Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Nem hiszem, hogy rögtön másik klubban játszanék.🤣 De azért a Seiko órák között sokkal több egyedi és eredeti ötlet van, mint a Vostok Europe órai között. 🤷 Itt van pl a 2023 Budapesti atlétikai limited, ez a forma sem nagyon van máshol.
#többiek: igen, az a lünetta bizony elég seamaster specifikum, egyértelmű, hogy honnan jött a Vostoknak. Élőben nem láttam, a.48-50mm méretben persze biztosan mást mutat.
My name is Bond, James... Dean.
-
csabulaxi
senior tag
válasz bigmasterg #262249 üzenetére
Pedig szerintem a GS egyértelműen Rolex sub koppintás.
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
arn
félisten
válasz Memmaao #262252 üzenetére
Nyilvanvalo, hogy a seiko egy sokkal nagyobb potenciallal rendelkezo ceg, de lenyegeben azzal foglalkozik, hogy minden szegmensbe gyart mindenfelet, mindenfele designal.
Persze ettol vannak kultikussa valo modellek, viszont ez elmondhato a filleres casiorol is. Nagyon keves olyan modell van a piacon, amit a jellegezetes design miatt ismernek, es beazonosithato a brand, a gyartott orak tobbsege akar kijohetne a konkurencia logojaval is.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
fagyalllo
őstag
Szerintem a márkajelzést letakarva az utca embere legnagyobb százalékban az F91-W-t, vagy hasonló Casiót ismerne meg, minden mást nagyságrenddel kevesebben, legyen az Sub, Daytona, Moonwatch, akármi. Mert csak a márkanevet ismeri a legtöbb ember, a formákat már nem.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
Azért abban megegyezhetünk, hogy ha nem vesszük figyelembe a rengeteg ikonikus modellt vagy inkább modellcsaládot (Tuna, Sumo, Samurai, Monster, Turtle, Mini Turtle, Willard, 62MAS, Alpinist, Cocktail Time, King Seiko, Snowflake, Arnie, Pogue, Ripley, Stargate, stb., reggelig sorolhatnánk) és a további nagyjából végtelen számú egyedi dizájnt, a Seiko palettája sem változatosabb, mint bármelyik másik gyártóé.
-
arn
félisten
válasz fagyalllo #262261 üzenetére
Aki nem ismeri az orakat, erdekes lenne, ha a stiluselemeit ismerne
Itt most arrol van szo, ha kijon egy zsir uj modell, az mennyire jellegzetes az orakedvelok szamara. Egy xedik diver modellnel neha nehez megmondani melyik gyartoe, pl egy kocka gshocknal ez eleg egyertelmu. Persze diverbol is vannak mar jellegzetes, visszatekinto stiluselemek, ami egyertelmuve teheti.
Vagy pl vennek egy datejustot, tuti fluted lenne jubilee szijjal, mert attol annyira jellegzetes, hogy ez egy rolex.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
dzsi23
addikt
Egy "szimpla" kvarc Tissot PR100 fémszíjába mennyibe kerülhet egy pótszem hivatalos forrásból? Illetve a WDL-t kell keresni ez ügyben?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz dzsi23 #262266 üzenetére
Előbb érdeklődj FB-n, hátha van vkinek felesleges (mert vékony a csuklója).
Más. Az lenne a kérdésem, nálam bölcsebbekhez, h ha van egy erősen tükröződő óra a kommentek szerint, van-e rá gazdaságos megoldás? AR réteg utólag, esetleg zafírt plexire cserélni, komplett üveg cseréje AR-es zafírra - ilyesmi jár a fejemben. (Óccó topikba való pilóta típushibája). Ali : [link] Vagy várjak egy nekem jobban megfelelő típusra?
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
dzsi23
addikt
válasz 5-ös kezelő #262269 üzenetére
"Előbb érdeklődj FB-n"
Úgy lesz.
PeterPH #262270:
Sajnos ez valószínűleg nem olyan, de köszönöm!
Egyszerű "oyster", egyenes, polírozott középső szemekkel, nem az, ami kicsit átlósan áll. És 16mm a kivehető szem szélessége.[ Szerkesztve ]
-
momcrew
tag
10-ből 9 fórum olvasó szerint, ezt egy másik óra vásárlásával lehet korrigálni.
ZX Spectrum+ készülékről küldve
-
BAti77
aktív tag
Mai szijcsere eredménye....
Így sem jártam még soha, hogy második használatra megadja magát mindkét rugós stift rugója...
Oké, hogy kínai óragyártas, de a Seiko mióta gyárt ilyen alsó polcos szintű stifteket?
Régen használható minőség volt...[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
BAti77
aktív tag
válasz gipsztigris #262274 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz momcrew #262272 üzenetére
Tudtam, csak nem sejtettem. Jó vételnek tűnik, de a leolvashatóság nálam fontos.
Sajnos a kis Seiko field is csak nappalra jó, melóban elvérzett a vezetőfülke-teszten. Berny titán pilóta és a Militado D12 viszont átment, igaz, ez már másik topikos téma.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
mqm
senior tag
válasz gipsztigris #262274 üzenetére
A szíj nem, de az óra bejövős!
-
-
Foose
addikt
válasz gipsztigris #262279 üzenetére
Itt az ideje hogy meg tudd,a Mikulás nem létezik
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
törölt tag
Amíg nem találok egy megfelelő automatát addig ezt szokom.
-
Foose
addikt
válasz gipsztigris #262283 üzenetére
Ha beszélsz vele,nekem is kérhetnél valami Seiko-t,vagy egy Orient-et...
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
BAti77
aktív tag
válasz L4mie #262281 üzenetére
Nekem ez azért visszás kicsit, mert régebben is voltak Seikoim és sokkal többet cserélgettem rajtuk a szíjakat, mégsem volt gond a stiftekkel soha. Tartós, masszív kialakításúak voltak. Ráadásul ezt most simán cserélni se tudtam, mert csak a többi órámba való átlagos 1,8/0,9-es stiftem van itthon. Mehetek majd a butikba venni...
-
addikt
Nekem ezt 65e hozza az Ali. Az nálam nem az olcsó kínai kategória!
Pláne úgy nem olcsó, hogy Hamilton field 38mm mechanikus már van kocsivel a duplája felett, [és az akkor már másik kávéház]My name is Bond, James... Dean.
-
Spet
addikt
-
addikt
válasz GlitterJohan #262289 üzenetére
Szerintem ez élhet gyári lunetta. Ha valót az omeganal szervizen és már nem volt, mert nem gyártanak alu betétes lunettát, szoktak rá újabb szériásat rakni, lehet ezért kerámia.
My name is Bond, James... Dean.
-
Spet
addikt
válasz GlitterJohan #262289 üzenetére
Igaz.
Maradok a régi roncsoknál
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Memmaao #262286 üzenetére
Nem filléres, de ki tudja, mi fér be ide. A múltkor is kellett vennem egy Seiko-t, nehogy kinézzenek innen.
Nem tudom, miért akadtam rá ennyire a B type navigátorra, amikor a Dirty dozen órámmal ennyire nagy a kémia. Nem dolgozom eleget talán, ráérek agyalni.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
BAti77
aktív tag
válasz bigmasterg #262287 üzenetére
Igen (2265.80.), ami kapott egy kerámia lünettát a fényes alu helyett.
Memmaao
Ez saját elképzelés alapján készült mod. Hivatalos szervizben nem csinálnak ilyet.[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
Mai érdekesség(nekem),gondoltam megosztom veletek.
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs