Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz "_Maverick_" #261497 üzenetére
Ez csak a tömítések kenését biztosítja, félreérthetően fogalmazott.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
nagyúr
Hétfő déli indokolatlan óramegjelenítés.
Colomer and Sons, Blue Marine
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
dzsi23
addikt
válasz Polarstar #261506 üzenetére
Talán a tokfülek lehetnének kecsesebbek, ez már a Rolex Subnál sem tetszik, + a hátlap lehetne menetes, a pici csavaros megoldás helyett, de ezt leszámítva nehéz belekötni. Tisztes iparosmunka 100 ezerért.
Szerk.: A fehérnél már kicsit túltolták a másolást... ha erre vágyom, ott van a Pagani ötödáron...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zmilaner #261507 üzenetére
Egy családi cég. Ami ritka, hogy saját terveik vannak. Egyedi megoldások, vitatható dizájn - de legalább nem kopipészt fröccsöntő gyártósor.
Vettem már tőlük egy San Diego titániumot. Klassz volt. El is kunyerálták tőlem.
10 év garancia egy elérhető és megfizethető európai gyártótól. Szerintem főbb figyelmet érdemelnének.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
dzsi23
addikt
válasz Polarstar #261510 üzenetére
A San Diego valóban egyedi, és jól is néz ki. A mai alany kevésbé, ahogy a Scuba is. A Newton, a Sinfonía Azul, Antarctica, stb. pedig egyszerűen nem szép. Talán a San Diegoval elfogyott a kreativitás, nem tudtak még egy szép órát alkotni, és átálltak a kopizásra.
[ Szerkesztve ]
-
zmilaner
tag
-
L4mie
veterán
válasz Churpik #261514 üzenetére
Ha már F-91-W
Honnan érdemes rendelni?
A napokban pont keresgettem szüleimnél a régi f91w-m sajna nincs meg. Viszont szeretnék 1-et, de gondolom van gagyi másolat meg jóféle eredeti, vagy ez olyan kategória már amit nem másolnak?Ellenben megkaptam dédöregapám zsebóráját, sajnos nem működik, pesten belül tudtok ajánlani olyan órást akivel meg tudom nézetni. (mellette apám 2012-es törökországi hamis fogása szegény....)
Alapból nem gondolnám értékesnek, de a család számára az, így gondoltam majd rendberakatom 🙂
[kép]Érdekességként még egy gagyi levis g-shock 90es évek elejéről?
[kép]Ezt meg magamnak újítottam születésnapomra, egyszerűen bevonzott a titán és a zafír.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Churpik
tag
válasz L4mie #261515 üzenetére
F-91W kb. 8000-ért van idehaza, online boltból, dobozban, garival. Ami azért szomorú, mert 10e-15e között már nagy választék van belépőszintű digitális és analóg Casiókból. Nagyon felment az ára, két hónapja még 7000 körül volt. Talán a gyártási számot csökkentették, nem tudom, néhány változatával le is állt a Casio végleg (W-86, F-105W).
Homage persze van, kb. fele-harmadáért, ha olyan kell akkor a kínai órás topicban segítenek. Azok közt is van jobbfajta meg silány is, de azért mégse ugyanaz az érzés,mint a jó öreg Casio.A Molnija javításához a fent jelzett Órásmester Kft. javasolt, vagy az öreg szaki Gráczl Tamás órásmester, XVI. ker. Rákosi út 116, hétköznap 10-től 17-ig, 40 éve ott van (most a héten mondjuk pont szabadságon).
-
L4mie
veterán
huh, nem kerestem rádióst ami érdekes, hogy alapvetően c24-en keresgéltem, erre itthon 10k val olcsóbban megvettem
@mriya@: köszönöm!!
Churpik: Neked is köszi
Casio kell , 7-10k ért simán jó, első nem gyerekórám volt, kell a dobozbaDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
off:
jót röhögtem a forgalmazón:
[link]Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Jaded
őstag
Urak!
Kérlek segítsetek ki tudatlanságomban. Nagyon egyszerűen, konyhanyelven:
-quartz óra: elemmel működik
-automata óra: a kéz “mozgása” húzza fel vagy kézzel húzod fel
-mechanikus quartz: mi fán terem?
Csak azért merült fel, mert találtam tetszőt, de nem tudom hová tenni.Renault Megane IV Limited
-
Szabi®
addikt
válasz ::Trunks:: #261522 üzenetére
Jó reggelt! Hát igen, van itt még pár politikus, bölcsészek, orvosok, te is itt vagy . . .
-
SOAD19
addikt
válasz Jaded #261527 üzenetére
Quartz lehet napelemes is. Mechanikus óra lehet kézi húzós és automata, aminél a kéz mozgatásával is fel tudod húzni az órát az órában lévő rotor segítségével, nem csak a korona tekergetésével, mint a kézi húzósnál.
Mechanikus quartz alatt gondolom analóg kijelzésűre gondolt, azaz hagyományos mutatók jelzik, mutatják az időt, nem digitális kijelzőről olvasod le.[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz SOAD19 #261529 üzenetére
Esetleg ilyen is érthető alatta.
https://calibercorner.com/what-is-a-meca-quartz-movement/ -
Churpik
tag
Épp akartam írni, hogy van még az analóg-digitális változat is
-
SOAD19
addikt
Szerintem túlgondoljátok, az enyém lesz a befutó! De, majd kiderül hamarosan. Kár, hogy nem linkelte a kolléga az órát.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz dzsi23 #261537 üzenetére
A 4-et léptető kvarcra is használják a mecha-kvarc kifejezést. Ha nem Drivár nyert, akkor én is esélyes vagyok. És itt jegyezném meg, h nagyon elégedett vagyok a Seiko VH31-es szerkezetével, amely egy másik topikos órámban szolgál. Pontos és olcsó alternatívája nálam a mechanikus óráknak - könnyebb a leszokás. Bár nem annyira szép a mp mutató mozgása, mint az Archimede órám 8 lépése másodpercenként, de hozza az érzést a 4 is.
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
dzsi23
addikt
válasz 5-ös kezelő #261538 üzenetére
Ismerem a meca-kvarcokat, volt már szerencsém párhoz, viszont azokat ritkán írják mechanikus kvarcnak (így teljes néven), inkább a kineticet szokta némelyik bolt úgy nevezni.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz 5-ös kezelő #261542 üzenetére
Ha a spring drive nyer, mindenkinek a vendége vagyok egy sörre.
-
dzsi23
addikt
válasz Jaded #261549 üzenetére
Nem sima kvarcóra, a lényeget leírta Memmaao röviden, driv4r pedig linkelte hosszabban, de linkelt óra esetén igazából csak annyit fogsz érzékelni, hogy a stopper mp-mutatója nem 1-et lép másodpercenként, hanem 5-öt. A normál idő másodpercmutatója meg 1-et sem lép, mert az nincs a VK64-ben. Amúgy sima elemes.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs