Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
válasz csabiks #240550 üzenetére
A képen az 1100 -es modell van. Az előd az 1000 -es. Ez utóbbit én is megvettem a napokban, pedig pont egy ilyen szürke-piros modellért mentem be a boltba, de mégis, jobban tetszett az 1000 -es.
Az irisimo megbízható webshop, vannak néha jó ajánlataik.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Az órához gratulálok, nagyszerűen néz ki, és mivel Casio minősége is kiváló.
A garancia ilyen esetben hogyan van?
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
momcrew
tag
válasz dzsi23 #240532 üzenetére
Ezen a szervizeld-magad dolgon én is gondolkodtam. Csak az NH35 szerkezeteket tisztítanám, olajoznám. Kellene egy NH35-szerkezetű óra, azon lehetne gyakorolni. Mutatók levétele, felrakása, beállítása, számlap levétel, szerkezet szét/összeszerelés és kellenének szerszámok. Youtube-on sok NH35-ös videó van. Kb 100-as alatt meglennének a hozzávalók és az "oktatás" is, de még akkor is lesz a "hát ez nem úgy sikerült" effekt.
Én csak egyszer vettem le és tettem vissza egy másodperc mutatót, de megszenvedtem vele, igaz szerszámok nélkül.ZX Spectrum+ készülékről küldve
-
Nimda
addikt
válasz csabiks #240554 üzenetére
Igen, szerkezetileg megegyeznek. A szíja csak annyiban jobb az elődnek, hogy a hajtogatás szélein szebben vannak eldolgozva a szemek + nem integrált. De nagyjából ez is megegyezik. A belbecs nem változott, csak a típus szám.
Az újabb 1200 -es még ennél is spórolósabb, "festett" csavarok a számlapon. Ezek után kiváncsian várom az 1300 -as modelleket
[ Szerkesztve ]
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
A téma összefoglaló átolvasása után lenne néhány kérdésem, illetve szeretném kikérni a véleményeteket.
Automata svájci óra vásárlását tervezem saját részre. Bőrszíjas, elegáns vagy ,,sportosan elegáns" stílusú órát szeretnék venni. 2-300.000 Ft-ot szánnék rá.
Ár-értékarányban, presztízsben melyik gyártó elégítheti ki az igényeim?
Doxa, Tissot, Roamer elég jól csengésű nevek, apámnak Tissot, nagyapámnak Roemer órája van, több évtizede megvannak. Ellenben több helyen azt olvastam, hogy ezek a jól ismert típusok már ,,nem svájciak".
Cover
Swiss Military
Swiss Alpine Military
Claude Bernard
Davosa
Jaguar
Epos
Bergstern
Marvin
Louis Erard
Rodania
GrovanaA fenti márkák esetében bizonyos típusoknak a legalja kezdődik 200-300.000 Ft között, míg másoknak a teteje a 300.000 Ft.
Nekem a Claude Bernardok tetszenek a legjobban.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Vlad
-
fagyalllo
őstag
válasz Vladislav #240557 üzenetére
Ezek mindegyike alsópolcos svájci, nem gyártanak szerkezetet, valószínűleg semmi mást se, megrajzolják az órát, összeszerelik és értékesítik. Vedd meg a neked tetsző típust bármelyik márkából.
Presztízsük az órákhoz nem értők között van a swiss made felirat miatt.Ez nagyon lehúzósan hangzik, de ennyi pénzért ezt lehet várni, kapsz egy acéltokos, jó eséllyel zafírüveges órát valami egyszerű szerkezettel, a tartóssággal nem lesz gond.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
'ezek a jól ismert típusok már ,,nem svájciak" '
Ez kb. ugyanúgy igaz az összes többi felsorolt márkára is, de azért egy Epost vagy Davosát meg mernék venni... vagyis van a kínálatukban olyan óra, amit meg mernék venni (talán a többi márkánál is találnék, bár ilyen "Swiss akármi" nevűt én biztos nem vennék).
Én is inkább a Hamiltont javaslom, és megemlíteném még a Midot. -
Vladislav
tag
válasz fagyalllo #240559 üzenetére
Igazság szerint, mielőtt nem kezdtem el nézegetni az órákat a fenti márkákról még csak nem is hallottam.
Jelenleg egy quartz szerkezetes Adriatica órám van, valószínűleg akkor ez az abszolút belépő szint, mivel 40-50.000 Ft -os kategória. Semmi baja, svájci, zafírüveges. Lehet, hogy a 200-300.000 Ft is ,,túl sok" ha ebben az ársávban lévő órák nem sokkal jobbak, mint az Adriatica.
Igen, kissé ,,lehúzós" amit írtál, mivel az általam felsorolt márkák között pl: Epos, Louis Erard kezdő ára 300.000 Ft körül alakul. De ezek szerint nem ,,komoly" gyártók. Nekem már ezek is felső polcosnak tünnek.
Mi a következő polc? (Bár nyilván nem fogom ismerni.) Tag Heuer?
-
Vladislav
tag
Egyébként én itt nézegettem: [link]
Azt írják, hogy a mi svájci az ,,valóban svájci", nem kínai koppintás.
-
fagyalllo
őstag
válasz Vladislav #240562 üzenetére
Jó, lehet nem mindegyik a felsorolásból a legalsó polcon van, de nekem semmitmondó nevek. Biztos csinálnak szép órákat, csak a márkanéven túl semmi nem maradt meg belőlük, letakart névvel egyiket se ismerném fel.
A szerkezet milyenségének nincs köze az óra minőségéhez, csak az árához, azonos tudású tokozásban a mechanikus szerkezet mindig jóval drágább egy kvarcnál.
Én a TAG Heuert se ajánlanám, számomra ugyanez, csak szebben és drágábban, ugyanúgy katalógusból rendelt szerkezeteket raknak az óráikba.
Az említett Hamilton márka nekem is szimpatikus, annak már a neve is sokaknak ismerős.A Roger's elsősorban el akarja adni a forgalmazott óráit, szóval...
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
válasz Taylor79 #240538 üzenetére
Kétlem, hogy Dzsana nyomdokaiba lépnék.
#240539 zolnagy:
Köszi!
Cooler Master MasterKeys Lite L. Ez is tud tarkán világítani, a szivárvány minden színében, de maga a billentyűzet valóban egyszerű fekete, semmi sallang vagy csicsa, én is ezért választottam (+ az állítható fényerő miatt). A mechanikus billentyűket próbálja imitálni, de igazából membrános, egér is járt hozzá, de azt már épp le akarom cserélni valami jobbra.#240540 nebancsa:
Óratechnika és Conrad.#240546 5-ös kezelő:
Még nem próbáltam minden szerszámot, de ami használhatatlan, az pl a számlapvédő, mert túl vastag. A mutató leszedőnek reszelnem kellett a végét, a mutató rányomók műanyag vége pontatlan, de használható, a toknyitó nagyon lötyögős, de azért sikerült alkalmazni, a csavarhúzón is reszelnem kellett, hogy vékonyabb legyen a feje, mert nem kapott bele a csavarba.
Egy prés még nekem is mindenképp kelleni fog a pattintós hátlapok visszahelyezéséhez és üvegcseréhez.#240553 momcrew:
Majd később talán karbantartás is, de egyelőre csak moddolás a cél. A szerkezethez nem nyúlok, arra jelenleg nincs időm meló és suli mellett. -
hallador
addikt
Igen a 60-as 70-es évek svájci órái még képesek voltak ilyenekre, inkább a 60-as évekbeliek. De ma már azért a svájciak bővek kitettek magukért, hogy csorbítsák ezen márkák nevét. Azért mindenképpen olyat érdemes nézni, amire Magyarországon is van garancia.
Azt ne várd el, hogy majd ezek az órák évtizedekig fognak menni annyi karbantartással, amivel a régiek.
Nekem még van Marvin 560-anasom, (az enyém az 50'-es évekből való) ezeket az órákat 10 évente egyszer el kell vinni szervizeltetni, és minimális költségekkel megúszta az ember, de ugyanúgy érvényes volt ez a kor Doxa, Cornavin, Marvin, majd Mockba, Raketa, Poljot, Vostok modelljeire is. Persze ezek nagyrészt kézihúzósok voltak.Ma ezért már nem ennyire triviális a probléma. Vannak szerkezetek, amiket csak komplett cserével orvosolhatók, hasonlóan a Seiko 7S26/36-hoz, ami javítható volt, csak egyszerűbb volt cserélni, mert többe került a leves mint a hús.
Azért ma ez a 10 év inkább 3 - 5 év a hivatalos Magyar szerviz szerint.
Karóráink karbantartása és szervizelése rendszeres időközönként szükséges. A különféle típusok eltérő szervizigénye miatt ajánlott az órákat évente-kétévente szakszervizben ellenőriztetni, átvizsgálni, vízmentességüket mérni....(Ugye erre szokták mondani a szakik itt a fórumon is, hogy ez sehol nincs leírva, hogy kell, az nincs de ajánlott! Csak régen ehhez volt órás, mert az Orosz óra ipar eltartotta az órásokat, ma pedig vannak a szakszervizek amik szabványárakon dolgoznak)
Tissot
Az EPOS pl sokkal raffináltabb mert nem merik kiírni...
A Davos szinténUgye régen is ez volt az ajánlás, csak régen az óra árának 10-edéért szervizelték az órákat 8 - 10 évente, meg 5 évente az óra árának 5-ödéért.
(Gondolok itt arra, hogy a 60-as években az emberek ~1000 - 1200 Ft-ot kerestek egy Raketa óra 2 - 300 Ft volt, és 5 - 8 - 10 évente a szerviz 30 Ft volt.)
(Ma 200 000 Ft-os óra esetében a fenti árakon szervizelnek, itt persze a teljes szervizt kell nézni nem csak a részalkatrészt, mert az akkor áll, ha évente viszed, azaz 5 évente 150 - 200 CHF azért nem nevezhető olcsónak, persze a Tissot mondjuk még rendes mert kiírja. De a többiek azért szeretnek titkolózni... )
Ráadásul vannak típusok, amit csak a szakszerviz fog javítani, más nem nagyon.Így ha az óra karban van tartva, akkor az élettartama végtelen, mint régen.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
dzsi23
addikt
válasz Vladislav #240562 üzenetére
A következő polc talán a Longines, Christopher Ward, stb., de nyilván a Hamiltonnak és a Midonak is vannak "felsőbb polcos" óráik. Nem igazán lehet polcokra helyezni a márkákat. A legjobb példa erre a Seiko, aminek a 30 ezres kategóriától a csillagos égig minden "polcon" vannak órái.
[ Szerkesztve ]
-
rozsgyi
tag
válasz hallador #240566 üzenetére
Mindig ezzel a szerviz témával jössz, de szerintem régen az órákat csak akkor vitték szervizbe, ha elromlott. A mostaniakat, meg tapasztalatom szerint sokan ugyanígy használják, és nem viszik szervizbe öt évenként. A néhány százezresekkel biztos így van, de ismerősi körömben a milliós omegákat is jó ha hét-nyolcévente szervizeltetik, persze biztos van aki mást tapasztalt.
-
hallador
addikt
válasz rozsgyi #240568 üzenetére
A hivatalos szerviz intervallum 3-5 év, ha 3-5 évente viszed szervizbe pont annyiért fogják szervizelni, mintha 8 évente vinnéd (ez saját tapasztalat). Nekem fontos. Meg annak is az lesz, aki majd ha először szembemegy vele... (Az pedig, hogy adott szerkezeteket, csak szerviz cserél az külön jó móka.)
Mert a többi esetében vannak még megbízható órás mesterek.
Az pedig, hogy kiindulunk abból, hogy mi volt 50 éve, akkor lesz csodálkozás. Szóval lehet, hogy ezzel jövök, de nem lehet, hogy azért, mert ez pont annyit változott, mint leírtam? De.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
rozsgyi
tag
válasz dzsi23 #240567 üzenetére
A svájciaknál azért a jellemző modellek ára alapján be lehet kategorizálni őket, persze lehet ezzel is vitatkozni:
1. 200-500 ezer között kategória: Hamilton, Mido, Tissot, Certina, Roamer
2.500-800 ezer között kategória: Longines, Oris
3. 800-1.2 millió között: TagHeuer, Doxa de csak a búvár
4. 1.2-1.7 millió között: Tudor, Montblanc
5. 1.5-2.5 millió között: Omega, Breitling, IWC, Cartier
6. Zenith, Chopard, Rolex, Patek, AP, Vacheron, JLC, stb.Ez nem mond semmit az értékükről, vagy a megbízhatóságukról,ez csak ahogy a márka szeretné pozicionálni magát.
-
rozsgyi
tag
válasz hallador #240569 üzenetére
Azzal teljesen egyetértek,hogy az órásmesterség kihalóban, jó esetben átalakulóban van, de korábban azért nem volt ennyiféle modell meg szerkezet sem. Szerintem az is érthető hogy a szaktudás ára folyamatosan növekszik, amit meg kell fizetni. Ennek meg a következménye, hogy a javítás már nem áll arányban az óra értékével ( legalább is az olcsó modellek esetén).
-
MARVEL
tag
Sziasztok!
Az Eta 955-ös kvarc szerkezetével kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Ez a szerkezet javítható?
Még gyártásban van? Ha esetleg tönkremenne van lehetőségem a cseréjére?[ Szerkesztve ]
-
-
5-ös kezelő
senior tag
Eta 2825-2 alsó kismásodperces szerkezetről tud valaki valami negatívumot? Régóta árulnak FB-n egy új órát igen jó áron, garival, és nem értem, miért nem kél el /nekem bejön nagyon/.
#240553momcrew :
Majd ha elugrik egy apró csavar vagy rugó a szerkezetből, és nem találod, máris elgondolkodsz, inkább óráshoz kellett volna vinni. Legutóbbi kontármunkám az volt, h a hétezer forintos mutatóból sikerült kitörnöm a világítós anyagot /nem tudom sk. pótolni/. Előtte a nyolcezres bezelből tüntettem el a világító pöttyöt - szóval nem olcsó hobbi. Másrészről viszont minden aprósággáal az ember nem szaladgál óráshoz, ha úgy érzi, boldogul vele otthon is. /Szíj rövidítés, pontosítás, esetleg kisebb alkatrészek cseréje Vosztok órákon./39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
dzsi23
addikt
-
gipsztigris
addikt
válasz alphaville #240585 üzenetére
Olyannyira, hogy egyre profibbakat készít!
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Magnum_
nagyúr
Elcserebereltem a Longi Conquest kronot.
[link] kevesbe latszodik, de kekek a mutatok.
I humbly and respectfully decline™
-
dud998
őstag
Nagyon szép, viseld egészséggel!
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
-
dzsi23
addikt
válasz @mriya@ #240587 üzenetére
Teljesen jól olvasható így is, vastagabb a mutatók széle, mint az NY0040-50W mutatóin. És így szép, kár lenne elrontani. Esetleg egy kis színnel dobnám fel a későbbiekben, mondjuk egy narancs másodpercmutatóval, de ebbe kicsit bekavar, hogy nem teljesen fehér a számlap. Na meg elég színes lesz a másik óra, így nem baj, ha ez komorabb.
[ Szerkesztve ]
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz Szirtimorc #240594 üzenetére
Bő egy perc alatt ezeket vadásztam össze, több stílusból. Ezek között azért akad felsőpolcos, és egy szerviz után a világból kimennek.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Szirtimorc #240595 üzenetére
Vagy el lehet engedni a svájci kritériumot, és 300-ból már kijön egy Seiko Alpinist, ami szintén kimegy a világból. Vagy ha már svájci, lassan itt a január és a CW kiárusítás.
[ Szerkesztve ]
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a hozzászólásokat és észrevételeket!
Tulajdonképpen elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán érdemes-e új órát vásárolnom, ha minőségben nem sokban haladja meg a mostanit. Ettől az elvileg svájci gyártótól van: [link]
Bár a tekintetben előrelépés lehet a mostanihoz képest, hogy automatát vennék. Egyébként a mostani órám - hogy a szervizeléssel kapcsolatos hozzászólásra is reagáljak - 2014-ben került megvásárlásra (7,5 éves) és hibamentesen működik. Egy alkalommal cseréltek benne elemet, illetve bőrszíjat. Biztosan, hiba de én nem szervizeltettem rendszeresen.Lefordítva a hozzászólásokat: olyan órát célszerű vásárolnom, amelyiket a gyár A-Z -ig saját maga készít el, így a szerkezetet is saját maga gyártja? Az nem ,,minőség" ha a gyártó szerepe csak a tervezésre, összeszerelésre terjed ki?
A Hamilton és a Mido miben jobb mint a többi, pl. Davosa, Claude Bernard?
Egyébként az átlag néhány 10.000 forintos divatórát visel, ismerőseim nem is értik, hogy ,,minek akarok én egy 300.000 Ft-os órát"?
[ Szerkesztve ]
-
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz Szirtimorc #240595 üzenetére
A zöld Alpinist nálam is bakancslistás. Viszont most direkt a 50-60as évek környékéről néztem órákat, és az akkori japán kínálat elég szegényes.
-
hallador
addikt
válasz Vladislav #240597 üzenetére
Nem nagyon lesz ennyi pénzért ilyen Svájci termék.
200 - 300 000 Ft-ért nem igazán lesz olyan óra amiben saját gyártású szerkezet van.
Ezekben az órákban jellemzően 4 - 5 féle szerkezetgyártó szerkezetei vannak és gyakorlatilag az összesben (ETA, Sellita, STP, Ronda, Soprod.) Legfőképpen ETA, és Sellita alapúak. Az az ami ennyibe kerül gyakorlatilag valamilyen standard ETA és Sellita szerkezet lesz. Ők a legnagyobb svájci szerkezetgyártók. Ez a Quartz forradalom által kikényszerített helyzet.
Hogy az 1982-ben bemutatott 2800-as automata (2824-2, jellemzően, ez egy Working Horse szerkezet. Ennek megfelelője a Sellita 200-1). Ezek 40 (38) óra körüli járástartalékkal rendelkeznek. és 28800-as féllengésszámmal rendelkeznek. Jellemzően ilyen árű óráknál ritkán nyúlnak bele a szerkezetekbe a tokozó cégek. (Mint pl a Tagheuer, a SINN, vagy a Glasshütte, de ezek sokkal drágább órák.)
Az újabb Eta szerkezetek a C01-C07 pedig egy külön kategóriát képvisel. Ezekkel sincs baj. Ezek jellemzően 21600-asok, és 60 - 80 óra járástartalékkal rendelkeznek. Ezeket valamikor 2000-es években fejlesztették. (ez nem biztos)Az, hogy milyen szerkezetet tartalmaz egy óra attól függ kinek a kötelékébe tartoznak, vannak nagy kereskedőházak, minit a Richemont Group, a Fossil Group, a Festina Group, Swatch Group, Seiko Group, Citizen Group, CityChamp Group, LVMH Group, Movado Group, Timex Group.
Amely groupnak van szerkezetgyára, azok jellemzően a saját szerkezeteiket szerelik be, a saját márkáikba.
A Quartz óráknál a szervizelés teljesen más dolgok vannak, ott jellemzően ugyan javíthatóak, de nem javítják az olcsóbb ETA, Ronda svájci szerkezeteket, hanem cseréleik, fillérekért beszerezhetők. Nem éri meg szétszedni, mert 20 - 50 dollárért meg lehet venni jellemzően ezeket. Pontosan ugyanez igaz a Japán márkákra is. Persze ezeknél vannak sokkal drágább szerkezetek is, és vannak amit javítanak is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Építő/felújító topik
- Asszociációs játék. :)
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Fegyver topic
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- DUNE médialejátszók topicja
- EA Origin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest