Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg666
őstag
válasz Mezga Aladár #11150 üzenetére
Egyforma winyók, mit nézzek rajta?
Mikor minden winyóm advanced formatos.WDC WD30EFRX-68AX9N0
80.00A80[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
válasz Mezga Aladár #11152 üzenetére
Ugyanabban a dokkolóban van és simán esatán sem látta.
A dokkolón kívül sem mikor csak tápegységgel és sata-esata kábellel volt összekötve.
[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
válasz Mezga Aladár #11154 üzenetére
És persze minden winyót több gépen ugyanúgy tudom használni.
-
Heraldry
tag
válasz szipeter77 #11129 üzenetére
Nekem is 213j van Evolveo Mars DVBT tunerrel. Időnkénti műsorokat veszek fel vele, de a kedvedért kipróbáltam az elő adás stream-et. Az eredmény a cpu terheléssel együtt látható képen.
Mindazonáltal szerintem drága eszköz ehhez a NAS, egy USB tuner gazdaságosabb megoldás...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."
-
sanchomuzax
aktív tag
Gondolom, az mindenkinek megvan, hogy a Synology NAS-ok is érintettek a napokban kiderült 20 éves Linux "Shellshock" bash hibában?
A sérülékenység terminal ablakban könnyen tesztelhető:
env x='() { :;}; echo vulnerable' bash -c "echo this is a test"
Ha a válasz vulnerable, akkor sérülékeny a rendszer.
Szerencsére, a gyártó frissít. Kivéve talán az olyan régi vasak esetén, mint az USB Station 2. Mivel már elindultak a sebezhetőséget kihasználó xarságok a neten, ezért nem árt utána nézni, mi hogyan frissíthető.
Nekem egy Synology USB Station 2 van, amit alternatív firmware-rel használok, emiatt frissíthető.
Az első update rossz volt, de a tegnapról mára érkező már jó.
ipkg update && ipkg upgrade
...
bash --version...és ez lesz az eredménye frissítés után:
GNU bash, version 3.2.54(1)-release (arm-none-linux-gnueabi)
Copyright (C) 2007 Free Software Foundation, Inc.Erről írtam itt röviden:
http://blog.sancho.hu/2014/09/synology-usb-station-2-es-linux.html[ Szerkesztve ]
Google: Sancho blogja
-
Magnat
veterán
válasz sanchomuzax #11158 üzenetére
Gondolom az is megvan akkor, h nem igazán a soho modellek érintettek:
Affected ModelsSynology will release the corresponding update to address this weakness for the following models. We have confirmed that models which are not in this list are not concerned by this bash vulnerability.
15-series: DS415+
14-series: RS3614xs+, RS2414+, RS2414RP+, RS814+, RS814RP+, RS3614xs, RS3614RPxs
13-series: DS2413+, DS713+, RS10613xs+, RS3413xs+, DS1813+, DS1513+
12-series: DS712+, DS1512+, DS1812+, DS3612xs, RS3412xs, RS3412RPxs, DS412+, RS812+, RS812RP+, RS2212+, RS2212RP+
11-series: DS3611xs, RS3411xs, RS3411RPxs, DS2411+, RS2211+, RS2211RP+, DS1511+, DS411+II, DS411+
10-series: DS1010+, RS810+, RS810RP+, DS710+̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
vilmaboy
őstag
Tv tuner a 214se-hez is csatlakoztatható?
Rögzítő szoftver (gondolom egyben tuner is) ingyenes hozzá? Mennyibe kerül egy tuner?
Apropó. IP kamerát rögzíteni is tudja? Szintén ingyenes appal?[ Szerkesztve ]
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Patice
Topikgazda
válasz vilmaboy #11163 üzenetére
A "rögzítő szoftver" a Video Station alkalmazás, ami a DSM része, azaz 214se-re is elérhető.
IP kamerából jelenleg kettő használható ingyen, a többihez külön licenszt kell vásárolni.
Természetesen ehhez az alkalmazás is a DSM része.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Madwe
nagyúr
válasz Patice #11164 üzenetére
És simán be lehet dugni az usb-s dvb tunert a nasba, s lekezeli Mondjuk a médialejátszóm ugyse látná, uh. kellene fusson a gép is gondolom, hogy fogadja, akkor meg már akár a gépbe is dughatom a dvb-t... Vagy valaki tud megoldást arra hogy egy popcorn hour a400 fogadja a streamet? Mondjuk ha nem live-ba akarom nézni, akkor a felvételt gondolom már lejátsza. S végülis ipaden is nézhetem a streamet gondolom, ha csak egyedül tv-znék (ritka, leginkább f1et nézek a tvben csak)
[ Szerkesztve ]
-
válasz sanchomuzax #11158 üzenetére
ds 214: nem érintett. csak bizonyos modellek érintettek
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Patice
Topikgazda
"És simán be lehet dugni az usb-s dvb tunert a nasba, s lekezeli "
Igen. Persze nem mindegyiket. Hivatalos támogatási lista. Felhasználók által jelentett.
A Video Station mellett egy másik, harmadik féltől származó alkalmazás alkalmas még a felvételre és streamelésre (XBMC-re, vagy DLNA-s eszközökre): DVBLink.
Azaz akár egy DLNA-s TV-re is tudja streamelni a NAS az USB-s stick-en keresztül kapott adást.
Nekem az XBMC-re streamelés a szimpi, bár alig nézek TV-t. Ami meg érdekel, azt letöltöm és akkor nézem, amikor van időm rá.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
vilmaboy
őstag
Ha van a NAS agyában egy film, akkor ezt ugyebár a tévével lejátszom dlna. De ha a tévé nem támogatja pl az oly gyakori iso-t vagy akármit, akkor a NAS meg tudja e azt csinálni, hogy a nas játsza le a filmet és "csak" a képet és a hangot küldi ki a tévére, de magát a kikódolást a NAS csinálja...?
Ha "nyilván" egy router mögött vagyok a nassal, és a szolgáltató által kapott IP változó... Hogy működik a nas-nak a kivülről történő elérése? A nas generál Önmagának egy linket-címet-varázsszót vagy akármit, amin mindig elérhető lesz?
-
Madwe
nagyúr
válasz vilmaboy #11171 üzenetére
A nas nem tuda csak a képet lejátszani. Átkódolni át tudja on the fly, de ahoz egy combosabb tipus kell, pl a 214play, mert az igencsak prociigényes folyamat, mondjuk a bd iso lehet azon is kifog. Szerintem érdemesebb egy médialejátszóba befektetni, jobb eredmény, ugyanannyi pénz (ha az olcsóbb synot veszed mert az minden másra elég + az mplayert)
[ Szerkesztve ]
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy egyszerűbb IP kamerát (720-as felbontással) amit itthon is lehet kapni és támogatja a Synology?
(nem a támogatási listára gondolok)
Csak, hogy ki mit használ, ajánl. egy kis otthoni leskelődésre
Arra kellene hogy a két lókötőt otthon megfigyelhessem és borzadjak a monitor előtt, hogy mit csinálnak és még beleszólásom sincs éppen, csak nézhetem.[ Szerkesztve ]
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
Heraldry
tag
Sajnos itthonit nem tudok, de két napja tesztelek egy viszonylag olcsót. Az eredmények elég biztatóak.
http://www.dx.com/p/escam-snail-qd500-cmos-3-6mm-lens-waterproof-network-p2p-ip-camera-w-24-ir-led-white-323144
Érdemes a véleményeket elolvasni. A kamera nem támogatott, de ONVIF kompatibilisként használható.
Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."
-
Heraldry
tag
válasz Patice #11170 üzenetére
"Nekem az XBMC-re streamelés a szimpi"
Hogyan veszed fel műsorforrásként a stream-et az xbmc-ben? Valamilyen addon-t használsz hozzá?Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."
-
ggg666
őstag
válasz Mezga Aladár #11168 üzenetére
Egyikben sincs jumper.
-
Magnat
veterán
válasz Heraldry #11174 üzenetére
Szia,
ha van vmi androidos eszközöd, kipróbálnád, h hogy működik ezzel?
Én ezen agyalok, de lehet h az lesz ami neked van, csak jó lenne tudni, h műxik-e droid alatt. Egyszer vettem a TP-Link kamerát, azt pl felismerte, de vmiért csak 1-2 fps-sel tolta a mannát.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
ggg666
őstag
válasz Mezga Aladár #11178 üzenetére
Minden egyforma, most csak azért különbözik, mert az egyik a dokkolóban van a másik meg rákötve az alaplapi sata csatlakozóra, és a backup winyót látja a NAS a másik ugyanolyan 3TB-osat pedig nem.
[ Szerkesztve ]
-
Heraldry
tag
válasz Magnat #11179 üzenetére
Otthon megnézem, de miért nem jó, ha ez helyett a Synology Surv. station android kliensével nézed a képet?
Azzal a mozgásérzékelővel felvett felvételeket is szépen visszanézheted és ráadásul az is ingyenes. Kultúráltan működik egyedül azt nem veszi észre, hogy nem forgatható a kamera és feladja az vezérlő gombokat hozzá.Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."
-
tobias40
veterán
Hi!
Nekem FOSCAM tipusú kamerám van,igaz az enyém nem 720P-s de megfelel a képminősége 640x480-ban 20 fps-el.
2 éve vettem és szépen dolgozik.
Ha veszek másikat akkor is ilyen lesz annyi változtatással hogy 720P-s legyen és mindenképpen forgathatót veszek majd!!(a fix az tényleg elég fapados) -
ggg666
őstag
válasz Mezga Aladár #11184 üzenetére
Erre már válaszoltam, dokkoló nélkül külső tápegységgel sata-esata kábelen keresztül sem látja, tehát ez elektronika is kilőve, hogy az okozná a hibát.
-
Tido
aktív tag
Tudom, hogy nem sok ember van itt akinek van USBStation2e-ese, de van valakinek valami ötlete, hogy ha ext3-ról ext3-ra másolok miért fagy ki az egész? nem hittem, hogy ez gond lehet.. Eddig ext4re volt formázva a főlemez, de médialejátszó kompatibilitás miatt átformáztam ext3ra. Amikor vissza akarnám másolni a másik ext3ra formázott lemezről, akkor egyfolytában lefagy, ha sokállományos könyvtárt másolok (dokumentumok biztonsági másolata).
Ötlet?
Előre is kösziUPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
sanchomuzax
aktív tag
Tippjeim vannak:
Meg kellene nézni a logokat terminálban (/var/log alatt), hogy jegyez-e valami írási, olvasási gondot, esetleg az usb portod szórakozik-e. Pl. lehet, hogy nincsen köze az ext3-hoz, csak most kezd az egyik hdd külső tápja megnyikkanni.
Ha egy USB HUB is van közöttük, akkor az is lehet az oka. Nekem egy rossz USB kábel vágott agyon egy vinyót az évek alatt.
Lehet az oka sok apró fájl újraindexelési igénye is, és telítődik a memória. Ha van kedves és energiád kísérletezni, akkor esetleg kapcsold ki ideiglenesen az indexelést, másold át ad anyagokat, és ha ekkor nem fagy, akkor ez volt. Visszakapcsolva az indexelést újraindexeli az áthelyezett tartalmat.
Ha be tudod határolni időben, hogy kb mikor következik be, akkor nézd meg a webes felületen a futó processzeket, hogy mi az, ami éppen terhel, vagy memóriát eszi. A CPU száll el, és ver ki valami folyamatot, vagy a memória lesz tele, és ver ki valami folyamatot.
Amúgy gyári vagy alternatív firmware? Ha gyári, akkor volt egy frissítés, amiben az indexelést javították (legutolsó januári 3.2-1981). Sajnos, az Itolosa alternatív firmware megakadt 3.2-1979 verzión, így a 1981-es jósága nincsen benne.
https://www.synology.com/en-us/releaseNote/USB_Station_2Google: Sancho blogja
-
Tido
aktív tag
válasz sanchomuzax #11189 üzenetére
Köszönöm a segítségeket.
Asus O'Play van szülőknél, és neten azt olvastam, hogy nem támogatja, és mivel kb havonta 1x látogatok haza, csináltam biztonsági mentést másik merevlemezre (ext4->ext3ra). Az nem okozott gondot.
A lemez másik feléről csináltam NTFSre biztonsági mentést. Itt sem jelzett problémát.
Az összes lemezre normál működést ír ki.
És amiket most másolnék vissza azok dokumentumok, és az Users mappában a beállítás file-ok - főleg a levelezés miatt - amit szerintem annyira nem kéne indexelnie
És nem gondoltam volna, hogy azonos filerendszerek között gondot okozhat a másolás...Kipróbálom majd hétvégén amit leírtatok.
Ui.: vmilyen programot nem tudtok, amivel Windows alól lehet másolni ext3 filerendszerre?
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Heraldry
tag
válasz balage25 #11193 üzenetére
Valóban nagyon rosszul fogalmaztam. Arra gondoltam, ha csak az élőadás nézése a cél akkor én inkább a céleszközbe raknám a tunert.
-
vilmaboy
őstag
Előszőr a Milyen NAS-t vegyek topikba írtam ezt be. Bocsi. Ide akartam.
Összevetettem a 214se és 213j modelleket. A következőt szúrtam ki.
213j:
800 helyett 1,2 Ghz proci, 256 helyett 512DDR3 memó. LAN/WAN Wake-támogatás, Üdvözlőkártya, videótömörítések paraméterei.A proci és memót vágom. A LASN/WAN Wake támogatás az micsoda? Üdvözlőkártya azon kívül, hogy nemes gesztus ér valamit? Van rajta akármilyen kód vagy valami? Videótömörítés meg nem jelentős szerintem. Nem NVR ez.
Van valami különbség amit még nem tudok?
-
vilmaboy
őstag
-
Angyal07
tag
Sziasztok,
Indexeléssel kapcsolatban van egy kis problémám. Adott egy Synology DS214se és terveim szerint estére lekapcsolnám, hogy nem kerregjen, viszont amikor bekapcsolom, akkor újraindexeli az összes könyvtárat elölről. Az tudni kell, hogy rá van dugva 2 x 1TB külső HDD is tele filmekkel.
A teljes indexlés lement rajta már többször. CPU visszaállt a normális szintre. Lekapcsolom és visszakapcsolás után ismét 100%-on ketyeg most is lassan már 2 órája úgy, hogy egyetlen új fájl sem került a rendszerbe, csak simán újraindexel mindent.
Ennek hatására persze a Video Station és Mediaszerver sem tudja megjeleníteni a filmeket mivel még a rendszer szerint nincsenek beindexelve... Az indexelésnek nem kéne mentődnie és tárolódnia? Vagy én néztem be valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest