Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burt1793
veterán
válasz Unlimited #7698 üzenetére
Nagyon értetlen tudsz lenni. Menj be egy ablaktalan WC-be, ha van olyan nálad, hagyd automatán a fényerőt és nézd meg a szürke kapcsolókat. Igaz, nem ér ennyit az egész, de akkor se kéne bizonygatnod, hogy neked nem változik lilásra a szürke kapcsoló. Na mindegy. A tieden már biztos w10 van.
kengyel: Igen, ez a szoftveres bug mindenkinél jelen van, csak van aki nem akarja elhinni.
[ Szerkesztve ]
-
Unlimited
aktív tag
válasz Burt1793 #7701 üzenetére
Elhiszem!
Lila lesz. lekopik a festék róla, nincs multitasking, sőt, led sincs benne. Meg minden olyan hibája meg van, ami neked is. Sőt, mindenkinek, akinek ilyen telefonja van. Na, akkor most legyél szíves, csak annak írd meg privátban, aki kérdezi. Aki rendszeresen ide jár, az már, hidd el, kívülről tudja, sőt, vissza felé is elmondja neked. Köszönjük, így kb. 32. alakalomra megértettük. -
confuser
senior tag
válasz Burt1793 #7701 üzenetére
Kérlek, fejezd már be. Írok kiemelt hsz-t, minden bele fog kerülni, de már a hajamat tépem Tőled.
Fikázod a telefont, de mellette azt írod, hogy Te elégedett vagy vele, és tulajdonképpen mellette állsz (hazudsz magadnak, vagy a fejedben nincs valami rendben).
Azt írtad, hogy befejezted, de "csak még egy hsz", "csak erről még utoljára" kommentjeid azóta is zúdulnak(hazudsz nekünk, vagy a fejedben nincs valami rendben).Folytathatnám, de még olyat találok mondani, hogy én is megbánom. És nem, nem márkafanatizmusból mondom. Egy jól behatárolható típusú ember vagy, nagyon sok ilyet láttam már más oldalakon is, és ugyanezt leírtam mindnek platformtól, készüléktől, témától függetlenül. Visszataszító ez a képmutatás, amit művelsz.
-
sszemtelen
őstag
válasz Burt1793 #7687 üzenetére
Barátom, álljunk meg egy szóra.
Nem vagyok Nokia/MS fan (óóó, közel sem.). Mint fentebb említettem a WP8-ra a referenciamodellel léptem erre a rendszerre (HTC 8x), korábbról is van tapasztalatom (Lumia 800), sőőőt WinMobilom is volt HTC HD2 formájában. Szóval nem, közel sem állok Nokia/MS fanként hozzá."Az meg, hogy mindig kicsi fényerővel használod a telefont egyéni dolog, az emberek automatikuson használják"
Ezek szerint mégsem mindenki. Senki nem mondta hogy ne használd automatán. A készülék megvételekor mindenki tudta -aki egy kicsit is utána olvasott- hogy milyen, milyen hibákkal. (A lilulástól zengett a szaksajtó.) Átkapcsoltam automatába, bevonultam a sötét (igen, WC-be, ha már azzal példázunk) helységbe, és nem, nem tűnt fel semmi fura. (most jön az hogy színvak vagyok. hidd el, nem.)A képeket meg megnézve, amiket később tettél ki... röhejes hogy ezen pörgünk. Semmi értelme. De grat, folytassuk tovább. Részemről a téma néma.
-
ZavaBalazs
őstag
Unlimited: folytassuk a questet a tökéletes zenelejátszó appért, myappfree feldobott egy n+1. zenelejátszót, simplay néven. tök jó letisztult (bár picit elüt a megszokott wp designtól), minden egyszerűen elérhető vele, automatice shufflen nyomja a dalokat, ha a listából egyre rányomok, nem felejti el mint az xbox music, és... minden tapira 3-5 sec "loading..." a válasz nem is értem, nem mintha a hardver annyira szar lenne benne, hogy nem tudja azonnal behozni az ~1000 számcímet, mint bármely más lejátszónál.
Azie: a lilulás azt hiszem inkább olyasmi jellegű szokott lenni, mint a mauve (mályva magyarul?) alapszín. mondjuk én sem nagyon szoktam vele találkozni, kb csak akkor, amikor a fényerő action centre kapcsolót sötét szobában high-ról autora állítom, akkor fényerő csökkenés közben egy pillanatra bezöldül, meg belilul, aztán beáll.
ez nekem a kínok kínja, mindjárt el is adom a telót![ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Azie
őstag
válasz Burt1793 #7696 üzenetére
Hát bocs, de nem látom miről beszétek. Nekem "lilulás" csak fotózáskor volt, amikor tv kéken belevilágított a képbe mögülem. Kikapcsoltam a tv-t és megoldódott.
Nálam a bal képen fehérek a gombjaid és a fehér szöveg, a jobb oldalin pedig szürke.
EZ lila.
[ Szerkesztve ]
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Unlimited
aktív tag
válasz ZavaBalazs #7708 üzenetére
Megnézem azt a lejátszót!
-
zsoltzsolt
addikt
Hát nem tudom..de ezt a lilulás témát már hagyni kéne, akiket zavar szinte naponta írják be ide. Az életkedvem megy már emiatt el ettől a topiktól. Olvassátok el, ahonnan jöttem az Xperia P topikját,ott is szó volt a hibákról, de az egy segítő, hasznos ötleteket adó fórum volt és még ma is az. Itt meg két hónapja csak üvegelállás és lilulás...lényeges infó meg semmi.
-
falijja
őstag
válasz zsoltzsolt #7714 üzenetére
Mert a hibátlanban találtak hibát és ez kuriózum...
-
kengyel
nagyúr
válasz zsoltzsolt #7714 üzenetére
Majd ha kijön a Denim, akkor lesznek még csak érdemes infók.
kengyel
-
falijja
őstag
válasz zsoltzsolt #7717 üzenetére
Ööö 930 ra gondoltam...
Integrale.: Viszont azt látom hogy 1020 al csináltad a képeket a 930 kb mennyivel marad le képminőségben....?
Ha nem gond akkor csinálhatnál ugyan arról a témáról egy egy képet és megoszthatnád velünk...[ Szerkesztve ]
-
-
confuser
senior tag
Mielőtt kimenne hivatalosan, átolvasnátok? Lumia 930 összefoglaló v1.0
Mi kell még bele? Mi nem kell bele? Esetleges átfogalmazási igények?
+ Valaki megcsinálhatná a Nokia Lumia 930-as feliratot normálisan transparent-té, mert én nem találtam, netes megoldással meg csak ilyen gagyin sikerült. Telepíteni lusta voltam bármit is, ami tisztességesen megcsinálná.
-
Burt1793
veterán
válasz confuser #7721 üzenetére
Elég szűkszavú, tudom ajánlani ezeket: [link] Szemezgess nyugodtan, vigyázz, mert sokat ismételgettem magamat. Az első 50 hsz-em még nem említ túl sok hibát. Tudom, hogy a szoftver hibája, de a zeneleállást és az IE bugot is meg kéne említeni, legalább az apró betűs résznél.
Melyik feliratra gondolsz? A felső kékre? Az miért jó, ha átlátszó?
Amúgy jó az írás, tetszik, sok benne a hasznos infó.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
ehhez viszont egy kis kiegészítést írnék:
"A tok hasonlóképpen döntendő el. A tok vásárlás/nem vásárlásához plusz információ, hogy a keret anyagában színezett, tehát egy nagyobb karc vagy ütődés hatására sem fog a festék alól más szín előbukkanni."a fehér, narancs, zöld hátlaposokra ez igaz, (meg talán pontosabb úgy, hogy nem anyagában színezett, hanem az anyag nyers színét használja, passz), azonban a fekete készülékek nem szürke, hanem fekete kerettel jönnek, ami festett, ezáltal sérüléseknél kivillanhat alóla az alu keret nyers színe.
(meg azt is beírhatod, hogy ha valaki fekete mobilt akar venni, vegyen egy narancsot, és elcserélheti ZavaBalazs felhasználó szept 8-tól 2 év garis készülékére (meg különbözetre az új készülékért), amiben nemsokára zsír új kijelzőpanel lesz, mert cseréletni fogja az elálló képernyőt )
-
Burt1793
veterán
Amúgy az a kép a lilásodásról elég durva, nekem legalább is csak a kapcsolók szoktak belilulni (illetve a zárképernyő), a billentyűzet az elérhető legalacsonyabb fényerőn sem lilul be!
(#7725) sputyi70: Látom megemlítenek téged a cseretelefonoknál. 2 vagy 1 év gari van a cseretelefonokra?
[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
válasz Burt1793 #7722 üzenetére
A tartalommal kapcsolatban Tőled nem fogadok el javaslatot. Egyébként a zenelejátszót állandóan frissítgetik, meg van egy csomó más alternatíva is, ez meg egy általános összefoglaló, nem 2 hétre írtam. A böngészőhöz szintén minden egyes frissítésben hozzányúlnak, így arról sem írtam.
A Nokia Lumia 930 feliratnál arra gondoltam, hogy fehér hátterű kép volt, én csináltam belőle átlátszó hátterű képet, de a betűk éleinél látszódik, hogy nem túl tökéletesen. Ezt orvosolná egy normális program (photoshop, gimp, logomotion vagy akármi).
@ZavaBalazs
Kösz, ezt átírom majd benne. A készülékcserélgetést viszont lehet hogy kihagyomTaláltam benne néhány elírást is, ezeket is javítom, meg néhol a szórendet. Most elugrom kicsit lemozogni a sok mákosbejglit, aztán majd este küldöm a v1.1-et, ha addig nem jönnek új ötletek.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
köszi confuser, kellett ez a hsz, a történelmi mélységből sosem látott produktivitásba csapott át a topic.
amúgy ja, kis hardver, fényképező méltatás mehet bele, mégis csak a jelenlegi (1520-szal karöltve) legizmosabb lumiáról van szó, esetleg meg lehet említeni, hogy azon 3 készülék egyike, amin lesz lumia camera 5, bár nem tudom mennyire csapna ez át így hasznos infókból telefonteszt cikkbe.
#7730 hogy merészeled?
Burt: a zeneleállás az xbox music app hiba, nem 930 hiba, nem? mondjuk nekem azzal se jött elő, igaz én váltottam arról egy ideje, mert voltak benne fölös feature-ök amikbe belebotlottam néha, meg ilyenek, hogy a sorban ötödik "la xy" című Manu Chao szám után vettem észre, hogy megint elfelejtette, hogy csak a shuffle.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz confuser #7730 üzenetére
De legalább azt írd be (vagy ha nem írja be, légyszi valaki más említse meg, mert lényeges dolog), hogy az soc jobb alul van, így álló használat közben (navi, komolyabb játék) pont a kezünket melegíti és ez a melegítés van, hogy eléri a kellemetlen szintet. Nálam az s2 (főleg a vége felé, amikor már nagyon kevés volt a hardver) folyton forró volt, de a kameránál, ahol nem fogtam, így nem zavart a melegedés, s5 dettó. Már csak ezért is megéri a tok, nem érzed, hogy melegszik a kezed alatt, ami ráadásul visszafele is, igaz, tehát az ember keze is melegíti a procit/vga-t.
Amúgy nem értem, miért nem hallgatsz meg, nem pont azért csinálod ezt a hsz-t, hogy ne kelljen minden kérdezőnek ezeket leírnom? Beleírsz 2 hibát a 10ből, az nem nagy segítség...
ZavaBalazs: Azért mert plusz dolgokat is tud az xbox zenelejátszó, nem hiszem, hogy lecserélted volna. Ott az első dolog, ami szintén bug, hogy a shuffle-t is elfelejti. A zeneleállás akkor szokott előjönni, amikor sokáig hallgatok úgy zenét, hogy közben nincs felkapcsolva a kijelző.
Értem én, hogy a szoftveres bugokat nem írod bele, mert egy év múlva jön a w10 és az LEHET, hogy mindent kijavít, de addigra bő 1,5 éves lesz a telefon és aki ilyet vesz majd használtan 20 ezer forintért, azt nem fogja zavarni adott esetben ez a hibarengeteg, mert egy olcsó, használt telefont vett.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
-
Heroldg18
tag
Egy olyan kérdésem lenne hogy ha komáromi telefont veszek és valamiért garanciális ügyintézésre kerülne a sor. Akkor ugye írok a Microsoft Lumia Hungary oldalára, és miután megjavították a telefont. Akkor onnantól kap pecsétet a garancia papír vagy ha valamikor máskor ismét baja lenne akkor ismét írni kell?
-
Endii
tag
Király lett. Esetleg még az új felhasználók által gyakran feltett kérdéseket lehetne pár sorban taglalni.
Igaz az már a rendszerhez is kapcsolódik nem csak kizárólag a telefonhoz.Plusz a melegedést megemlíteni, ahogy előttem is írták. Nem rendellenes, de előfordul.
[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
Nagyon jó lett! A lilulást pontosítanám
"Jelenleg csak akkor jön elő, ha alacsony fényerőn (automata fényerőn egy sötét szobában, vagy éjszaka teljes sötétben, illetve ha az alacsony fényerőt a gyárinál alacsonyabb értékre állatva) a kijelzőn valamilyen szürke elemet nézünk (pl. a fentről lehúzható gyorselérési eszköztáron a kikapcsolt elemek színe)."
Nem kell a gyárinál alacsonyabbra állítani a fényerőt, én nem piszkáltam sosem azt a részt, a gyári 3 sablont használom, és mindegyiknél jelentkezik, ha halványul a fényerő, például mielőtt lezárná a képernyőt a telefon.
"Bad reklám is reklám too"
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Burt1793 #7732 üzenetére
na, akkor mondom hogy értem. ugye a panoráma kinézet ezen úgy van, hogy 1. collection, ahol van az "artists - albums - songs" rész, 2. get music, amit én egyáltalán nem használok, 3. a lejátszó, 4. meg a recent plays, ahova meg bedobálja azokat az albumokat, amiben azok a számok vannak, amivel épp indítottam a legutóbbi "shuffle all" sessiont, de csak az album azzal az 1-x számmal, nem az összes szám, tehát nem egy gyorsindítása a legutóbbinak. egy példa hogy érthetőbb legyen: múltkor leszedtem a sound of silencet youtuberól, és azzal kezdtem a zenehallgatást a songsból kiválasztba, a többi jött utána keverve. most a lejátszótól jobbra görgetve el tudom indítani a sound of silencet, de mivel ez az egyetlen szám a lemezen, ezt kapom végtelenítve, nem az összes számot shufflen. na most nekem ebből a 2. és a 4. totál fölösleges, az 1. és a 3. van használva, de ha váltani akarok köztük, valamelyik fölöslegesen úgyis át kell pörgetnem.
az onemusicban nincs ilyen, meg emlékeim szerint a shufflet is megjegyzi, szóval én használom azt, oszt csókolom.
lehet azért nem jött nekem elő a leállás, mert amikor zenét hallgatok telóról, akkor általában úton vagyok, akkor meg nem a zsebemben van lezárva, hanem a kezemben felnyitva.a melegedést is tényleg bele lehet írni, bár nekem annyira hogy kellemetlen legyen, nem sikerült még felfűtenem, de melegedni tényleg melegszik lenn.
-
confuser
senior tag
válasz Burt1793 #7732 üzenetére
Azért nem hallgatlak meg kedves Burt1793, mert egy paraszt troll vagy, és mert megint fikázódsz, alaptalanul, gúnyosan, és ezt undorítónak tartom.
Minden PfD frissítésnél hozzányúlnak az IE-hez, amik nem épp olyan léptékben történnek, mint ahogy a W10 jön. De ha csak a consumer update-eket nézzük, akkor is van még egy megerősített GDR2 a W10 előtt. Szoftveres hibát pedig csak akkor írok bele, ha az a trend mutatkozik, hogy nem, vagy nem mostanában lesz javítva. Pl. 1 hónapja még az adatkapcsoló-action center kapcsolatát is beleirattad volna, ma meg már látszik, hogy hülyeség lett volna.
Egyedül a SoC melegedése és pozíciója az, ami ez alapján még az összefoglalóba való. Azt majd beleírom.
-
törölt tag
Részben kényszerűségből, részben kíváncsiságból rendeltem egy Lumia 930, valószínűleg hétfőn érkezik meg, így belépek én is a tulajok táborába. Első WP telefon lesz sok év droidozás után, szóval kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni a mindennapokban (boltban nyomkodva szimpatikus volt).
-
Burt1793
veterán
válasz ZavaBalazs #7738 üzenetére
Értelek, a recent listát én se használom, én úgy hallgatom a zenéket, hogy az előadókra megyek, majd az előadókon belül az albumot választom ki, amit hallgatni szeretném. Azt szép sorban végighallgatom. Amúgy, ha a most játszottból visszával lépek ki, akkor csak úgy tudok visszamenni a most játszottba, hogy nyomok egy hangerőgombot és rányomok a most játszott szám címére. Ez se a legkényelmesebb dolog.
Én is sokszor nyomkodom, miközben megy a zene, olyankor sose áll le, de van, amikor csak ledőlök (nem otthon) és bekapcsolok egy albumot, mennek-mennek a számok, majd egyszer csak elhallgat. Szerencsére rájöttem arra, hogy nem kell kihúzni a fülest, elég ha lepause-zom a számot, nyomok egy hosszú visszaát és bezárom a zeneappot, majd újra megnyitom és szól is a zene.A melegedés nekem csak gps közben volt zavaró (nincs hozzá tartóm), de évente kétszer fogok ezzel hosszabb utakon navigálni (nincs hozzá tartóm). Hardverigényes game-ekkel nem játszom, sőt játszani se szoktam.
(#7741) confuser: Jajj, de kedves vagy. Én egy rossz szót nem szóltam hozzád, próbálok segíteni, nem akartalak megbántani és szerintem nem is bántottalak meg. Nem írtam gúnyosan, objektíven felsoroltam a dolgokat, na mindegy. A szoftveres hibákat ki tudod venni az összefoglalóból, ha elévülnek, addig meg igazán ott lehetnének, mert ami miatt pl Lall váltott L930-ról egyáltalán nem enyhe bug, konkrétan szétesett az IE. A soha viszontnemhallásra ebben a topikban.
[ Szerkesztve ]
-
iOce
tag
Én mályvaszínnel használom Nem látok lilulást Szaralilacsempeeeee!
Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM
-
Unlimited
aktív tag
válasz Burt1793 #7744 üzenetére
Mennyire fogsz hiányozni...........
Most, hogy besötétedett, itt a szobába is teljesen sötét lett. Akár mit csinálok, nem lila semmi.Se a kapcsolók, semmi. Akármilyen fényerőre is állítom,mindennek rendes színe van.Szürke.
De ettől még őrülten fogsz hiányozni.........
[ Szerkesztve ]
-
jengab
tag
-
jeni
félisten
Egy észrevétel,hogy így kijelenteni,hogy a Telenor szolgáltatónál független a Lumia 930 nem biztos,hogy szerencsés. Feltéve ha engedélyezik egy más szolgáltató nano SIM kártya próbáját
Ez sem világos: Mióta van egy LCD megjelenítőnek saját fizikai memóriája,magyarán az AMOLED LCD-nek?
kijelző nem rendelkezik saját memóriával, ezért a Glance Screen sem elérhető ezen a készüléken. (U)komáromi hűségtelefonokra is érvényes a garancia.(/U) Ez sem helytálló,mert ha nincs erről számla vagy lepecsételt,rendesen kitöltött garanciális papír nem lehet törvényesen hivatkozni rá!
A csere készülék esetén sem helytálló a megfogalmazás, az más kérdés,hogy egy hivatalos szerviz vagyis a Nokia Care állítja ki az erre jogosító tanúsítványt,mert ebben az esetben egy főpanel csere egy alaplapi panel csere fődarabnak minősül mégsem hosszabbították meg a készülék garanciális idejét.Ezt igazolni is tudom egy Nokia Lumia 820 kapcsán,Media Markt vásárlású teló esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest