Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Daneeka

    senior tag

    válasz adster #9508 üzenetére

    Ez jó blog, elmentettem.
    Kíváncsi vagyok amúgy itthon ki hozza ki az első savanyított sört, (így a saison láz után lassan esedékes) voltak úttörő kisérletek pl. a Legendától de ahogy javultak a fertőtlenítési módszereik eltüntek azok a sörök. ;]
    Mondjuk nagy mennyiségben lehet nem lesz soha, szerintem nem nagyon engedné be senki a főzdéjébe direkt a fertőző élesztő keveréket, évekig lefoglalhatja a kapacitást és bizonytalan a végeredmény meg lehet nem nagyon vevők rá az emberek. Fahordóba mondjuk jól áll az ország.

    Amúgy entry-level savanyúkat lehet a Tesco-ban kapni, az egyik eléggé bejön, van benne brett baci, (ez itt sokunknak az Orval-ból ismerős lehet) lacto baci, (savanyúság) szolid fahordós jelleg meg valami gyümölcs, eléggé lebutított, családbarát jellege van de nincsen benne semmi kellemetlen inkább csak túl biztonsági sör, Mort Subite Original Kriek néven megy, meg van egy Original Geuze nevü amit elég rég ittam már de talán olyasmi volt mint az előbbi gyümölcs nélkül. Van valami Extreme nevű cuccuk is de az kerülendő, mű gyümölcspótlék bomba ize volt.
    Ezt inkább azoknak írtam akik elolvasták eddig a postot és nagyobb erölködés nélkül szerezni akarnak valami sejtést erről a stílusról.

    Jó lenne ha néha megcsillanna itthon néha pár ilyen mint Hill Farmstead, Cantillon, Fantome, Russian River érdekesebb dolgai, metg még jópár cucc de az a gyanúm, hogy ezek valószinüleg nem tudnak elég üveggel gyártani ahoz, hogy ilyen európai elosztó nagykerekbe is jusson.

    Emlékszem rá, hogy a végén felkináltad itt is a jegyeket, azt hinné az ember, hogy visszavásárolja a jegyiroda ekkora kereslet mellett őket ha nem is teljes árban esetleg.

    Ja ilyen idióta kontentet tol a fazon, gondolon nem látta értelmét mégegy normális sörkostoló yt channelnek.

Új hozzászólás Aktív témák