Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gsx-rr
veterán
Nemzetkozi utalas mennyi ido szokott lenni? A beigert 1 nap alatt sajnos nem teljesult.
-
Tuomas
addikt
válasz Gsx-rr #13262 üzenetére
Az attül függ, honnan hova utaltál, ez alapján nincs beígért 1 nap sem, ez nem tudom honnan jöhetett.
[ Szerkesztve ]
We were here
-
shtirley
tag
Sziasztok,
a standard csomagban a fizikai és virtuális kártya mellé igényelt újabb virtuális kártya 1858 forintos díja az vajon egyszeri, vagy éves díj? Sehol nem leltem ennek leírását. -
g0dl
addikt
Sziasztok
A fizikai kártya milyen postai küldeményként érkezik? Sima levél, vagy el kell ballagni érte a postára, esetleg dhl stb. ? -
Tuomas
addikt
-
shtirley
tag
Még egy kérdés. Lehet, hogy volt már róla szó, de nekem nem egyértelmű a dolog, ezért valaki kifejthetné.
Az átváltási árfolyamok minden hétvégén 1% díjjal vannak terhelve, ez oké. Viszont én azt látom, hogy pl az euró árfolyama szombat-vasárnapra bezuhan kb ~1%-ot és ott fixálódik. -1% +1% = 0 tehát ha jól értelmezem, a pénteki "záró" árfolyam marad egész hétvégére. -
huan
őstag
Sziasztok!
Ha a Revolut-kártyámat minden napi vásárlásokra szeretném használni(magyarországon), a pár forintostól a max.20ezerig terjedőekre, de napi szinten többször is, mert a használati kimutatása sokkal jobban tetszik a bankom számlatörténetétől és nem utolsó sorban némi kontrollt ad a feltöltött összeg, akkor minden gond nélkül használhatom bárhol? Gondolok itt kártya elfogadásra bárhol és zárolásra a sok tranzakció miatt? -
frv
újonc
Igen, használhatod.
Én hasonlóan használom.Én csak egy olyan helybe futottam bele, ahol nem tudtam használni, a full önkiszolgáló benzinkút.
Az a tipus, ahol Te kezeled a fizetést is, és nem a bódéban ücsörgő pénztárosnak adod oda a kártyát, mert annak már tudsz fizetni vele.Ha beállítasz auto top-up ot, akkor még az elfogyott a pénz a kártyáról, üzenet sem akadályoz.
--- Egy bizonyos szint fölött, nem süllyedünk egy bizonyos szint alá. ---
-
Lex Icon
senior tag
válasz shtirley #13279 üzenetére
Vess egy pillantást a kép tetején szép nagy betűkkel kiírt szövegre, miszerint: EUR -> HUF, és értelmezd mit takar az ábra: Eurót váltanak Ft-ra ennyiért. Ha így sem érthető: ennyi Ft-ot adnak az Euródért és nem ennyiért adják az Eurót. Fordítsd meg a váltás irányát, rögtön puklik lesznek hétvégén nem gödrök.
Az a fránya deviza "tudomány".
Bocs a kiakadásért, de minden héten jön valaki, aki megmagyarázza, hogy miért nem jól vált a R.
Sokan azt hiszik, egy multidevizás bankkártya kezelése is olyan triviális, mint egy sima bankkártyáé. Hát nem.[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
válasz Lex Icon #13283 üzenetére
De itt szerintem most nem is az volt a kérdés, de az tuti hogy nem a más bank jobban vált dologra akart kilyukadni.
Itt az volt a kérdés (ha jól értettem), hogy ami ott megjelenik árfolyam az tartalmazza-e már a hétvégi 1%-ot, vagy az külön számítódik fel.[ Szerkesztve ]
We were here
-
Lex Icon
senior tag
válasz Tuomas #13284 üzenetére
Én sem írtam másik bankról csak arról, hogy a R rosszul vált.
A kérdés ez volt:
"Viszont én azt látom, hogy pl az euró árfolyama szombat-vasárnapra bezuhan kb ~1%-ot és ott fixálódik. -1% +1% = 0 tehát ha jól értelmezem, a pénteki "záró" árfolyam marad egész hétvégére."
Összekeveri az eladási és vételi árfolyamot és annak változását 1% váltási díj esetében. Egyértelműen látszik a hétvégi árfolyamon az 1% költség, tehát ahhoz nem adunk semmit csak a kérdező azt hiszi a diagram alapján, hogy hétvégén olcsóbb az Euró, mert összekeveri a vételt az eladással. -
Tuomas
addikt
válasz Lex Icon #13285 üzenetére
De nem a rosszul vált a téma, hanem az árfolyam fixálódása és az 1%os díj. Ha visszaköveted, látod honnan indult, és ez tök független attól, hogy összekeveri, mert nem az a lényege. És most szóba se jött, hogy a revolut rosszul vált. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
We were here
-
Friczy
senior tag
válasz Lex Icon #13190 üzenetére
Szerintem licenc nélkül a betétbiztosítást elfelejthetik, de ettől függetlenül a biztosítás is pénzbe kerül (a betétállomány megadott százalékát - nem tudom a pontos mértéket) kell befizetni.
Az ilyen kérdések feszegetésekor lehet rájönni, hogy a bankok sem rosszindulatból kérnek pénzt a szolgáltatásért
-
-
Friczy
senior tag
válasz erdey_a #13255 üzenetére
Milyen szerencséd van, hogy neked elmondta a költő. Pedig biztos nem a PIN nélküliségre gondolt, mert 5000 Ft feletti vásárlásnál a contactless esetén is kell a PIN. Inkább arra gondolt, hogy nem kell fizikai kontaktus a kártyahasználathoz (v.ö. chip, ahok kifejezetten érintkeznie kell a chipnek az olvasóval)
-
Friczy
senior tag
válasz instantwater #13291 üzenetére
Behozzák más ügyleten. Ne kérdezd, hogy pontasn min, nem vagyok otthon a kérdésben. Mindenesetre az is tény, hogy egy nyugati bankban sokkal több ügyfél és pénz megy át, így adott esetben a mozgatott összegekhez képest kisebb százalékos értékkel is nagyobb bevételt lehet összehozni. Magyarországon sokan még az ellen is berzenkednek, hogy egyáltalán bankszámlájuk legyen.
-
hedgehog
senior tag
válasz shtirley #13279 üzenetére
Pont azért van az 1%, mert hétvégén a Revolut csak a pénteki árfolyamot ismeri (ezért a "fixálás"), és a fluktuációból adód veszteséget kompenzálja az 1%-ból.
Vagyis igen, hétvégén a pénteki árfolyam+1% lesz az árfolyam, és az lesz kiírva az appban (és azt látva jönnek ide a vérpistikék az "otpisjobbanvált" kommentjeikkel majd)-- aka p3d3str1an
-
MNBT
tag
Sziasztok,
Megjött a kártyám másfél héten belül aminek örültem, ugyanis mobilon keresztül NFC-vel nem mindig sikerült a fizetés. Nade nem értem miért, de pl Budapesten a Fehérvári LIDL-ben egyáltalán nem lehet fizetni még kártyával sem. A terminál csipog egyet, majd elutasítja a fizetést.
Ezen felül voltam egy kisebb boltban ahol szintén a revolut kártyámmal szerettem volna fizetni, ott meg el sem fogadta a kártyám.
Ilyen hogyan fordulhat elő? Terminál és terminál között miért van különbség? Ha a sima OTP-s kártyámat elfogadja akkor illene elfogadni a revolut kártyát is nemde? -
viktorhu
veterán
válasz instantwater #13295 üzenetére
Elterjedtek a hitelkártyák, és sokan nem fizetik vissza a teljes összeget, sőt, sokan több hitelkártyát is kimaxolva tartanak. Ebből például elég komoly a bankok bevétele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz (96MB Cache, up to 5.0GHz) CPU! BeszámítOK
- Macbook Pro 13" Retina 2015 i7-3.1Ghz 8GB 256B SSD, Új akku, Üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Pro 12/512GB, Bontatlan, 1 Év Garanciával!
- Macbook Pro 2020 13" megkímélt 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest