Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
válasz Cymbee #30740 üzenetére
Ezek a Bering-ek divatóráknak tűnnek, sokat nem adnék érte. Mondjuk keveset sem.
A többire pedig: kezdjük az elejéről. Sokat hordod az órát? Hétvégén is van, hogy rajtad van? Nem zavar heti 1-2 perc pontatlanság? Szereted a "kütyüket", a finommechanikai dolgokat? Ha igen, akkor be lehet vállalni egy automatát is szerintem.
Mindenképp vízálló, és zafíros legyen. Én javasolnék gyárilag egy fémszíjast, aztán ha olyanod van, pikk-pakk át lehet rakni rá egy bőr, vagy kaucsuk szíjat. Fazonra elsőre a búvár(-nak tűnő) darabok ugranak be. Azok sportosan elegánsak, én pl. mindenhez azt hordok. Márkában én a Certinát javaslom, nézd meg itt őket: [link]Arra vigyázz, nehogy úgy járj, hogy megveszel valamit, aztán rájössz, hogy egy kicsit hozzátettél volna, vagy másikat választottál volna, akkor jobb örülnél neki. Én úgy jártam, hogy vettem anno egy 45 ezres kvarc citizent, 80ért pedig automata certina lett volna.
Ha már körvonalazódik, akkor pedig kérdezd meg young78 fórumtársat, tud-e segíteni a beszerzésben. -
Szizol
tag
Ennyiért már jó kis Tissot is vehetsz, ha meg automata, akkor meg talán Orient.
Tissot órák
Orient órák -
törölt tag
válasz Cymbee #30742 üzenetére
Meg Steinhart-ot
Tissot, Certina, Seiko...ezekkel nem nagyon lehet melléfogni.
-
jookomak
őstag
válasz Cymbee #30742 üzenetére
Akkor az automatákat ki is lőhetjük. 100k-ig viszont olyan kvarcokat veszel, amik megszólalnak. Tissot, Certina modelleket ajánlom továbbra is. 3 mutatós, vagy kronósat szeretnél? Római, vagy arab számos? Legyenek egyáltalán számok, vagy elég egy pötty is? Sötét, vagy világos számlap legyen?
-
Cha-b
senior tag
Jólvan megnyugodtam, akkor nem csak én vok ilyen, hogy nem tudok dönteni. Én is quartzot szerettem volna , de lebeszéltek, hogy ennyiért automatát vegyek. Viszont én sem fogom annyit hordani, nekem is mindig meg fog állni, ezért vagyok bajban, és ezért szerettem volna eredetileg quartzot. Viszont ha már autómata... aki sokat jár órás boltokba nem tudja véletlenül, hogy őt [link] és őt [link] hol lehetne személyesen megnézni ahol van is ?
CSAKAKISPEST!!!!
-
yodamastah
őstag
válasz Cymbee #30748 üzenetére
Egy tipp 100kért: Orient Star Open heart (SDA02002B, 100k tutunál fém csattal).
39mm, korrekt szerkezet (automata, koronáról húzható, járástartalék kijelző, hackelhető), zafír, átlátszó hátlapPár ezer ft-ért tökéletes minségű bőrszíjat kaphatsz hozzá, ha elegánsabbra akarod venni a figurát.
Van belőle világos számlap is...
-
Skimaster
senior tag
Nagyon szubjektív az óra,neked kell sokat megnézni,hogy valamilyen kép kialakuljon,milyen modellek tetszenek.....hiába kérdezed tőlünk mit javasolunk,mindenki mást fog mondani.....ahány ember,annyi óra..sőt még több.
Szerintem kárcóra 100-ért rögtön felejtő.Zafír alap,vízállóságot te tudod,méret attól függ mekkora vagy....szóval van egy csomó dolog.Egy automata 2 napig megy majdnem,ha nem is hordod.[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz Cymbee #30748 üzenetére
Egy tipp 100kért: Orient Star Open Heart (SDA02002B, 100k tutunál fém csattal).
39mm, korrekt szerkezet (automata, koronáról húzható, járástartalék kijelző, hackelhető), zafír, átlátszó hátlapPár ezer ft-ért tökéletes minségű bőrszíjat kaphatsz hozzá, ha elegánsabbra akarod venni a figurát.
Van belőle világos számlap is...
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
válasz Cymbee #30786 üzenetére
Én is a Tissot prc200-at választanám, Tissot tulajdonosként állítom, nagyon minőségi, ár/érték arányú órák és mindegyik mellé jár egy nagyon igényes díszdoboz is katalógussal és egy kiskönyvvel, ami az óragyár történetét mutatja be.(angol nyelvű)
[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Miamiquake
aktív tag
Orient Star +1! A Tissot egy Quartz szerkezet és túl sokat kérnek a svájci márka miatt.
Az Orient fel akkora márka sincs, éppen ezért kedvező árakkal és érdekes technikai megoldásokkal kompenzálja ezt (ennek mi órások nagyon örülünk).
Ha szeretnél egy izgalmas viszonylag ritka automata karórát akkor Orient, ha esetleg ha inkább a tuti biztosra mész akkor a Tissot.
Remélem tudtam segíteni.
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
TimeCenter
tag
Ha még nem döntöttél itt egy CITIZEN is. Ez is zafír kristályüveges, sőt titán tokozású, és még elemet sem kell benne cserélni, mert a fényenergiát hasznosítja.
[ Szerkesztve ]
-
salieri.
őstag
-
evo87
őstag
válasz Cymbee #30826 üzenetére
Hát, ha hordod az órát rendszeresen (legalább minden 2. nap) és nincs szükséged stopperre (vagy arra inkább telefont használsz), akkor az automata lehet a jó megoldás, talán értékállóbb és izgalmasabb darab.
Viszont ha van, hogy 2-3 napi nem veszed fel vagy kell a stopper, akkor a kvarcos a neked való. Igazából ez az a pont, ahol meg kell húznod a határokat és ismerned kell az igényeidet, szokásaidat.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
evo87
őstag
válasz Cymbee #31118 üzenetére
Így elsőre picit soknak tűnik, de 2 napból még nem szabad messzemenő következtetést levonni. Hordás mennyiségétől, éjszakai pozíciójától is függ. Plusz még fiatal... be kell járatódnia a szerkezetnek.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
evo87
őstag
válasz Cymbee #31122 üzenetére
Mindegyik másra jó...egyikben sietősebb, másikban késősebb... így tudsz vele variálni, korrigálni. De nemsokára jönnek a tapasztaltabbak elmondják, hogy hogyan letéve késik és hogyan letéve siet magához képest.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest