Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pinyo16689
senior tag
válasz vhunor #16049 üzenetére
Telenoros volt? Már nem az? Függetlenítetted?
Nekem telenoros fekete, és simán vette a frissítést. Nem mókolt, csak gyári ROM. A frissítéseket leszámítva úgy van, ahogy vettem. Annyi, hogy az NFC újraindítás után bekapcsol.[ Szerkesztve ]
Honor 200 pro black ; Huawei p30 pro ; Honor 20 ; Huawei p9 ; Nokia 930
-
papi77
addikt
No,megérkezett a kolléga,és hibátlan a tel!
Az első: NOKIA 1611
-
tag
Nálam L19-en, mókolás nélkül tökéletesen fut a B386 ROM
-
vhunor
őstag
válasz Pinyo16689 #16051 üzenetére
Flottás vásárlás, telenor küldi a hivatalos huawei függetlenítő kódot.
Szerk.: L09.
[ Szerkesztve ]
-
Pinyo16689
senior tag
válasz vhunor #16057 üzenetére
Ettől még lehet, hogy ez a baj. Ezzel nem számolt a Huawei. Bár a fene tudja, de a függetlenítés a SIM zárat oldja, úgyhogy esetleg lehet ez a gond. Még úgy is, hogy a Huawei adta a hivatalos függetlenítő kódot.
Telenor kártyával használod? Ha nem, próbáld meg azzal, ha van rá lehetőséged.[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz Cunaja #16054 üzenetére
Csak egy elmélet.
Nem lehet, hogy a Huawei-nél kissé összekeverték a frissítésnél a dual - szimpla SIM-es firm egyes fájljait.
A sima SIM-esek nyilván megbolondulnak ha dual SIM kezelést kényszerítenek rájuk. Mintha valakinek az NFC ki-bekapcsolása is rontott volna a helyzeten?Nyilván a különböző hardverek közül az egyikhez tartozó valamelyik linux driver lett elkeverve, így csak a "fele" döglik meg.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
szegto
senior tag
Üdv.
A tegnapi frissítés nálam is elb*szta a telóm.
SIM hiba, nem tudom használni a telóm.
Kemény hogy ilyen frissítés kikerül egy ekkora cégtől...
Van erre megoldás?
Gyári adatokat próbálnám visszaállítani, viszont azt sem engedi. Rányomok és mintha semmi nem történne.
Az NFC be van kapcsolva frissítés után. Kikapcsopolom, majd újraindítom a telót és újra be van kapcsolva.
Valami nagyon félrement itt.[ Szerkesztve ]
-
Gatto75
csendes tag
válasz Cunaja #16042 üzenetére
Én Telenortól vettem a single sim-es P9-et, fekete. Soha nem mókoltam rajta semmit (tegnapig...), minden frissítést OTA végeztem el amikor a telefon jelezte. A tegnapi B386-os frissítés után viszont nekem sem látta a SIM-et. Utánaolvastam a javaslatoknak, de hiába a gyári visszaállítás, hiába tettem vissza utána két lépcsőben a full B383-at, a SIM-et utána sem látta. Végül rollback MM-ra és onnan OTA-val visszafrissítettem egészen B383-ig, most jó.
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Gatto75 #16061 üzenetére
Legalább letesztelted a rollback megoldást!
Leírnád pontosan mit is csináltál, a többieknek hasznára lenne. Melyik romot mikor.
Jelenleg vezetek és nincs most időm rá.Kedves Csaba!
Ön megkapta tőlünk a sablon szöveget!
Tisztelettel:
Huawei ügyfélszolgálat!Ezt is írhatták volna.
[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Sungoo
addikt
Na megkaptam a választ :*Kedves Csaba! A frissítés után kérjük készítsen biztonsági mentést, majd állítsa vissza a készüléket a gyári beállításokra, az optimális működés érdekében. Amennyiben ez nem oldja meg a jelenséget, kérjük küld el nekünk IMEI illetve Build számodat valamint a frissítés verzió számát, melyet a Beállítások – A telefonról menüpont alatt találsz. Ha további kérdéseid lennének, készséggel állunk a rendelkezésedre, vagy látogass el honlapunkra: http://consumer.huawei.com/hu/support/faqs/index.htm ahol további információkat találsz. További szép napot!"
-
MK VII
veterán
Arra nem gondoltok, hogy talán direkt így írták meg a romot?
Mert ahogy látom, akinek gondja van vele annak a telefonjával valamilyen módosítás történt...
Ergo a Huawei már csak kibaszásból is megírhatta így, hogy ne romolgassák a telefonjait a felhasználók...
Persze tudom. Max visszaáll az ember MM-re aztán kezdi előröl az egészet, csak sokaknak kedvét szegheti a romolgatástól, ha az OTA verziókat így írják meg direkt.. Ha 1 embert eltántorít a további mókolgatós romolástól már megérte neki... -
z.z
csendes tag
Nem akarom hergelni azokat, akik megszívták az OTA B386-ossal, meg elszólni se akarom magam, de amellett hogy nálam is csont nélkül felment független, nem mókolt L19-re, az első kb. 24h után úgy tűnik, hogy talán még a B182-esnél is jobb a fogyasztása.
Valami hardver verziót ki lehet olvasni telefonból? Csak hogy összegyűjthetnénk melyiknél jó, melyiknél nem.
[ Szerkesztve ]
-
Pinyo16689
senior tag
Az NFC minden újraindításkor bekapcsol, amúgy jó a telefon. L09
-
tkonya
aktív tag
válasz Shyciii #16001 üzenetére
Na ezért használom a gyári biztonsági mentést sd-re. Pár kivétellel visszatudom állítani a telefont az eredeti állapotra. Hívásinfó, sms, kinézet, képek, zenék, appok csopotosítása, adatai, stb..stb..IGO kivételével visszaállítás után appok működnek utolsó mentés szerint. Hangot azt hiszem újra be kell állítani, 6-os, 7-es droidra is visszaállítható a mentés, ebből a szempontból rendszer független. Jóval kevesebb xarakodás, mint alapról visszaállítani mindent.
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 30 Fusion
-
Newlachka
őstag
Srácok!
Azt írjátok már meg:
-fehér/fekete
-mikori vásárlás,és hol?
OTA frissítések vagy full romok voltak előtte
CSAK L09 fontos L19-nek elvileg nincs bajaHa L19-es lenne a kiadott frissítés L09-en akkor nem lenne NFC.
DE NFC van és minden indulásnál bekapcsol, és egyből levágja a hálózatot.MK VII: tuti nem a mókolásos c432ővel van a baj.
TELENOROSOK: a Telefonotok független(EU rommal c432) jön ki és nem úgy független,hogy minden SIM-et elvesz.
(#16065) z.z MERT L19!! L09-nél van gond
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz ORCA58 #16069 üzenetére
Elég vicces lenne, ha egy OTA frissítéshez nekem kell tisztogatni a memória tartalmát úgy, hogy közben az EMUI hirdhedten gyilkolja feleslegesen a programokat a memóriából. Amúgy pontosan mindig 66%-nál a verifying update-nél akadt meg, pedig a többi részét upgrade-lte (vagy 3-4-szer verífing-ol). Ráadásul factory resetet is próbáltam, bootloader zárását is, ugye mindkettő csontra legyalulja a rendszert, tehát semmi egyéb program nem került a memóriába. Amúgy meg HiSuite-al frissítve a B386-os működött gond nélkül, pedig az FULL változatot töltött le, ami kb 6-szor nagyobb méretben. Egyszerűen szarul írták meg az OTA-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gatto75
csendes tag
válasz Cunaja #16062 üzenetére
Igazából semmi extra, pofonegyszerű a folyamat, csak időigényes, nekem majdnem 3 órába tellett. Szóval letöltöttem a Rollback csomagot, sd kártyára (NEM a belső tárhelyre!!!) csináltam egy dload mappát, oda be az update.zip, majd a Tárcsázóban *#*#2846579#*#* és sdcard update módon feltettem. Utána ugyanígy feltettem a B136 full MM rom-ot és onnantól két lépésben (B136 - > B182, B182 -> B383) OTA-n frissült a rendszer. Most persze megint frissítene tovább OTA-n a B386-ra, de most már nem engedem.
[ Szerkesztve ]
-
vhunor
őstag
Leadtam a szervizbe, egyelore a sracnak uj volt ez a hiba.
-
MK VII
veterán
válasz szegto #16070 üzenetére
Akkor egyszerűen csak tényleg az van amit Cunaja már régóta sejteni vélt, hogy totál különböző hardverekkel vannak gyártva ezek a telefonok. Azért ez elég negatív pont számomra is ennél a gyártónál.
Bár valószínűleg mindegy gyártónál elő kell fordulnia ilyennek.. Nem véletlenül nem egyforma alkatrészekből vannak gyártva a mobilok... Nincs akkora kapacitásuk a gyáraknak, hogy egyszerre gyártsák le az alkatrészeket. -
cenzor
tag
válasz MK VII #16083 üzenetére
Engem nem is zavarna, hogy eltérő hardverrel lennének szerelve a telefonok. A probléma inkább az, bár valószínűleg te is erre gondoltál, hogy ez kisebb-nagyobb hibák során eljutott a végfelhasználókig is. Ha az eltérő modellek ugyanúgy viselkednének a külvilág számára, ugyanazokat a tüneteket produkálnák, ugyanazokkal a képességekkel rendelkeznének, akkor vélhetően senkit sem zavarna. Na jó, tudjuk, hogy az emberek bármiért képesek dünnyögni, tehát biztos lenne néhány ember, akinek ez sem tetszene.
-
hemaka
nagyúr
Revizio valtasok mindenhol vannak, miert lenne ez epp a mobiloknal maskeppen, plusz lehet kozben az a beszallito nem szallit eleget, vagy megfelelot es valtanak, foleg akkora darabszamnal biztos elofordul.
A NOKIA-nal is ua. telefonba kerult magyar gyartasu alaplap es kinabol hozott is. A magyaron pl szar volt egy alkatresz merete, mert amit a kinaiak hasznaltak kisebb volt, de a nagynal ha az osszeszerelo nem figyelt oda lesarkazta a picsaba, a teszten meg hullottak a mobilok, mint a legyek. 6210C volt, ha jol emlekszem.
[ Szerkesztve ]
-
szegto
senior tag
És akkor most mivan? Küldjem szervizbe vagy hátha kiadnak egy javítást erre?
Javaslat?
Vagy honnét tudom leszedni ezt a downgrade zip-et?
Igy telefon nélkül annyira nem mókás az élet.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Gyártásban dolgozom. Az ilyen esetekben amikor tesztelik az egyes ROM-okat, akkor az a minimum, hogy a eltérő hardver build-okon is letesztelik. Nincs ebben semmi forradalmi felfedezés. Szóval ha tényleg az eltérő hardver az oka (ez még csak fikció), akkor ez minősítő... hiszen az eltérő hardver az nagyon is gyakori a tömeggyártásban, ahogy az is, hogy ezzel miként kell együtt élniük. Tehát, mi mint végfelhasználók ezt úgy általában... az életben nem vesszük észre... és ez így normális.
- Hálózati eszközöknél a hardver verzió száma mutatja, hogy már nem ugyanarról van szó... Emiatt pl. eltérő firmware készül hozzájuk. Ez egy elég közeli példa.
- Autónál a motorszám miatti eltérések (pl. eddig a motorszámig ilyen olajszűrő kell, azután pedig másfajta méretű(!))
stb... ezek mind ismert dolgok évtizedek óta. Ezért is ezt vagy jelölik, vagy ők az egyes egyedi azonosítókból nyilvántartják.Meliora sunt bono inimica
-
the_pimp
senior tag
Ez a 386 ez L19 re is kijött? Nem igazán győzött meg, ahogy olvastam, elég kevés embernek megy hibátlanul.
-
Gatto75
csendes tag
A németek már írnak a problémáról:
-
őstag
válasz Gatto75 #16096 üzenetére
nincs javítás, a rollback a megoldás.
ezt írták a cikk végére (németből translate-tel) fordítva:
to tell all skeptics: You do not need to be afraid that the problem will reappear. We have now carried out these instructions several times, or have them carried out by other users. In all cases, the B386 ran perfectly.magyarul: nem kell félned, hogy a probléma újra előjön, többször kipróbálták a rollbackes megoldást, MM-ről indulva minden esetben hiba nélkül települt a b386.
[ Szerkesztve ]
it never gets easier, you just go faster
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- SSD kibeszélő
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Házimozi belépő szinten
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Építő/felújító topik
- Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- PLC programozás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3820
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 79%/p3819
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest