Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz umfrider #5425 üzenetére

    1440i, mint Interlaced? Az valami hatalmas hülyeség, a kijelző biztos tud 1440p75-öt (progressive). Ha HDMI-n nem engedi ezt beállítani a videókártyád (RGB-vel, nem YCC-vel, és valószínáleg még 10bit-et is fogadnia kéne, nem csak 8-at), akkor vegyél egy DisplayPort <> Type-C kábelt, és kösd be azzal (ha van szabad DP port a gépen, vagy ha nincs, próbáld meg 3.2-es Type-C <-> Type-C kábellel).

    Az ICC-t elvileg elég telepíteni, és hozzárendelni a kijelződhöz Windows-ban. Gyakorlatilag jobb külön szoftver használni, ha nem statikus a rendszer (pl. ki/be húzgálod/kapcsolgatod a monitorokat, pl. laptop esetén).

    A videókártyának minimális jelentősége van (csak a ditherelés változik, de azon rugózni olyasmi, mint ha egy 20 méteres acélrúd 1 mm-el rövedebb, mikor átveszed, mert picit más a hőmérséklet vágáskor és ellenőrzéskor). Mondjuk én általában és is úgy szeretek kalibrálni, hogy átmenetileleg letiltom a ditherelést, de az már csak OCD/maximalizmus. Sokkal több múlik a kijelző és műszer, illetve szoftver képességein, a ditherelés ezek mellett eltörpül.

    A felbontásoknak sincs különösebb jelentősége.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák