Új hozzászólás Aktív témák

  • cOxeR

    Ármester

    válasz Dißnäëß #42173 üzenetére

    :)) olyan nincs ,hogy valami tökéletes, olyan van, hogy valami megfelelő arra amire használod. Mai világba ha valamit lehet elavultatni szoftveresen, akkor a gyártók megteszik pl. a telefonokkal... ott nincs mese dobni kell 2-3 év után, ez lesz a tendencia az autók terén is, legalább is azt látom, erre mennek, bármit is kommunikálnak... :) lsd 2G eléréses autók, megszűnése nem a gyártó hibája, megoldást nem ad... vegyél új autót, ha nem fogadod el, hogy megszűnnek funkciók, ami miatt megvetted... távoli nyitás/zárás, klimatizálás, mindezt néhány éves autókban :U
    Fotózás alapvetően műszaki dolog, de valójában mégse. :D Lehet a kezedbe bármi, ha az ügyfél nem rugalmas, vagy hiába szeretne valamit - amihez megmondod mit kell tennie, de mikor meg kell mozdulni/komfortzónán kívülre menni (nem szélsőség, elég egy hajnali fotózás, vagy egy ma virágzik a rét, most megyünk), akkor nem teszi meg... napi szinten ezzel küzdök, mit számít, hogy lövök akár 5-600 képet egy fotózáson ebből leválogatok 70-et, ebből átadok 30-at és fókuszhiba miatt, néha nem azt a 30at adom, hanem 1-et ki kell cserélnem másik képre... :) Tovább megyek, 100 ügyfélből 5 ha észrevenné, hogy adott kép nem tökéletesen éles, ebből 1 ha szóváteszi, gondot jelent számára.
    Most akkor én feküdjek meg anyagilag ezért? :) (IS)
    135mm GM szemkövető AF, én "szélsőségesen" fotózok, nem pózoltatok, nem rendezek meg mindent az utolsó szögig, de ha így nekem elegendő amit tud az A7R3, akkor azt gondolom az esetek 80-90%-ában tökéletesen elég másnak is.
    Persze vannak fotós műfajok, ahol nincs mese kell a technika, sport, esküvő ésatöbbi... de ott se használhatatlan, csak tudni kell a korlátait.
    Nem tudom mikor kell eladni egy gépet, én 4-500e körül szoktam ennek nekiállni, ha műszaki fejlődésben látom az előrelépést. ;]
    Esküvőznék, már eldobtam volna, pl vaku és esti fókuszálás miatt, na abban egy kalap kaka.

Új hozzászólás Aktív témák