Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
instantwater
addikt
válasz kagzer #13146 üzenetére
Besétálsz a zótéjpébe, nyitsz egy devizaszámlát, beteszed, majd a díjszabás szerinti díjért átutalod magadnak a Revolutra.
Csupán 57 picike hozzászólást kellett volna visszaolvasni. TEGNAP volt róla szó!
A Revolut NEM BANK. Nincs fiók, ahol Mancikánál be lehet fizetni a perselymalac tartalmát.
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
válasz instantwater #13150 üzenetére
Na most feldobok neked egy ötletelést, mert szerintem eltérően értelmezzük ezeket a kérdéseket.
A kérdezők ugye azt kérdezik, hogy kp-t tudnak-e Revolutra tenni? Erre te azt mondod: nem, mert a revolutnak nincsenek bankfiókjai. Ez tiszta sor, így van, egyértelmű.De (én így értelmezem ezeket a kérdéseket) mi van akkor, ha valaki bemegy pl az otépébe, és pénztári befizetéssel akar a revolut számlára pénzt küldeni? Szerintem az sem működik, vagy...?
Szerk:
Látom másik választ is adtál, de a kérdés még aktuális, vajon pénztári befizetéssel menne-e?[ Szerkesztve ]
We were here
-
Drenadar
veterán
válasz instantwater #13151 üzenetére
Ebben te biztos vagy?
Ha be megy az ember a számlát vezető bankfiokba akkor ott 3.fel (is) tud befizetni a számlára. Kb mint egy át utalás csak befizetes. De mivel nem vagyok Londonba így nem is tesztelem le.
[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
válasz Tuomas #13152 üzenetére
Ha lehet is, akkor az lenne a bajuk, hogy "ménem ingyé' van, szemétbankok".
Ha a normál bank bevesz deviza készpénzt, azt a legolcsóbban úgy tudod megtenni, ha a saját számládra teszed be náluk.
Ha akarod, megkérdezem az OTPs ismerőst, de szerintem nem lehet olyat, hogy besétálsz Mancikához egy köteg "ejróval", és azt mondod, hogy Kedveském, ezt utalja már át nekem erre a GB-s IBANra.
Azt mondja majd Mancika, hogy jó, fáradjon át a 2-es pulthoz, ahol a kolléga nyit magának egy devizaszámlát, majd jöjjön vissza, betesszük a pénzt a számlájára, ahonnan át tudja utalni a díjszabásban foglalt díjakért.Erre Átlag Józsink azt mondja, fúj, mocskos rabló bankok, le akarnak húzni, ezért van Revolutom.
Majd duzzogva elrohan.
Találkozik egy barátjával, aki közli vele, hogy a bank az nem pénzküldő szolgálat, menjen be egy postára, ahol Western Unionnal el tudja küldeni.
Józsink elmegy a postára, kiállja az ötezer kilométeres sort, ahol Gizike közli vele, hogy 3x annyiért, mint amennyiért a zótéjpé utalná, szívesen elküldi a pénzt a megadott IBAN számra, azonban csak forintot tud elfogadni, de semmi baj, egy nagyon kedvező árfolyamon átváltja az eurót forintra, majd elutalja egy újabb nagyon kedvező árfolyamon euróban a megadott helyre. Kici-ócó dupla konverzió.
Józsink megörül, belemegy, hiszen Gizike olyan kedves, segítőkész lánynak tűnt.
Hazamegy, 3 nap múlva mire csigatempóban megérkezett a pénz a Revolutjára, meglepődve tapasztalja hogy az 1000 eurójából csak 900-at kapott meg.Józsinkban felmegy az ideg mert rájön, hogy átverték.
Mérgében eret vág, és kiugrik a tizedikről.Te ne légy olyan mint Józsi. Te tudd, hogy a Revolut nem bank, nincs fiók, nem lehet besétálni Mancihoz befizetni. Az okosban megszerzett Euró készpénzedet nem tudod befizetni. Gurulj át a határon, és költsd el. Vagy keress egy barátot, ismerőst, akinek van eurós számlája, add neki oda készpénzben, és ő átutalja Neked.
-
instantwater
addikt
válasz Drenadar #13154 üzenetére
Tehát azt javaslod a kérdezőnek, hogy a kis eurócskáját úgy tudja befizetni, hogy vesz egy jegyet Londonba, fizet a helyi közlekedésért, besétál a bankba, és befizeti a Revolutos számlájára, megszáll egy éjszakát, majd másnap reggel hazarepül?
Masterplan.
Nem tudom mekkora összegről van szó, és szemtelenül olcsóak a fapadosok Londonba, eléggé külső kerületben eléggé időben foglalva a Travelodgeban egy éjszaka nem kerül egy vagyonba, de szerintem még mindig olcsóbb nyitni egy devizaszámlát, és átutalni, vagy esetleg dupla konverzióval forintra váltani, majd topupolni, majd visszaváltani, mint elrepülni Londonba.
-
instantwater
addikt
válasz Tuomas #13159 üzenetére
Igen jól.
A bank nem pénzküldő szolgáltatás.
Az ügyfeleinek nyújt ilyen szolgáltatásokat, de Átlag Nem-ügyfél Józsinak nem.Ott rontják el azok, akik néhány naponta megkérdezik, hogy nem értik meg, hogy nem bank a Revolut.
Szerintem a #13155 mehetne az összefoglalóba, mint "hogyan tegyél deviza készpénzt Revolutra"
[ Szerkesztve ]
-
Drenadar
veterán
válasz instantwater #13158 üzenetére
Számomra nem derült ki hogy "Józsi" fizikálisan hol tartózkodik. Sok revolutos utazgat is többnyire erre is való ez a kártya.
És igen lehrt hogy magas összegnel megéri kimenni legalább lát egy kis világot "Józsi"
A lényeg hogy általánosítva az nem állja meg a helyét hogy nincs sehol fiók ahol be lehetne fizetni.
-
fil
őstag
Amennyiben egy második virtuális kártyát igénylek azért kell fizetnem 5 GBP-t. Viszont ,ha az egyik virtuálisat valamilyen okból törlöm és újat hozok létre azért ismét kell majd fizetni, vagy sem?
-
instantwater
addikt
válasz Drenadar #13161 üzenetére
Az általánosítás az, hogy Magyarországi lakos az ügyfél, és internetes vásárlásra szeretné használni a kártyát. Az alapja pedig az, ha képzeletbeli Józsi barátunk sokat utazna, akkor elköltené készpénzben, és nem generálna magának extra fejfájást.
Ha pedig Józsi barátunk sokat utazik Angliába, akkor úgy tenné fel a kérdést, hogy "jövő héten megyek Angliába, szerintetek ott be tudom fizetni a Revolut számláit kezelő banknál a pénzem a saját számlámra"?
Angliában több, mint valószínű, hogy be lehet fizetni a számlavezető bankban készpénzt, kérdés, hogy deviza készpénz befizetésre felszámolnak-e extra pénztári díjat.
A befizetést tudnám tesztelni neked, hiszen itt élek, és ha jól tudom a Barclays viszi a Revolutos számlákat, de épp nincs Euróm. Forintra pedig biztos néznének, hogy miféle kupon ez[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
válasz Drenadar #13161 üzenetére
És (#13163) instantwater
Szerintem külföldön se fog menni a kp-s befizetés, a hivatalos oldal szerint kp-s és csekkes pénzfeltöltésre nincs lehetőség.[ Szerkesztve ]
We were here
-
Tuomas
addikt
-
kagzer
aktív tag
válasz instantwater #13151 üzenetére
Relax fiatalember, nem mindenkinek van kedve ideje olvasgatni sokszáz hozzászólást.
Ha nem tudsz, nem akarsz segíteni akkor ignoráld és kész.
Valamint ha fentebb már írtak válasz ( amiben kultúráltan felhívták ugyanerre a figyelmem) nem kell rákontrázni.
Szerintem amit te tettél az rosszabb mint már megválaszolt kérdést feltenni.
Már akartam nyitni olyan topikot ahova az olyan hozzászólások mehetnének amik az első hsz-t javasolják, vagy “enyimennyivel előtted írták”
Bár lehet én vagyok kulturálatlan tahó paraszt hogy a feltett kérdésre válaszolok nem pedig f@szarcúskodok.
Egyébiránt köszönöm az írtakat, ha lesz időm átbogarászom a fórumot.
Továbbá nem fiókot keresek, nem utalgatni akarok, lett nemi eurom és szerettem volna a lehető legkisebb veszteséggel elhelyezni az euro zsebben. -
kagzer
aktív tag
válasz instantwater #13166 üzenetére
Az ilyesfajta viselkedés, na ez mélyen sértő.
Lehet ám egy kérdésére kulturáltan is válaszolni nem kell rögtön visszautazni 50.000 évet az időben. -
Tuomas
addikt
Akkor mielőtt még túlburjánzana itt a feszültség, elkezdődne az adok-kapok, és nem szeretnék cicaharcot sem, kérem, mindenki legyen kedves és türelmes mindenkivel! Köszönöm!
We were here
-
Drenadar
veterán
-
xcsabo
senior tag
"Kezdődik"
-
gzbotii
nagyúr
válasz Drenadar #13171 üzenetére
Milyen sumákolás? Ez egy fintech szolgáltatás, nem a hagyományos bank.
"(személyes befizetesnel is csak a bankszanlaszamot és ilyen adatokat kérnek)"
Egy Erste bankfiókban, hogy fizetsz be x összeget OTP-s számlára?When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Tuomas
addikt
válasz Drenadar #13171 üzenetére
Igen, kapunk.Viszont ha pénztári befizetéssel akarsz a revolutra pénzt rakni (tegyük fel van devizaszámlád), akkor az úgy megy gondolom, hogy bemész a bankba, megadsz egy számlaszámot, kiütöd kp-ban, rögzítenek egy utalásos megbízást, ők meg a számláról átutalják, magyarán az máris átutalásos feltöltés lenne, nem kp-s.Vagy rossz a logikám?De amúgy tényleg tökmindegy, kártyával mindenki feltölti és kész
[ Szerkesztve ]
We were here
-
Drenadar
veterán
válasz gzbotii #13173 üzenetére
Én végig azt mondom hogy annál a banknál kellene megpróbálni ahol a számla vezetve van.
Tehát ha meg nézem hogy a lloydsnál van a saját névre szóló számlám akkor a lloyds ne utasitson már el egy helyi kp befizetest. De lehet elutasitja a hivatalos honlap alapján. Majd egyszer le teszteljük.
-
Tuomas
addikt
válasz instantwater #13177 üzenetére
Szerintem a "hangnemmel" volt problémája. Már amennyire lehet egy fórumon hangnemről beszélni.
Tényleg az a kérésem, hogy próbáljunk türelmesek és kedvesek lenni a fórumtársakhoz, néha nekem is kevésbé megy, de próbálkozzunk.
Elég jó társaság kezd itt összeverődni, és sok értékes tapasztalat is születik, szóval jó úton járunk, ahhoz képest, hogy korábban mik mentek itt. Ezt tartsuk is meg!We were here
-
Ironfist
csendes tag
Sziasztok,
Tapasztalt már valaki hasonló problémát aliexpresses fizetésnél revolut visa virtuális kártyával:
Payment Failed
This transaction has been flagged due to security concerns
Error Code: CSC_7200026Köszi
-
agroman
senior tag
válasz instantwater #13160 üzenetére
okostóni!
nincs olyan hogy devizakeszpenz..azt hivjak valutanak..
------
-
kagzer
aktív tag
válasz agroman #13181 üzenetére
Én csak azért bátorkodtam kérdezni, mert persze mindennek van egy útja, módja.
Aztán mégis kiderülnek olyan lehetőségek, egyéni megoldások, amikor azt amit nem lehet, mégis lehet.
Lásd amikor fel lehett venni Apple Pay-be a kártyát akkor amikor az OTP-nek kizárólagossága.
Igaz csak pár napig éveztük, de lehetett.
Egyébiránt peace, love, empathy! -
Lex Icon
senior tag
válasz Drenadar #13175 üzenetére
Tehát ha meg nézem hogy a lloydsnál van a saját névre szóló számlám akkor a lloyds ne utasitson már el egy helyi kp befizetest.
De el fog. Azért mert megszoktuk, hogy ha nyitunk egy banknál bankszámlát, ahhoz jár a pénztári befizetés. Egyébként ez a legtöbb helyen pénzbe kerül. Viszont ezért fizetünk havi díjat meg egyéb költségeket. Ellenben a R-nál nyitott "számla" csak online számla, nem jár hozzá pénztári szolgáltatás, mivel a R nem kért hozzá ilyet, hogy olcsóbb lehessen. Lehet ez újdonság, de a fintech cégeknél a bankszámla is eltérő a megszokottól.
Ha valaki mégis kipróbálta a Barclays valamelyik fiókjában, akkor szóljon, mi lett az eredmény.[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
Először a fintech off-ba raktam ezt a hozzászólást, de itt jobb helye van, nagyobb közönségre talál, és fontos, mert itt is visszatérő kérdés, az "utalhatom-e a fizetésem revolutra"?!
Egy érdekes cikk arról, hogy a fintech cégek hogy gondolkoznak a banki licensz megszerzéséről, és arról, hogy mi célt szolgálnak ők maguk:
Kiemelném az alábbi részleket:"Ugyanebben a kerekasztalban a Revolut operatív igazgatója, Richard Davies és a Tandem bank hasonló beosztású vezetője, Nick Bennett, amellett álltak ki, hogy a két fintechnek fontos, hogy banki licenccel rendelkezzenek. Bennett szerint az emberek még mindig bíznak a bankokban, ezért egy új játékos számára fontos ez a hitelesítő pecsét."
"...az adatok azt mutatják, hogy a neobankoknál vezetett számlák napi pénzügyekre szolgálnak. A nagyobb, havi jellegű utalások – például a fizetés – kezelésére túlnyomórészt nem ezeket a számlákat használják. Davies úgy nyilatkozott, hogy a Revolut elégedett a munka ilyen felosztásával."
Fentiek alapján leszűrhető, hogy nekik a banki licensz inkább hátrány, mint előny, azt csupán a felhasználók bizalma miatt törekednek megszerezni.
Plusz ők nem is szeretnék, ha rendes bankként működjenek, és az emberek a fizetésüket tárolják náluk, erről árulkodik a második idézet.[ Szerkesztve ]
We were here
-
Lex Icon
senior tag
válasz Tuomas #13187 üzenetére
Szerintem inkább arról szól, hogy a banki licenc megszerzése iszonyat pénzt emészt fel, miközben nem hoz annyi bevételt hosszabb távon mint az, hogy korszerű, felhasználóbarát szolgáltatásokat nyújtanak hosszú távon is, amitől a bizalom ugyanúgy kialakul, mintha "fölöslegesen" tolnák a pénzt mindenféle bankmegfelelés miatt.
Nem tudom lehet-e ilyen megoldás is, de elég lenne a náluk lévő pénz biztosítása is banki licenc nélkül. De lehet, ehhez is sok pénzt kellene betolni.[ Szerkesztve ]
-
-
instantwater
addikt
válasz Lex Icon #13186 üzenetére
Nem tudom honnan jön ez a Barclays/Lloyds infó. Talán ott tartják a pénzt, de az én számlám egy Revolut által egy bizonyos Modulr FS LTD-nél vezetett számla a sort code alapján.
Tehát bármelyik bank elzavarna még angliában is ha erre akarnék befizetni.
Jönne a szokásos nyiss számlát, utald át történet.
-
66zio
aktív tag
válasz Tuomas #13189 üzenetére
„A nagyobb, havi jellegű utalások – például a fizetés – kezelésére túlnyomórészt nem ezeket a számlákat használják.”
Erre írtam, hogy nem tudjuk, hogy azért nem használják mert nem akarják a felhasználók, vagy nem merik használni erre licence nélkül. Fizetés alatt munkavér kifizetésre gondolok. -
Tuomas
addikt
válasz Ironfist #13195 üzenetére
Hát ne is! Nem használok Alit, ezért többet nem tudok segíteni, de ez nem tudom mennyire okés a részükről.
Én Philips webshopban vásároltam a napokban, ott a revolut appon belül jött egy megerősítő ablak, öt percem volt az appon belül jóváhagyni a vásárlást. Ennek így kellene működnie szerintem, nem pedig kártyafotókat és személyit kérnie a kereskedőnek.We were here
-
Krethx
aktív tag
válasz Ironfist #13194 üzenetére
Amikor kéred látod mit kapsz. Jelenleg nem lehet választani.
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Zugi
aktív tag
Sziasztok!
Revolutból Mastercard-om van és hallottam, hogy most a Visa-val nyomul a Revolut. Az app-ban jelenleg ha kiválasztom, hogy új fizikai kártyát szeretnék, akkor egy Visa kártyás képet hoz be.
Nem nyomtam tovább, de az lenne a kérdésem, hogy ha végigvinném az igénylését, akkor simán küldenének nekem egy újabb fizikai kártyát? Ennek lenne -e díja? És a legfontosabb, hogy egy ilyen fizikai Visa kártyát be lehet -e regisztrálni Google pay alá mobilfizetésre? A fizikai Mastercard-omat ugye nem engedi, emiatt jelenleg virtuális kártyás trükkel tudom csak a Google pay-t használni. Ellenben szeretném ha végre fizikai kártyámmal használhatnám a Google Pay-t, a virtuális kártya ppedig megmaradna amire való, hogy azt tudjam változtatgatni a fizetések biztonsága miatt. Ugyanis amíg csak azzal megy a Google pay, addig ahhoz nem nyúlhatok
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Külpolitika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest