Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rage47
veterán
válasz Salamander #1801 üzenetére
Ezt gondoltuk régen is, aztán mégis lett kisebb iPhone. Szerintem visszatérhet akár egy SE mini formájában vagy valami.
-
Wito
csendes újonc
Sziasztok
Jó minőségű magsafe tokot keresek párom telefonjára, lehetőleg lila színben.
Tudtok ajánlani valami kipróbált típust?
Köszi -
robita
csendes tag
válasz Szelley #1798 üzenetére
Szia,
Nekem is jelen van a probléma, egy fórum találtam egy érdekes megoldást arra a problémára, hogy nem lehet elhúzni a csúszkát bejövő híváskor.
Sajnos kétkezes megoldás, de legalább (nekem) működik:
Bejövő híváskor amikor nem tudod elhúzni a csúszkát akkor másik kézzel, két ujjad ráteszed a kijelzőre a csúszka fölé bárhova, ott tartod és úgy fel tudod venni a bejövő hívást.[ Szerkesztve ]
Ha elűzöd az összes démont, az angyalok is tovaszállnak. _No SMS, No Viber_
-
aktív tag
Állítólag így lesz,. Kérdés az, hogy mivel SE lesz, jobb lesz e mint a 13 mini? Lehet, hogy még butítanak is rajta.
Mondjuk nekem most mindegy, mert vettem egy 15 pro-t, és még a 12-13 mini is megvan, vagyis el vagyok látva rendesen
Remélem nyáron majd egy szál semmiben az utcán nem bánom meg mérete és tömege miatt -
Sir Gunar
aktív tag
Az lenne ésszerű tőlük és gyorsan kiderülne kell-e mini v sem és mennyire veszik emiatt, v csak mert olcsóbb mint a társai. Mindenképp két legyet egy csapással lenne a kettő ötvözete. A kijelző megnőne az elődhöz képest és kb mindenben jobb is lehetne. Persze lesznek akik a T-ID hiányát felróják majd, de ha a pletykák igazak, mindenképp bukták, mert a 11 házba tippelik amiket olvastam eddig.
-
Luigi2006
lelkes újonc
Sziasztok. Szereztem egy 13 mini-t a 13 Pro-m mellé, és szomorúan tapasztaltam, hogy ég és föld a különbség a kettő között használhatóságban. Az oké, hogy rosszabb a kijelzője, és bár a proci ugyanaz, de a GPU 1 maggal kevesebbet tartalmaz, és ugye a memória is csak 4GB, de ahogy elkezdtem használni, kiderült, hogy az egész tiszta akadozós. AZ animációk, a programok betöltése mind mind sokkal lassabb, mint a 13 Pro. Azon meg sem lepődöm, hogy ha 2 apró játékot is felteszek, akkor folyamatosan kilövö,dözgeti a programokat a háttérben, de hogy az animációk akadozósabbak, mint egy középkategóriás Androidos eszközön, az viszont nagyon meglepett. Meg a reszponzivitás is mérföldekkel a 13 Pro mögött van, pedig jóval kisebb kijelzőt kell meghajtania. Van valakinek tapasztalata a 13 Pro és 13 Mini-vel egyszerre? Tényleg ekkora a különbség a kettő között, vagy én egy rpssz példányt fogtam ki? Annyit tudni kell, hogy a mini-t legyalultam, és 13 Pro-ról áttettem mindent a Mini-re, és így használtam pár napig. A mérete nekem megfelelő lenne, de ez az akadozós használat nagyon kiábrándító. És akkor még ott van az akksi is, de azt még csak csak lenyelném, hogy kicsi az üzemideje (pedig más gyártók ennél többre képesek).
-
Atee94
tag
válasz Luigi2006 #1814 üzenetére
Van mindegyikkel tapasztalatom, a Te esetedben konkrétan a 60 hz vs 120 hz kijelző miatt látod a különbséget. Mivel a közép és alsó kategóriában is 90 hz+ a kijelző képfrissítése android fronton, így ezért annyira látványos.
A szaggatással és alkalmazások bezárásával kapcsolatban nekem 10-15 app esetén se zárogatja be őket, így neked az egyéni preferenciád lehet.
Nem, más gyártó sem oldotta meg a nagyobb akksit, a Sony-nak volt ugyanolyan méretű telefonjába is csak(pl. XZ1 compact 130 mm hossz) 2700 mAh akksit tudtak belerakbi úgy, hogy a kameraszenzor sokkal kisebb volt, még a 13 mini esetében 2300-2400 mAh."The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
Luigi2006
lelkes újonc
Nem. Ennyire nem érzékeny a szemem rá. Ha átkapcsolom a 13 Pro-t 60Hz-re, akkor csak ippeg látom az akadást. A volt Samsung S22-esem esetén is ha visszakapcosltam 60Hz-re, akkor is csak alig lehetett látni. Párom Samsung A52s esetén is 60Hz módban alig érzékelni. Még egy Iphone 14-est tudtam kipróbálni, ami eredendően 60Hz-es panel, de ott is csak picit akadt, ahogyan kellene. A Mini esetén jóvalta érzkelhetőbb. A legdurvább akadozás, az akkor van mikor feloldom a telefont, és a legyintéssel az "asztalra" jutok. Annak az animációja úgy szaggat, mint valami alsókategóriás telefon.
Meg a prograok betöltése is fura nekem, hiszen ugyanaz a proci van benne. Ezért is gyanakszom, hogy esetleg hardveresen valami nem stimmelt ezzel a Mini-vel, mintha kicsit "megfáradt" volna, vagy nem tudom. Sajnos csak pér napig lehetettr nálam próba gyanánt, de így nem merek venni használtan, mert ha alapból ilyen, akkor ez így nem ér 220e-230-et (ebben benne lenne a gyári akksi cseréje).Nem, más gyártó sem oldotta meg a nagyobb akksit
Nézz meg egy Asus Zenfone 9-est pl. Értem hogy az azért nagyobb telefon, mert 146mm, de 2300mAh vs 4300mA az akksi. Nem egyenes arányosan nagyobb az akksi mérete.
-
aktív tag
válasz Luigi2006 #1816 üzenetére
Melyik OS volt rajta?
Nekem van egy 12 minim, akadásmentes-vaj sima, 16-os OS van rajta.
Volt egy 13 minim (múlt héten eladtam), az is vaj sima volt, amíg fel nem ment rá a 17-es OS. Van egy 15 pro-m, ezen is 17-es OS van, akadozik sokszor, a vaj simától messze van, de ahogy jönnek rá az frissítések mindig egy kicsit simább lesz. -
KD6-3.7
őstag
válasz Luigi2006 #1814 üzenetére
Volt az teljesen legyalulva, gyári visszaállítás aztán legfrissebb OS fel? Egyszer nekem hulladékká vált, azt hittem földhöz vágom!
Érdekes amiket írsz, mert a kollégám Pro Max-ról váltott Mini-re és azt mondta, hogy 10p volt mire a szeme megszokta a csak 60Hz-es kijelzőt és ennyi. Semmi akadásról nem beszélt.
Nálam sem akad, vaj sima minden. Reggel 8-tól este 10-ig kibírja az akksi az én használati szokásaim mellett pedig már 85%-on van.
Nálad valami nagy bibi van, ha még a feloldásnál is akad![ Szerkesztve ]
-
-
Luigi2006
lelkes újonc
válasz KD6-3.7 #1819 üzenetére
KD6-3.7, perge666
Igen, pont ezért kérdeztem, mert gyanús volt, hogy a leírásokban, tesztekben is vaj simát mondanak (azért az nyilván túlzás), és így nehéz volt elhinni. A 2025-ben kiadott SE meg valszeg nem a Mini "folytatása" lesz. Gyanítom méretben számottevően nagyobb lesz.
Már csak az a kérdés, hogy hol tudok egy másikat kipróbálni 1-2 órára, mert a rendes teszt az lenne, hogy legyalulom, és a 13 Pro-ról minden cuccot átteszek, majd kb 20 perc nyomkodás, majd újra legyalulás. -
KD6-3.7
őstag
válasz Luigi2006 #1821 üzenetére
tesztekben is vaj simát mondanak (azért az nyilván túlzás
Nem, nem túlzás!
Gyors, fluid a rendszer. 0 röccenés, akadás. Mint az összes többi iPhone! Xs Max van még itthon, 2020-as SE és mindegyik nagyon jól működik bármiféle lassulás nélkül, ha nagyon muszáj lenne simán használnám bármelyik másikat! Valamiért nagyon lehúzod ezt a telefont!?
Nálad ez szoftveres anomália lesz. Pont belefutottál valami lelakott rendszerbe, el nem tudom igazán képzelni mi is járhatott nálad pontosan! -
Laslow
senior tag
válasz KD6-3.7 #1822 üzenetére
Szoftververziótól függ. Az alap (kezdőképernyő, stb) vajsima. De volt olyan iOS verzió, amint pl a Facebook görgetés igenis produkált mikroakadásokat. Most egész jó (v17.2.1).
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Luigi2006
lelkes újonc
válasz KD6-3.7 #1822 üzenetére
Semmi okom lehúzni. Ha ezt akarnám, akkor miért jöttem volna ide tanácsért? Az akadásokat, problémákat amúgy sem én találtam ki. Nem kell olyan fórumokat keresni, ahol panaszkodnak erre. És nem meglepő módon mindenki a 17-es iOS verzió óta panaszkodik. Youtuberek tömkelege várja az iOS 18-astól, hogy újra stabil, és bugmentes legyen.
Szal ha valakitől tudok szerezni próba gyanánt 1-2 órára tesztelni egy másik 13-as mini-t, akkor újra kipróbálom, de más ismerősöm nekem már nincsen akinek van, és tudja nélkülözni egy kicsit. Alzában látok 1db-ot egy 512GB-osat, de nincs arcom úgy mgvenni 470eFt-ért, hogy tudom, hogy csak tesztre kellene, aztán megy vissza hozzájuk. -
Luigi2006
lelkes újonc
válasz tomcsi23 #1827 üzenetére
tomcsi23
Nem néztem. Sosem szoktam, mert ezek a szintetikus tesztek teljesen irrelevánsak számomra. Akkuja 87%-os volt, és ahhoz képest az én szokásommal ippeg 4 óra kijelzőidőt bírt, ami matekozva 100%-os akksi esetén kb 4 és fél óra lett volna. Ami kevés, de az életem nagy része melóhely, és otthon, így nem lett volna tragédia. Nyaralás vagy ilyesmi esetén már nagyon kevés, de arra magsafe-es akksi jött volna velem. Szal bár az akksi 87%-os volt, de ennek megfelelően merült. Nem volt olyan hogy időnként gyorsabban merült, majd újra normális tempóban.autotaxmo
Hát elég durva, de ennyi: Link -
-
F.B.I.
veterán
válasz Luigi2006 #1829 üzenetére
Holnap hajnaltól Budapesten dolgozom ha van időd gyere el, oda adom fél órára és nyomkodd, állítsd be magadnak. Nálam ugyanolyan gyors, mint az IPad Mini 6, a 2 db XS….sőt még a 2016 SE is jó….. mondom ezt úgy, hogy van a fiókban Samsung S8, S10, meg XIAOMI Note 12….na azok lassúak.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz autotaxmo #1836 üzenetére
Na! A kompromisszumok kizárólag felhasználó függőek. Én használom mindkét rendszert és telóban teljesen megfelel az IOS világa, mert nem kell spec célra semmi, amihez kell ott előveszek egy tab-ot v notit, épp mit kell csinálnom. Notiban is nem régen áttértem Macbook-ra, mert nem leltem olyan Winfos notit ami tudja azt, hogy 1 hónapig be sem kapcsolom, csak hever a kocsiban v a polcon. Amit Win alatt kell, megoldom ha olyan egy pendrive-windows-zal. Igazából nem komázom az egérmozit, emiatt és szemkímélés miatt igyekszem minél nagyobb kijelzőt használni ahol munka van. Jó lenne almán is olyan mint a DEX, erre az én elképzelésem egy mini csúcs hardverrel (pro) és ahhoz egy akár Apple által dedikált noti szerű kütyü, ahogy vannak ilyenek androidra és tökéletesek. A barátom használ egyet az S22 ultrához és nem visz mást magával, mert nem kell.
-
sipoczgabor
tag
sziasztok, s22 tulaj vagyok, és fontolgatom a cserét, mert úgy egy árba lenne. Érdekelne hogy egy 90%környéki akkumulátorosnak a sotja hogy jöhet ki? s22-n inkább 3 mint 4 óra,( 0 játék, inkább videók, és social appok) a kamerájával se vagyok megbékélve.
illetve létezhet rá esély hogy elleszek újra a 60 hertzel? Netán valakinek van valami jó gyorstalpaló cikkje android vs ios-ről? mert gondolom nincsen almás "try galaxy" -
Sir Gunar
aktív tag
válasz sipoczgabor #1842 üzenetére
A szifon-on lelsz hozzá minden segítséget, meg van valami app erre ha át akar vki költözni.
-
F.B.I.
veterán
Almás try galaxy van, csak böngészőből futtatod.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Atee94
tag
92 százalékos az akksi(2021. októberi vásárlás), okosóra és earbuds használatával egy teletank simán hozza nekem wifin 5-6 óra kijelző időt.
Párhuzamosan használok egy 360 hz-s IPS paneles notit plusz az előző szolgálati telóm 120 hz-s volt, a mostani 90 hz. Látom a különbséget, de engem speciel nem zavar, sőt a mai napig a mini lenyűgöz a tökéletes egykezes méretével."The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
gaben88
őstag
Tudtok olyan lightning kábelt ajánlani, ami jól bírja, másik vége sima USB-A, mondjuk max 1m és megy vele az Apple Carplay?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest