Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
chatran
őstag
"1968 után valami törés állt be a magyar gazdaságban, ettől kezdve folyamatosan romlott mindennek a minősége, ez a söriparra is "rányomta a bályegét". 1970-ben "korszerűsítették" a kőbányai sörgyárat. Ugyanis addig a gyárnak saját kútjai és erőműve volt, ez 110 V egyenáramot állított elő; ami nem volt szabványos.
A bajok itt kezdődtek igazán. Lekapcsolták az áramot, a klímakamra hetekig áram nélkül maradt, a túltenyésztett és kényes fermentálóanyag törzsek elpusztultak. Malőr..
Ahelyett, hogy Sopronból, vagy Pécsről hoztak volna (hiszen egy Tröszt voltak), vettek valahonnan külföldről. Én az NDK gotai sörgyárra gyanakszom, azoknak volt az a savanykás ízt adó, mutálódott sörélesztőjük, amitől a Gothauer az NDK egyetlen vacak söre volt. Na, úgy néz ki, ezt megvették nekünk a szakértő elvtársak. Ez még nem volt elég, ezután kezdtek el újítani az ÜB, meg a párttitkár, nem kell annyi drága maláta, jó lesz oda a krumlihéj, meg a honvédség MZ (mozgósítási zárolt) anyagából kikerülő szárazkenyér; valahogy így esett, hogy a 70-es évekre kialakult a borzalmas, ihatatlan Kőbányai 'LÓNYÁL".
Na persze, voltak akik megitták. Ezek azt is megitták volna, ami a kutyán keresztülfolyt... Így sikerült a Balatoni homályost is alulmúlni; és lett az olcsó alkoholisták kedvenc söre. "Az utolsó pár mondtaton egy jót röhögtem.
-
Batib
őstag
Nos, túl vagyok az ebéden. Egy házi ágyas szilvával indítottam és egy Gösser speciallal zártam.
Itt a fórumon vannak nálam sokkal kifinomultabb izlésű sörivók, tőlük elnézést, de nekem ez is ízlett.
Hajszállal a tegnapi Soproni 1895 alatt, de jó volt. Akik számára egy Pilsner Urquell "too much" annak szerintem mindenképp ajánlott. Most az a célom, hogy megkóstoljam az idehaza kapható 2-300 ft-os árketegóriájú söröket és a saját izlésemnek megfelelően értékeljem őket. Közben egy-egy talán magasabb szintű is belefér.[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
looser
addikt
Ajánlom a Szögedi Sörfőzde söreit, a Red Devil különösen jó szerintem. Ezek egy literes pet palackban kaphatóak, 3-400 Ft körül. Valamivel drágábban (és sajnos szinte sehol sem forgalmazva, 1-2 helyen csapolva belefutottam) a Rizmajer is jó szívvel ajánlható, elérhető árú és jó minőségű sör (van vagy tíz féle nekik). Hajrá :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Dilikutya
félisten
Beugrottam tejfölért a Tesco-ba, elnéztem a sörök felé, van-e már az új Kozel. Nem volt, gondoltam nézek valamit, amit még nem ittam, és nem alja. Elhoztam egy 0,33-as Millert. Nem voltak elvárásaim, nem ismertem, de hogy soha többet nem veszek, az is biztos. Harmonikusan semmilyen ízvilágú, benne egy kis halvány semmiséggel, és egy csipetnyi fűszeres vízillattal, mely mögött némi édes üresség dominál. Még egy Soproni Klasszikus is jobb ennél.
Este későn jöttem haza, a sarki krimóban lehúztam megint egy Soproni Kinizsit. Ízlett, mondjuk szomjas is voltam, de azt kell mondjam, jó sör.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Batib
őstag
válasz looser #12155 üzenetére
Köszi az ajánlást. Sajna itt akörnyéken nem láttam még ilyet, s számomra az is fontos, hogy elérhető legyen.
Talán nyáron, ha arra megyek üdülni, bár számomra az 1 liter már sok.Dilikutya
(PH! nagyúr): A múltkor én is vettem két üveggel. Két korty után neki adtam a feleségemnek, Neki ízlett. Azt mondta azért mert nincs söríze. Hát ezzel egyet tudtam érteni.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Nagyon rá vagyok kattanva a cseh sörökre.
Melyik boltban szoktátok venni a következő söröket Cerna Hora Velen, Postritzinske Nezny barbar? -
jsk
senior tag
-
looser
addikt
Szia!
A Bohémia Sörszalonban (Rákóczi térnél) elég nagy a választék. Érdemes lehet odacsörögni, régebben vásároltam ott, de nem volt mindig az, ami a honlapon kint van, de volt más helyette. Szóval szuper hely :-)
A másik a Csakajósör, ott is elég jó a választék.
Hajrá :-)
ehh, megelőztek :-)
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Esetleg ha ennél is egyet, a Ferdinánd Monarchia Söröző is remek választás, Ferdinánd sörökkel. Elég sokféle van üvegben; annak idején tartozott egy kocsma is az étteremhez (Hospoda), de tudtommal már bezárt. Az étterem szerintem árulja továbbra is az üveges változatokat. Ferdinándból létezik egy hetes pakk, ha meglátod, érdemes lecsapni rá. Én nem mertem a fülénél fogva vinni, ölbe vettem, nehogy kinyíljon alul :-) Így néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Áááá, hívott egy kollégám egy szülinapi kikapcsolódásra egy Sörsajt nevű helyre, baromi jó lehet, sör és sajt :-))
-
Luser2000
addikt
válasz looser #12163 üzenetére
Ha esetleg túlzottan tejbolt hangulata lenne (a sörözéshez), akkor szerencsére közel van a Krak'n Town Steampunk Saloon. Mondjuk esélyes, hogy fullon lesz, ha mentek. (Kb. szinte sosincs szabad asztal 17-22 között, ezért én legutóbb 14h-kor voltam.
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
jsk
senior tag
válasz Luser2000 #12164 üzenetére
Krak'n Town nagyon jó kis hely. Jelenleg kb. 1 héttel előtte kell asztalt foglalni, ha este akarsz menni. A csapos ugyan azt állította, hogy 3-4 nap, de a rendszerük nem ezt mutatja. Ugyanakkor elvileg ebben a hónapban megnyitják az alsó részt is, az megnöveli 200-ra a befogadóképességüket.
-
jookomak
őstag
válasz Luser2000 #12164 üzenetére
Basszus, ott laktam 3 percre a krakentől. Régen suszterinas néven futott, az se volt rossz hely, staropramen, leffe, hoegaarden, bellevue kriek voltak csapon, és rendes éttermi konyhájuk volt.
A sörsajt meg +1 perc. Viszont ahol olvastam róla kritikát, ott eléggé lehúzták. Én biztos egyszerűbben fognám fel. Van sör? Van. Akkor jó. Van sajt is? Van. Akkor jó.
Cseh sörökből a különleges sörök boltjában is jó választék van, bár nem a legolcsóbb hely. -
LyonnaisFan1
őstag
Nagy nehezen sikerült kivégeznem a faxe 10% sört, hááát. Nem lopta be magát a szívembe
Nekem olyan volt, mintha egy mezei sörbe beledobtak volna három deci dankó bort, és egy alaposabb keverés után estem volna neki.Inkább maradok a faxe barnánál, azért az jobb. Mellesleg a barnákat jobban szeretem
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
Dilikutya
félisten
Kozel Első Komlóst látott már valaki?
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
juliabrilke
veterán
válasz LyonnaisFan1 #12170 üzenetére
Szerintem kifejezetten vacak sör, max. a méretével és "csak egy dobozos sört iszok" dumával lehet menőzni vele bulikon.
Mondjuk a barna sörük se az igazi, ár/érték arányban léteznek jobbak. -
Dilikutya
félisten
Mai menü: Eichbaum Extra Stout. Kellemes kávés, testes sör, alkohol van benne, a 7,5% még nem tolakodik, csak érzed, hogy melegít. Nem hűtőben volt, de nem is radiátor előtt, pont jó a hőmérséklete. 300 Ft-ért szerintem jó vétel. Be is pippantottam az Untappd-en trófeának.
-
Dilikutya
félisten
Friss komlósok: Kozel Első Komlós és MONYO Hop Harvest.
A Kozel-t temethetjük, Kőbányán főzik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dilikutya #12174 üzenetére
A hop harvest ha tudja a To Ol DIPAk zsibbaszto komlozasat, akkor az mar ugy egesz jo.
Foleg, hogy az a De Proef Bouwerij emlekeim szerint az a hely, ahol az Omnipollo is aktivan fozet es mindket markanak zsenialisan agyonkomlozott sorei (is) vannak. Nekem meg IPAnal az a gyengem.
Kozelnel az mindent elmond, hogy a (szinten recept alapjan fozott) Pilsner nem egy tul jo sor, es attol meg gyengebb. Mondjuk megfeleloen arazva (mainstream sorkent) meg akar erdekes is lehet annak aki ilyenre vagyik.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dilikutya
félisten
válasz proci985 #12175 üzenetére
Az első részt nem értem, a Hop Harvest magyar sör.
A Pilsner meg nem licencelt, az még mindig Csehországból érkezik. Tudtommal sehol máshol nem főzik - bár ittam tavaly sorozatban elég rossz Pilsnert többet több helyen üvegest és dobozosat, de elvileg az is cseh import volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dilikutya #12176 üzenetére
Tudom, viszont a cikk kb azzal zarul, hogy a Hop Harvestet a To Ol DIPAihoz meri komlozottsagban. Az pedig egy kifejezetten jo jel, ha az jutott a tesztelonek eszebe rola.
Pilsnernel akkor rosszul emlekszem, lehet a SABMiller felvasarlas kornyeken tortent valami.
-
Dilikutya
félisten
válasz proci985 #12180 üzenetére
A Tremens-ben is nagyon szépen el van bújtatva az alkohol. Szoktam szeretni őket.
Többi Deliriumot is szívesen megkóstolnám, de csak ezt a kettőt lehet könnyen beszerezni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
jsk
senior tag
Ezek közül eddig csak a Delirium Red-et és a Jam72-őt ittam. Mindkettő állati finom, nagy kedvencek. A két szentandrásira vagyok elsősorban kíváncsi, mert velük kezdtem a kézműves/kraft sörözést, és emiatt közel állnak a sörhasamhoz. Ezt a két sörüket még nem ittam. A belgák meg valószínűleg úgy is nagyon jók lesznek. Az American Beauty-t tegnap este megittam. Bekerült a táblázatom néha veszek oszlopába. Finom sör, de nem kiemelkedő.
-
LyonnaisFan1
őstag
Ez mennyi volt összesen, ha kérdezhető?
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
jsk
senior tag
válasz LyonnaisFan1 #12183 üzenetére
3850-3950 Ft között volt a végösszeg göngyöleggel (200 Ft) együtt.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dilikutya #12181 üzenetére
Nocturnum elegge hasonlo a Redre es a simara minosegben, viszont az egy dark ale. Szoval testesebb es kevesbe csuszik konnyen (35 fokban kostoltam), de ha szereted a sima Deliriumot es a sotet belgakat akkor erdemes megprobalni. Argentummal szemezek egy ideje, a Belgaban pl van nekik.
-
juliabrilke
veterán
Ma majdnem vettem egy Delirium sör packot, de a hozzá adott sörös, rózsaszín elefántos kehely kicsit elriasztott.
-
tag
Még most kóstold meg őket szerintem.
Eddigi tapasztalatom velük, hogy ennyi új és különböző sör behozatalával, erősen elkezdett ingadozni a söreik minősége. Értsd, az Ogre, a legjobb magyar pilsből, az egyik pillanatra a másikra citromos gösserré változott.Most, hogy megnyílt az Ogre söröző, mentem, és tettem egy újabb próbát. Kérlek szépen, nem csak az Ogre sör tért vissza a trónjára, de a lenti képen látható Vári nővérek is mellé került. Valami atom komlós IPA lett (bár tuti nem ezt akarták készíteni belőle). Bandibá is teljesen korrekt volt (bár nem az én stílusom), de a Napkincse is lefolyt (bár lehetne kicsit banánosabb/kenyeresebb).
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Jhonny06
veterán
Csakajóban van csapon Cigar City Jai Alai IPA, plíz valaki helyettem is igyon, ettől a főzdétől kb. bármit..
-
Dilikutya
félisten
válasz Kergeboci #12189 üzenetére
Én egyáltalán nem szerettem az Ogrét, amikor először ittam, de utána történt valami, mert egy nagyon jó pilsner lett.
Ami idén nagyon ízlett, az Aranyhegyi Világos. Mindenhol lágernek írják, egy pár éves cikk szerint nem is kiemelkedő, idén viszont a Főzdebusz hozott belőle Szolnokra a Tiszavirág Fesztiválra, és az egy nagyon finom pilzeni volt. Lehmann főzde, többet nem tudok róla.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
jsk
senior tag
válasz Kergeboci #12189 üzenetére
Hétvége felé felpattintom a két szentandrásit. A Vári nővérek érdekel jobban, a Bandibában annyira nem bízom. Hétvégén az asszonyka választhatott, így Jam72, Delirium Red volt a terítéken. Odavan értük. Végül azért csak megittam az Affligem dubbel-t. Hozta azt amit egy belga "apátsági" tud.
Ugyanakkor érdekes amit írsz, mert múlt héten ittam Szent András Könnyét, és túl édesnek éreztem az emlékeimhez képest. Most nem is ízlett annyira, mint régebben. De előfordulhat, hogy a Betyár királlyal kevertem az ízét.
-
tag
Hát nem tudtam végig kóstolni az összes sörüket, ráadásul csapról fogyasztottam őket Az biztos, hogy amiket kóstoltam, azok mind megváltoztak az utoljára kóstolt verzióikhoz képest, gondolom ez lehet az általad észlelt édesedés oka is.
Szerencsére hibás sörbe sem futottam bele közelmúltbeli rövidke látogatásaim során.[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
szekra
addikt
Fú, voltatok már a Krak 'n Town-ban? Nagyon jól néz ki, és nagyon finom kézműves söreik vannak. Nem, nem fizetett PR, de mindenképpen menjen el aki még nem volt.
-
truefx
aktív tag
Krakntown-ban vannak Synthesis Brewlab sorok csapon? Nemreg ittam egy One Night Seduction-t, es nagyon izlett. Ajanlott stout.
[ Szerkesztve ]
-
somasz
addikt
válasz szekra #12198 üzenetére
Én üvegesen ittam, nekem csalódás volt.
Egyáltalán nem volt üde, friss, komlós, ahogy vártam, inkább egy belesimulós, selymes ivósör lett sztem. Lehet, hogy az elvárásaim tévesek voltak.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI Mini 2 Fly More Combo drón (újszerű)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest