Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz junkpod #7349 üzenetére
Arp binding be van állítva? A WOL a mac -címet használja. A fix IP azt jelenti, hogy a router nem osztja ki más mac -címnek. Ha a NAS feljelentkezik, akkor megkapja. Ha kikapcsolod, attól még a routerben a kapcsolat él. Ez az állapot addig tart, amíg a routerben a kapcsolat fenntartására beállított idő le nem telik. Ha letelt, de van élő kapcsolat az eszközzel, akkor megújítja. Ha nincs, akkor viszont eldobja, így bár az IP -je be van foglalva, de maga az eszköz nincs a hálón, ezért nincs érvényes mac -cím, amire a WOL csomagot lehetne küldeni. Tehát az ébresztés csak addig működik, amíg le nem jár a routerben az idő. Ezért össze kell kapcsolni az IP -t az eszköz mac -címével, hogy a router akkor is tudja a megfelelő helyre irányítani a csomagot, ha az eszköznek nincs élő kapcsolata a routerrel.
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz junkpod #7349 üzenetére
Ha volt áram szünet a NAS-on akkor csak erre a címre küldött WOL-al tudod felkelteni: 00:00:00:00:00:30
Ha nem volt áramszünet, akkor a NAS saját MAC címét kell használni WOL célpontnak!
Nálam úgy van beállítva, hogy mindkét címre kimegy a WOL csomag minden interfészen úgyis csak a NAS ébred rá!
Így felkel egy hét múlva is!Üdv:ZZ
-
-
törölt tag
No igen. Én sem szoktam. Mivel nincs FFP, ezért a NAS leállítja a merevlemezt, vagyis nem üzemel benne mozgó alkatrész. Működjön csak, azé van. Szükség esetén pár másodperccel hosszabb az első elérés. Ez azért nem ugyanannyi, mint egy boot. Egyszer össze kéne kapcsolnom a szünetmentes táppal, hogy tényleg kezeli -e.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Én sem szoktam kikapcsolni, de az áramszünetet nem érdekli, hogy én mit akarok.
Asszem beállítom én is a WOL-t, mivel áramszünet esetén minden más újraindul, de a NAS nem hajlandó.Somatom:
1043-as TP Link. Nas FIX Ip-n van, MAC cím alapján is le van neki foglalva az IP.
Mit kell még nekem beállítani a routerben?
A routerbe neten keresztül hogyan tudok belépni? Milyen porton keresztül?;) - The Power of the Light Side
-
válasz #79335424 #7354 üzenetére
Én pont ezért tartom az FFP-t pendrive-on. Így ha éppen nincs seed, és filmet se nézek róla, akkor a vinyó "lepihen".
(#7355) Anonymus23
Na igen. Az áramszünet kemény dió.
Szerencsére felénk 2-3 évente van ilyenNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
törölt tag
válasz Anonymus23 #7355 üzenetére
Nem ismerem a TP -Link menüjét. A Tomatoban az administration - remote acces -nél tudom megadni
-az eléréshez a portot
-hogy http, vagy https legyen
-hogy milyen készüléktől fogadjon el bejelentkezést
Egyébként azt is be lehet állítani, hogy áramszünet után, ha újraindul a router, akkor automatikuan ébressze a NAS -t. De a legjobb a szünetmentes táp. Ha jól emlékszem, akkor a NAS energiakezelésében van olyan opció, hogy ha a táp kapacitása X százalék alá csökken, akkor álljon le a NAS. Ez sztem a legegészségesebb, mert ebben az esetben egy szabályos leállítás történik. A tárolt adatainkról van szó, nem praktikus mostohán bánni az őrzésükre hivatott eszközzel. -
junkpod
veterán
válasz #79335424 #7351 üzenetére
ok, ez lesz a megoldás, mert ha este ment akkor még érvényes volt az IP, de ma reggelre lejárhatott. Megnézem mekkora időre lehet ezt kitolni a routerben. ARP Bindinget viszont nem találtam sehol (Tenda W309R vagy valami ilyesmi a routerem)
(#7354) Somatom
na igen a vinyó leáll, de a ventillátor nem... feleslegesen kopik éjszaka meg zajog nekem (bár nem hallom, de a tudat...)(#7355) Anonymus23
van benne opció, hogy áramszünet után mit csináljon, újraindul vagy sem, de én a nem indulást választottam, mert az áramszünetek ritkán járnak egyedül, inkább pár rövid idejű sorozat szokott lenni, az meg, hogy percenként újraindul, esetleg boot közben esik ki a fesz, nem igazán lehet hasznos[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
válasz junkpod #7362 üzenetére
A venti kérdést én szakbarbár módon oldottam meg
Leszedtem a NAS elő- és hátlapját, kitéptem a ventit és az egész hóbelevancot egy szivacsra fektetve berúgtam az ágy alá. Tökéletesen hangtalan és nem is melegszik túl. Lassan egy éve így üzemel.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
törölt tag
válasz junkpod #7361 üzenetére
Itt is okosodhatsz. Intruder2k5 eléggé otthon van a szeren és nagyon segítőkész. Sokat tanultam tőle.
-
válasz zambozoli #7366 üzenetére
Szerinted egy sarokülő alatt milyen állapotok vannak, ha kb 8 centi a "rés"?
Évente egyszer-kétszer elég felemelgetni és felmosni alatta.
Mellesleg ott van a NAS mellett a router (openwrt) meg a kábelmodem is.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
törölt tag
válasz zambozoli #7365 üzenetére
Valószínűleg még nem veszett el minimum pár órás melód eredménye áramszünet miatt. Nekem már igen és az első ilyen után vettem egy szünetmentest. Ez ugyanis hardveres károsodást is okozhat. Főleg a monitor és a billentyűzet veszélyeztetett. Nálam csak kevés hiányzott ahhoz, hogy maradandó károsodást okozzanak egymásban. De írok még egy story -t. Hazaérek és nem működnek a kütyük. A Powernet adaptere, a router és a DigiTV box. Szerencsére az utóbbi bérelt volt. Kijött a Digis ember, nem is nyúlt hozzá, csak megszagolta és már cserélte is. Kérdezem, hogy mi a szitu? Azt mondja, hogy túláram a hálózaton, mert aznap az enyém volt a harmadik cserés a környéken. A másik két kütyü miatt pedig kasszába nyúltam egy ötvenes erejéig. Persze sejted, hogy mire mentem az áramszolgáltatónál. Avicc az volt, hogy még a Digi sem volt partner, pedig biztos nem kevés cuccuk lett már oda ilyen módon. Ennyit a megbízható áramszolgáltatásról. Ja, mindez Budapesten, a 3. kerületben, frekventált környéken.
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz #79335424 #7368 üzenetére
Erős érv!
Viszont ez az egyik ok ami miatt nem használok asztali PC-t csak laptopot, ott meg van akku! (másik a mérete)
Kábelmodem, router, NAS, riasztó egy külön stabilizált 230VAC/12VDC 60W tápon, megfutásmentes rövidzár és túlterhelés védett kimenettel (nem a készülékek saját tápegységei. (itt ha 1kV a bemenet akkor se jön ki több csak 12V, vagy lekapcsol.)
A digis meg nem tudta mit mondott. A hálózaton túlfeszültség lehetett, túláram nem, mert azt max. a fogyasztók okozhatják, de azt meg megfogják a belső kismegszakítók. Az áramszolgáltatónál meg nem csodálom, hogy nem ismertek el semmit. Eszemet nagy marhaságot kell csinálni valakinek a hálózaton, szolgáltatói oldalon, hogy a feszültség 230-ról a már-már veszélyes 245-250V fölé menjen. Ennyit minden elektromos eszköz kibír és nem csak impulzusszerűen. Nálam pl. folyamatosan 241-243V van (közel vagyok a szolgáltatói trafóhoz)! Semmi sem fogy gyorsabban!
Ami inkább lehetett, hogy valaki, valamilyen készülékkel dolgozott vissza a hálózatra tudatosan vagy anélkül (nem ismert működésű inverter, transzformátor, generátor, egyéb nagyobb villamos eszköz meghibásodása) esetleg villám másodlagos hatása, ha vihar volt.
De a legjobb megoldás a hármszintű túlfeszvédelem kiépítése (szolgáltató B, házi kis elosztóba D, és készülék elé C kategóriával + egy jó, minőségi szünetmentes tápegység Antenna, LAN, Tel vonal túlfesz védelemmel!Üdv:ZZ
-
törölt tag
válasz Anonymus23 #7370 üzenetére
Ha 310 -ed van, akkor nem is fogod. Neki 325 van, így nem is tudja, hogy a 310 -ből ezt kifelejtették. Ami érdekes, hogy a 210 -ben is van ilyen opció. Igaz, abból meg a Wol maradt ki.
[ Szerkesztve ]
-
kozicsd
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy filmet szeretnék nézni dlna-n keresztül, viszont 2-3 naponként a tv kiírja hogy jelenleg nem támogatott formátum. Ha a Twonky-t újraindítom, akkor utána működik rendesen. Valaki tapasztalt már ilyet? -
kozicsd
tag
válasz tigrici #7374 üzenetére
Igen, újraindítás után egyből jó, 2-3 napig működik is(nyílván nem egész nap megy a filmnézés ), viszont utána a tv kiírja, hogy jelenleg nem támogatott formátum, ezután a Twonky újraindításáig nem is tudok filmet nézni... Igazából nincs sok beállítási lehetőség, csak annyi, hogy mely eszközök érhetik el, a tv be van állítva, valamint ki lehet választani a TV típusát is, az is megvan.
Lehet érdemesebb lenne egy másik médiaszerver progit feltelepíteni? -
junkpod
veterán
válasz junkpod #7362 üzenetére
hát én nem értek a hálózatokhoz...
hazaértem és próbálgattam:
- mobilneten keresztül nem működött a WOL
- wifin keresztül mobilról nem működött a WOL
- laptopról egy Wake On Lan progival, wifin keresztül azonnal működöttezután mobilnetről:
- ftp 21-es porton ES File Explorerből működött
- transmission GUI android app működött
- ZCloud app működött (kis lökdöséssel )Asszem a routert még kell piszkálgatni...
Box's don't touch!
-
Rascally81
aktív tag
Valaki tudna írni véleményt az új Twonky-ról?
Arra gondoltam, ha kijön az új FW 310-re is, akkor lehet nem erőltetném az FFP-t, a miniDLNA és a Transmission miatt.Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
kmarci25
veterán
válasz Rascally81 #7382 üzenetére
Mire vagy kíváncsi? Én próbáltam a miniDLNA-t is és a plex-et is, de egyik sem nyújtott semmi többet, mint a twonky. Egy LG LM620S tv-vel "párosítottam". Az igaz, hogy itt a plex nem is adhatott többet, mert sajnos a tv nem képes megjeleníteni a plusz adatokat. Őszintén én egyik DLNA kiszolgáló között sem láttam különbséget. Az objektivitás kedvéért: az esetek 95%-ában mediplayer-t használok filmnézésre, ez pedig nem DLNA-n kapcsolódik a NAS-hoz.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
sipitamas
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. USB-n nasra kötött külső HDD-nek mi az elérési útvonala? Transmission-nél szeretném megadni, hogy a külső winyóra töltsön, de eddig sehogysem sikerült.
Előre is köszönöm a segítséget!(U.i.: NSA325-öm van)
-
zambozoli
aktív tag
válasz Rascally81 #7382 üzenetére
Nálam a Twonky estén a TV nem játsza le a komolyabb felbontású filmeket. Sokáig indexel (20000 kép kb. 2 óra). A miniDLNA az indexeléssel végez 15-20 perc alatt. Nem eszi a processzort és a TV olyat is lejátszik ami bennt sincs a kezelési utasításban.
[ Szerkesztve ]
Üdv:ZZ
-
tigrici
tag
válasz kmarci25 #7384 üzenetére
az tény hogy a plexet sima DLNA szerverként nem érdemes felrakni,csakis amikor van "fanart,boritó,leirás"azaz ha van a lejátszóban is plex .Macerás amig mindent megtalál,viszont van felirat,és bármikor képes akár több filmet is folytatni akár hetek multán is.meg persze jól is mutat,.és ha minden Ok ,adatbázis rendben,akkor már jól boldogul az NSA310.
LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
hosszug
tag
Puttyban telnet belépésnél Network error: connection refused hibaüzenetet kapok valami megoldás erre?
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
Az a gondom akadt, hogy nagyon lassú a másolás a NAS-ra hálózaton keresztül.
1,5-2 Mbyte/s!A routerem a UPC-s Technicolor TC7200.
Valaki tud valami részletes leírást adni, hogy miket kellene a routeren beállítani?
Előre is köszi!
Üdv: Thomas -
BBalu
csendes tag
válasz Thomas16 #7399 üzenetére
Torrent megy a nason? Médialejátszó esetleg? Én utolsóként gondolnék a routerre, előtte kipróbálnám másik két utp kábellel. Nem tudom mekkora neted van, de ha nagyobb mint 20 mbit akkor a gép felé probálj egy speedtestet, ha ott engedi a 2,5 MB-ot akkor én kizárnám a routert, vagy ha a nas gyorsabban tölt le, egyáltalán ha használod torrentre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Futás, futópályák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Horgász topik
- iPhone topik
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest