Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MajaG
senior tag
Eddig úgy ment ez a dolog, hogy a gépedre raktad a connectet...
TV-re nem raktál semmit.
Kizárólag, úgy fog menni a plex, ha vagy mp4-et raksz fel a NAS-ra, ezt tudni fogja az ios eszköz közvetlen, vagy a szervered/connect a gépen van.Akkor lenne kánaán, ha az apple végre rakna storet a tv-re, vagy a plex app tudna végre tömöríteni, mint minden más normális lejátszó az appstoreba.
[ Szerkesztve ]
-
skoos
őstag
Most a nasról egy mede8er lejátszó olvassa a fájlokat és szépen játssza le. Nem szeretem a puritán és kicsit büdi menürendszerét, viszont működik.
Most kaptam egy ATV3-at, amit bár imádnék, tudom, hogy teljes értékű csak JB-vel tudna lenni. Viszont JB nincs. Kaptam, gondoltam megnézem van-e bármi fejlődés. Megtaláltam a Plexet, így kipróbálom.
A NASra menne fel a Plex szerver, az ATV3ra a Plexconnect.
Ha így működik, hogy minden állományom 1080p-ben, 24p-s frissítéssel menjen a HD hangcsatornák mellett, akkor jó. Ha nem működik, ki sem bontom az ATV3-at.
-
MajaG
senior tag
A plexconnect nem az Appletv-re megy, hanem a számítógépedre! Ha vissza olvasol egy kicsit láthatod, hogy mennyit szenvedtem vele.
Ha találsz érdemi megoldást, szívesen veszem, de sajnos jelenleg nincs.Ezért használom úgy, hogy a Plex szerver a gépen, iPaden/iPhoneon meg indítom a plex app-ból amit szeretnék. Ez meg kilövi AppleTV-re szépen. Nekem még így is megéri, a tuti az lenne, ha az iOS alkalmazás tudna kódolni, akkor mehetne a szerver a NAS-ról.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Beállítottam a routeren egy no-ip-s ddns-t. Ezzel be is tudok menni a megfelelő porton az ssh-n a gépezetre, viszont a webes felületet nem érem. Kiengedtem a neki megfelelő portot, de semmi. A NAS-n nem állítottam be a ddns frissítést, gondolom ez a baj. Valahogy ssh-n keresztül tudom szerkeszteni a távoli webes hozzáférést?
IP-vel megy minden, ezekszerint majd mindig nslookupolhatok mielőtt hozzáférek?
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
törölt tag
válasz McSzaby #6806 üzenetére
Ha a routeren állítottad be a no-ip -t, akkor az tartja fenn a kapcsolatot a DDNS szerverrel. Ebben az esetben a NAS -nak nincs mit frissitenie. Én a NAS webes felületének elérését átállítottam 92 -re (mert a 80 kellett másra), majd ezt forwardoltam a routerben (a router nálam is no-ip -re van regelve).
-
McSzaby
őstag
válasz #79335424 #6807 üzenetére
Igen, én is így csináltam, de amikor a no-ipről hívom meg a portot, akkor nem jön be, de ha feloldom a címet és azt beírom porttal együtt a böngészőbe, akkor csodálatosan bejön. Pl. Transmissionnal is így van, de az belsőhálón is csak ip-vel jön be.
-
McSzaby
őstag
válasz zambozoli #6810 üzenetére
Áhh.... köszi srácok. Nálam is van ffp, ma feltoltam. A hiba az volt, hogy fos volt a firefox-m. Chrome alatt tökéletesen megy mindenhogyan. (Nem értem )
Újrahúztam a rókát és így már abban is megy minden rendesen. Bár kicsit fura a nassal kapcs., hogy a torrent nagyon le tudja gyilkolni. Tudom, hogy ez normális, de pffúú de jó lenne ezen kicsit dolgozni még..
Sysstat féle cuccot nem lehet feltolni a gépre? Sar-t szeretem, sokat használom az itthoni szerómon. (Ez a nas rokonoknál van, nem enyém.)
[ Szerkesztve ]
-
Mazsika
őstag
sziasztok!
van itt olyan aki vágja a minidlna-t? valamiért a házimozi nem akar csatlakozni hozzá vagy két napja. a ps3 látja rendesen, eddig a házimozi is látta rendesen, de most valami bekakilt... valakinek ha küldenék egy logot bele tudna nézni? köszi!Dáccsika
-
gyga
senior tag
ez már jobban hangzik kösz.
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
mano42
aktív tag
Az alább iproblémám vasn a btsyncel nsa 320-on.
Betelepítettem az /ffp/bin/-be
/ffp/bin/btsync --dump-sample-config > /ffp/etc/btsync.conf parancsal létrehoztam a config fájlt.
Ebben átírtam a default port 8888-t valami másra.a btsync.sh az ffp/start/ba van másolva, így néz ki:
#!/ffp/bin/sh
# PROVIDE: btsync
# REQUIRE: LOGIN. /ffp/etc/ffp.subr
name="btsync"
command="/ffp/bin/btsync"
btsync_flags="--config /ffp/etc/btsync.conf"
required_files="/ffp/etc/btsync.conf"run_rc_command "$1"
Elíndítom a btsyncet, el is indul, viszont a default 8888 porton.
Szóval nem veszi figyelembe a btsync.conf módosításait.Valami ötlet?
-
mano42
aktív tag
még valami. Az /ffp/start/btsync.sh fájl elött van egy csillag (midnight commanderben), az mit jelent?
Valahogy így: *btsync.sh -
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Adva van egy vinyo azon van 6db könyvtár és én abból a 6db könyvtárból csak 3 szeretnék átmásolni ez lehetséges?
A NSA belül van az hogy másolás ott szeretném ezt végrehajtani meg lehet oldani azon belül?Előre is köszönöm a válaszokat
-
Doosa
aktív tag
Igen az indexelésre gondolok, hogy pontosan mit csinál még azon kívül ilyenkor a gép azt nem tudom, de nekem 1-2 percbe mindig beletelt 1db film.
Fényképeknél semmilyen átméretezést nem állítottam be nem is méretezte őket át, csak csinált egy mappát valahol a nason amiben a képeket linkelte.
Ismerem a Windows vackát, de az nálam és több embernél is akit ismerek csak 3-ből egyszer működik (indul el) és utána is simán megszakad vagy negyed órákat kell frissítgetned, ha a csodálatos hómwörk elfelejti észrevenni, hogy ni csak itt egy DLNA képes TV. Amit linkeltem az pedig szinte mindig jó ráadásul egyszerűbb is.
Szummába csak annyit akarok mondani, hogy ha valakinek van lehetősége TV vásárláskor választani, hogy DLNA-s vagy esetleg még "okos" tv vagy ugyan az a tv csak smart és egyéb funkciók nélkül, akkor mindenképp hagyja ki az extrákat! Vegyen egy "akármilyen" médialejátszót, sokkal sokkal jobban jár.
De, ha valakit ez érdekel akkor írjon privátot és kifejtem neki. -
Tonyk
veterán
válasz Mazsika #6820 üzenetére
Értem én, hogy divat azt mondani, hogy vegyünk külső lejátszót. Vesz a fene! Külön még egy cucc ami zabálja az áramot feleslegesen, külön távirányító.
Igazából mit várunk el egy tv-be épített lejátszótól? : Játssza le a filmet, tekerés ide-oda, hangsáv váltás, felirat. Mi kellhet még, amivel többet tud a medialejátszó?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
tigrici
tag
Ha Tv választás elött vagy akkor jobb ha megnézed tud-e DLNA,Médiahivatkozást "plex" és természetesen Miket játszik le "mkv.divx,feliratok"Van -e digitális hang ki menet erősitőhöz.stb.nekem is az Lg Tv tökéletesen müködik.
LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
Tonyk
veterán
válasz Mazsika #6828 üzenetére
Próbáltam visszakeresni, igaz nem túl nagy intenzitással, de milyen tv-ről is van szó? Nálam három Samsunggal nincs gond (D6500, ES7000, F6400).
LG tévékkel szokott gond lenni a hálózatos lejátszással. Legalább is amikor vettem az utolsó két tévénket, az eladó külön fel is hívta a figyelmem, hogy ebben az LG gyengébbek.
Aztán mondjuk az is kiderült, hogy a három Samsung közül a legrosszabb ilyen téren (kezelhetőség) a a legújabb F szériás. A legrégebbi D sorozat veri az E-t az E pedig az F-et fényévekkel. Szó szerint visszafele fejlődtek.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
szuszinho
őstag
Hi!
Szeretném a hálózaton lévő médialejátszóra dokkolóban csatlakoztatott vinyót elérni putty alól, de nem sikerül. Valaki tudna segíteni?
Köszi!
-
Mazsika
őstag
Konkretan nekem nincs ilyen iranyu tapasztalatom, nekem media lejatszom volt (regebbi pana plazmahoz kellett), most egy smart 5.1em van ami tudja a dlna, pl ez mar szokott sz@rakodni, mig a medialejatszoval soha nem volt bajom...
De felesleges szerintem erre a temara szot fecserelni, a legjobb lenne ha minden tv jol tudna kezelni a fajlokat...Dáccsika
-
-
Benderke
csendes tag
Az mitől lehet, hogy 1-2 hetente umountolja a belső vinyót a nas és a volume státusza "down" lesz...
e2fsck egy rakás hibát talál és csak a "scan volume" gomb megnyomása után áll helyre a rend...
Nem lehet az ext4 helyett ext2 fájlrendszert rárakni valahogy? -
dmc
aktív tag
Sziasztok!
A 6818 as kérdésemre nem tudja valaki a választ?
Lehetséges valahogy megoldani?köszönöm
-
Tonyk
veterán
-
Doky1988
senior tag
Üdv.
1 kérdés, PC-ről NAS-ra FTP-n keresztül hogy tudok másolni?
Mert átviteli hibát ír ha megpróbálok, törölni sem tudok FTPn.
Köszönöm előre is.Illetve bocsánat, a torrent mappába nemtudok csak másolni, törölni.
Elhelyezkedése: /i-data/md0/torrentErre valami megoldás?
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
Rájöttem.. chmod
Köszi Tonyk[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
gyga
senior tag
Emberek, hogy afaszba lehet beállítani ebben a szarban azt hogy eltudja küldeni a rendszernaplót????
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
Tonyk
veterán
Értelemszerűen kell kitölteni a smtp részt. Egy "gond" van vele. pl. a google-t nem tudod beállítani, mivel az külön portokon megy. A szolgáltatód sima SMTP-jével próbálkozz már, ha az nem TLS kapcsolaton keresztül megy.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Ezek szerint meg sem nézted az adminisztrációs felületét. Akkor, hogyan próbáltad beállítani ?
Karbantartás - Napló - Napló beállítása - Email beállítások[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Új hozzászólás Aktív témák
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- Patriot Viper VP4300 Lite 2 Tb NVMe
- Samsung Galaxy S21 FE 5G, 6/128GB, Ajándék tokkal, Független, Dual, 1 Év Garancia! Gyönyörű, fóliás!
- Sanyun SW-208
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Garmin Forerunner 165 Navigate garanciális hibátlan eladó - keveset használt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest