Új hozzászólás Aktív témák

  • dssport

    tag

    válasz mikrofon #16998 üzenetére

    Kösz a linkelt cikket, hasznos volt végigolvasni, de én - még amatőrnek sem nevezhető, fotózás felé kacsintgató ember - egész más dolgokon kezdtem el gondolkozni pár bekezdés elolvasása után, mint a DSLR vs. MILC különbségek.

    A technika fejlődik, a MILC világban nagyobb lépésekben mint a tükrösöknél. Ez tény. Mi ezzel a cél?

    a, a fotós szakma munkájának könnyítése, hogy több idő jusson a témára, kevesebbet kelljen a technikai paraméterek beállításával szöszmötölni, kevesebb utómunkával és kevesebb félresikerült képpel lehessen elkapni és visszaadni a lehető legértékesebb pillanatát egy eseménynek, helyszínnek stb....

    b, piaci előny szerzése a konkurens gyártókkal szemben, új ügyfelek átcsábítása, meglévők gyors ütemben történő kiszolgálása mindig újabb és újabb lehetőségekkel.

    c, erőfitogtatás szintén a konkurenciával szemben, felkavarni az állóvizet és akár elhamarkodott döntésbe kényszeríteni más gyártókat, hogy hibázzanak. - annyira nem sikerült, mert még mindig nincs értelmes Canikon MILC szóval nem mondhatni hogy fénysebességgel ugrottak rá az új trendre

    d, adott a technika rengeteg kiaknázatlan lehetőséggel, az irány megvan az út adott hát hajrá zsúfoljunk bele mindent ami szem szájnak ingere. (kicsit hasonlóan az autókhoz... mióta elektromos a szervó, a gáz, részben a fék és sok esetben a váltó is, vannak szenzorok, tényleg csak programozás kérdése, hogy milyen agyament plusz funkciót hoznak ki a hardverekből)

    e,f,g,h biztos van még hirtelen ennyi jutott eszembe

    DE

    Nem érzitek azt, főleg a profikra gondolok akik ebből a szakmából vagy egyebek mellett ebből a szakmából is próbálnak megélni, hogy az elkövetkező 10-15 évben eljön az az idő, hogy az utómunkát leszámítva szinte feleslegessé válik a fotós? Ha tényleg egyre több beállítást végez el az automatika sőt mi több helyesen teszi ezt, akkor nem gondoljátok hogy (főleg később ezen technológiák leszivárgásával alsóbb kategóriás vázakba) egy ,,kezdőbb" fotózással foglalkozó személy is képes lesz jó képeket lőni? Persze tudom, hogy a fotós meglátásán, stílusán ötletein sok dolog múlik és még mindig ő van a középpontban, de most nem is a művészkedős képekre gondolok hanem akár a cikkben szereplő rendezvényre aminek a fotózásába azért valljuk be, hogy nem kell túl sok fantáziát vinni, szimplán elegendő az eseményekből minél többet rögzíteni.

    Így is szokták mondani a profik, hogy mennyit hígul a szakma a kezdőkkel, akik áron alul ,,dolgoznak" úgymond gyakorlás vagy tanulás címszó alatt filléreket kérnek 1-1 fotózásért, mert örülnek ha ott lehetnek és egyenlőre nem is kell ebből megélniük.
    Nem gondoljátok, hogy ezeknek az embereknek a száma meg fog sokszorozódni?
    Mert valljuk be amennyire nyílik az olló a jövedelmek és emberek anyagi helyzete között az országban szerintem (legalább is ezen a környéken ahol én élek) nagyon sok olyan akár fiatal 25-30 körüli ember van akinek nem gond megvenni 1-1,5-2 millióért a legújabb technológiát és elindítani vele egy ,,karriert" vagy legalább belekóstolni és mindezt úgy, hogy a technikának köszönhetően jelentősen felgyorsul a felzárkózásuk mert jelentős lépcsőket hagyhatnak ki azzal, hogy nem kell olyan dolgokat megtanulniuk amelyek beállítása már a gépre van bízva.
    Szerintetek nem jön el az az idő, hogy a legmodernebb géppel full automata módban lehet végignyomni egy eseményt és csak az obikat /vagy a komplett gépeket/ kell cserélgetni a témától függően? Amikor egy fotós bevétele már tényleg csak az ötletein és azon múlik hogy milyen brandet tud maga köré építeni, a technika semminek sem szab határt?

    ui. bocs ha hülyeségeket írtam, szimplán végigfutott az agyamon, hogy ennek a nagy fejlődésnek nehogy öngól legyen a vége - megjegyzem amit felvázoltam tényleg egy nagyon távoli jövő lehet - de szerintem nem elképzelhetetlen...

Új hozzászólás Aktív témák