Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz hcl #90480 üzenetére

    Renden.
    A kedvedért (a tisztelet díjamat a revolut-omra kérem :D - ezt PMben tudjuk megdumálni ) :

    Az Ukrán háború véget ér aug 13-ig, de már május 9 után komoly fordulatok lesznek. Az ottani újjá építési munkálatok felpörgetek az unió minden országának a gazdaságát, a magyaroknak pedig érdemes lesz oda kimenni dolgozni, mert rengeteg EU-s és kínai pénz áramlik majd oda.
    A háború végével mind a gáz ár (főleg, az orosz függőségek megszűnésével) mind az olajár csökken, hatósági ár nélkül is lehet majd kapni 480 ft és az alatt benzint. Egy nehéz év után 2023-ban Ukrajna elárasztja olcsó gabonával a piacot, ami lassú de biztos élelmiszer ár csökkenéshez vezet majd 2023 végétől, MO-n is.
    Mindez alatt kiderül a cripto valuták hátránya és tudatosul a befektetők tömegeinek a fejében is, ami használt VGA válságot létrehozva sosem látott mennyiségű használt VGA-t ejt a piacra, a 30 ezer ft-os 1080Ti-k kora jön el, miközben az NVidia és az Ati újabb VGAkat ad ki, amik további árcsökkentők lesznek. "sosem volt még ilyen olcsó a 8K gaming" újságolja Kovács Pistike aki a második RTX3080-at is belepattintja a gépébe, de hát ilyen áron lehet is ... egy hetet sem kell dolgozni érte.
    Az energiafüggetlenség egyik záloga Paks 2 helyett EU szinten a Norvégok után a második működő Thorium reaktor itthon, ami példátlan energiaár csökkenéshez vezet. Az extra bevételt a kormány az egészségügy és az oktatás rendbetételhez használja fel végre, miközben sosem látott erős szociális háló öleli körül az embereket. Stadionok helyett autópályák és vasútvonalak épülnek, a tömegközlekedés olyan vonzó lesz mint még soha. Hosszas viták után Budapesten is megépülnek az első felhőkarcolók (2033-ra).
    Az egyetlen dolog aminek lassan csökken az ára, az a használt autóké, ugyanis az ukrán veszteségek miatt óriási felvevő piacok lettek, emiatt szinte minden EU-s használt autó hozzájuk kerül. Viszont a növekvő kereslelt és az olcsóbb energiaárak miatt az új autók ára csökken. Pláne, hogy már a tervezésük miatt sem kell aggódni, hiszen AI végzi, hogy a lehető legjobb autóink legyenek.
    A munkahetek miatt sem kell aggódni, az EU elfogadta a 32 órás munkahetet, minden efelett végzett munkaidő túlórapénzzel párosul, de igazából csak spec ágazatokban dolgoznak ezenfelül... a fizetés természetesen marad a régi megszokott, mert a cél az, hogy a munkavállaló megéljen, nem pedig a kizsákmányolása. A cégek kényelmi extrákkal (élelmezés, fitness, nyarlások stb) próbálják a dolgozókat hűségre bírni.
    Lesz ereszcsatorna, és Borkaihoz hasonlók, de mivel bevezetjük az EUR-t és a nyugati bérszínvonalat, az emberek elnézőbbek lesznek, kevesebben járnak majd szavazni, inkább csak a politikában jártas értelmiségiek, és bízhatunk, hogy a megfelelő helyre kerül az X. Ami akár a mostani is lehet, hiszen ha ezt végig viszi, még én is leteszem mellettük a voksomat.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák