-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
válasz balintdavid #10450 üzenetére
Ez a pilsner nem az a pilsner, 1895-öt annyira mondjátok, lassan újrakóstolom, szalon barnától spec a hideg ráz, kozel barnát még nem láttam mainstream boltban. A többivel egyetértek!
-
válasz jookomak #10451 üzenetére
elvileg a Pilsnert is mar magyarorszagon fozik, az meg jellemzoen nem sok jot jelent minoseg szempontbol.
egyebkent fura, hogy 250 alatt van, 2007 korul ugy emlekszem az mar boven 280-300 korul mozgott (mmint a cseh import).
---
egyebkent iden nagyon sok ev utan valszeg megint megyek fesztivalozni Magyarorszagon. attol picit tartok, hogy most nem lesz dobozos dreher, mint megfelelo megoldas sorozni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
trebon
csendes tag
válasz proci985 #10452 üzenetére
No akkor:
PU:
De még mindig Pilzenben főzik, és szinte mindig lehet 200 körül kapni valamelyik hiperben (most asszem 219 a T-vel kezdődőben).
Sőt van egy titkos tippem, de csak ha nem mondod el senkinek, az A-val kezdődőben állandó az üveges akció, feltéve ha teljes rekesszel veszed.
Az L-el kezdődőben pedig mindenféle hírverés nélkül ki szokták vágni a polcsor elejére néha elég vicces árakon, tavaly volt 99-ért is egyszer 3 dekás. Ugyanitt van Argus Maestic is 200 alatt, amit ugye mindenki tud, hogy átcímkézett Platan. Van szűretlen felsőerjesztésű cseh búza is valami 165-ért vettem legutóbb.Fekete Kozel van a S-el kezdődőekben, szerintem már mindegyikben, múlt héten pl 175 Ft volt.
Hónapok óta mindig van valahol cseh szűretlen és félbarna Staropramen 189-ért, de akció nélkül is 200 alatt van
Van 199-ért Staropilsen, ami a szörnyű neve és csomagolása ellenére igencsak jó kisüzemi ízvilágú cseh sör. Ezt még nem láttam akcióba. Ott van ugyanennyiért a Praga, ami a régi Budvar 1795
A jobb fordított abc-ékben pedig akár Primator is fellelhető 299-ért ha ragaszkodunk a 300-hoz
És ez csak a cseh vonulat, a magyar Kárpi, Jónás, stb. olcsó mégis remek söröket nem írom, mert nem országosan hozzáférhetőek.
Szóval azért nem rossz a helyzet.
Ja és a Dreher hidegkomlós ugyanaz a sz@r, mint a normál. Legközelebb akkor kap esélyt ha kidobják belőle a takarmányeledelt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz trebon #10454 üzenetére
cseh import alatt meg a pilsner urquellre gondoltam csak, regebben ugy emlekszem a fel literes dragabb volt, mint amit most irsz.
a Staropramen annyiert teljesen jonak tunik. a Primator szvsz annyiert draga.
Kozel emlekeim szerint amikor bevezettek jo volt, aztan ra 1-2 evre foldbeallt a minosege, legalabbis a simanak. de szerintem legalabb 5-6 eve nem ittam emiatt.
Magyarorszagon ritkan jarok, bar tavaly a Jonas + Macska + Eleszto kor megvolt es eleg sokmindent vegigprobaltam. volt par nemzetkozi viszonylatban is remek darab.
frici70: erre iszonyatosan magasak az adok az alkoholos termekeken. emiatt az az erdekes helyzet all elo, hogy a Magyarorszagon 200ba kerulo Pilsner/Löwenbrau erre kb 5-600, viszont a belga/dan/ir kisszerias cuccok olcsobbak, mint Magyarorszagon.
tehat pl a Pilsner Urquell majdnem egy arban van a BrewDog Punk IPAval. vagy egy Chimay kb 25-50%al dragabb csak egy pilzeninel, es nem 4-500%al.
amik dragak, azok az imperialok/spontanerlelesuek/specialis fozetek, de jellemzoen 10+fokos soroket az ember specialis alkalmakra vesz.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
qltsar
addikt
válasz proci985 #10455 üzenetére
Kozelt már itthon főzik és palackozzák.
Staroprament is itthon főzik, és palackozzák . CBA-ban vettem 230-ért múltkor szűretlent, alapból nem vagyok elájulva a staro-tól, de nem volt rossz, Drakja finom, többi felejthető számomra.
Pilsner elvileg import, de itthon palackozzák?!
Ha nagyon muszáj, és ászok/soproni kategóriájú boltban vagyok, még a HB mellett szoktam ritkán letenni a voksom. Kukoricamentes, egyszerű lager 160-200 Ft. között mozog általában.
Primátorokat is látni már nagyobb CBA-kban, de túlárazottak.
-
trebon
csendes tag
válasz proci985 #10455 üzenetére
Engedjétek meg, hogy kicsit rendbe tegyem, elég nagy a kavar. Multi átok .
PU: Csak Pilzenben főzik és palackozzák. A külföldre szántakat országnak megfelelően címkézik, sőt a dobozosok dizájnban is teljesen eltérnek egymástól. De csak a palackozóban veszik szét őket. A főzet eredendően ugyanaz, ha export, ha import. Tudom, hogy vannak vaktesztek (csináltam én is) ahol különbségeket hoznak ki, de azokban tárolási, szállítási, és (legkisebb részben) főzési eltérések vannak, de egy adott főzésben nincs különbség (persze személyes tapasztalat, hogy amíg a cseh áruházban külön figyelnek arra, hogy a sörök árnyékos, hűvös helyen legyenek, addig itthon komissziózás után is simán a napon tárolják, erre pedig a zöld üveg különösen kényes)
Kozel: Az itthoni piacra (és kisebb részben a szlovák piacra) szánt 10 fokos Svetly Lezak, (sárga), az biza kőbányai főzet. Nincs recept eltérés, sőt az alapanyagok is ugyanonnan származnak, de a cefrézéstől kezdve minden itthon történik. A víz ugyanaz, mert kémiai és fizikai kezelésen megy keresztül, és folyamatosan mérik az értékeket. Sajnos a ténylegesen jelentkező ízbeli problémák, ismét emberi tényezőre és/vagy minőségellenőrzési hibára vezethetőek vissza, és ez pont elég is, hogy ihatatlan legyen az amúgy kint sem túl acélos minőségű, csak duzzogva fogyasztható 10-es Kozel.
Szerintem egyébként a szlovák sem jó, mint ahogy az összes szlovák sör erős lejtmenetben van A Keltért konkrétan a szívem szakad megA fekete (Cerny) Kozel, (ez az amit javasoltam az előzőben nem a Svetly-t), viszont csehországi főzet, bár nem velkopovicei, hanem pilzeni, (akárcsak az itthon még nem kapható, 11 fokos prémium Kozelek.) Cserében Velkopovocében meg főznek Gambrinust, ami viszont eredetileg pilzeni...a fene se érti. Biztos spórol a multi pár Hálért.
Staropramen: Az itthon kapható világos 12-est Bőcsön főzik. Sajnos itt receptben is eltérnek. Ami azért is sajnálatos mert például a román és a szlovén Staropramenek simán hozzák a cseh szintet, sőt a román szerintem még felül is múlja, de ez nem reprezentatív, még csak párszor volt lehetőségem kóstolni.
A szűretlen és a gránát eredeti cseh, lehet őket nem szeretni, de szerintem a szűretlen jelenleg a bestbuy minőség/ár tekintetében. Igaz, hogy se nem búza (alsóerjesztésű és csak 30% búza), se nem lager (koriander, alma, búza is van benne), de jól sikerült mix, a komlózása pedig zseniális.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
trebon
csendes tag
válasz Baaraanz #10461 üzenetére
Akkor az a topvar főzdéjéből való. Már leírtam róla a véleményemet, de vállalkozó kedvű csinálhat vaktesztet, én inkább nem vállalnám. Ha már ott vagyok, akkor Maestic... nem egy ligában fociznak.
10 perce voltam Sparban, 179 a Cerny Kozel. Valamint 249 a 120 éves jubileumi Budvar, ami ha más nem a dobozáért kötelező a gyűjteményekbe. (amúgy finom is nagyon, pedig nem szokott bejönni az ízvilága)
-
trebon
csendes tag
válasz jookomak #10464 üzenetére
rokon
Nem törődj a nyárral, a Black Cab is most ósaneksön, 500 pedig akáhogy is nézem a kinti ár ~ fele. Fordított exportálni kéne vissza.
Amúgy a PU is olcsóbb szokott nálunk lenni mint a cseheknél, megkockáztatom. Legalábbis 20 korona alatt nem láttam még akcióban sem mostanság.
[ Szerkesztve ]
-
Latency
senior tag
Sikerült ma megkóstolnom a Dreher Hidegkomlóst. Ha nem írtok róla valószínűleg simán elsétálok mellette, de így nem hagyott nyugodni a kíváncsiság és bedobtam egyet a kosaramba.
Azt kell, hogy mondjam, hogy ennél kiegyensúlyozatlanabb sört talán még nem is ittam. A citra komlóval nincs semmi baj, de így nagyon kilóg az elképesztően vékony test mellől. Úgy látszik ennyit lehet kihozni ebből a nem túl acélos alapsörből. Viszont ezt legalább fintorgás nélkül meg tudom inni, nem úgy, mint a sima Drehert ami szerintem kifejezetten rossz. -
-
jookomak
őstag
válasz proci985 #10467 üzenetére
Csak ódákat tudok zengeni. Tökéletesen hozza a stílus meghatározó ízjegyeit. Abszolút érezni a hordót, a kávét, az édességet, a végén meg a keserűség. A múltkori milk stoutjuk után nagyok voltak az elvárásaim, de nem csalódtam. Innentől fogva bármit látok tőlük, megkóstolom.
-
Luser2000
addikt
válasz jookomak #10468 üzenetére
Én szombaton "összehasonlító tesztet" végzet két palack Mikkeller Black között.
(A polcon 2-es és 4-es palackok).2. Mikkeller 黑 / Black (ez a "Csakából" való, 2.500,- volt ősszel)
4. Mikkeller 黑牛 Black Buffalo (ez Koppenhágából érkezett, hordóérlelt verzió, tavasszal jött, olyan 7eFt körül állt meg; én hülye).A 3. Mikkeller Black Fist még várja a megfelelő alkalmat, nagy mázlival jutottam hozzá Koppenhágában, 10 ezresem bánja. ;-)
Lassan 3/4 éve nem ittam imperial stoutot, már alig várom a holnap estét.
[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
-
adster
tag
válasz Luser2000 #10469 üzenetére
A felső sor az nagyon szép. Azok közül a Mikkellerek közül még csak a sima Black-et ittam, a Black Fist nagyon érdekelne...
Viszont a BCS-hez nekem is sikerült hozzájutnom az alábbi darabok társaságában, az elfogyasztására a megfelelő alkalmat várom, ami valószínűleg a hidegebb idő beköszöntével jön el.
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
divot
veterán
A Dreher hidegkomlós meglepett, egész fogyasztható sok-sok kézműves sör után. Ahhoz képest, ugye. Viszont nem biztos, hogy egy doboz után szeretnék meginni még egyet. Ezt még ki kell próbálni. Mindenesetre nagyüzemitől egész tisztességes próbálkozás.
[ Szerkesztve ]
-
Luser2000
addikt
válasz Daneeka #10470 üzenetére
Van egy kedves barátom az Államokban, akit megkértem, hogy kerekedjen fel és Hálaadás napján utazzon két államot és vegyen nekem a főzdében.
(Külön vicces, hogy aznap a ratebeer oldalán ennél a sörnél egyszerre lett vagy 10 új értékelés. A fanatikus sörisszák megrohamozták a főzdét és bevásároltak. A "mondás" az, hogy ezt a sört az év egyetlen napján lehet csak kapni ott).
Még a megfelelő alkalmat várom (én is) a fogyasztására.Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
Luser2000
addikt
válasz adster #10472 üzenetére
No, meg volt a "sima" Mikkeller 黑 / Black és a hordó érlelt Mikkeller 黑牛 Black Buffalo összehasonlító teszt.
Mind kettő csodálatos imperial stout ital, de ég és föld a különbség. Nem is gondoltam volna.Mindkettőnek a pirított árpa nagyon szép karaktert ad. Szépen kiérződik bennük a csokoládés harmónia és a kávés ízvilág. Második - harmadik kortyra enyhe füstösség is párosul még hozzá. Szép mokkás habot lehet képezni sapkának a tetejére. Édeskés, lassan kortyolós ínyencség.
Erre az alaphelyzetre tesz rá vagy két lapáttal a hordó érlelt változat, a maga 19.3%-os mivoltával.
Mintha valóban whiskiy lenne a pohárban. Alkoholossága markánsan átjárja, de nem tolakodik, nem kellemetlen. Hosszú lecsengés, császári élvezet. ;-) Teljesen más, mint a "sima" (17.5%) változat.(Nem akartam minden puskaporomat ellőni, de érdekes lett volna a kóstolást megfejelni még a Balck Fist (26.1%) verzióval, de ahhoz valami jobb alkalom dukálna).
---
Hamburgersütés után jól esett a pihenés, a "társaság" meg volt hozzá :p
A 38 fok és 16 hamburger lesütése ellenére a söröket kicsit túlhűtöttem.[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
Dr.Zoo
senior tag
Csórók figyelem!
Teszteltem a Madaras Teszkóban kapható Staropilsen fantázia nevű sört, teljesen rendben lévő szőke sör, ár érték bajnok!
Sikerült vásálni, pár palack szintén szőke Sterling Forte sajátmárkás rettenetet is, árához képest azt kell hogy mondjam, nagyon megérte megvenni!
8% alkohol, igaz nem sikerült olyan zseniálisan eldugni, mint a belgáknak, de teljesen rendben van ennyiért.
Nekem kicsit már-már édes, habja (viszonylag) tartós, kemény. Felfedezhető némi citrus, koriander, kis fűszer....
Illata friss, gyümölcsös, kis citrusos jegyekkel, nekem új titkos favoritom lett, kár hogy nem jegyeztem meg az árát..."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Attici
őstag
Nálam most a Mister szűretlenje a nyerő ár/érték arányban. 260Ft/liter
Ízesítetteket pedig nem szeretem, de a bodzásuk nagyon bejön."Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
looser
addikt
válasz #90933760 #10480 üzenetére
Tudom, nem engem kérdeztél, de válaszolnék: de igen, az ízek bizony ilyen hőmérsékletnél zárva vannak, szépen, a hőmérséklet emelkedésével nyílnak ki.
Viszont (no offense, jookomak, ez szigorúan magánvélemény :-)
Szóval nekem bajom van ezzel a ne nagyon hűtsük be, vagy milyen hőfokon ajánlott fogyasztani. Ha egy sörrel elszöszmötölsz egy húsz percet, fél órát (nem egy ledöntős nagyláger), akkor bizony nem hogy a fogyasztási hőmérsékletet nem fogod elcsípni, de bizony egy lötty lesz a kezedben nem sokkal a kézhezkapás után és ez a mostani kánikulára hatványozottan igaz. Szerintem hűtsük le állatira a legtutibb fent említett To Ol (nem tudom annak az izének az ascii kódját fejből :-)) stout is tutira 15-20 fok között hozza a legjobb formáját, de ha eleve 5-8 fokosan kapod meg, akkor viszont az első kortytól kezdve figyelheted az ízek kibontakozását. Apró kortyok, egy jó IS-nél az a három deci ital hosszú ideig pihenhet a kezedben. Szerintem sokkal többet érsz el, mint fogyasztási hőmérsékleten kézbevéve.
Szóval ezt csak én gondolom, akit felháborított az azóta süllyesztőbe került Csobánkai sörmesterének instrukciója, amit a Skanzenben bizony be is tartottak és a legjobb ale-je (az Öreg sör, legalábbis majoros Gábor annak tekintette ezt a legalább egy évig érlelt ale-t), pedig de jó lett volna egyszer kézbekaparintani jéghidegen!
Na jó, abbahagytam, de ismétlem, magánvélemény! Nem lehet vele vitatkozni :-)))Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Lidl akciók, nem írogatom ide, az újság 24. oldalától. Szokásos egyébként, de attól még nem rossz :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
#90933760
törölt tag
válasz looser #10481 üzenetére
Azt tudom, hogy hidegen kevésbé van ízük, de ha megfagy nem roncsolódik véglegesen? Persze ez nem fagyott meg, de ha fele már átfagy vagy még több, nem lesz maradandó károsodás? Mert üdítőket simán szétcseszi, biztos hogy egy sörben még nagyobb kárt okoz ha átfagy.
Amúgy én is így csinálom ebben a melegben, 0 fok köré és ahogy iszogatom a végére úgy is felmelegszik, sajnos túlságosan is.
-
jookomak
őstag
válasz looser #10481 üzenetére
Beszótá? kiütlek!
Csakajósörben is általában hidegebbek elsőre az imperial stoutok csapról, de valóban, így végig lehet követni az íz kibontakozását. Emellé még az én gondolatom az, hogy a szád is jobban rááll az adott ízre. Volt olyan sör, ami első kortynál: a francba, ezzel mellényúltam, de aztán rájöttem, hogy hmm, ez nem is rossz (mikkeller beer geek bacon pl.) Ugyanakkor ha valaki nem tud meginni egy sört, mielőtt felmelegszik, azzal komoly bajok vannak.
Igaz azt a To Ol-t mi is nyalogattuk vagy 3/4 óráig, de nem akartuk, hogy elfogyjon, annyira jó volt. -
looser
addikt
válasz #90933760 #10483 üzenetére
De, a fagy tönkreteszi, mint a kólát pl., abból távozik a szénsav :-)
Nem, lefagyasztani azért nem jó, de szerintem a max. 10 fokos hőmérséklet nem probléma; a lágerek 1-3 fokon erjednek.jookomak: Akkor futok :-) Ja, megkóstoltam a Legenda Brettania-t; kicsit elmosolyodtam, mert azért lehetett régebben hallani elrontott sörökről e főzde kapcsán, de ez most tényleg állati jó lett. Mesehabbal Zsombibácsi írt róla és összefutott a számban a nyál. Eszembe jutott, amikor az én savanyúvá lett belga (élesztős) sörömbe kóstoltak bele a haverok és az arcuk kérdőjellé változott. Na ez nem olyan, szép, harmonikus, az est legjobb itala lett (Joker, Pony, Diesel mellett).
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
-
Dr.Zoo
senior tag
Még mindig törpölök egy saját mikrófőzdén, de sajna az ára nincs zsebben.
Hely az lenne, 70m2 van parlagon, ipari villany is van, ipari kutat furattam óránként 4 ezer liter víz van, szóval márcsak a "kedv" hiányzik...[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
looser
addikt
válasz Dr.Zoo #10487 üzenetére
Ó te szegény, ilyen áldatlan állapotot kívánok minden wannabe sörfőzőnek :-))
jookomak: kihagyom, ne hari, most edzés van minden nap és korlátozott fogyasztás :-/ De azért majd jó lesz :-)
Csak az üzemorvos megfenyegetett, hogy 1-2 éven belül kapok egy sztrókot vagy szívrohamot, ha így folytatom. Szóval kis kitartás kell. De majd hétvégén iszok valamit :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
kangool
tag
válasz Dr.Zoo #10491 üzenetére
Sziasztok! Itt még új vagyok. :-)
Van már itthon legalább 50 sörfőző, aki palackozza vagy csak a sörfőző környékén árulja. Szerintem van még hely a piacon. Nem vagyunk egy cseh vagy egy belga nemzet, de törekednünk kell rá.:-)
Csinálni kell egy-két jó sört. Vagy réspiaci sört, pl.fokhagymás vagy csokis. (tudom, van asszem Hámorinak csokis söre,de nem ízlik) -
jookomak
őstag
válasz kangool #10492 üzenetére
Jó sört kell főzni. Főzdénként hármat. Meg egy-egy időszakost. Az a baj, hogy még Magyarország legjobb főzdéi sem jutottak el odáig, hogy konstans főzzenek egy semmi extra hozzá valós sört, mint mondjuk hasraütés: sierra nevada pale ale. Egyszerű, nagyszerű. Ehelyett mindenki belemegy a csináljunk ilyen sorozatot, olyan sorozatot, meg kismacskafarokkal ízesített békasört típusú próbálgatásba.
Hopfanaticnak is volt 4-5 jó söre, meg most már legalább annyi sz@r. -
Dr.Zoo
senior tag
válasz kangool #10492 üzenetére
Szia!
Üdv itt, Hámoriéktól a banánost kóstoltam, az nekem nagyon bejött.
Hely+villany+víz van, de én sajnos nem értek a főzéshez, jómagam egyszerű felhasználó lennék.
Mikor jártam Legendáéknál, Gergővel beszélgettem. Aki látta mekkora az Ő főzdéjük, az tudja miről beszélek, 30-50 millió alaphangon.
Sajnos ennyi nincs zsebben, persze sokkal kisebbet is lehet építeni, egyenlőre az izgat, hogy lenne-e piacképes sör, amit vagy még nem főztek, vagy valamivel kitűnik a többi közül?
Akkor még nem beszéltünk a NÉBIH-ről, ott is kéne ismerős...
Sokváltozós ez a játék. De azért izgat."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
kangool
tag
válasz jookomak #10493 üzenetére
Én még most nem látom vészesnek a sorozatkészítést. Itthon gyerekcipőben jár a sörkultúra. Az átlag sörfogyasztónak meg kell mutatni, szerintem, milyen tág határai van a sörnek.
Dr.Zoo: persze, hogy van igény. Ha más nem a környékeden kell piackutatni.
Befektetőt szerintem lehet találni. Most hirtelen az erdélyi csiki sör jutott eszembe. Ott a tulaj holland,ír,szlovák pénz emberekkel alapított céget.[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
senior tag
válasz kangool #10495 üzenetére
Van pár ismerősöm a világban, Svéd, Finn, USA.
Mindenhol támogatják a lábraállást, és segítenek hogy csináld a saját boltod.
Ezt itthon inkább akadályozzák, de ebbe ne menjünk bele...
Ha itt nincs "csókod", kábé esélytelen az egész.szerk.: sajna az én környékem nem releváns, ott nem "minőségi" alkeszok laknak...
Viszont közelvan Pesthez.[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
válasz jookomak #10493 üzenetére
A békésszentandrási főzdének vannak fix, semmi extra sörei. Az Ogre egy kellemes pilsner, a Fekete Korsó pedig egy jófajta bak, a Black Rose meg duplabak. De a Monarchista és a Magyar Vándor is pilsner, ezek sem a bonyolult ízvilága miatt jók náluk, bár ezek még újak. A Vári Nővérek, ami egy kellemes IPA jellegű sör. Víz, komló, maláta, ennyi. Ezen felül van a két fix gyümölcsösük, meg néha 1-1 időszakos különlegesség.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Giant Stance 29 kerékpár (L-es méret)
- Mata összteleszkópos kerékpár
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care