Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBalu
csendes tag
-
McSzaby
őstag
Nos, annyi kérdésem lenne, hogy miután -d kapcsolóval kiütöttem, hogy egyáltalán ne álljon le, kiírta ezt:
Please power cycle your drive off and on for the new setting to be taken into account. A reboot will not be enough!
Ha jól értem kapcsoljam ki a gépet és vegyem le árramról. Erre gondol, ugye?
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Gallup
csendes tag
válasz #79335424 #7056 üzenetére
Pedig ugyanaz az ember, ugyanazzal a telefonszámmal.
A készülék nem biztos, hogy ugyanaz feltételezhetően el van látva ilyen NAS-sal rendesen a fickó, mert mrrr74 kollégának ki tudta cserélni egy jóra.Igyekszem abban a verzióban hinni, hogy kifogott egy rossz szériát és ennyi az egész, mert egyébként korrektnek bizonyult egyenlőre a telefonban.
Üdv,
-
Doky1988
senior tag
Üdv.
Ezt a fejparkoltatásos témát WD RED-en is végre kell hajtani?DokY | www.zsolti.hu
-
Tonyk
veterán
válasz Doky1988 #7061 üzenetére
Körüljártuk már ezt a témát elég rendesen. Elméletileg nem kellene, nálam nem is kellett. De van itt olyan fórumtárs, akinek bekapcsolva maradt gyárilag.
Le kell ellenőrizni, és ha szükséges kikapcsolni. [link] [link]Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Doky1988
senior tag
Na megvan
root@nsa310:~# idle3ctl -g /dev/sda
Idle3 timer set to 80 (0x50)Ez így jó?
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
AngelH
aktív tag
válasz Doky1988 #7071 üzenetére
Nem, nem arra. Ezzel megelőzhető hogy WD Green vinyók bizonyos eseteiben túlparkolja a fejet, ezzel idő előtt tönkretéve a vinyót. Neked RED sorozatú vinyód van, ha jól tudom, így ezzel nem kell foglalkoznod. Letilthatod, ha ettől jobban alszol, nem lesz baja.
Ja, és a vinyók kattognak, ez a normális működésük
-
Tonyk
veterán
most olvasom hogy az újabb RED-ekben be van állítva
Az gond, hogy nem csak az újabbakban van beállítva, hanem a fene tudja melyikben van és melyikben nincs. Próbáltunk itt RED-esek utánajárni, gyártósor, dátum, stb alapján, nem találtunk benne "sormintát". Marad az ellenőrzés és a kikapcsolás.
Doky!
A parkolás nem csak ettől függ. Ha alacsonyra van állítva ez energiagazdálkodás alatt, akkor biza elmegy alukálni a hdd (már ha nem rajta van az ffp). Ha akarod ott is kapcsold ki (0 érték vagy tedd max (300-ra = 5 óra) értékre. Attól függ, hogy szereted
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
spiky03
veterán
Mi az a beépített kicsomagoló progi a NAS-ban amivel kitudok csomagolni rar-t?
Mert TC-vel próbáltam és 90 % környékén mindig kiírja, hogy "Lemezolvasási hiba".
Máskor is volt ilyen, hogy valamit nem tudtam kicsomagolni mert ezt a hibát dobta, máskor meg pl másodszorra sikerült.
Ezért gondoltam, hogy meg kéne próbálnom a NAS-on "belül", mert van sajnos néha olyan, hogy a "eldobja" a NAS-t a gép. Gondolom ez a router miatt lehet, hogy kb fél percig néha nem érhető el? Mert pl a TM akkor is zavartalanul megy a gépen.Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Értem.
És azt, hogy tudom rávarázsolni?@(#7083) Doky1988
Nekem is az van. Majd én is szeretném idővel lecserélni valami jobbra, de most jelenleg a házimozi fejlesztésen van a hangsúly.@(#7084) Tonyk
Bárcsak érteném, hogy mit írsz.
De majd megnézem otthon. De úgy rémlik, hogy fix ip van neki a routerben beállítva.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Tonyk
veterán
válasz spiky03 #7085 üzenetére
És azt, hogy tudom rávarázsolni?
Első körben ffp...
"de úgy rémlik, hogy fix ip van neki a routerben beállítva."
mondom fix ip és nem static dhcp... azaz a nas-ban kell beállítani ip-t neki kézzel, ne a router ossza ki. De olyan ip-t amely tartományból a router nem oszt dhcp-s címet.
-
Tonyk
veterán
Na, ha FFP-van akkor mit is csinálunk ha kellene valami?
slacker -a
Frissítettél már "repistory"-t? Már hogy minél több csomagból tudj választani! Nem? Akkor tedd meg! Hogyan? Leírom n+1 alkalommal is :
FFP alól:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shEzután pár kérdés jön, értelemszerűen válaszolni: YES, OK, kijelölni mindent, OK, OK, YES
Amikor kész:
slacker -a
Kikeresed amit szeretnél. Kijelölöd, telepíted.
Nem találod amit keresel?
slacker -a <szűrő> pl. minidlna-t keressük: slacker -a dlna
A szűrőfeltétel lehet akár a csomagnév közepének töredéke is!Esetleg nézz szét ezek között is: [link] [link] [link]
Innen letöltöd ami kell (böngészővel vagy a nason FFP alól wget <a_csomag_linkje> az így letöltött állomány a /root könyvtárba kerül, majd telepíted így:
funpkg -i ~/<letöltött_csomagnév>
[ Szerkesztve ]
-
godlock
csendes tag
Sziasztok, én is vettem egy ilyen szerkezetet (NSA-325) eddig tökéletesen működik rajta minden . Köszönet mindenkinek a segítő kész írásokhoz!
Ezek futnak rajta: FFP, FTP, TM, ownCloud, Twonky, NFS, S.M.A.R.T, pyLoad
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz godlock #7093 üzenetére
Nem tudod, hogy a pyLoad -ban mire jó a "Collector"? Sajnos, itt nem nagyon használják, kútfőből meg nem sikerült rájönnöm. Igazából azt szeretném elérni, hogy egy, már a NAS -on lévő, tömörített állományt is kicsomagoljon, ne csak azt, amit előzőleg letöltött. Azért szeretném pyLoad -dal, mert a kicsomagoló funkciónak (is) nagyon jó beállítási lehetőségei vannak (pl. processzorterhelés, állományon belüli tömörítések, stb.).
-
jeanpiere
csendes tag
Sziasztok!
Kezd kicsi lenni a NAS-ban a tárhely (NSA310 + 2TB WD RED) ezért tervbe vettem egy NSA320-as megvételét + egy 3TB-os WD RED-et. A régi 2TB-ost és az új 3TB-ost tenném a 320-ba, működni fog ez így?
Valahol olvastam, hogy a Zyxel-ek csak raid-ben tudják kezelni a vinyókat és így a 3TB-ost is csak 2TB-nak látná...Köszönöm előre is.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz Doky1988 #7099 üzenetére
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/kylek'; wget -Nnv 'http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/memiks'; wget -Nnv 'http://ffp.memiks.fr/pkg//CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/br2'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages//CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/pi'; wget -Nnv 'http://fr32k.de/FFP/packages/0.7/arm//CHECKSUMS.md5')
17:41:10 URL:http://fr32k.de/FFP/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5 [1189/1189] -> "CHECKSUMS.md5" [1]
Thanks for using UW Site Loader![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- iPhone topik
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Mesterséges intelligencia topik
- Ford topik
- További aktív témák...
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest