Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz Wg5113 #30701 üzenetére
Na most megmértem, 38 mm-es. Ára az egyenlőre még nincsen. Majd összeszedem az összes Doxámat, mert szanaszét vannak, meg darabokban, és majd akkor beszélgetünk. Éppen ma is vittem egy számlapot Pistának, de nem is tudom, mikori, és mekkora, az is ilyen nagy méret.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok. Nem tud valaki küldeni nekem egy linket ahonnét tudnék rendeli seiko-hoz bőrszíjat?
Köszi előre is.
szerk.: Az sem baj, ha hajlított rugóstiftet is árulnak[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
válasz stevewonder #30705 üzenetére
Ha eredetit akarsz, nem lesz olcsó.
-
Dzsana
senior tag
válasz stevewonder #30707 üzenetére
A Tiednek megvan a csatja? A gyári seiko-t pont nem ismerem, de általában át lehet rakni a csatot. Onnantól fogva meg tök mindegy, milyen szíjat veszel, mert csak a csat jelzett, nem?
-
stevewonder
aktív tag
válasz Dzsana #30708 üzenetére
Szíj és a csat is jelzett. Ami ugyan még nem gond, de ha szűkül picit a szíj, akkor lötyög a csat a végén. Azt meg utálom. A citizenemmel is így jártam. Inkább veszek két szíjat és pakolgatom az épp aktuális ruhához. 30$ nem igazán tétel sztem egy drága óránál. Plusz mint írtam már a múltkor, nem is használódik annyira,,,
-
Miamiquake
aktív tag
Vicces beszélgetések egy Rolex Air King hirdetés alatt:
Tisztelt tiebreak! 700 eurót adnék érte, gondolja meg, többet nem igazán ér, elég kopott már, ahogy látom, és amikor gyártották az se tegnap volt... - nokia312 2013.02.19. 20:41:59
Tisztelt nokia312! megrogytam a megkérdőjelezhetetlen szakmai érvek alatt.... - tiebreak 2013.02.19. 20:48:50
köszönöm válaszát. remélem jól esett parasztnak lenni, így kell bánni a potenciális vevőkkel...további jó paraszt életet - nokia312 2013.02.19. 21:24:31
Tisztelt nokia312! nem látok potenciális vevőt - tiebreak
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Dzsana
senior tag
-
busman
veterán
Seiko is jól eltűnt....
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
evo87
őstag
Egy csereszíjon én is gondolkodom a kék Makóhoz, talán egy karbonmintás Hirsch passzolna hozzá
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Neurotoxin
őstag
válasz Miamiquake #30710 üzenetére
Már csak ezekért is érdemes vat-erára és társoldalaira járni, főleg az eredetinek vélt/hazudott órák hozzászólásait olvasni.
[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Empsepo
senior tag
válasz Miamiquake #30679 üzenetére
Ez az óra valami csodálatos!
Nagy-nagy gratula hozzá!!!! -
stevewonder
aktív tag
válasz Miamiquake #30679 üzenetére
Küldheted fénypostával Nagyszerű masina az biztos!
Hogy én miért nem találok ilyeneket.... -
Mosanke
senior tag
válasz Dzsana #30697 üzenetére
Nem kritika akar lenni!!
Szép ez a DOXA csak nekem egy bajom van ezekkel a tokfelújításokkal. Nevezetesen az, hogy a galván-polír alkalmával (többnyire) eltűnnek az élek. Például a tok fülnél a leglátványosabb. Az élek helyett szép lekerekített lesz. Ezek mellett még szép marad az óra csak hát ...
Szép- szép de már mégsem az igazi.[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz Mosanke #30721 üzenetére
Semmi baj. Ahhoz képest, hogy milyen állapotban volt, szép lett ez így is. Az eltelt 50-60 év nem múlt el nyomtalanul, a maximálisat hoztam ki belõle. Élõben nem ennyire feltûnõ, a makro azért kihozza. Új tokot nem tudok készíteni hozzá! :-)
-
Skimaster
senior tag
válasz Miamiquake #30710 üzenetére
Mindig elszomorít,mikor parasztozzák egymást az emberek,a paraszt szitokszó lett.Nagyapáink nagy része paraszt volt,tisztességgel dolgozott,kelt,gondozta az állatot, földet művelt,eltartotta a családját,annak ellenére,hogy sokat elvettek tőlük....A szó jó értemében egyszerű, jó emberek voltak!Tisztelet a parasztoknak!
-
csabulaxi
senior tag
válasz csabulaxi #30723 üzenetére
Hamilton Jazzmaster (quartz), elvileg tisztán kellene látszódnia a feliratnak.
Most a gyár nem akarta szponzorálni és ezért elvitték egy óráshoz aki leszedte a feliratot?
Nem értem?[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
törölt tag
válasz csabulaxi #30723 üzenetére
Én egy Hamilton Jazzmaster Viewmaticnak nézem. Valszeg módosították a film miatt, hogy ne legyen egyértelműen azonosítható. Gondolom a Swatch group (Hamilton) támogatta a film készítését, de nem annyival, hogy az óra márkája olvasható legyen.
A végefőcímnél feltüntetik a támogatókat, érdemes lenne megnézni kik voltak azok.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz Miamiquake #30728 üzenetére
Én is szeretem a szép hátlapot, hiába nem látszik, illetve csak ritkán
Sőt azon is gondolkozok, hogy Sumora vegyek üveg hátlapot...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
csabulaxi
senior tag
Dzsana
Első jobb, ebben csak csihi pui van, nincs semmi új ami az elsőt jellemezte.Famalac
Nem sok logika van benne, de mindjárt utánanézek.
Nem találom köztük."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Crystalheart
őstag
Hali, nem tudjátok, gyártanak vagy készítenek ma még zsebórákat valahol? Nem venni akarok, a közeljövőben erre nem lesz pénzem, csak érdekel. (Van most nekem egy kvarcos, címeres előlapú, barokk hátlapú Helvetia zsebórám, valószínűleg egyszerű rozsdamentes acél, mert 16 évvel ezelőtt csak 8-9 ezerbe került. Ez inflációval ma olyan 25 ezer lenne. Egy-két éve folyton megáll, állítólag bekoszolódott, ahogy a zsebórák be szoktak, legalábbis elemcserekor az órás ezt mondta...)
Jut is eszembe, a Helvetia kb. mióta számít gagyinak? Én már a sötét oldalról kaptam?
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz Crystalheart #30732 üzenetére
Természetesen gyártanak, bár kevés a saját szerkezetes. Nekem is van egy Helvetia zsebórám, de abban sem saját szerkezet van, hanem Unitas 6497.
[ Szerkesztve ]
-
Miamiquake
aktív tag
válasz Crystalheart #30732 üzenetére
Szvsz nincs olyan hogy "gagyi".
A Q & Q is csinál olyan órákat amik szépek és tökéletesen megfelelnek mindennapos használatra.Ha jól értem a te zsebesed megállt és az elemcsere nem segített az életre keltésében.
Biztosan orvosolható a probléma de ha nem akarsz időt energiát szakítani rá a vaterán néz körbe mik vannak
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Dzsana
senior tag
válasz Miamiquake #30734 üzenetére
Én értem, mire gondol a kolléga, a mai Helvetia már nem az a Helvetia, mint ami régen volt. Szerintem őket is újjá élesztették, elképzelhető, hogy a kínaiak.
-
Crystalheart
őstag
válasz Miamiquake #30734 üzenetére
Száz éve még a Helvetia is a minőségi svájci gyárak sorába tartozott, így értettem, ma azonban általában kínai szerkezete van, ha jól tájékozódtam - és nem tudom, mikor volt a fordulópont, nem vagyok nagyon tisztában a dolgokkal.
Ami az órámat illeti, utoljára azt hiszem úgy 4 éve cseréltettem benne elemet, akkor is megállt és akkor mondta az órás, hogy lehet, nem is az elem merült le, de egy kis megbirizgálás után ment tovább. Most egyelőre nincs rá egy ezresem, így inkább addig a 3310-esemről nézem az időt. Kicsit kényelmetlenebb, meg megszokásból a zsebóra is ott maradt a nadrágomban, csak így értelme nem sok maradt. Majd azért egyszer még elviszem óráshoz.
Csak azért kérdeztem, mert ha megszedem magam, akkor szeretnék majd venni valami újabb órát, valami kidolgozottabbat és ezüstöt, ezt meg eltenném emlékbe, mert azért mégiscsak egész életemben ezt használtam. (Viszont - lehet, hogy ez most szentségtörés lesz, de - a mechanikus, felhúzós órákkal nem nagyon vagyok kibékülve, mert én mindig elfelejteném felhúzni, bármilyen sokáig is bírja a szerkezet. Én is nagyon tudom értékelni őket, de az én feledékenységemmel nem kompatibilisek, én a veszélyes betegségre is elfelejtem bevenni a napi antibiotikumot, ha rajtam múlik. A kvarcórák pár évtized alatt bekrepálhatnak, de legalább addig nem is kell vele sokat szöszögni. Lehet, hogy majd egyszer egy nagyméretű váz kellene, amit csak mellényzsebben lehet hordani, mert úgy tudom, abba akár új szerkezetet is lehet építtetni.)
[ Szerkesztve ]
-
Cymbee
csendes tag
Sziasztok! Kb. 1,5 hónapja már kértem a segítségeteket, de sajnos még azóta sem sikerült eldöntenem, hogy milyen karórát vegyek. Úgy érzem, hogy minél többet foglalkozom a témával, annál bizonytalanabb vagyok.
Ezért szeretném újra a segítségeteket kérni (akár konkrét típus formájában is).
Az órára max. 100k-t költenék, lehetőleg bőr/kaucsuk szíjjal.
Az óra méretével kapcsolatban: Nem tetszenek a túl nagy órák, leginkább a 38-43mm közöttiek jönnek be.
Azt, hogy milyen működési elvű legyen pedig végképp nem tudom.Mivel ez lesz az első karórám (és valószínűleg jó ideig az egyetlen) a túl elegáns/túl sportos órák helyett inkább valami "átmeneti" stílust keresnék.
Ha valaki tud segíteni, azt előre is köszönöm!
A Bering órákról mit lehet tudni? Minőség, megbízhatóság?
Üdv!
-
jookomak
őstag
válasz Cymbee #30740 üzenetére
Ezek a Bering-ek divatóráknak tűnnek, sokat nem adnék érte. Mondjuk keveset sem.
A többire pedig: kezdjük az elejéről. Sokat hordod az órát? Hétvégén is van, hogy rajtad van? Nem zavar heti 1-2 perc pontatlanság? Szereted a "kütyüket", a finommechanikai dolgokat? Ha igen, akkor be lehet vállalni egy automatát is szerintem.
Mindenképp vízálló, és zafíros legyen. Én javasolnék gyárilag egy fémszíjast, aztán ha olyanod van, pikk-pakk át lehet rakni rá egy bőr, vagy kaucsuk szíjat. Fazonra elsőre a búvár(-nak tűnő) darabok ugranak be. Azok sportosan elegánsak, én pl. mindenhez azt hordok. Márkában én a Certinát javaslom, nézd meg itt őket: [link]Arra vigyázz, nehogy úgy járj, hogy megveszel valamit, aztán rájössz, hogy egy kicsit hozzátettél volna, vagy másikat választottál volna, akkor jobb örülnél neki. Én úgy jártam, hogy vettem anno egy 45 ezres kvarc citizent, 80ért pedig automata certina lett volna.
Ha már körvonalazódik, akkor pedig kérdezd meg young78 fórumtársat, tud-e segíteni a beszerzésben. -
-
Szizol
tag
Ennyiért már jó kis Tissot is vehetsz, ha meg automata, akkor meg talán Orient.
Tissot órák
Orient órák -
törölt tag
válasz Cymbee #30742 üzenetére
Meg Steinhart-ot
Tissot, Certina, Seiko...ezekkel nem nagyon lehet melléfogni.
-
jookomak
őstag
válasz Cymbee #30742 üzenetére
Akkor az automatákat ki is lőhetjük. 100k-ig viszont olyan kvarcokat veszel, amik megszólalnak. Tissot, Certina modelleket ajánlom továbbra is. 3 mutatós, vagy kronósat szeretnél? Római, vagy arab számos? Legyenek egyáltalán számok, vagy elég egy pötty is? Sötét, vagy világos számlap legyen?
-
CrAzY88
aktív tag
válasz Tusuka #30745 üzenetére
Szerintem nincs gond azzal, hogy munkaidőben nem hordaná, hanem hogy hétvégén is csak alig. 8 órás munkarendben dolgozom, meló közben a szekrényben szépen megvár a Mako. Eddig nem fogyott ki a szufla egyszer sem.
Mondjuk hétvégén felszedi a tartalékot.Szerk: általánosságban a többi automata is mind a két irányba húz.
[ Szerkesztve ]
Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
Cymbee
csendes tag
válasz jookomak #30746 üzenetére
Igazából az, hogy 3 mutatós, vagy kronós nem számít. Az összkép lenne a fontos. Mondjuk az nem nagyon tetszik, ha túl sok minden van összezsúfolva. A római számot kizárnám. Az, hogy arabszám (abban az esetben, ha nem túl nagy), vagy pötty megint olyan dolog számomra, hogy az összhatás a lényeg. A számlap szintúgy. Itt esetleg annyi, hogy világos számlap esetén inkább a sárgás (arany?) árnyalatúak jönnek be. A fehérek nem annyira.
[ Szerkesztve ]
-
Cha-b
senior tag
Jólvan megnyugodtam, akkor nem csak én vok ilyen, hogy nem tudok dönteni. Én is quartzot szerettem volna , de lebeszéltek, hogy ennyiért automatát vegyek. Viszont én sem fogom annyit hordani, nekem is mindig meg fog állni, ezért vagyok bajban, és ezért szerettem volna eredetileg quartzot. Viszont ha már autómata... aki sokat jár órás boltokba nem tudja véletlenül, hogy őt [link] és őt [link] hol lehetne személyesen megnézni ahol van is ?
CSAKAKISPEST!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Mebby 2in1 Baba és csecsemőmérleg
- Xiaomi Kami Doorbell wifi csengő arcfelismeréssel - foxpost az árban!
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs