Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vidaila
senior tag
-
Photographer
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy pici segítséget kérni! Egy EVA-L09-es, Telekom függő telefonról van szó, amit patika állapoptban kaptam vissza ma a szervíztől, viszont c432b210-es független gyári rommal. Frissítést sem HiCare, sem HiSuite nem talál, ami kicsit aggasztó és bosszantó!
Erre létezik valami megoldás, vagy vissza kell kocognom a szervízbe a telefonnal? -
Septum15
aktív tag
válasz Photographer #18654 üzenetére
Szia.
Milyen romot szeretnél rá? -
Maxxoon
csendes tag
Legyen szó kicsit a fényképek és videók minőségéről.
Sokan itt csodálkoznak a fotók minőségén.. ne várjatok egy 100k-s telefontól olyan minőséget, amit a több 100k-s dslr kamerák tudnak. Csak mert egy képérzékelőből kiesik 13mp-es fotó még nem biztos, hogy jó minőség is. A minőség nem megapixel függő, hanem a képérzékelő szenzor minősége határozza meg, csak ezután lehet szó arról, hogy ezt szoftveresen hogy használják ki maximálisan vagy épp rontják el! Lásd én is csalódtam az S6 után a P9 képminőségében, de ez ennyi pénzért ezt tudja. A fotózás alapja pedig a fény és annak használatának a tudása. Nyilván nekem is az első a teló, ami kéznél van de ha minőség kell tudom, hogy elő kell venni a bőröndből a Nikont -
MK VII
veterán
-
sirokipatrik
aktív tag
válasz philoxenia #18660 üzenetére
Te mindig ilyen bölcs vagy? 🐒
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz sirokipatrik #18662 üzenetére
Csak ha fikázok valamit vigyázok, hogy ne kövessek el közben tíz másik hibát.....
-
zizike22
tag
sziasztok az lenne a kérdésem hogy másak is van olyan gondja hogy viper4android fx be nem tudja el menteni az effect profilját? vagyis rámegy hogy save és ugye be írod hogy mi legyen a neve de nem csinálja meg csak ez a Audiophile X van.miért nem mentődik el fontos lenne mert több dolgot használok más beálításon.valaki ötlet vagy valami
-
Sungoo
addikt
válasz philoxenia #18664 üzenetére
Ha már itt tartunk, a Te mondatod is hibás.
Szerk. #18638) zetecR: Ilyenről még nem is hallottam! Vegye ki a keretből? Ez mi a bánat? Valami kínai szöveg félrefordítása?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Franczy
aktív tag
Nos nem tudom számít e, de nekem működik! Igaz, hogy én még v4-en vagyok, és a gyári lejátszót használom!
Gazember
-
zizike22
tag
igen az meg van de megoldást kérdeztem de mind1
-
Cunaja
Topikgazda
Használjátok már légyszi a válasz gombot.
Mr.Franczy
zizike22[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
1. Cunaka V5 first edition romon vagyok még, és amikor a viberen éppen írtam bekapcsolt a vaku.
Azt hittem a lámpát kapcsoltam be véletlenül, de felső menüben ki volt kapcsolva.
Egy bekapcs/kikapcs után jó volt, viszont Messengeren nem ment a videóhívás mert kiírta hogy a kamerát más program használja. (ezt írta akkor is ha simán a kamerát akartam bekapcsolni). Restart megoldotta.
Ez tudott hiba és a V5 third edition javítja?2. Ha beállítok egy programot hogy ne zárja be (lakatot bezárom amikor az "éppen futó alkalmazások" nézetben vagyok) gyári romnál sosem zárta be, viszont V5 first edition bezárja, ez esetleg javítva lett a harmadik verzióban?
[ Szerkesztve ]
PSN: sirarcheer
-
Cunaja
Topikgazda
válasz sirarcheer #18672 üzenetére
Az első V5 az nem jó semmire. A harmadikban minden javítva van, de az EMUI 5.1 brutális rendszerét szokni kell.
Ha védett alkalmast állítasz be, azt több helyen kell és ha a lakatot ráteszed, ott marad a kukázás után is.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Septum15
aktív tag
válasz sirarcheer #18672 üzenetére
Az nem lehet, hogy véletlenül a Home gombot hosszan nyomtad és amiatt kapcsolt be a vaku?
Az advanced settingsben ha nem állitottad át, akkor alapból erre van beállitva.
De ahogyan Cunaja is mondta, próbáld ki a V5 3. kiadását, mert jobban jársz vele, de azért próbáld ki az első tippet. -
PPatrik
aktív tag
Sziasztok!
Picit több mint egy éve P9 tulaj vagyok és néha bele-bele olvasok a fórumba, de nem olvastam el mindent, így bocsánat ha amit kérdezek már ki lett tárgyalva korábban.
Szóval az a helyzet, hogy fényképezés közben elég gyakran kikapcsol/újraindul a telefonom. Általában akkor, ha le van merülve és hideg van, amik értelem szerűen nem segítenek.
Eddig kettő esetnél emlékszem a konkrét értékekre:
- 17 fok, 40%, vaku nélkül, manuális beállításokkal, újraindult
- 20 fok, 18%, vakuval, manuális beállításokkal, kikapcsolt
+egyszer tavasszal hajnalban 2 fokban, de 80-90% körül volt az akku, vaku nélkül
Szerintem egyik eset sem olyan extrém, hogy ilyet szabadna csinálnia. Március óta kb 2-4 hetente egyszer megcsinálja és kezd elegem lenni. Telekomos, B183-on vagyok, nem mertem frissíteni 7.0-ra, a kezdetben rosszabb akksi idő miatt és mert nem tudom, hogy a hivatalos romok most hol tartanak. Lehet hogy a végén Cunaja romjának adok egy esélyt, mert a mostani akksi időm is elég semmilyen. Most 1 nap 11 óránál vagyok, 2 óra képernyő idővel, mivel itthon voltam alig nyomkodtam.
Szóval két kérdés: másnak is indult így újra a telefon? A hivatalos telekomos rom hol tart?A válaszokat előre is köszönöm!
Ui.: Ha valakit érdekel a kijelzőm sarka be van törve, mert elharaptam.
[ Szerkesztve ]
-
JDMKid
tag
Ha szervizbe küldöm a telót fényérzékelő, vagy kijelző hibával, a töltőt+kábelt mellétegyem vajon?
Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.
-
MK VII
veterán
válasz cintula187 #18680 üzenetére
Nem meglepő.. Legalábbis számomra...
Volt egy csaj ismerősöm.. Ő is ette a telefonokat.. Mindig szétharapta a sarkait és be volt törve a széle.. Nem volt olyan telefonja amit egy-két hét után ne kezdett volna megrágni..
Egy megoldás van rá! -
PPatrik
aktív tag
válasz cintula187 #18680 üzenetére
Alapvetően nem rágom folyton a telefonom, de ha nagyon unatkozom akkor megesik, hogy valami a számban köt ki. Aznap egy helyi bringatúrán (ahova illendő volt elmennem) gyökér tempó volt, a fordulóig be sem melegedtem és ott kellett várni 2 órát. Szóval szépen a fejemet kitámasztottam a telefonommal a padon üldögélve és egyszer csak reccs. Esküszöm, tollakon kívül még soha semmi nem esett áldozatul.
On: A garanciához mit szóltok? Csak az üveg törött, közvetlen a kijelző előtt kb 1x2mm sérült a sarokban. A garancia feltételeit elolvastam, semmi erre vonatkozó kitételt nem találok. A fizikai behatás értelem szerűen nem érintette az akksit, de ha szerintük mégis, akkor szép kis fogyvédes ügy lehet belőle...
Másrészt: lehet van rá telekomos biztosítás, amivel kettő gond van: Sokat kell fizetni, hogy a mondva csinált ( vagy harapva? ) hibát megoldják és utána mehet gariban is szervízbe, hogy akksit cseréljenek, feltéve, ha nem jár garancia vesztéssel a biztosítós javítás. ( Vagy úgy összehajtom, mint MK VII és akkor akksit is cserélnek. )
2. gond: A biztosító csak a rendeltetésszerű használatot befolyásoló hibát javítja és az a kis törés nem ilyen, de még lehet az akksit is be lehet magyarázni, hogy nem.Ráadás: ma lehalkult a felső beszédhangszóróm, hangerő maxon van, de amikor kicsörög azt alig lehet hallani, amikor beszélnek a túloldalon akkor pedig nagyon kell fülelni hozzá, hogy halljam.
-
Geri89
aktív tag
válasz PPatrik #18683 üzenetére
Lehet próbálkozni, de amíg a kijelző sérült, addig garanciában a telefonnal kapcsolatban semmivel nem fognak foglalkozni, sőt ha nincs szerencséd akkor bukod a garanciát egy életre a fizikai sérülés miatt... Ez így van minden márkánál, lehet pereskedni, de csodák nincsenek..
Nem akarlak buzdítani, de ha biztosítós a telefon, vigyázz rá, és óvatosan menj, nehogy kiessen a zsebedből egy autó alá, ami teljesen összetöri az egészet, és a biztosítós önrészért cserébe kapj egy teljesen új telefont...
-
TGa
tag
A GPS-em beadta a kulcsot... egyetlen műholdat sem talál meg. Telefonos Huawei ügyfélszolgálat első segítsége, hogy töröljem a google maps alkalmazás adatait, megtettem, de semmi előre lépés.
Sajnos szerviz.
Megjegyzem előtte semmi panaszom nem volt rá, gyorsan fogott jelet és minden navigációval jól dolgozott.A 3 év garanciára is rákérdeztem, mert 13 nap múlva jár le az egy évre kapott aranytagságom. Azt a választ kaptam, hogy az első egy év aranytagság jött előre és utána indul a két év gyártói garancia.
-
Dzsozi56
tag
Sziasztok!
Huawei P9 telefonom egy gyári ablakos védőtokban pihen. A telefon feloldása ujjlenyomat segítségével történik.
Jelenleg használat után, a tok bezárását követően az időt, a dátumot, a hőmérsékletet, a lépésszámot és a töltöttségi szintet a telefon kb. 9 másodpercig kijelzi, majd a képernyő elsötétül.
Kérdésem: Van-e mód olyan beállításra, hogy a képernyőn ezek az információk (ha akarom) folyamatosan láthatók legyenek? Ha igen, milyen menüben és miket kell beállítani a telefonon?Üdv: dzsozi56
-
Septum15
aktív tag
válasz Dzsozi56 #18687 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor azt szeretnéd megcsinálni, amit a Samsung telefonokon látsz.
Azokon a telefonokon Amoled kijelző van(vagyis ahol fekete a kijelző, ott ténylegesen ki is kapcsolja a pixeleket), azért nem eszik sokat a telefon olyan módban.
A P9-en OLED kijelző van, ami nem kapcsolja ki a pixeleket fekete helyeken, ezért nagyon nem lenne gazdaságos ilyen telefonon megcsinálni. -
Csabszeg95
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nektek is így zizeg a kamera mikor fókuszál? Van mikor morog is, meg mindenféle hangot ad, időnként a rögzített videóban is hallható. Nektek csinál ilyet?
Itt egy videó is róla: https://www.youtube.com/watch?v=y_89YpfuHrw&feature=youtu.be[ Szerkesztve ]
-
Septum15
aktív tag
válasz Csabszeg95 #18692 üzenetére
Eddig fel se tűnt nekem, de nekem is ilyen. Szerintem a kamera felfüggesztése miatt ilyen. Hasonló hangot halhaltsz, amikor picit nagyobb sebességgel rakod le a telefont egy felületre.
-
sirokipatrik
aktív tag
válasz Csabszeg95 #18692 üzenetére
Nekem viszont egyáltalán nem csinál ilyet. A régi HTC-m produkált ilyet, ott a kamera lencse mozgott benne, azt mondták teljesen normális. Szerintem itt is belefér. De mondom, nekem semmi ilyet nem produkál/ produkált.
-
Csabszeg95
újonc
válasz Septum15 #18693 üzenetére
Hm, köszi a válaszokat. Sejtettem, hogy nem csak nekem zizeg, de ezt már nagyon hangosnak találom, és az is fura h van akinek meg nem zizeg. Érdekes, hogy a kiállítási darabok sem zizegnek amikkel össze hasonlítottam. Illetve amit most fedeztem fel, hogy a képernyő felöli jobb felső része elég gyorsan melegszik ha megy a kamera és amikor már jó meleg abbahagyja a zizegést is. Ha a monokróm módot használom akkor sem zizeg, ezek szerint csak az egyik kamera csinálja a zizegés.
-
laci1892
őstag
válasz Maxxoon #18657 üzenetére
Nos akkor had kapcsolódjak be a témába.... Erős hobbi szinten fotózok dslr-el így van némi fogalmam már elmúlt 7 év alatt
Azt mindenki jól be gyakorolta hogy; " nem a megapixel számít" mint a matek házit. De alapjába véve nagyon fontos a lencse, annak minősége. Az érzékelőre is el kell jusson a fény valamilyen úton módon.... Fotóztam az s6-al is és perpillanat azt mondom ha értő kezekben kerül a p9 jobb képeket lehet készíteni vele...Csak egy pár példa :
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz laci1892 #18696 üzenetére
Szia!
Ha már így a témába csöppentél.
Az eredeti képek linkei is jó lenne, de megkérnélek valamire.
Ha van kedved és időd, illetve energiád, akkor csinálhatnál egy leírást a többieknek.
Mit, mikor és hogyan kell beállítani a tökéletes képekhez a P9-en.
Képes magyarázat is jó lenne, képernyő képekkel.
Ha megcsinálod, akkor a neved megjegyzésével beraknám az összefoglalóba.
Szerintem sokan örülnének neki.
Véleményed?[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Lightyear - befektetési app
- Gyúrósok ide!
- LG LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyomtató topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3820
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest