Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szeretném távolról elérni az NSA310-et. 80-as porton most is megy, de jó lenne biztonságossá tenni a vonalat. Az admin felületen bekapcsolom a HTTPS használatát, leszedem/telepítem a tanúsítványt és kész? Persze a routerben is átállítom a forward-ot 80-as helyett 443-ra.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #7600 üzenetére
A leggyorsabb sztem SATA kapcsolattal. Én két NAS vinyó között másoltam így. Mindkettőt kivettem a NAS -okból. Az egyiket be egy eSATA -s, külső házba. Kinyitottam a PC házát és az oprendszert tartalmazó vinyóról átdugtam a csatikat a másik NAS -ból kivett vinyóra. Penről bebootoltam Puppy -val, két kattintással csatoltam a vinyókat és hajrá. Kb. 80MB/s körül volt a tempó. Sztem az elég gyors.
-
junkpod
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz enginev3.0 #7604 üzenetére
A leggyorsabbat kérdezted, nem a legegyszerűbbet...
Egyébként tényleg ez a leggyorsabb. Egyszerűbb: hálózaton keresztül elindítod a másolást, aztán úgy ahogy, és egyszer csak kész lesz. Attól függ mennyi adatot szeretnél másolni, de ez nagyon hosszú is lehet akár.
Én inkább Somatom módszerét követném/követem, így a leggyorsabb. Nem kell egyébként Puppy, ha idegenkedsz a linuxtól, ha letöltöd a hiren's boot cd-t, ott is fel tudod csatolni az ext fájlrendszerű hdd-ket.Spy89: lehet, hogy meg fognak itt kövezni. Ha nekem lenne/lett volna 50k-m a NAS-ra, akkor biztos a synology-t vettem volna. De nem volt, így maradt a zyxel. End-user-ként szerintem sokkal barátságosabb a synology, írom ezt úgy, hogy eddig csak olvastam róla, szóval lehet, hogy nincs igazam.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
mobilizmo
addikt
válasz kmarci25 #7606 üzenetére
Vagy TC plugint használ, pl. ezt: [Diskinternal reader]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Anonymus23
veterán
válasz mobilizmo #7607 üzenetére
Ez működik is vajon?
Korábban már szedtem le TC-hez ilyen pluginokat, de egyáltalán nem volt hajlandó felismerni a nasból kiszedett vinyót.
Mondjuk azt nem tudom számít-e (szerintem nem kellene), hogy a vinyó e-sata dokkolóba volt belerakva.Nekem is aktuális most, mivel ma jön a 325v2-es, és át szeretném költöztetni a cuccokat.
;) - The Power of the Light Side
-
enginev3.0
félisten
Lehet kiveszem a HDD-t, berakom a dockoloba és felmasolom
Egyébként 80-100GB adat
Transmissionnak kötelező minden seedelesre berakott torrentet adat checkolni? Utorrentnel nem fontos az ilyen
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
kmarci25
veterán
válasz Anonymus23 #7608 üzenetére
Nálam nem működött. Az ext2fsd felmountolta ugyan, de a user partíció, ahol a hálózatban is elérhető mappák (admin, public, video, music, photo) vannak read only volt.
Szerk.: enginev3.0: igen, minden esetben ellenőrzi az első indulásnál. Én úgy emlékszem utorrent is csinálja, (különben honnan tudná, hogy egyeznek az állományok? ) bár régen használtam már utorrentet.
80-100 GB adattal is már jobban jársz, ha kábellel másolod és nem hálón.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Anonymus23
veterán
válasz kmarci25 #7610 üzenetére
utorrent tudja hash nélkül is, de akkor is ellenőriz valamilyen szinte, mert ha mégsem egyezik a torrent adat, akkor úgyis leellenőrzi a pontos file adatokat.
Pl az egyik trackerről letöltöd, a másikon is meg szeretnéd osztani, de a másikon pl beletettek 3 képet is a mappába, akkor már hashelni fogja.
Ha csontra ugyanaz a torrent, akkor lehet adatellenőrzés nélkül is.Ezt mondjuk én is hiányolom a TM-ből, mert egy ilyen költöztetés az nem kevés móka ezzel együtt.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz enginev3.0 #7609 üzenetére
Ennyi adat miatt szerintem felesleges... Ezt 40 perc alatt fel lehet lökni, ha jól számoltam (nálam 45MB/sec-cel megy a másolás, de 40-nel számolva is 100GB-tal 42 perc alatt végeznie kell).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van egy PC -mentő pendrive -om. Ezen van a Hiren's és a Puppy. A Hiren's indító menüjébe gyúrtam bele a Puppy -t. Nyomhattam volna Hiren's -féle Win -t is indításkor, de nekem az XP Puppy jobban bejön, mint a mini XP. Meg aztán az egy 210 -es volt, ami XFS -t használ, nem EXT -et. Nem tudom, hogy azt is kezeli -e a Hiren's -es Win. Egyébként ha jól tudom, a gyárilag HDD -vel szerelt 310 -esek is XFS -t használnak. Ahogy olvasgattam a topikot, nekem az jött le, hogy ezek az 500GB -osok. Én is HDD -vel vettem, de egy Extreme Digital akcióban. Valószínűleg ez egy kapcsolt áru ügylet lehetett, nem gyári HDD -s, mert egy szűz, 2TB -ossal kaptam, így az enyémet EXT -re formázta a NAS.
-
-
mobilizmo
addikt
válasz Anonymus23 #7608 üzenetére
Azért ajánlottam, én ezeket (van még más is), használom.
-
mobilizmo
addikt
válasz enginev3.0 #7609 üzenetére
80-100 GB nem olyan sok, nem éri meg a szerelgetést. Szerintem fél óra alatt átmegy hálózaton.
-
Anonymus23
veterán
válasz mobilizmo #7616 üzenetére
Izé, akkor tedd már meg légy szíves, hogy küldesz még olyat (akár privátban), ami működik, mert próbálkoztam már de eddig sikertelenül.
Előre is köszönöm!
A múltkor puppy-t is futtattam, de amikor visszabootoltam a win7-re, akkor meg nem találta a hálókártyát, egy korábbi win7-et kellett elindítani az egyik partícióról, mert amikor azt elindítottam azzal működött, majd a jelenleg használtat újrabootolva már azon is megint működött. X-akta.;) - The Power of the Light Side
-
mobilizmo
addikt
válasz Anonymus23 #7619 üzenetére
Milyen op. rendszer, nálam W7x64, de a TC 32 bites kell, hogy legyen.
-
zambozoli
aktív tag
válasz enginev3.0 #7618 üzenetére
Az... és valami még nagyon el lehet bökve, mert 300Mbit wifivel (ami állandóan csak 150Mbit) 10-12MB/sec a sebesség fel-le a NAS-ra!!!
Ha aprók a fájlok, akkor is minimum 1-2MB/s kell hogy legyen a tempó.[ Szerkesztve ]
Üdv:ZZ
-
Anonymus23
veterán
-
enginev3.0
félisten
válasz Anonymus23 #7624 üzenetére
tp link wr841n
Router kábellel kötve
Gépem pedig wifi stick (150mbps)
A fájlok nem kicsik, 4mb másodpercenként a másolási sebesség
FTP-n (hálózaton belül) pedig csak 500kb/sSajnos nincs még egy kábelem hogy a gépet is kábellel kössem rá
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #7625 üzenetére
Ööö... a 841 -en csak 10/100 -as portok vannak. Talán nem is a wifi a szűk keresztmetszet?
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #7625 üzenetére
Ha Totalcommanderrel nem ftp hanem hálózaton másolok akkor megvan a 11+megabyte másodpercenként, amennyit szerintem a NAS bír
-
SteveL
aktív tag
válasz enginev3.0 #7627 üzenetére
Nem a NAS bír ennyit, hanem a routered, ahogy Somatom is írta.
-
gereke
tag
Erre valakinek tippje: [link]
Kösz.:
LYA-L29
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Egy NSA310S-en a minidlna egy 25.000 file-os adatbázis felépítése után is folyamatosan 100%-on pörgeti a processzort. (top paranccsal nézve). Mi lehet a gond mit nézzek meg.
ez van fent:minidlna-1.1.0_git20131217-arm-5.txz
Nálam ugyan ez kb. 20000 file esetén is nyugton van a 310 -esen!Üdv:ZZ
-
Anonymus23
veterán
válasz mobilizmo #7593 üzenetére
Na eljutottam odáig, hogy végre elindítsam a 325v2-t, és próbálkoztam a TM telepítéssel.
Alapból a 4.60-as FW votl rajta, oda hiába másoltam be a web_prefix fájlt, nem frissítette le.
Na mondom, úgyis van újabb firmware, mielőtt elkezdenék vele mókolni, mondom FW frissítés, és majd meglátom.
Lefrissítette magát (4.70, és láss csodát működik a web_prefix fájlos módszer, mert már van a listában FFP és Tm 2.82 isMost csak úgy beleraktam egy vinyót, hogy lássam mi történik, de úgy tűnik egyszerűbb lesz a helyzetem mint gondoltam volt.
-
mobilizmo
addikt
válasz Anonymus23 #7633 üzenetére
Ha amúgy is TM 2.82 van a program listában és egyéb miatt nem kell az ffp, akkor jó lehet az is.
-
Anonymus23
veterán
válasz mobilizmo #7634 üzenetére
Végül is az ffp is ott van a telepíthető programok között, és működik is, mivel most NAS hegyek vannak itthon (van egy 210, 310 és 325v2-is), és az egyik új vinyó esetében a 325-ösben ffp-n keresztül kapcsoltam ki a fejparkolgatást a 210-esbe vett új WD green vinyón, mivel a régi samu ami benne volt, az megfeküdt.
-
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #7635 üzenetére
Beleraktam a régi vinyót, inicializálás, de ezzel még az alap csomagok sem jönnek be, nem hogy az újak.
Nem tom mi van vele;) - The Power of the Light Side
-
zambozoli
aktív tag
-
tibi0930
csendes tag
Üdv. Szeretném a segítségeteket kérni. Olyan problémám van, hogy a nasom most új helyre kerülne, ahol csak wifivel tudnám összekötni, kábelezés nem lehetséges, és ezt így hogy tudnám megoldani? Én arra gondoltam, hogy veszek egy usb wifi sticket azt beledugom, de érzékelni fogja? Légyszi segítsetek, nagyon fontos lenne. Köszi előre is
-
enginev3.0
félisten
2.77-es tm-et nehéz újra frissíteni?
-
tibi0930
csendes tag
Bocsánat, rosszul fogalmaztam, tehát a probléma az, hogy utp kábellel nem tudom összeköni a nast a routerrel, helyette wifivel szeretném a helyi hálózathoz csatlakoztatni. A kérdésem pedig arra irányul, hogy ha egy sima wifi sticket bedugok az usb portba akkor érzékelni tudja ugyan úgy? Köszi a válaszokat előre is.
-
Anonymus23
veterán
válasz tibi0930 #7642 üzenetére
Szerintem nem fog menni, nem tudom, hogy driver szinten a NAS kezel-e wifi sticket.
Viszont amit dmc mond az működik, és nem sokkal drágább mint a wifis stick.Venni kell egy AP-t amit be kell állítani, hogy wifin vegye a jelet, és kábelen adja tovább, és az AP-t kell kábellel összekötni. Öcsémnél így van megoldva a NAS internet kapcsolata.
-
Anonymus23
veterán
325v2 vs TM jelenlegi állás:
Az FFP felkerült a leírt módszerrel, mivel a 310-es még itt van, azt újraraktam egy másik vinyóval, és mivel ott működik a web_prefx verzió, feltelepítettem a "gyári" TM 2.82-et, majd a fájlt, amit letöltött átmásoltam a 325-ösre, és így már a listából is telepítette, így tettem vele a SMART-al is.Most annyi gondom van, hogy nem tud portot nyitni kifelé vagy mi, mivel nem tud kapcsolódni a trackerhez, hiába állítok be neki olyan portot, ami tuti nyitva van.
-
tibi0930
csendes tag
Köszönöm, most már értem, hogy az én módszerem az nem jó, viszont ilyen AP-ról én még sose hallottam, lehet én vagyok a tudatlan. Valaki le tudná írni részletesen, hogy mit kéne vennem pontosan (linket is megköszönném) és azt hogy kössem össze. Anonymus23 írtad, hogy te csináltál már ilyet, légyszi írd már meg, tényleg részletesen, mert ha nem hallottam róla akkor tényleg nehéz elképzelnem ezt az egészet.
-
Anonymus23
veterán
válasz tibi0930 #7647 üzenetére
Egyszerű igazából.
Az Acces Pointoknak van többféle működési elve
Wifi -> Wifi
Wifi -> LAN
LAN -> Wifi
Az első a fogadó irány, a második a továbbított
Neked be kell állítani a Wifi -> LAN módot az AP-ben.
Azaz Wifin fog csatlakozni a routerhez, és kábelen pedig a NAS-hoz.;) - The Power of the Light Side
-
tibi0930
csendes tag
Ez egy nagyon király cucc, nagyon szépen köszönöm, asszem megtaláltam, [link] ez lenne az igaz? Eddig nem tudtam, hogy van ilyen, azért csodálkoztam de mostmár menni fog, találtam leírást is, minden megoldódott. Az ára azért elég drága, de ha nincs más megoldás akkor ez marad. Mégegyszer köszi, sokat segítettél!
Új hozzászólás Aktív témák
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest