-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz galervin93 #25447 üzenetére
2012-ben Szilvásváradon nyaraltunk, és próbáltam volna helyi sört keresni. Nem volt, de az egyik kocsmában volt Palóc, sajnos csak flakonos. Végigkóstoltam a 4-5 este alatt őket, nekem akkor a Vörös jött be a legjobban, de a többi se volt rossz. Mondjuk ez 2012, a craft hajnala, nekünk itt nekünk Szolnok melletti proliknak minden ízlett ami nem Borsodi, Soproni, Kőbányai, Heineken, kukis Dreher.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
válasz looser #25451 üzenetére
Nem is úgy értettem, hogy nem kellett volna megosztani. Érdekes volt. Csak végigolvasva, nekem ez jutott eszembe, amit írtam.
Természetesen én is szívesen végig kóstolnám. De erre elég kevés esélyt látok.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
válasz looser #25449 üzenetére
Westvleteren -> pl Belgian Happinessen szokott lenni 10 euro korul. tovabbra is tartom, hogy a St Bernardus ket honaposan kb ugyanazt tudja, picit kevesebb kenyer izzel
Närke Kaggen! -> Az alapsor amit itt ir az is necces, bar utobbi evekben mar ugy altalaban svedeknel is kapni horrorisztikus 15 eur / 25cl aron, legalabb 10 percig a release napjan. ha jol szamolom negy es fel varianst (stormaktsporter, kaggen, scotch, konjaks, oppigårds x thurbo) kostoltam.
Cantillon -> a Rose de Gambrinust, a Krieket es az alap Geuzet is epp eleg nehez beszerezni , a Zwanzerol a beerizer nem is tud. 0.375 altalaban 10-18 euro a tobbire, szoval az "alap"soreik se olcsoak
Tree House Julius -> 20-30/can euro korul kapni egy helyen, de USA neipat szerintem itt Europaban el kell felejteni mert annyira macera.
Three Floyds Dark Lord: a topikban ha jol emlekszem egy ember ivott es nagyon jo volt, europai masodlagos piacon ahogy nezem kb 250 euro korul mozgott
Deus: altalaban kapni 20/0,75 euros uvegaron, erdekes, bar szerintem annyira nem jo.
Samuel Adams Utopia: 2019 es 2021eset erre lehetett kapni par hete, de 250 euro az uvegje, kihagytam
Mad Scientist Barrel: anno a Sugar Daddyt kostoltam (meg a legelso, viaszos verziot), viszont igy ezek untappd pontszamot elnezve inkabb macerasan beszerezhetoek, mint jok.[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Eszembe jutott egy "játékos" kérdés hozzátok.
Ha lenne egy képzeletbeli mérce, amin a sörfajták két típusával kellene összefoglalni az összes sörtípust, akkor mi lenne a két véglet? Nincs szempont, hogy mi alapján lenne a két sör a skála két végén. Ez legyen mindenkinek a maga döntése, amit megmagyaráz.De semmiképp sem arról lenne szó, hogy a legrosszabbtól a legjobbik. Mert ez ízlés kérdése. Inkább olyanokra értem mint komplexitás, ízvilág stb stb. De ezt ti válaszjátok meg, hogy nektek mi a fontos!
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
galervin93
őstag
válasz tranceplanet #25448 üzenetére
Kicsi a világ na.
Nyilván még csak nem is a hazai élvonalhoz kell hasonlítani a Palócokat, a képzeletbeli polcon a mindenféle nagyüzemi hulladék felett van kicsivel, és semmi több. És legalább egy magyar kisvállalkozást segít az ember a vételével, nekem ez Gyarmatiként még többet jelent, de ez sörtől független.
Amúgy vannak már üveges darabjaik is, két IPA, egy APA, de mintha már a vörös Vidróczkit is láttam volna 0.33-as kis üvegben.
A műanyag üveg miatt ugye rövidek az eltarthatósági idők, szerencsére ahol én veszem őket ott egyrészt az egész szortiment megtalálható*, másrészt pörög a készlet, mindig relatíve frisset tudok venni (helyi boltról van szó).
*a sima világosból még 1 és 2 literes palackos is van. És meglepő, de viszik! Előbbi ára valahol 550 körül van, utóbbi sem éri el az ezrest, és hát inkább ez, mint ugyanilyen áron kétharmad annyi dobozos nagyüzemi akármi.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
tranceplanet
addikt
válasz galervin93 #25458 üzenetére
Azt nem csodálom, ha fogy, amennyiben tényleg a nagyüzemi felett vannak minőségre, ez az ár pedig tényleg baráti. A nagyüzemi söröket sem akarom leszólni, mert ők is fejlődtek szépen, elhagyták a kukoricagrízt ... stb. Mondjuk egy nagyüzeminek nem nehéz olcsónak lenni, mivel óriási a darabszám/ éves liter. Errefelé Veszprém és Fejér megyében nagyon megugrottak az árak, de Zala megyében is mozgok, nincs olcsóság. Ezzel el is értem oda, hogy sokkal kevesebb sört iszok, de, ha bontok egyet az legyen minőségi, üssön meg egy mércét.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
válasz Aranypatkány #25460 üzenetére
[link] harom uveget probaltam a XIIbol, ket evjaratbol, varialt friss/tartogatottan. ezt kb tovabbra is tartom.
jo az XII, de ennyiert a Chimay es a La Trappe mar a BA varianst adja.
a trippel az viszont total nem eri meg.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
zolnagy
őstag
válasz proci985 #25187 üzenetére
- hefeweizen / weissbier / buzasor: Weihenstephaner, ha tobbi nagyobb nemet (pl Paulaner) is jo. eszedbe ne jusson craftot venni belole, mert haromszoros aron rosszabbat fogsz kapni
Ezt adom. Kíváncsiságból vettem egy Szentandrás Napkincset és egy Rekettye Wheat Beert.
Hát drágábbak voltak, mint nagyüzemiek (Edelweis, Paulaner, Hacker Pschorr, Erdinger...stb), de ízben meg se közelítette egyik se ezeket. Kb, mintha nem is búzasört ittam volna. A Rekettyében valami lageres keserűséget éreztem, a Napkincs meg olyan semmilyen volt, csak a citromos íz érződött benne, de összeségében ez utóbbi azért jobban búza volt, de nem az igazi. -
tranceplanet
addikt
Nem szoktam mostanában nézni, de az ünnepi ajánlók miatt most megnéztem: MK142
-Etyeki Guatemala Coffee Stout
-Horizont Night Shift Gerbeaud Barley Wine
Az Etyeki sörmanufaktúra sörei eddig bejöttek. A zserbósra is kíváncsi lennék, de az ára horror, mondjuk ünnepekre jó tétel lehet." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
NoLF
addikt
válasz zolnagy #25462 üzenetére
Azert ha a sorgyartashoz, (ipari elelmiszer termekgyartashoz) kisuzemi modszerekhez es foleg magyar craft sorvonalhoz barmi hozzaertesed/aktiv erdeklodesed van, ezen nagyon nem lepodsz meg szvsz…
csak azert, mert te valamit megszoktal es szerinted (meg mas sokmillio ember szerint) az az igazi es ha megkostolsz valamit amit valaki abszolut kisuzemi korulmenyek kozott a stilus alapelveit kovetve rendes alapanyagokkal lefozott es nem izlik, mert nem olyan amit megszoktal es szeretsz, az leginkabb se teged, se a fozdet, se a stilust nem degradalja - egesz egyszeruen te az “olcson”, jo minosegben gyarthato buzakat kedveled amit nehanapjan par craft fozde megprobal reprodukalni teljes kudarc mellett ( a tucathoz kepest) rettenetes arakkal - ezen nehez csodalkozni. A craft foleg azert craft mert nem mainstream, ennek minden elonyevel es hatranyaval.
Egy craft pilsner vagy hefeweizen vagy kölsch pl nagyon ritkan tud az atlagember szamara ugyanolyan feelinget hozni mint az eredeti, foleg mert az ar haromszoros, az ital nehezen elerheto es konkretan lof@sz pluszt nem tud adni a megszokotthoz kepest - sot legtobbszor siman nem jo.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Dilikutya
félisten
Búzasört szerintem kevés craft főz itthon, csak úgy pőrén, bajorosan. Mindenki csavar valamit rajta, és inkább belga bűza vagy berliner lesz belőle. Pilsnernél jobban ragaszkodnak az eredeti vonalhoz, szerintem születnek is jó pislnerek itthon, pl. a Békésszentandrási Ogre, meg a Lehmann Világos.
Pár éve Armando főzött egy zseniálisan jó pilsnert (Jožin Z Bažin), kár, hogy talán csak egyszeri főzet volt.
De pilsnerrel, meg úgy egyáltalán lagerrel a mainstream újhullámos főzdék nem is nagyon bajlódnak, jó ha 1-1 van az alapszortimentben. Békésszentandrás kivételes, de az egy 30 éves főzde, 10 évvel ezelőttig egyetlen felsőerjesztésű sörük sem volt, meg a Szarvasi is egy nagyobb múltú. Monyonak, Hoptopnak pl. nem is rémlik lagere, Horizontnak ott az Easy A, meg a Mad Scientist is főzött pilsnert, de azzal én vidéken nem találkoztam.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
NoLF
addikt
válasz Dilikutya #25465 üzenetére
igen, lagerből határozottan több elérhető craft vonalon és legtöbbjük tökéletesen hozza is az elvárható szintet - néhány főzde úgymond muszájból tartja, hogy a nem kifejezetten sörgeek rétegből is tudjon pár vásárlót generálni, bár az árak miatt ez nem olyan egyszerű talán
búzából viszont én személyszerint nem is emlékszem egyetlen standard bajor búzára ami ne lenne valahogy megcsavarva, gondolom próbálkoztak páran és egy idő után föladták miután rájöttek hogy egy paulaner vagy schneider weisse szintet nehéz lesz reprodukálni úgy, hogy megérje - mindemellett vásárlóerőt a normál emberekből nehezen kreálnának, a sörgeek társaságnak meg akár kevés is lenne egy craft főzdétől egy "snassz" búza...mindenesetre ezek sejtésem szerint a főzdéknek sem olyan izgalmas tételek, valamint gyártásuk majdnem olyan drága tud lenni mint egy aextrémebb főzet, de eladni viszont kvázi képtelenség lenne olyan áron, hogy igazán meg is érje nekik...
nekem (meglepő módon) amúgy pl. a Fehér Nyúl Pils teljesen bejön, ellenben pl. a gyümölcsös bajor búzájukkal, amit nem tudok igazán értelmezni.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
F-ECT$
titán
Az idei évre azt hiszem ezzel már elleszek, főleg mivel mindből 2 db jön (mai rendelés)
LUCKIES Coffee & Vanilla oatmeal stout 6.2%
Clear Vision - IPA 6%
Double Yellow Haze APA 6,7%
Late Sunset - oatmeal stout 6,6%
Human Experiment FORTY - IPA 7%
FRUIT WORKS - Strawberry-Lime - 5,5%
FRUIT WORKS - Mango - Passion Fruit - Strawberry - 6%
Clean Hands APA 5,8%Dive ever, work never.
-
buzaval kiserleteztek azert joparan, ld a hopped weissen, a (fruited) berliner weissen, es a hefebock vonal.
ebbol kb fruited berliner weisse vonalon tudott jo eredmeny kijonni, bar izre azok inkabb sourok voltak, a tradicionalis buzahoz sok kozuk nem volt. mondjuk arban is.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dilikutya
félisten
válasz proci985 #25468 üzenetére
Kisérletezős búzából azért nincs hiány, a sima, tradicionális bajor búzára mondtuk, hogy nem jellemző. Ízesített akad pár, meg a berliner weisse azért eléggé megy, belga vonalon is akad szerintem több is. De a klasszikus, mint amilyen a Paulaner, Edelweiss, Erdinger, olyanból jóval kevesebb van craft vonalon.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
olloczky
senior tag
Épp most iszom az esthajnal 22, idei kiadását. Tavaly nem kóstoltam, mert akkor nem írtak róla túl jókat. Nekem nagyon ízlik ez tényleg egy minden ízében karácsonyi sör. A neve mindent elmond, benne van a mézes kalács és a belga sör feeling. Ajánlom
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Írnátok nekem pár sört, amit érdemes az Auchan-ban megkóstolni? Már vannak felírva nekem, de esetleg ne maradjon ki semmi.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
tranceplanet
addikt
Köszönöm szépen Grave_444 fórumtársnak, hogy létrejöhetett a kóstolás:
Talán az egyik, ha nem a legjobb IPA, amit eddig ittam!" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
válasz vatoteam #25476 üzenetére
Sajna, ezeket már későn olvastam, amit ketten írtatok itt utoljára.
Szóval ez lett a "menü":
Mindegyik újdonság lesz nekem.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Ez a La Trappe négyes doboz, a pohárral, most 8000 valamennyiről volt 4800-ra leárazva. Nem tudom mennyire reális ár, nekem nem tűnik rossz vételének:
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
Omnipollo x Moksa x Bottle Logic Carême (V2) Imperial pastry stout
Olajos es viszkozus fekete test, zero hab. Illatra kokusz, csokolade, porkolt malata es bourbon. Izre etcsokolade, porkolt malata, kokusz, vanilla, kave es bourbon. Ahogy melegedik egyre inkabb kilog az alkohol. Nemileg olajos szajiz. Hosszu, kokuszos, kaves es szolos lecsenges.
Kortyolgatva felmerul bennem, hogy ezt a sort en mar parszor ittam (nem). Dugges fozet, 14%, viszont izre valahol ez egy Andromeda / Dugges Coconut Cream egy fokkal kevesbe tour-de-forcera fozve: Szoval valoszinuleg ez egy picit csavart Dugges Irish Coffee, vagy a Four Roses Noa iteracio a Noa izesitoi nelkul.
Ajanlott. 4.46os untappd, realisan 4.5 koruli tudas. Amit tud azt jol csinalja, lean, kiegyensulyozott, stiluson belul remek, de hianyzik a Caremebol az a pici extra, amit a pardarabjai tudnak. Reflexio: Ez itt most Svédország negyedik legmagasabb untappd pontszamu sore volt, en pedig egy egyebkent elegge tultolt skandinav BBA pastryn merengek, hogy kicsit tul lean. Kontextusban: A legjobb ertekelesu magyar sor (BYM Big Lies) nem fer be a sved top50be.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Grave_444
nagyúr
válasz tranceplanet #25477 üzenetére
Hasonló véleménnyel vagyunk róla.
.LnB
Tavaly év végén hasonló áron vettem én is.[ Szerkesztve ]
-
-
-
zolnagy
őstag
Nektek valószínű nem lesz újdonság a két sör, de az elmúlt napokban ittam egy fehér nyúl ipát és egy horizont hazy queent (neipa).
Ezek viszont teljesen jók voltak.
A nyuszis olyan klasszik ipa, semmi extrával, de kiegyensúlyozott telt ízekkel, bejött. A hazy queen pedig visszafogott keserűvel és ananászos beütéssel.
Mindkettő jó volt a maga nemében.
-
nonsen5e
addikt
válasz olloczky #25472 üzenetére
Kíváncsi vagyok mikor jelentik már be az ideit. Nekem az rémlik elmúlt években ilyenkor már rég polcokon volt nem, hogy bejelentve.
Kedvencem nekem meg a 18'-as füstölt szilvás volt. Random láttam meg még annó a madaras teszkóban a polcon kitéve. Egyben az adta a kezdőlöketet nekem a craft sörök felé.
D4 klán: HunPH - invért privát rám
-
NoLF
addikt
válasz zolnagy #25487 üzenetére
a nyúl az eredeti kb 7 éves recept szerint egy letisztult, teljesen normál és átlagos west coast ipa akar lenni - és mivel a kezdetek óta aszerint főzik, jellemzően nem akarta a fogyasztó nép, hogy változtassanak a receptúrán mert olyan, amilyennek lennie kell
a ködkirálynő meg megint egy iskolapéldája a rendes iparosmunkának, ha neipa-ról van szó, ezért is közönségkedvenc szvszThe Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
válasz F-ECT$ #25488 üzenetére
Az a helyzet, hogy lett pár csalódás. Jam 52, Jam 72, Monkey Temple. Mondjuk az első kettő simán lehet, hogy a frissesség miatt talán?! De kétlem. Nekem ez az IBU kicsit magas már a Jam52 45-jével is. A 60 meg inkább érdekes volt. Monkey Temple, na ez igazi csalódás lett. A vaníliát épphogy kiérezni a végén (szerintem azt se mindig), ezek mellett túl szénsavas, és van valami mindent elnyomó gyümölcs. Banánt írnak, nem tudom, lehet, hogy az. Én valami citrus félére tippelnék. Liquid Cocaine nem volt rossz. Viszont ami instant bekerült a kedvencek közé, az a Hazy Queen. Sorrendbe is nagyjából így ittam, ahogy most felsoroltam őket. És amikor azt ittam, akkor volt egy "Na végre!" gondolat a fejembe. Ez ment a kedvencek közé. Ráadásul itt a környéken csapolják is, szóval majd meg tudom úgy is kóstolni.
Az IPA-kat vettem előre, hogy ne álljanak még pluszba.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Dilikutya
félisten
Akkor a Jam52/72 nem csalódás, hanem nem szereted a keserű IPA-t. Van ilyen, nem mindenkinek jön be a magas IBU érték, nincs ezzel semmi gond, ez ízlés kérdése.
A ködös NEIPa-k könnyedebbek, tele vannak aromakomlóval hidegkomlózva. Hidegkomlózás alatt meg pont nem a keserűséget adó anyagot oldódnak ki, hanem a komló egyéb aromái, a keserűség a komló forralásakor adódik hozzá.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
válasz Dilikutya #25494 üzenetére
Igen, és ezt már a legelején is írtam, hogy a (szerintem nekem, a) keserű dolgok nem jönnek be. Most már be is bizonyosodott. Volt egy Cseh sör még az elején, ott már gyanút fogtam, hogy ez nem az én világom lesz.
De a Jam72 az érdekes volt. Még páromnak is mondtam, hogy kóstolja meg. És érdekes módon, a pohár végére már enyhült a kesernyésség. Gondolom megszoktam addigra.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
F-ECT$
titán
Az MS sörök nekem sem a kedvenceim, talán a Liquid Cocaine a kivétel, bár azt még csak 1x ittam. A Hazy Queen sokak kedvence, emellett könnyen és viszonylag olcsón beszerezhető.
A leírtak alapján viszont nem úszod meg: egyszer kell majd egy nagyobb Brew Your Mind csomagot rendelnedDive ever, work never.
-
Keserűt én se szeretem, azért is vagyok inkább búzás. Bár ott is van többféle, nem mindegyiket szeretem abból se. Az idén nyáron inkább a Miller, Peroni langyi sörök mentek , meg párszor 1664.
Nem is emlékszem már melyik búzát szoktam venni régebben, talán a Staropramen-t szerettem. Meg talán Paulaner, Apostel ment még akkoriban. Nem gyakran iszom sört, inkább csak időszakosan amikor a testem jelzi, hogy a mirelit pizza zabálás miatt ásványianyag hiány van, valamit pótolni kéne.
Meg volt az Aldi/Lidl-nek valami Karlskrone/Adelskronen nevű (szerintem ezek már nincsenek), hát azok se voltak jók. A legrosszabb meg a Pécsi búza volt évekkel ezelőtt, az tényleg rossz ízű volt.
Múlt héten is láttam valami letisztult dobozos búzát a Lidlben, de nem mertem megvenni. Pedig 1-2 dobozzal vennem kéne hétvégére valamit. Ne csak mindig Xixot meg Topjoyt igyak. Meg vizet, pff.Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.
-
thesound
őstag
Az is előfordulhat, hogy évszakosan mást és mást kíván az ember arányaiban. Nálam így van.
Hidegben pl. egy savanyú sört nem kívánok, míg nyáron a kánikulában kifejezetten jól esik. Egy "vastag" stout meg inkább télen csúszik.
Egy nagy beltartalmú dupla IPA után egy jó lager is jól tud esni a következő napon.
Meg amúgy kaja és hangulatfüggő is lehet. Tegnap egy édesebb stoutot ittam és megettem hozzá egy szelet alkoholos marcipános csokit. Ha kiismered az alapstílusokat tudni fogod éppen mit kívánsz. A random kóstolgatásnak is megvan a varázsa, lehet gyöngyszemeket találni, de sok mosogatólét is.A változatosság amit szeretek a sörökben, bár nálam most nagyjából ugyanazok forognak fel éve kb., de nem vagyok nagy fogyasztó. Volt nekem is megkóstolok mindent amit megkívántam időszakom.
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
Dilikutya
félisten
Hétvégén megbontottam egy tavalyi Mad Scientist Candman-t. Anno pár éve nagyon bejött még üveges korában, jó kis édesség volt. Tavaly újrafőzték, vettem kettőt, egyiket sógorom itta, a másik télen elmaradt, nyáron meg nem volt szezonja.
Most egész más élmény volt, mint amire emlékszem korábbról. Sűrű, testes, de most egy másik oldalát mutatta meg. Konkrétan az egyik helyi cukrászda trüffeltortája ugrott be, masszív étcsokis krém alatt vékony marcipán, és érett meggydarabok benne. Istenbizony éreztem némi megyet most a Candyman-ben. Amúgy pillecukros, tonkababos imperial stout. Szépen beérett egy év alatt.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Närke Råg-Kaggen Agitator Stormaktsporter 2022 whiskey barrel-aged imperial stout
Fekete test, nemi mokkal habbal. Illatra porkolt malata, tozeg, ontottvas, szolo, mez, melasz es rozs. Izre porkolt malata, kave, tozeg, ontottvas, szolo, mez, melasz, rozs, hordo es alkohol. Hosszu lecsenges, a szolo, ontottvas, mez, melasz es kave otszogeben.
Närke Kaggen varians: Råg -> rozs (stimmel), Agitator (whiskey fajta): A szokasos mead-imperial stout hibrid, kicsit masfajta izesitessel. Az Agitator sajnos nem annyira jo, single-cask rye igazabol mindig is egydimenzios, meg ha pont ez is adja a kulonlegesseget es szepseget. De ehhez az alaphoz kevesbe passzol.
Ajanlott, beer geekkent nagyon ajanlott. Az idei szeria whiskeyje boven nem ad annyit mint lehetne, de egyebkent tovabbra is a deviancia csucsa.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazon Fire TV stick/box
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Padavan firmware
- antikomcsi: Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest