Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stork13
aktív tag
válasz bendeguz76 #157249 üzenetére
Tippre azt mondanám, hogy katalizátorból platina, palládium és ródium kinyerése.
A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.
-
bobby_30
tag
válasz bendeguz76 #157249 üzenetére
Az ismerősöm katalizátorokat vásárol fel, amiből kinyernek bizonyos nemesfémeket ha jól tudom. Azért nem írtam le pontosan mivel foglalkozik, mivel úgy gondoltam ez lényegtelen. Órák szempontjából úgy gondolom hogy érdekességnek jó lehet. Egyébként mindenképp lenne értelme egy ilyen ketyerének, mivel hallottam olyat hogy valaki bevizsgálás nélkül nem akarta megvenni az antik aranyórát, a tulaj viszont nem szerette volna ha bármilyen fizikai behatásnak teszik ki a tökéletes állapotnak örvendő óráját, így az üzlet meghiúsult. Szóval lenne létjogosultsága ebben a szegmensben is.
Megelőztek.[ Szerkesztve ]
-
7s26c
őstag
válasz vadászcsiga #157259 üzenetére
Köszönöm!
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
gipsztigris
addikt
válasz vadászcsiga #157261 üzenetére
Az a kisebbik baj! A nagyobbik,hogy erősen túlértékelt a portéka.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
vadászcsiga
félisten
válasz gipsztigris #157263 üzenetére
Nh35 után nem is néztem az árát.
-
resool
aktív tag
válasz vadászcsiga #157268 üzenetére
Ne trollkodj
-
ans
aktív tag
Omega Constellation kvarc este nyolckor vált dátumot. Ez súlyos hiba?
Körülbelül olyan mint ez, ráadásul hasonló hibával. -
C0RVUS
tag
válasz vadászcsiga #157261 üzenetére
Há minek azzal annyit szórakozni?!
Pont ez tetszik benne, hogy ennél egyszerűbb már nehezen lehetne. Csak semmi csicsa, de mégis van egy elég szuggesszív hatása. Acélban tényleg snassz lenne, de így bronzból, főleg patinával...(#157263) gipsztigris:
Mihez képest? Ugyan egy kicsit még több is, mint a Szejkóteknőc - és azt lehet, hogy előbb venném (bár tök más cucc) - viszont az összes mikrobrend kábé ide van belőve, sőt inkább kicsit feljebb. Nyilván valami kartelezés. Ráadásul a 9015-mánia előtt ezt az NH35-öt tették mindenbe (de Sea-gull werkes is van ennyiért).(#157266) vadászcsiga: Szóval akkor ez kaka, márhogy az NH35?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz 7s26c #157242 üzenetére
Még lelkesebb lennék, ha biztosan tudnám, hogyan nyílik a hátlapja. Nem tudom, hogy csak iszonyúan meg van húzva a csavaros hátlap, vagy simán pattintós számomra láthatatlan nyitási réssel? Nem kéne eltörnöm a körmös nyitóm, se végigszántani a hátlapot. És feleslegesen feszegetni sem szeretném. Eladó kikerülte a választ, azt írta, nem lesz vízálló, ha kinyitom. Szóval sokat segített.
Jó lehet az a fémvizsgáló ketyere. Befektetési arany vásárlásához is jó lehet.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
C0RVUS
tag
válasz vadászcsiga #157268 üzenetére
Ja, hogy ez ármáni! Én Glycine-nek néztem.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz 7s26c #157242 üzenetére
Jutyúbos videó szerint nem zafír. Watchuseek fórumozói szerint valószínűtlen a 200m vízállóság, kérdéses a zafír. Képek alapján Ronda kvarc van a csavaros hátlap alatt. Akkor az enyémet beragasztották, v elnyírták a menetet amikor betekerték a hátlapot. De a csövek miatt így is örülök neki.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
@mriya@
őstag
válasz 5-ös kezelő #157276 üzenetére
Ha VALÓBAN Ronda szerkezet van benne, akkor miért ne lenne igaz a zafír? (gondoljunk a 20 ezer Ft alatti Casio-kra)
A vízállóság már más tészta, 200m-hez legalábbis csavaros korona kell.
De ha az óra tudja az 50m-t, akkor már tökéletesen megfelel a napi hordásra.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
gipsztigris
addikt
válasz C0RVUS #157271 üzenetére
Attól, hogy microbrand, attól még nem következik, hogy jó is....szerintem.
Akkor is azt mondom, hogy a 400-500 dolláros árcédula mellé valami pluszt is elvárnék! Azon túl, hogy nem kéne a piacon kapható egyik legolcsóbb szerkezetet beletenni -ami persze strapabíró, megbízható, meg minden.
Egy kicsit a kézműves sörökhöz tudom hasonlítani, amikor a kézműves gyártó elvárja, hogy b@sszam hanyatt magam a szinte ihatatlan sörétől és még fizessek is érte ezer forintot korsónként! .....csak azért mert kézműves!"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
7s26c
őstag
Ez tényleg a Te órád!
-
vadászcsiga
félisten
válasz gipsztigris #157279 üzenetére
A bronz valamilyen szinten plusz. Legtöbben rézből csinálják az ilyen típusú órákat. Azok általában 350$ körüli árcédulát kapnak.
[ Szerkesztve ]
-
Shingen
addikt
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz @mriya@ #157278 üzenetére
Videón mérték műszerrel. Kocogtatásra is ablaküveg, vízcsepp alakját meg egy bevonat simán módosíthatja. De ha vesszük az acél tok, a tömör szíj, Ronda szerkezet és főleg a 15 db H3 cső árát, kevéssé valószínű, h belefér a zafír a cca. 80 dodóba. Kap egy edzett üveglapot v fóliát maximum. Sztem így is igen jó áron van.
-
alphaville
aktív tag
Egy elemcsere alkalmával fèny derül a tartalomra. Addig pihenjen az a hátlap...
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz alphaville #157295 üzenetére
Watchuseek-en van jó fénykép. Nem biztos, h kibírom elemcseréig. Egy kísérletet még teszek a nyitásra.
-
7s26c
őstag
válasz vadászcsiga #157291 üzenetére
Birtoklási vágy cunami ...
-
C0RVUS
tag
válasz gipsztigris #157279 üzenetére
A plusz egy mikróbrend esetében leginkább csak a dizájn lehet (a márkanév nyilván nem annyira ), ami vagy tetszik, vagy nem, csak azért tettem ezt be, mert nem épp szokványos, és hátha másnak is bejön. Ezen kívül még talán annak az illúziója, hogy a kevésbé ipari jelleg miatt kicsit odafigyelősebb a megvalósítás (bár a nagyrésze gondolom ugyanúgy kínai üzemekben készül). Azt nem tudom, hogy a bronz anyag/megmunkálási költsége mennyivel nagyobb, mint az acélé, de bronztokos órát ennél olcsóbban még nem nagyon láttam, legalább kétszerennyi szokott lenni, akármi is van benne.
Ahogy nézem, a 9015 kábé duplája az NH35-nek, de az még így is csak ~35$-al több. Az más kérdés, hogy mennyire beszerezhető, hiszen úgy látszik, mindenki azt akarja. A tekergetőslünettásokban egyébként az van, de hogy azoknak mennyiben ez, vagy a tok bonyolultabbsága határozza meg az árát az nem derül ki, mert azokból a bronz egy százassal drágább, az acél meg ugyanannyi. Bár ha teszemazt egy tök alap ETA-t tennének bele, az anyagáron is garantáltan minimum +100$, és akkó mindjárt mindenki örül .
Most, hogy kicsit próbáltam utánanézni az NH35-nek, az derült ki, hogy az tk. egy felspécizett 7sxx. Hát az tényleg nem a legjobb pedigré, a beszámolók alapján az nem a pontosság csúcsa. Bár a strapabírásé még attól lehet.Egy szó, mint száz, ha 9015 lenne benne, akkor én igenis elgondolkoznék, hogy a jelenlegi gyűjtögetésem tárgya a Szejkóteknőc helyett esetleg ez legyen, pedig én aztán igazán nem vagyok nagy barátja a bikakaka-túlárazottságnak. De ha valakinek nem tetszik egy óra, akkor az neki nyilván egy fillért sem ér (kivéve, ha valami nagyértékű felirat van rajta ), ha meg tetszik, még akkor is kérdés, hogy mennyire.
Ui: Az ihatatlan sört érthető, hogy drágán adják, hiszen abból mindenki csak egyszer iszik. Igyál Rizmájert!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs