Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltan6
őstag
válasz Mezga Aladár #11802 üzenetére
nekem nem sikerült a legutóbbi frissítés,(DS112J) de nem lett baja szerencsére,tegnap este frissítettem,végig ment a frissítési folyamat ahogy szokott,újraindult.majd kiírta hogy nem sikerült letölteni a frissítést.pedig volt net folyamatosan.
-
tsilver
aktív tag
nekem előjött a webhozzáférés probléma, ezért Synology Assisten keresztül újra kell telepítenem az Update1-t.
A kéréds a következőbe kell pipálni a "telepítés után Synology Hybrid RAID kötet létrehozását vagy sem, hogy ezt a SHR rendszert használó HDD-kenn lévő adataim megmaradjanak?
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
tsilver
aktív tag
válasz Patice #11807 üzenetére
Nos, a kötet nem sérült, ezért kikapcsoltam. Úgy tűnik ez így nem jött be.
A telepítő szépen végbement , felállt a rendszer látom, hogy van 4 HDD hogy ennek az épsége jó hogy 80% -a használt DE
a File station alatt semmit nem látok a cloudon kívül és azt mondja nincs lemezcsoport, ugyanakkor 4 lemezt zölden látokHogyan tovább? Az adatok úgy tűnnek megvannak csak nem tidom előhalászni őket
-
tsilver
aktív tag
válasz Mezga Aladár #11809 üzenetére
telepítettem a MC-t de nekem nincs "futtatás " lehetőség. Vagy eltávolítás vagy leállított a két lehetőség összesen
-
-
Szilva1968
csendes tag
Adott egy DS212j. Frissítés után a web interfész nem megy. Hallottam róla, hogy másnak is van hasonló hibája. Valakinek esetleg jó tanácsa???
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Ez vajon mi a jó franc lehet? (elvileg egyik kínai másik USA-ban lévő ip)
Valamint tudok olyan naplózást indítani amiben nyomon tudom követni az adatforgalmat adott intervallumon (pl nap/hét/vagy akár általam megadott időközökkel)?
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Szilva1968 #11817 üzenetére
Olvass egy kicsit vissza. Rövid reset és akkor az alapértelmezett user:admin pass:1234
be tudsz lépni. A letölthető magyar nyelvű manuálban benne van a rövid reset leírása. -
Tido
aktív tag
válasz Mezga Aladár #11822 üzenetére
És ilyenkor nem sérülhet a filerendszer? Nekem nem volt gondom egyik telepítéssel sem hálistennek, de pl félnék egy ilyen resetet csinálni, hogyha nem jutnék be. Vagy ez csak a felhasználókat rakja alaphelyzetbe, állományokhoz nem nyúl hozzá? Mondjuk úgy meg necces, hogy ha ne adj isten valaki ellopná tőlem a NASt, akkor ennyivel már be is jutott...
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
TheProb
veterán
Írdatlan mértékű lassúságnak mi lehet az oka, ha a cpu csak 25% környékén jár?
File Station-ban is több mp mire megnyit 1-1 mappát vagy pl elkezdi a kitömörítést, TV-n ugyan ez, ki akartam bálasztani egy videót, hogy ott is mire megnyílt 1-1 mappa azt hittem lejön a jeti a havasokból
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Patice
Topikgazda
válasz ggg666 #11826 üzenetére
Tedd be a 3 TB-osat aztán a tároláskezelőben nézd meg majd mit ajánl fel.
Szerintem az SHR kötet bővítését fogja először, de nem tartom lehetetlennek, hogy SHR adatvédelemmel is készülhet belőle viyzont ebben az esetben a nagyobb HDD 1 TB-ja lehet elvész.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
rongyi
aktív tag
Nézegettem DS115j-t és úgy látom ugyanaz a hardware van benne, mint a ds214se-ben. Van valakinek tapasztalata ezzel a NAS-al?
-
Cartrade
újonc
Sziasztok.
Segítséget kérnék. Nemrég vettem egy Synology ds213j. elkezdtem rátölteni a fájlokat, majd mappákon belül áthelyeztem/töröltem.
A probléma az, hogy a NAS teljesen rendben jelenít meg mindent, viszont a tévén és a médialejátszón a törölt/áthelyezett helyen olyan mintha megmaradt volna a fájl, de elindítani nem lehet, törölni sem, mivel a NAS az adott mapában már nem találja.??????????
Várom mielőbbi válaszotokat, és előre is köszönöm : Carttrade.
-
TheProb
veterán
válasz rongyi #11830 üzenetére
Hát ennyi pénzért korrekt, de azért elég gyakran találkozzok lassulással.
Pl ha syncronizál a btsync akkor a media szerver-en nézett videó már akadozik... vagy van, pl tegnap hozzáadtam pár torrentet transmission-höz és kb használhatatlan mértékig lassult az egész nas. 5 perc volt mire bejött a DSM[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz rongyi #11834 üzenetére
attól függ, mennyi torrent és milyen nettel. nekem is DS115j van, 30-as nettel - tegnap egyszerre ment filmnézés, NAS-ról NAS-ra másolás és 2 torrent, és meg se kottyant neki.
sztem amúgy nem a RAM volt kevés, hanem a CPU."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
KriszBoy
senior tag
Sziasztok!
Egy NAS vásárlás előtt állok és a következő kérdésem lenne.
A Synology 214play, képes vagy képes lesz 4K-s tartalmak megjelenítésére? Jelenleg még nincs rá szükségem, de ezt mégse 1-2 évre veszi az ember...
Várom segítségetek.
Köszönöm
-
Patice
Topikgazda
-
Patice
Topikgazda
válasz KriszBoy #11845 üzenetére
A majdani TV-k (meg médialejátszók) lehet, azok fogják tudni a HEVC kódolást, meg a h-265-öt. Ja meg a PC-k.
Médialejátszó miben tud többet? Kicsit jobb hang- és képminőség, hálózatkezelés, akár látványos jukebox felület a filmekhez, sorozatokhoz, sok kényelmi funkció, csatlakozási lehetőség, stb.
Csak ha van rá igény.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
TheProb
veterán
Arra van vkinek tippje, hogy próbaképp szerettem vna FHD videót nézni VPN-en keresztül a NAS-ról és szaggat a film. Néztem és csak 1,7-2MB/s-el tölt fel ami szerintem kevéske, CPU 93% ezt meg soknak érzem. Más nem nagyon megy 1-2 aktív torrenten kívül de az is elhanyagolható sebességgel csak.
-
Multibit
nagyúr
válasz Patice #11846 üzenetére
A legfontosabbat kihagytad: kadenciahelyes lejátszás. Persze csak "normális" mp-k esetén (nem a manapság gombamód terjedő filléres Androidos gagyikra gondolok).
(#11849) TheProb:
Valamit ne felejts el! A VPN alatti kommunikáció a titkosítás miatt mindig lassabb. Hogy is néz ki nálad a szitu? Hol vagy Te és hol van a NAS? LAN-on, vagy interneten keresztül akartad nézni azt a filmet? Mekkora a film full bitrátája? Milyen routered van? A 93%-os CPU leterheltség sok, azon csökkenteni kéne ilyen esetben.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kupon kunyeráló
- AliExpress tapasztalatok
- Androidos tablet topic
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mercedes topic
- Suzuki topik
- További aktív témák...