Új hozzászólás Aktív témák

  • chatran

    őstag

    "1968 után valami törés állt be a magyar gazdaságban, ettől kezdve folyamatosan romlott mindennek a minősége, ez a söriparra is "rányomta a bályegét". 1970-ben "korszerűsítették" a kőbányai sörgyárat. Ugyanis addig a gyárnak saját kútjai és erőműve volt, ez 110 V egyenáramot állított elő; ami nem volt szabványos.
    A bajok itt kezdődtek igazán. Lekapcsolták az áramot, a klímakamra hetekig áram nélkül maradt, a túltenyésztett és kényes fermentálóanyag törzsek elpusztultak. Malőr..
    Ahelyett, hogy Sopronból, vagy Pécsről hoztak volna (hiszen egy Tröszt voltak), vettek valahonnan külföldről. Én az NDK gotai sörgyárra gyanakszom, azoknak volt az a savanykás ízt adó, mutálódott sörélesztőjük, amitől a Gothauer az NDK egyetlen vacak söre volt. Na, úgy néz ki, ezt megvették nekünk a szakértő elvtársak. Ez még nem volt elég, ezután kezdtek el újítani az ÜB, meg a párttitkár, nem kell annyi drága maláta, jó lesz oda a krumlihéj, meg a honvédség MZ (mozgósítási zárolt) anyagából kikerülő szárazkenyér; valahogy így esett, hogy a 70-es évekre kialakult a borzalmas, ihatatlan Kőbányai 'LÓNYÁL".
    Na persze, voltak akik megitták. Ezek azt is megitták volna, ami a kutyán keresztülfolyt... Így sikerült a Balatoni homályost is alulmúlni; és lett az olcsó alkoholisták kedvenc söre. "

    Az utolsó pár mondtaton egy jót röhögtem. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák