Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
-
dud998
őstag
-
tag
válasz BAti77 #240496 üzenetére
Na ezt tényleg nem így tudtam!
Köszönöm ezt az infót, fogadni mertem volna rá (és nem kevésbe), hogy csak svejci kaphat COSC-ot. Megmentettél egy felesleges kiadástól
Örök hála"1.) Only “Swiss Made” watches can be submitted for the exam. The oft-debated label demands that the watch’s movement is Swiss, the movement has been cased in Switzerland, final tests are run there, and at least 60% of the production costs are generated in Switzerland. Further, a Swiss movement has to be assembled and tested in Switzerland, at least 60% of production costs are generated in Switzerland, and the value of 50% of the components are Swiss made. The main reason for the exclusion of other countries is that since the COSC functions as a non-profit, this helps ensure both the prestige and caliber of both the certification and the Swiss watch industry as a whole. There is zero doubt that watches made in Japan and Germany could pass the exam — those countries have their own qualification test with similar rigorous guidelines. But isn’t there something just so Swiss about the country having its own personal watch testing facility that functions “as a public service.”
[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
SupaCow
aktív tag
Már majdnem 2 hónapja a barátom: Steinhart Ocean One - Bronze Green
A Mutató eléggé beégett nem adja vissza a kép, hogy milyen szépen csiszolták.
A szíj érdekes, felül zöldre színezett koptatott len vászon, alul pedig egy bőr csík közötte meg ki tudja, talán bőr alapra épült fel.
Kellemes mindennapi hordós óra, hamarosan készítek hozzá 2-3 bőr szíjat és bőr nato-t, hogy minden ruhához passzoljon. A dome zafír miatt nagyon jó ránézni valahogy sokkal látványosabb mint egy sík üveg.
ETA 2824-2/SW 200: Nem ismertem, nem volt korábban. 2 nap alatt 18sec plusz. Ez normális? Elég soknak tűnik. Nem zavar mert nem vagyok másodperc pontos ember, néha utána állítgatom nem halok bele.
f: @geboleather
-
Sanyi.mTs
addikt
-
hallador
addikt
válasz SupaCow #240511 üzenetére
Mechanikus órák nem Quartz órák! Így igen ez normális. A legjobb mechanikus (3 millió Ft-ig) is 4 - 6 másodperces pontosak. a pontosságról:
Accuracy:
The expected accuracy of the ETA caliber 2824-2 depends on the grade.
Standard – +/-12 seconds per day up to +/- 30 sec/day
Elaborated – +/-7 seconds per day up to +/- 20 sec/day
Top – +/-4 seconds per day up to +/- 15 sec/day
Chronometer – COSC specNagyon kétlem, hogy egy 4 - 500 Eurós órában ne standard szerkezet lenne, ott ha 12 másodperc az eltérés, akkor az nagyon jó, de ha 30 másodperc / nap akkor az még belefér, ha ennél több, akkor lehet vinni szabályozásra.
A COSC pontosságú svájciak szerintem ilyen 1000 euro (pl: Tissot) alatt nem lesznek. Ha egy komolyabb márka, akkor inkább 2000 Euro.
A mechanikus óráknál nem elvárt ennél nagyobb pontosság.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
SupaCow
aktív tag
Köszönöm mindenkinek
Bevallom sok mecha órám van de egyszer sem fordítottam figyelmet a másodperc pontosságukra. Ez az első ahol áldoztam rá pár napot.
[ Szerkesztve ]
f: @geboleather
-
forest_ns
tag
Sziasztok!
Véleményeteket kérném, az alábbi órákból melyiket ajánlanátok? Van e köztük olyan szerkezet/márka, amelyik kerülendő?
Ajándékba lesz, és szeretném ha tartalmilag is egy jó minőség lenne.
Ha van százezer körül amit jobban ajánlotok, jöhetCERTINA DS PRIME C004.210.36.116.00
TISSOT BELLA ORA T103.310.11.123.00
DOXA D-TRENDY 1451510801
DOXA D-LIGHT 1739502101
CLAUDE BERNARD SLIM LINE 20215-37J-DI
ROAMER VALAIS 958844 41 43 05
ROAMER APHRODITE 600843 41 49 50Előre is köszönöm!
-
hallador
addikt
válasz tomsolo #240516 üzenetére
Tényleg távol álljon tőlem, hogy belekössek amit írtál: $479.99 64% off
Ha felére le van árazva, akkor igen.[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz hallador #240518 üzenetére
Amúgy ez ma Magyarországon ennyibe kerül. [link]
Meg amúgy, ha nincs leárazva 1330 dollár.Aki kifogja annak jó valóban.
-
hallador
addikt
válasz fagyalllo #240522 üzenetére
Jó hát 100 eurós óránál azért nem várnám el, hogy 200 eurós szíj legyen rajta.
-
dzsi23
addikt
válasz MARVEL #240510 üzenetére
Esetleg a Borealis-szal lehetne tenni egy próbát; a "létra" szíjukat az egekig magasztalják, talán a tropic is jó lehet. Bár nekem nem jön be, hogy szögletes a tok felőli vége, jobban szeretem, ha le van kerekítve.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #240525 üzenetére
"ez kb. arra jó, hogy azonnal ledobja az ember"
Érzésem szerint a Vostok csak azért rak szíjat az óráira, hogy ne zötykölődjenek nagyon a dobozban. Fémszíjjal le sem mertem fotózni az órámat, és a szíj azóta is fóliában pihen. A másik dolog az a biliműanyag piros tok, amibe konkrétan visszarakni sem tudtam az órát, egyszerűen nem fér el benne a fémszíjjal... vagyis belefér, de a doboz tetejét csak ráerőszakolni lehet. Viszont nem is szívesen tárolnék benne órát. Mázli, hogy amúgy sem szeretem dobozban tárolni az óráimat.
-
Deer76
aktív tag
válasz hallador #240494 üzenetére
Köszi, így már értem.
Azon gondolkodtam még, hogy a Poljotom egy mezei karóra, de mégis 23 köves. Vannak benne plusz alkatrészek egy 16 köveshez képest vagy precízebb így a szerkezete?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
fagyalllo
őstag
válasz alphaville #240535 üzenetére
De igazából itt mindegy is, Ronda vagy ETA kvarc mindegyik, teljesen rendben van, úgyik a külcsín a fontos.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
hallador
addikt
válasz Deer76 #240534 üzenetére
Ha az egy Poljot DeLux ami 23 köves 2209, és Poljot/Luch szerkezetes, akkor az sok minden de nem egy mezei karóra. A 17 köves órákat teljes ékköves órának nevezik az az ez az a mennyiség ami kell egy kézizúzós karórának. (persze előtte a 15 kő is elég volt).
A Poljot 2209 azért 23 köves a nagykönyv szerint, mert nagyon vékony a szerkezete, és precizebb is, nagy eséllyel így tudták megoldani a vékonyságot, holott 18000 féllengésszámú.
Ilyenkor az a legnehezebb, hogy a stabilitás, és a pontosság ne romoljon, valamint a tartósság se legyen kisebb. Ezt az oroszok több kővel oldották meg. Sikerült!
Ehhez hasonló az ETA 7001 is, ami 21600-as de csak 17 köves klasszikus Svájci szerkezet, ami tulajdonképpen a valódi Svájci szerkezetekhez mérhető, a 2801/4 a 2700-as sorozat leszármazottjai, de igazából a 7001 az ami a hagyományoknak megfelel.[ Szerkesztve ]
-
-
hoffman_
nagyúr
beletört a bicskám, nem jutok előre, kíváncsi vagyok, hogy ki mit vinne el ezek közül:
SSA345J1 - SRPB43J1 - SRPD37J1
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hallador
addikt
válasz hoffman_ #240541 üzenetére
Személy szerint nekem a harmadik tetszik, de sztem ezek között hatalmas különbségek nincsenek. Mindegyik nagyszerű minőségű automata.
Szóval szerintem amelyik neked a legjobban tetszik. Azért próbáld fel előtte.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hoffman_
nagyúr
ejha, egyhangú nagyon, a párom is egyöntetűen a zöldre voksolt, érdekes. köszi : )
nekem a sorrend a fenti, de mindenképpen próba lesz a döntő majd. öltönyóra lenne kék fókusszal, ahhoz a zöld-barna talán nem annyira passzol, egyébként tényleg erős."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
forest_ns
tag
válasz alphaville #240535 üzenetére
Akkor hogy teljes legyen; kaptam egy képet három darab tizenezres
krumplirólóráról, hogy széép.
Most próbálok hasonló stílusúakat találni, megbízható(bb) belsővel, elérhető áron. Bár igaz, három-négyszázezer alatt nem találok olyan dizájnosat mint a bóvlik...#fagyalllo
Köszönöm, szorít az idő, egyet akkor leemelek a polcról.[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz dzsi23 #240532 üzenetére
Melyik a használhatatlan? Ezek közül én csak a stiftkinyomó melletti ?hátlapnyitót nem tudtam semmire sem használni /talán azért, mert nem hátlapnyitó /. Egy szerkezettartót, tokprést nekem is rendelnem kellene, de eddig halogattam.
#240540nebancsa : Műanyag tollbetét nyitott végével.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
csabiks
senior tag
Sziasztok, rég írtam már, de aktívan olvasom a fórumot
Bemutatom legújabb szerzeményem:
Casio Edifice EQB 1000DC-1AER
Első látásra szerelem lett, pedig egy ana-digi kombót szerettem volna (mert ennek az elődmodellje megvan), de a számlap (piros a kedvenc színem) és ez a szürke árnyalat megbolondítottApropó rendelés: (nem reklám) irissimótól rendeltem, az ottani ár majdnem 10e több volt mint a többi boltba, a weboldalukon árgarancia van, ha olcsóbb valahol lehet jelezni, ezt jeleztem nekik, adtak egy ajánlatot az összes netes bolti ár alatt! Az email egy fél óra mulva megjött az új árral, aznap megrendeltem, kifizettem, másnap hozta a futár (szlovákiából). Én már rendeltem tőlük, most se csalódtam, csak gondoltam megemlítem, legyen ilyen is.
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Öregszem
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest