a legfontosabb összetevő amibe sajnos, nem sajnos bele kell ásnia magát az embernek, ha otthon is minőséget szeretne elérni.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Patice
Topikgazda
válasz Tyson5 #90834 üzenetére
Nálam kalapból a Minecraft szerver Docker-ben futtatva kajál 3 GB-ot (mert ennyit állítottam be), hogy legyen elég, ha többen játszanak rajta.
Omada kontroller is kér 500 MB-ot.
Roon szerver meg szereti ha sok RAM van, annak is 4 GB a minimum. Nem néztem még mennyit eszik valójában.
Én 16-ot (2x8) raktam a DS923+ba, amikor rátettem a kezem.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
őstag
válasz szkutyi #90798 üzenetére
Nekem volt hasonló esetem egy DS118 és egy DS220j-vel: #90022
Sajnos a venti cseréje nem segít, ez sokkal inkább a 2018-2020 közötti Realtek modellek betegsége.
A jó hír, hogyha olyan helyen van, ahol nem zavar idönként a venti hangja, akkor a riasztást ki lehet kapcsolni."Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Celithrandi
addikt
Létezik, hogy a Synology ds120j-t nem lehet 50-55 MB/s nél gyorsabban írni?
-
addikt
válasz Celithrandi #90842 üzenetére
Előfordulhat, az talán a létező leglassabb modell.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Celithrandi
addikt
válasz AiRLAC #90843 üzenetére
ftp vel szinkronizálok rá sok képet az kb 25-40 el megy, rácsatlakoztam még egy klienssel és mellé küldtem egy nagy filet, így 97%lett a proci és max 55MB/s. FTP nél gondolom rsinc vagy smb gyorsabb lenne. Azért az hogy 15 óra alatt ment át 1,8tb kép egy kicsit necces.
-
joysefke
veterán
Egy DS224+ -szal beléptem a klubba.
Az első NAS-om. A szoftver különösen, de a hardver is minőséginek néz ki.
Kérdés:
Beraktam 1db SSD-t adathordozóként és feltelepytettem a DSM-et illetve pár csomagot.
Kérdés, hogyha időközben ezt a meghajtót kicserélném egy másikra, azt hogyan tudom megoldani újrainstallálás nélkül?üdv
J.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz joysefke #90845 üzenetére
Sehogy....1 lemezzel.
Ha 2 db lemez lenne benne RAID1-ben vagy SHR-ben, akkor tudnád cserélni az egyik .....majd a másik lemezt is úgy , hogy nem kell a DSM-t újra telepíteni.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
joysefke
veterán
válasz Borisz76 #90846 üzenetére
Ez így működne?
1,
berakok egymásik ugyanolyan típusú lemezt (amelyik végül megmarad) a kettes helyre,2
Valahogy az SHR kötetbe felveszem az új lemezt és lesz egy immár redundáns SHR-1 kötetem.3,
Kikapcsolom a NAS-t kiveszem az egyes helyről a lemezt amit nem tartok meg. Majd boot után gondolom kapok figyelmeztetést, azt leokézom és az SHR-1 kötetet downgradelem nem redundáns SHR-re.4,
Mégegy kikapcs, átteszem a lemezt amit megtartok a második helyről az elsőbe, bekapcs.
-
joysefke
veterán
Ki kell találnom, hogy hogyan rendszerezzem és osszam meg a fontos adatainkat.
Képek, videók, dokumentumok. (Tehát azokat a dolgokat, amelyek már rendszerezve vannak és nem a telefonon illetve a PC-n panganak.)Amit meg kéne értenem, de nem látom még át, hogy hogyan működnek a "Shared Folder"-ek (SF).
1, SF csak gyökér (root) szinten lehet?
2.1, SF-eket lehet egymásba vagy akár nem Shared Folder alá beágyazni?
2.2, Ha igen tudok a folder hierarchia több szintján írás/olvasás permissiont definiálni/felüldefiniálni?
Pld: DOKUMENTUMOK mappán adnék a páromnak olvasás jogokt ezen belül a saját mappájában írás jogot is kapna, de az én mappámban még az olvasás is le lenne neki tiltva.
3,
Ha a NAS-ra első körben csak felhányom az adatokat, majd a top-level könyvtárat bemountolom Windows PC-n és ott kezdem el áthelyezgetni az almappákat, az a NAS-on másolás vagy áthelyezés műveletként fog végrehajtódni? Tehát komoly adatmozgásom lesz-e, ha a NAS-on rendszereznék ahelyett hogy PC-n előrendszerezek a NAS illetve a kívánt jogosúltságkezelésnek megfelelő struktúrára. SSD-ről van szó.[ Szerkesztve ]
-
Noresz7777
csendes újonc
Sziasztok!
Egy olyan dologban kérném a segítségeteket, hogy valamelyik nap nem sikerült csatlakozni a NAS-hoz semmivel, mint kiderült teljesen ki volt kapcsolva.
Bekapcsoltam, úgy néz ki minden rendben, de a log-ban nem találok semmit, hogy mi történhetett.Annyi történt, hogy a routert újraindítottam.
Az lehetséges, hogy mivel a router POE képes portjára van kötve, az újraindításkor emiatt kapcsolt le a NAS?Áramszünet biztos nem volt, mert sikerült olyan Ikeás konyhapult világítást venni, ami áramszünet után (legyen bármilyen rövid) miután visszajött az áram, felkapcsolódik, és most nem világított.
-
őstag
válasz joysefke #90847 üzenetére
3,
Kikapcsolom a NAS-t kiveszem az egyes helyről a lemezt amit nem tartok meg. Majd boot után gondolom kapok figyelmeztetést, azt leokézom és az SHR-1 kötetet downgradelem nem redundáns SHR-re.
Tudtommal nem lehet downgrade-elni, csak bövíteni egy kötetet4,
Mégegy kikapcs, átteszem a lemezt amit megtartok a második helyről az elsőbe, bekapcs.
Mindegy a NAS-nak, melyik lemez melyik fiókban van.Amit lehet:
A verzió: Egy másik lemezt beraksz, azon létrehozol egy új kötetet. Erre a kötetre átmásolsz mindent, a csomagok egy részét is át lehet. Majd végül törlöd az egyes kötetet, és kiveszed a lemezt.
B verzió: lementesz mindent a konfigurációval együtt egy USB-s lemezre, majd kicseréled a lemezeket. Az újra telepítéskor visszatöltöd a backup-ot."Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs