Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
válasz TazLeacher #400 üzenetére
Igen, ez így gyűjtőfogalomként, címben stb. előfordul, de konkrét törvényben, úgy tudom, nincs benne, azok mindig szerzői jogokról stb. szólnak.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
WN31RD
addikt
válasz TazLeacher #398 üzenetére
Én csupán azt írtam, hogy általános értelemben sem az nem igaz, hogy az "ő tulajdona", sem az nem igaz, hogy "azt csinál a tulajdonával, amit akar".
Nem tudok róla, hogy abból lett volna nagy felháborodás, hogy egyáltalán bármilyen védelem van ezen a játékon, hanem csak abból, hogy ennyire nagyon szívatós. Mivel úgyis minden védelmet feltörnek, amely sok embert érdekel, egy viszonylag egyszerű védelem (pl. sorozatszám) is bőven elég ahhoz, hogy aki a törvényekkel összhangban akarja használni a szoftvert, az ne másolja le "véletlenül". Minden, ami ezen túl megy, az csupán a vásárlóknak árt.
Mégis miért lenne azok fejében bármi gond, akik egy ilyen rendkívül kényelmetlen, és a gyártótól való kiszolgáltatottságot eredményező védelem miatt panaszkodnak? Teljesen érthető reakció. Miért akarnák szívatni magukat feleslegesen? Hogy ez nekem szimpatikus-e vagy sem, az nem egyéni probléma, mert szerintem ez rossz precedens, amely a vásárlók számára tisztességtelen feltételeket teremt, és az ilyesmit a fogyasztóvédelem keretében tiltani kellene, és ez ebből a szempontból - függetlenül attól, hogy az én kívánságom teljesül-e - közügy.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
TazLeacher
nagyúr
Nem hiszem hogy egy termék "kényelmetlen" használata miatt a fogyasztóvédelemhez kellene rohangálni. Akkor lehetne, ha ez nem lenne feltüntetve, de ezt ugye te sem gondolod, hogy mert szerinted kényelmetlen, azért már fogyasztóellenes?
Ugyan ez van egy multi játékba. Annyi a különbség, hogy ott megérti a felhasználó, hogyha többen akarunk játszani, az máshogy nem lehetséges, mert fizikailag képtelenség. Ezt már sikerült felfognia nagyjából a többségnek. Megértették, hogy ha nincs net, akkor nincs WoW, pedig fiezetek (És nem egyszer, hanem havonta!!! ). Miért értették meg? Mert felfgoták. Ez egy ilyen játék, amit úgy találtak ki a készítők, hogy internet kelljen hozzá. Ha ilyet akarsz játszani, akkor ezt elfogadod, ha tetszik, ha nem, mert ez van.
Azt kellene felfogni, hogy ez pedig egy olyan védelem, amit így találtak ki a készítők, ha ilyet akarsz játszani, akkor elfogadod, hogy ez van és kész. Neked ez lehet, hogy kényelmetlen személy szerint - mármint hogy net kell - én meg utálom a sok CDKey-t bepötyögni. Jogos a felháborodásom? Saját problémám. Szerintem rajtam kívül jóval többen mondanának végleg búcsút a CDKey pötyögésnek, mint akit érint ez az AC2-es mizéria. Sőt utálom hogy 20 GB-ot telepít egy játék. Nehogymá' arra kényszerítsenek, hogy akkora vinyót vegyek, amire ez ráfér. Meg lehetet volna oldani úgy is, hogy a CD-ről olvassa be. Ez az én problémám. És itt jön a lényeg:
Az, hogy TE vagy bárki más úgy gondolja, hogy meg lehett volna csinálni úgy, hogy ne kelljen, na ez az ami a kutyát sem érdekli, mert nem Ti csináltátok. Ők úgy csinálták, hogy kell hozzá net.Konklúzió: tehát amit meg lehet oldani, hogy ne kelljen, az nem is kell? Mert nagyjából ez a következtetés a Ti érvelésetek. Most bebizonyította egy crack-er csapat, hogy a játék futtatásához nem kell internet, tehát az internetfüggőség a játékban felesleges macera.
Mit bizonyított már be ez előtt 1000 ember? Hogy a játék futtatásához nem kell cd kulcs, cd, dvd, sőt tovább megyek eredeti játék sem. Tehát ezek szerint jogos a felháborodás, ha azért hőbörgök, hogy miért kérnek pénzt egy olyan dologért, aminek a megléte nem szükséges a játékhoz.. Hiszen nem szükséges megvennem a játékot akkor is tudok játszani. Akkor mi is ezzel a baj? Az, hogy törvénybe ütközik, hiszen a felhasználói feltételek azok, amiket el kell fogadnom (ami minden játéknak egyedi), ahhoz, hogy használjam, és ebben benne van, hogy jogot kell vásárolnom. Az AC2 esetében meg mi van benne? Hogy a játék futtatásához internet kell. Akkor mi a különbség a kettő között? Az, hogy véleményed szerint az szív aki becsületesen használja.
Akkor nézzük melyik a nagyobb szívás:
Úgy játszani a játékkal, hogy net kell hozzá, míg a szomszédnak nem kell, mert megoldja, ezért idejövök hőbörögni
vagy
Úgy játszani a játékkal, hogy kifizettem érte 8K-t, míg a szomszéd nem?Mert szerintem a második nagyobb szívás. Pedig be lett bizonyítva, hogy a játék futtatásához nem kell megvenni az eredeti játékot, tehát annak, hogy tudjak AC2-zni, nem technikai feltétele, hogy megvegyem a játékot. Ezen lovagolt mindenki, hogy a net nem technikai feltétel. Hát kérem a játék megvétele sem az...tehát e miatt is lehet hőbörögni.
-
Wolverine
félisten
Az offline patch akkor jön, amikor leállítják a szervert; és az pár éven belül nem igazán várható.
#390: nem egészen; a jelek szerint az a "törés" is csak egy szerveremulációt jelent. Ráadásul a játék a pályák betöltésekor a szerverről is tölt le adatot, ha jól tudom; vagyis ha ezt nem éri el a játék, akkor nem képes futni sem - nem lennének teljesek a pályákon elérhető objektumok vagy nem lenne meg minden NPC.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
WN31RD
addikt
válasz TazLeacher #404 üzenetére
Leírhatod még sokszor, hogy szerinted "ez van, és kész". Mások meg leírhatják, hogy szerintük ez nem jó így, mert tisztességtelen. Ki is emelhetjük akár félkövérrel, meg leírhatjuk ugyanazt még ötszázszor, de ettől egyikünknek sem lesz jobban igaza.
Nincs itt mit "felfogni", én értem, amit mondasz, csak nem értek vele egyet, viszont veled ellentétben nem írom le még egyszer, hogy miért.
-
janos666
nagyúr
válasz Wolverine #405 üzenetére
Nem tölt le pályarészleteket, hanem ehhez hasonló kódokat cserél a szerverrel, mint pl. ez:
PAIR 001000000100000000000c68d000000000000c68e2 001200000200000000000c68e800000000000c68ea0003
Azt viszont nem tudom, hogy pontosan mit csinál velük a kliens. Lehet, hogy egyszerűen csak várja a megfelelő kódot, és továbblép, ha tetszik neki. De ez már mindegy is, 1000 dolgot ki lehet ezzel kapcsolatban találni, ami nem befolyásolja az emulátoros megkerülhetőségét.A Skidrow féle csoda-crack-ben ~1900db ilyen érték van előre lementve (ez potom 178Kb adatmennyiség), amit szorgosan log-olgattak páran, eredeti játékkal játszva. Ez elég a végigjátszáshoz, de ha jól tudom, akkor pár mellékküldetés még talán hiányzik.
Ez(ek) a Skidrow gyerek(ek) pedig fogták ezt az adatbázist, titkosítva beágyazták egy dll-be, és a saját "verejtékes munkájukként" beállítva tették közzé, miközben kiröhögték azokat, akik emulátorral szórakoztak. Sőt, ha jól hallom, akkor olyannyira elkapkodták a dolgot (korai, elégtelen adatbázist nyúltak le), hogy a crack-el nem lehet teljesen végigtolni a főküldetéseket sem.Most ne legyen félreértés, hogy csodálnám azokat, aki log-oltak, hanem ezen akadok ki, mikor ilyen fellengzős NFO-kkal jönnek ki crack-ek olyanok keze alól, akik gyakorlatilag szintén másoktól lopnak hozzá anyagot. Tehát valamiféle szenzációhajhászásra, vagy arcoskodásra vágynak csak, nem is gondolhatják komolyan, amiket az NFO-ik megjegyzés rovataiba írnak.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
TazLeacher
nagyúr
Azzal a különbséggel, hogy én a tényeket írtam le, ti meg azt, hogy mi lenne a jó...arról, hogy mi lenne jó, nekem is vannak elképzeléseim. Tudod mennyi mindennel nem értek egyet?
Mindenesetre a jó magyar mentalitás megmaradt. A lényeg, hogy lehessen hőbörögni valamiért, ha érint engem, ha nem. Ha hátrányos nekem, ha nem . A csordaszellem a lényeg, meg a hőbörgés. Örök elégedetlen egy nép vagyunk. És megint leírom: nem azok hőbörögnek, akiket érint a dolog. Hanem önjelölt szószólók, akik elmondják, hogy miért rossz azoknak, akik viszont elmentek megvették és nem panaszkodtak.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz janos666 #407 üzenetére
Lényegében ezeknek az embereknek ez az életük (hogy másoktól lopnak, vagyis megutatják, hogy el lehet lopni az ellophatatlant), miért lenne szent egymás "tulajdona"? És úgy gondolom hogy mindegyik valamiféle szenzációhajhászásra, vagy arcoskodásra vágyik csak. Szerintem ez az egész erről szól, s nem többről.
-
HaaS
addikt
válasz TazLeacher #409 üzenetére
Jól nyomod... megyünk az arborétumba...
"a sárkány is csak ember" - oxox
-
FefeeX
veterán
válasz TazLeacher #408 üzenetére
"nem azok hőbörögnek, akiket érint a dolog."
látod, megint kiderült, hogy csak a saját igazad szajkózod. Mi elolvastuk, figyelembe vettük mit gondolsz. Te meg felületesen belegondolsz a mieinkbe mindent, továbbképzeled, mikor leírjuk teljességében, nem veszed a fáradságot, hogy megértsd, inkább szajkózod tovább a féligazságod. Teli vagy szorongással és sztereotípiákkal, amikkel alapvetően felhúzod a másikat, mikor megint olyan dolgokat húzol rájuk, amik nem igazak.
Egy példa:
"Örök elégedetlen egy nép vagyunk."
Valóban, ezt szoktam én is beírni, hogy a magyarok a 157es lista 154-ik helyén vannak egy olyan listán, ahol afrikai államok is szerepelnek, és ők jóval elégedettebbek. De alapjában véve igenis, hogy kilógok a sorból és elégedett vagyok, mindennek a jó oldalát keresem. Itt belefutottam egy etikátlan vállalati döntésbe, félek, hogy az általam kedvelt játékokat is érinteni fogja (mert ha beválik, akkor fogja), ezért leírom a véleményem. Az, hogy te szavaimba kötsz bele, mert az egészet nem tudod megdönteni, kb olyan, mintha azzal kötekednél, hogy j helyett ly-t írtam, így nem igaz. Aztán elindult a szájkaraté egy olyan dologról, ami az egész dolog helyzetét abszolúte nem változtatja meg. Lehet, hogy nem jó szó a kötelez, bár szerintem, ha valamit szeretnél csinálni, ahhoz képest ha feltétele van, az kötelező érvényű rád nézve, ha a cselekvés elvégzését meg akarod valósítani, de te nem akartál a dolog mögé látni, inkább felszínesen 1-1 szóba kötöttél bele. A többit meg mögé képzelted, folyamatosan adtad a számba a dolgokat, amiket nem is mondtam, ezzel ráadásul hergelted magad és engem is. Tudod, ez a kötekedés.De úgy látom egyébként, hogy számodra egy igazság létezik, a sajátod, mert tény, hogy velem is elszaladt a ló, és hogy az ilyen stílusban leközölt dolgokat a másik gyakran már csak azért sem fogadja el, de azóta más által leírt hasonló dolgokat is kizárod, pedig WN31RD aztán teljesen higgadtan kezelte a dolgot.
-
FefeeX
veterán
válasz janos666 #407 üzenetére
Ezek valószínűleg nem pályarészletek, vagy hasonlóak, ahogy többen is írták itt. Ezek egy összetett védelem részei, valószínűsíthető, hogy ezek bekérése is mind kikerülhető a programban, csak az kb ezerszer annyi munka, mint végigjátszani egyszer, és lementeni az adatbázist, majd új alapértelmezett útvonalat adni az adatbázisnak. Ilyen szempontból egyébként azt mondom, hogy ez a védelem nagyon jól sikerült...
-
BiP
nagyúr
Hadd ugassak bele én is
"Itt belefutottam egy etikátlan vállalati döntésbe, félek, hogy az általam kedvelt játékokat is érinteni fogja (mert ha beválik, akkor fogja), ezért leírom a véleményem."
Nekem sem tetszik a jövőkép, amit ez a drm ügy vázol, de ez még távol áll az etikátlantól.
El kell fogadni, hogy ők csinálták a játékot, olyan feltételekkel, amilyennel szeretnék. A vásárló meg eldönti, hogy ezek fényében hajlandó-e megvenni vagy nem. Ez a net dolog is egy a sok hardverkövetelmény között, mint pl. a videokártya. Ahogy egy radeon 7500-on nem fog menni, ugyanúgy net nélkül sem. Etikátlan akkor lenne, ha úgy hirdetné, hogy net nélkül is megy, aztán otthon derül ki, hogy mégsem. (vagy mélyen hallgatna róla, hogy kell net.)
Szóval teljes mértékben egyetértek Veled abban, hogy nem szép az irány (single játékhoz mi a halálnak net), de Antikrisztust se kiáltsunk már csak azért, mert valami nem tetszik.
Lehet lázadni a dolog ellen, pl. írni a kiadónak, hogy 'ne már', vagy nem kell vele játszani, vagy a már korábban leírt módszerrel: megvenni és azt crackelni.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Szvsz nem lehet "hardverkövetelmény" és nem lehet azt nézni hogy "radeon 7500-on nem fog menni, ugyanúgy net nélkül sem" mert a "radeon 7500-on" azért nem megy mert ugyan azon felhasználói élményt már nem tudja azon a VGA-n nyújtani. A net megkövetelése esetnén a játékélmény nem változik egy single palyer játéknál csak azért mert van net. Net nélkül is ugyan úgy futna de régi vga-t használva már nem.
Ez nem csak "nem szép az irány" de persze ne is "Antikrisztus"-kodjuk el a dolgot.
Mit szólnál ha a tejet csak akkor vehetnél meg ha felhasználás közben le kéne jelenteni a gyárnak telefonon hogy "épp most iszom a tejet" és közben a gyár meg mondja hogy "jó van ihatod". A tejívás is egyfajta single player dolog .[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
dabadab
titán
"El kell fogadni"
Miért? Miért kellene elfogadni? Mi kötelezne erre bárkit is?
Ez az, amire senki se adott igazán választ azon kívűl, hogy megpróbált úgy tenni, mintha az önérdek valamiféle minden egyéb szempont felett álló dolog lenne (ami nyilván nem igaz és teljesen nyilvánvaló, hogy nem is lenne jó, ha így lenne).DRM is theft
-
TazLeacher
nagyúr
Miért? Miért kellene elfogadni? Mi kötelezne erre bárkit is?
Ezt most komolyan kérdezed? Nem muszáj elfogadni, de egy értelmes ember általában elfogadja azokat a dolgokat, amik nyilvánvalók.
Ő azt írta. hogy el kell fogadni, hogy ők csinálták a játékot, és olyanra, amilyenre ők gondolták. Neked melyikkel van a bajod, vagy melyik az a része a mondatnak, amin tudsz változtatni?
Ha képességeid lehetővé teszik, hogy változtass azon, hogy:
A. Nem ők csinálták a játékot
B. Nem olyanra csinálták, amilyenre akarták......akkor mutass valamit. Egyéb helyzetben, ha változtatni nem tudsz rajta, akkor el kell fogadnod, mert ezeket a magyarban úgy hívják hogy tények.
mintha az önérdek valamiféle minden egyéb szempont felett álló dolog lenne
Ami szintén nyilvánvaló, hogy ennek az ellenkezője sem igaz, hogy a közérdek minden esetben az egyén érdeke felett áll. Pedig itt nagyából már ebbe az irányba megy el a vita...[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz TazLeacher #416 üzenetére
A tej a te telefonodon a te számládra lejelentené. Ha épp nincs nálad a telefon, nem ihatsz tejet.
-
TazLeacher
nagyúr
De mindenz ingyen lenne, mert korlátlan hívást bonyolíthatsz. És mindez ugye ez nem probléma, mivel mindenkinek van telefonja, így nyugodtan ihatok tejet, nem zavar, hogy a tej lejelenti, hiszen ebből semmilyen hátrányom nem származik. Sőt! Ha bármi miatt gond lenne a tejjel, akárhová utazok, vagy akárhol vagyok autómatikusan azt a tejet kapom, amit szoktam inni, mert a rendszer emlékszik rám, és folytathatom a tejivást akárhol a világon.
-
band1103
őstag
Ez de szar lenne.
jer1cho: "mivel mindenkinek van telefonja" Ez de erős csúsztatás. Akinek már van annak már természetes hogy van ezért azt KÉPZELI hogy mindenkinek van. Pedig sok sok embernek nincs telefonja még a mai világban de tejet még tud venni.
"De mindenz ingyen lenne" Kérlek mutass egyetlen egy olyan Magyarországon elérhető internet elérést biztosító lehetőséget ami ingyen van (wifi hotpoint-ok nem érnek).
És ezért tegyék a DRM-jüket a nőnemű szülőjük végtagjai közé.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
TazLeacher
nagyúr
válasz band1103 #421 üzenetére
Bocs, ezek szerint akkor a példa többi része nem csúsztatás. Tehát ma a világon lévő "tejfogyasztó" emberek száma hozzávetőleg megegyezik az AC2-es játékosok számával? Kicsit erős volt a csúsztatás...de javíts ki ha tévedek.
És ezek után belekötsz abba, hogy mindenkinek van telefonja. Ez már így eléggé a vicc kategórája, nem gondolod?
Vagy akkor csak az alap példa volt egy nem kicsit csúsztatás...szerintem az UBI örülne neki a legjobbam, ha a játékuk fogyását a tejfogyáshoz lehetne hasonlítani ahogy te tetted.
És ha a példádnál maradunk, akkor ugye ott ahol probléma a telefon megvétel, akkor nagy valószínűséggel nincs is igény a tejivásra. (Hogy szó szorosan értsd: ahol komoly probléma az internet, ott nagy valószínűséggel nem az a legnagyobb gond, hogy a 200K-s gépen 10K-s AC2-t hogy fog játszani szegény gyerek).
Az hogy tejfogyás és a telefon lett a példa alapja, sajnálom, egyik hülyeséget sem én találtam ki...
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz TazLeacher #423 üzenetére
Bocs . Megint beleestem a szokásos hibámba. Etettem a trolt.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz band1103 #424 üzenetére
Jó mesterem voltál...a legjobbaktól tanulhat itt az ember!
Szerk.:
És áldozok majd neked, ó, a csusztatásmentes példahozatal nagy istene!Szerk.2..
Ez a hsz-ed kimeríti az aláírásomat...most tettem be, de gyorsan találtam rá megfelelő példát. Ha ésszel nem megy, megy majd sértéssel.[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Csak úgy bele közepébe:
Itt egy tipikus eset arra, amikor valaki készít valamit, majd valakinek nem tetszik, és úgy gondolja, hogy bármi joga van belep*ázni abba, hogy ki, mit csinál a saját pénzéből.
-
BiP
nagyúr
válasz band1103 #415 üzenetére
Ha az Ubi azt mondja, hogy hardverkövetelmény, akkor az biza hardverkövetelmény, ha fejreállsz, akkor is. (nekem sem tetszik, de ez van)
Azért írtam videokártyás példát, hogy érthető legyen. Ha úgy írják meg, hogy a teljes élményhez dx11-es kártya kell, és mondjuk DX10 a minimum hardverkövetelmény, akkor nem fog menni egy radeon7500-on. Ha pedig úgy írják meg, hogy a single-höz is kell net, akkor az is hardverkövetelmény. (igen, maga a játékot meg lehet írni anélkül is, de nem így tették. Meg magát a játékot meg lehet írni dx9-re vagy dx8-ra is, hogy jól nézzen ki, de nem így tették.)Majdnem minden játéknál azon sír mindenki a fórumban, hogy 'miért nincs multi'+'miért szar a multi', ezekhez ugye jó net kell, most meg azt olvasom, hogy nincs mindenkinek net. Ki érti ezt?! Amúgy meg akinél nincs normális elérhető net, az minek veszi meg ezt a játékot?! Ha meg megvette, akkor ez a hír pont nekik szól
Tudom, ez kiszúrás azokkal, akiknek nincs állandó netjük,és emiatt csak később tudnak játszani a játékkal (amíg kijönnek az ilyen hírek, mint ez ). Nekem meg nincs Ati5870-esem, így nem tudok fullHD Dx11-ben játszani, na bummEzzel a hosszú rizsával csak arra akartam utalni, hogy el kell fogadni, hogy a kiadó kitalál valamit, az egyéni vásárló meg alkalmazkodik, és dönt, hogy ilyen feltételek mellett hajlandó-e megvenni vagy nem. Nem kötelező. (azt pedig felejtsük el, hogy a játék az jár). A kiadó meg mérlegeli majd, hogy ennyi vásárló elvesztése mennyit ér meg neki. Ha ez nagyon nem tetszik az embereknek, és kerülik a játékot, akkor majd kikerül a DRM.
Tejes példa: Ha ez lenne a tejjel, átszokok egy másik márkára vagy a kakaóra. Ha annyira elfogadhatatlanok a feltételek, a piac kilöki magából az ilyen megoldásokat.
Itt is ha annyira kényelmetlen a DRM, akkor meg fog bukni. De ha az emberek együtt tudnak élni vele, akkor el kell fogadni, ha tetszik, ha nem. (nekem speciel nem tetszik) -
HaaS
addikt
Hát, köszönöm ezt a topikot, az egyik legszebb, legjobb, legkiforrottabb, amit ezen a fórumon valaha olvastam... kicsit könnyezem még a röhögéstől, nehezen látom, amit írok, de remélem jól gépelek.... hogy a tej meg a telefon, melegek, közben acékettő sehol, de akkor is akkoris akkkorisssssss hhhááháháháhá kegyetlen, kegyetlen... köszönöm a dx12-őt, a déeremet, a tejet, ja és hogy a naviknál nincsnek buzik... köszönöm... hjaaj sírok...
... a déereehehehm az meg mehhhhahehhhehhet a ffraahahancbaa.... háhhháháháá!
"a sárkány is csak ember" - oxox
-
félisten
válasz TazLeacher #418 üzenetére
Te nagyon durván nyomod. Voltál az elmúlt pár napban levegőn?
Menj, sétálj egyet.
Meg közben gondold át, hogy milyen jó lenne ha a boltban úgy adnának neked kenyeret, hogy be kell bizonyítanod, van otthon sajtreszelő is.
Mert mostantól az szükséges a kenyér rendeltetésszerű használatához.
Végül is, mindenkinek van sajtreszelője, ma már. A többségnek legalább is igen.
De ha valaki, épp kölcsönkéri, vagy eltöröd, vagy egyéb anomália következik be vele, akkor nem ehetsz kenyeret.
Szívás volna, mi?
Bár igaz, hoztunk a pár száz hsz. alatt már tucatnyi példát, de egyik sem esett le.
Az Ubi jogát a DRM beépítéséhez szerintem nem kérdőjelezte meg senki.
Joguk van ezt csinálni, kétségtelenül. Nem ez a baj.Az a baj, hogy nem felhasználóbarát a cucc. Kellemetlen, aggasztó tendencia, ami nem tetszik az embereknek. Megjegyzem, joggal.
Neked tetszik? Őszintén.Nézd, én nem szeretnék személyeskedni, mert nem az én dolgom amit gondolsz, és nyilvánvaló, hogy elbeszélünk egymás mellett (a fórum 90%-a, és te).
De ha te egy netkimaradás alatt egy szükségtelen, agyonbonyolított másolásvédelem miatt nem tudnál épp játszani a termékkel amit kifizettél, egyetértően bólogatnál, hogy "hát, ez a szükséges rossz", "én megértem, semmi baj", "majd legközelebb"?
Mert ha igen, akkor te bizony nem vagy normális. De komolyan.
Akkor te vagy az egyik tipikus birka, akikre gondolt a cég a DRM fejlesztésekor.
(És az egyetlen, akit eddig ismerek.)Nem logikus ami mellett érvelsz.
A szerzői jogaikat, a termék tulajdonjogát lehet boncolgatni a (megjegyzem, pszichiátriai türelmet tanúsító) moderátorokkal is, de én sem tudom szebben megfogalmazni a dolog lényegét, ez nem tartozik ide.
Itt arról van szó, hogy egy szórakoztatóipari termék használatát kényelmetlenné és bizonytalanná teszi egy olyan beépített védelem, ami nem a te, a termék vásárlója, hanem az eladó érdekeit szolgálja, a bevétel maximuma fölötti bevétel elérésének reményében.
Mert a lényeg az, hogy aki kedveli ezt a játékot és megvenné, az megveszi így is, úgy is.
Aki nem akarja megvenni, nem veszi meg akkor sem, ha lézerágyúk védik.VILÁGOS?
-
janos666
nagyúr
Jujj, ebből kb. semmit nem értettem a 3. sor közepétől kezdve.
Igaz én az alatta lévő hsz-ekkel is rendesen le vagyok maradva, mióta ott is elvesztettem a fonalat, valahol tegnap vagy tegnap előtt.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
FefeeX
veterán
válasz TazLeacher #420 üzenetére
Főleg, ha mondjuk 1 giga korlátos neted van, vagy mobil.
Tejivós példa. Épp tud kommunikálni a tejed, tehát ihatod, de megszakad a vonal --> ki kell köpnöd ami a szádban van, de szigorúan a földre. Tehát elveszett amid volt. Aztán ha egy óráig nem lesz térerőd, bármilyen szomjas vagy nem ihatsz tejet. Első körben csak a tej lenne ilyen, tehát addig mondjuk ihatnál vizet, de mivel a tejnél bevált a dolog, bevezetik az összes italra, és akkor ha épp elmegy a térerő, szomjan is halhatsz.dying star:
"Mert a lényeg az, hogy aki kedveli ezt a játékot és megvenné, az megveszi így is, úgy is.
Aki nem akarja megvenni, nem veszi meg akkor sem, ha lézerágyúk védik."Na igen, SC2-t meg fogom venni, előrendeltem a 20ezres pakkot, lásd nem a pénz hiányzik. De attól még durrogni fogok magamban is, és máshol is, mert nincs LAN. Attól még hogy megveszem, igenis rosszul érint, hogy amit megadtak a pénzemért 10 éve, annak már a felét sem adják meg érte, és emellett igyekeznek ott lehúzni még, ahol tudnak (DLC, második harmadik rész, stb), ez már nem a tulajdonjog védelme régóta, ez már a további erkölcstelen lehúzás és a bigbrother szindróma. Aztán mindenki eldönti, meddig tűri a dolgot, addig veszi meg. A kevésbé húzóneveknél például én nem tűröm el ezt, és nem veszem meg azt, amit amúgy lehet, hogy megvettem volna. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
FefeeX
veterán
válasz FoxiestFox #432 üzenetére
Megveszem a SC2-t, de így vagy úgy megoldjuk, hogy legyen LAN. Alapvetően szerintem elvárható lenne a Blizztől is, de ha nem, ők kényszerítenek a warez pártolásra... (mert ugye ez olyan mint a maunikasó meg a gyeuzike, minél többen nézik - ebben az esetben letöltik - annál sikeresebb)
Ebből egyébként majd levonják a statisztikában hibásan, hogy ennyi kárt okoztam, pedig megveszem a szoftvert is, így nem okozok egy fillér kárt sem. Aztán megint jönnek a hírek a warez x milliárd dollárt okozott x-nek meg y-nak, a sok warezellenes kontroller tovább nyomja az oktató szövegét, meg hogy így vonulnak ki a PC platformról, blabla...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
FefeeX
veterán
válasz FoxiestFox #434 üzenetére
Nem tudom, úgy érzem, hogy ők még talán meg is tehetik, mert a sok marha, mint én is, úgyis megveszi, mikor meglátja és duplázódik a pulzusa Ezzel egyetemben hozzájárul a saját szivatásához is. Aztán, mint én abban reménykedik, hogy a többi holdkóros (már bocsánat ) majd nem veszi meg, hanem jól ellenáll Sok játéknál meg tudom, és meg is fogom tenni, sajna van olyan, aminél még ha viszketőport kell magamra kenni is megvenném, max sokat fognak csuklani a kedves kiadósok...
-
band1103
őstag
Röviden: A játék élménye ugyan olyan lenne DRM-el mint nélküle. Ellenben a játékélmény (amiért megveszi az ember) nem ugyan olyan dx9-en mint dx10. Ez tény. Hogy jól nézzen ki? Kinek mi a jó. Legyen ennél azért objektívabb egy kicsit a nézőpont. Nincs annyi technológia a dx8-ban mint a dx10-ben tehát lehet hogy jól néz majd ki de NEM UGYAN OLYAN jól. Márpedig DRM-el vagy nélküle UGYAN OLYAN a játékélmény.
Ha pedig a gyártó szerint követelmény akkor ez eddig azt jelentette hogy a minimum játékélmény elérése érdekében követelmény ellenben a DRM-el aminek semmi köze a játékélményhez így nem is lehet követelmény hiába mondja a gyártó. Tehát ez nem a játék követelménye hanem a gyártóé. Ezért kellene legalább fogyasztóvédelmi szinten szabályozni és védeni azokat akik pénzt áldoznak reá.Mintha a Mercedes gyár ilyen DRM-et és mindenfajta egyéb védelmet (tehát folyamatos netkapcsolatban lenne a gyár szerverével így a kocsit akár nyomon is lehetne követni) azért építene be a kocsijába hogy más gyártó (pl.:kínaiak) ne lophassák el a saját fejlesztésű dolgaikat.
És ő is mondhatná hogy követelmény a gps-es állandó kapcsolat ahhoz hogy lehessen vezetni az autót de a kapcsolatot neked kell megfizetned havi szinten. Téged nem véd semmitől csak a gyár érdekeit.Bocs, nem lett rövid .
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
DRM= Durva Ratyi Megoldás
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz FoxiestFox #429 üzenetére
Meg fogsz lepődni, de nem is beszélünk el annyira egymás mellett...tudom furcsa, de:
Neked tetszik? Őszintén.
Többször leírtam, hogy nem.
De ha te egy netkimaradás alatt egy szükségtelen, agyonbonyolított másolásvédelem miatt nem tudnál épp játszani a termékkel amit kifizettél, egyetértően bólogatnál, hogy "hát, ez a szükséges rossz", "én megértem, semmi baj", "majd legközelebb"?
Mert ha igen, akkor te bizony nem vagy normális. De komolyan.Akkor nem vagyok normális. Amikor megveszem a játékot, akkor ezzel tisztában vagyok. Úgy, ahogy bosszant, ha TV-t akarok nézni, és nincs adás, és bosszant, ha netezni akarok és nincs net. De valóban én nem vagyok normális, vagy az, aki ilyenkor dürohamot kapva üvöltözik? Ne, ne válaszolj. Mert itt nagyjából ez van. Csak tudod mi a különbség? Az, amit már százszor leírtam. Az, hogy ÉN DÖNTEHETEK, hogy vállalaom-e ezt a rizikót(?) ami ezzel a játékkal jár. Tudatában vagyok, amikor megvesze,, hogy ez megeshet.
Itt arról van szó, hogy egy szórakoztatóipari termék használatát kényelmetlenné és bizonytalanná teszi egy olyan beépített védelem, ami nem a te, a termék vásárlója, hanem az eladó érdekeit szolgálja, a bevétel maximuma fölötti bevétel elérésének reményében.
Ezt a maximum fölötti bevétel dolgot nem igazán értem. Egy kicsit kifejtenéd?
Aki nem akarja megvenni, nem veszi meg akkor sem, ha lézerágyúk védik.
Nem is az a cél, hogy az vegye meg, aki nem akarja, hanem az vegye meg, aki játszani akar vele. És azt ne mond nekem, hogy nem lenne olyan ember, aki így nem veszi meg, de ha sehogy sem lehetne letölteni, akkor megvenné. Ugye, hogy van...
-
TazLeacher
nagyúr
Úgy, ahogy már elöttem is írták:
Ha a tejes példánál vagyunk: jelen esetben viszont több száz vagy ezer tejből választhatok. Van olcsó tej, aminek rosszabb az íze, van olcsó, aminek jobb, van málnás, kakaós, van drágább szar, van közepes, van piros, kék, van olyan ami ingyen iható, de gyatra a minősége, van hideg, meleg, és van olyan, amihez a telefon térereje kell. Amikor odaállok a polchoz tejet választani, minden lehetőséget számbavetve döntök, hogy mire adom a pénzem. Ha úgy gondolom, hogy az a tej annyira jó, hogy megéri a kockázatot, hogy félbe kell hagynom, akkor megveszem, ha nem nem. Röviden ennyi. Ettől nem érzem úgy, hogy ez rákényszerítenek valamire, vagy hogy egy összeesküvés része vagyok. Egyszerűen tudatában vagyok, hogy ez egy fogyasztói döntés, és én dönthetek.
-
band1103
őstag
válasz TazLeacher #440 üzenetére
Ha nincs netem akkor csak a játék dobozán leszek tájékoztatva hogy kötelező a net, és ekkor nem veszem meg mert ha nincs netem nem veszek meg egy játékot ami "netes".
De ha megtudom hogy be lehet szerezni a játékot úgy hogy net nélkül is játszhatom (haver , sógor stb... mondja) akkor beszerzem és nekem minimális költségbe kerül tehát a gyártó elesett az én pénzemtől.Szerk.: Tehát a gyártó szemszögéből mindegy hogy nem játszok vele vagy jogtalanul játszok vele. Pénzt így sem úgy sem kap érte. Ellenben a DRM elhagyásával pénzhez juthatna tőlem.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz band1103 #442 üzenetére
Tehát nem veszed meg, mert nincs neted, de letöltöd?
Vagy megveszed másoltan és még támogatod is pénzzel a törvénytelenül hozzájutott másik felhasználót? Így már gyakorlatilag orgazda is vagy.....
A DRM ratyi valóban, de nem a szándékkal van a baj, hanem a kivitelezéssel.
Az előzőekben felhozott autós példád nem analóg a DRM-mel. Akkor lenne csak jó, ha megkapnád a Merci minőségét /DRM esetében mivel nincs benne, még jobbat / töredék áron. Esetleg egy Mercedes által forgalmazott naptárra mondjuk, ami 30€ lenne, kínai másolatban meg 10$ , igaz lenne a példa. Bár a gyártás költségei még így is aránytalanul nagyobbak a másoltnál, mint egy szoftvermásolat esetében..... -
TazLeacher
nagyúr
válasz band1103 #442 üzenetére
Értem amt mondasz, és teljesen jogos is, azonban van 1 dolog, amit kihagytál:
-Pistike látja, hogy megjelent az AC2 és olvas róla. Nagyon tetszett neki az első, így szeretne vele játszani. Megjelenik, de nincs fent a torrent oldalaon se ma, se holnap, se jövő héten. Utána kérdez, hogy miért nem, erre kiderül, hogy azért, mert nem sikerült feltörni. Kiderül, hogy ezt meg kell venni eredetibe. Hiddd el sokan voltak így.
-A másik: mivel a játékot regelni kell, így lényegében - amíg egy játék van még nem, de amikor már lesz 10-20 ilyen DRM-es játék akkor - megszűnik a használt játék kereskedelem. Ugyanis vagy egybe, vagy sehogy sem adod el. Ezzel (szerintem) szintén elég komoly profitra lehet szert tenni.
Egymás között szólva engem a 2. pont sokkal jobban zavar. Azoonban amikor megveszek egy ilyen játékot (pl. steam), nagyon meggondolom, és tisztában vagyok azzal, hogy ezt úgymond "örök életre" veszem.
Értem én a gondolkodás módod, illetve ahogy a gyártó szemszögét nézed, de az éremnek két oldala van. És ha ez a rendszer rohamosan terjedne, hidd el, hosszú távon (nekik) kifizetődőbb lenne. Ha holnaptól minden játék ilyen lenne akkor egyszerűen elfogadnák ezt az emberek ugyan úgy, ahogy elfogadták a STEAM-et, vagy, hogy Mo-n nincs LIVE.
-
dabadab
titán
válasz philoxenia #443 üzenetére
"A DRM ratyi valóban, de nem a szándékkal van a baj"
De, a szandekkal is baj van.
A DRM egyreszt lopas a koztol, masreszt a jogos felhasznalok felesleges zaklatasa.
DRM is theft
-
bobalazs
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
A másolásvédelmet értettem a szándékon ez esetben.
Igazából a jog mindig gyengébbnek bizonyult hosszútávon, mint a piaci érdek.Szvsz. Ha emiatt jelentős mennyiségű vásárlót veszítenek, az a vezetés hibája lesz, ami előbb-utóbb kihat a pozíciójukra is. Tehát vagy másféle másolásvédelemre térnek át, vagy buknak. Vagy marad az exkluzivitás, mint érték, " DRM-es játékkal játszom " pólókban flangáló plázacicák tűnnek fel a bevásárlóközpontokban az iPhonosok helyett pl....
Mindezt mondom úgy, hogy épp most szívtam a DRM miatt, ráadásul sokkal régebbi verzóról van szó, itt még nem kell internetkapcsolat, legalábbis a CD-n internettel kapcsolatban csak a "problémamegoldás miatti kiadóhoz fordulásh" mint ok szerepel, ha jól olvastam....
Számomra a tanulság, az, hogy nem veszek az Ubitól játékot mostanában.... Van sok más jó játék is, játszom azokkal. -
dabadab
titán
válasz philoxenia #447 üzenetére
"A másolásvédelmet értettem a szándékon ez esetben."
En is.
DRM is theft
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz TazLeacher #444 üzenetére
Más valamit elfogadni és más belenyugodni jobb híján....
Anno sokan nem tudták elfogadni, hogy nem mehetnek Nyugatra csak igen szabályozottan, de belenyugodtak, mert nemigen tehettek mást. A elfogadás mértékét mutatta az első választás 1990-ben....
Elviekben én sem tudok egyetérteni az állandó internetkapcsolat szükségességével, de forradalmat emiatt nem csinálnék, még a warezre sem hozom föl magyarázatként. Ellenben kerülöm az ilyen játékokat, ha tehetem, mivel pedig ez nem létszükséglet, sőt, meg is teszem....dabadab: Ez így inkább filozófiai kérdés, mert, ha a másolásvédelem törvénytelen lenne, akkor fölléphetnél ellene a bíróságon....
Ellenben a hatályos törvények közül sok ennél igazságtalanabb is van szvsz. de ez már politika lenne....[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz philoxenia #449 üzenetére
Fel kell lépni, nem szabad tűrni és birkának lenni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...