Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #3670 üzenetére

    Mit is mondtál anno, hogy panelben élvezted a DIGI-t az esetek többségében? Ha jól tudom az köztudott tény, hogy a DIGI nem csak Miskolcon, de még a Pesten is a panelházak esetében eléggé szarul szolgáltat, mert túl sok részre van osztva egy szegmens, ami nem bírja, ha jól emlékszem miután bevezették az 1000-es netet, vagy fél évvel, vagy max. egy évvel rá meg is szüntették FTTB esetén az előfizetési lehetőséget, sőt bizonyos esetekben az 500-as csomagot is, mert nem bírta a szegmens, ilyen sajnos van, ha jól emlékszem, a PR-nél egy koax szegmens ami jóval kevesebb kapacitással bír, még jobban szarrá van osztva, szóval miről is beszélünk igazából?
    Amúgy nekem ismerőseim nem nyilatkoztak rosszat a DIGI-ről, így különösebben nem történt ezzel az "ismerőseim mondták" dologgal rágalmazás, csak mondatot kellene tudni értelmezni.
    Egyébként a DIGI sem a legjobb szolgáltató, mert FTTB-n tényleg nem a legjobb, külföld fele régen eléggé sok probléma volt és volt hogy én a 120-as netettem külföldre nagyobb arányban mértem ki a sebességem mint egy 1000-es DIGI-s, csak az a baj, hogy pl. a PR-nél is eléggé leromlott külföld, szóval igazából a PR-t még mindig nem lehet hozzá visszonyítani.
    Egyébként mondtam én, hogy feliratok neked egy szemüveget és szerintem úgy is lesz, mert vagy nem látsz, vagy nem tudsz dolgokat, vagy mindkettő, de nem is emlékszel bizonyos dolgokra.
    Ha jól tudom, akkor a PR is a legolcsóbb és leggagyibb kínai Huawei meg Dasan eszközökkel kezdte el a szolgáltatást és ha jól tudom, most sem tart nagyon máshol, sőt ahol csak pl. TV szolgáltatás van, oda a legolcsóbb noname kínai node-okat rakják, szóval igazából a DIGI-t olyanért becsmérelni, amit a PR még szarabban még több kínai szarral csinál az eléggé nagy butaságra val.
    Mondjuk azzal megfogtál, hogy most fingom sincs hogy a legújabb településekre már milyen fejállomást raknak, már ha egyáltalán raknak és nem valahol bővítik a meglévő gagyi fejállomást és cigány módra egy többszálas optikai kábellel átviszik másik településre, mert ugye ez olcsóbb, de új településeken tényleg nem tudom milyen fejállomás van, viszont azt tudom, hogy a Huawei, Dasan és olcsó kínai noname node-ok most is vannak a PR-nél, szóval kár a DIGI hálózatát kínai tákolmánynak nevezni, mert az még mindig egy erőd a PR kártyavár szerű tákolmány hálózatához, mindegy hogy az optika, vagy éppen 20-30 éves leamortizált HFC, amit anno olyan jól kiépítettek, hogy nagyon bővíteni sem lehet már, főleg ami az internet részt illeti, mert letöltésibe talán még be tudnának rakni 4-8 csatornát, de a feltöltésbe már nem, DOCSIS 3.1 pedig halott ötlet egy olyan szolgáltatónál, aki DOCSIS 3.0-n sem tud rendesen szolgáltatni.
    Oké amúgy, abban van egyedül pozitívum a PR-nél mondjuk a DIGI-hez képest, de ott is csak HFC-n, hogy míg anno a DIGI a legolcsóbb Arris kábelmodemeket használta, addig a PR pl. Cisco-t kezdett el használni, de ezekkel a Puma 6 chipsetes Arris-os szarokkal már a PR megint ugyan ott jár, mint a kínai eszközökkel, szóval ami pozitívum volt, azt is elvesztette, a terheltebb hálózatokon meg a 8/4 csatornás modemek nem sokat érnek, nehezebb velük nagyobb sávszélességet elérni egy terheltebb időszakban, mint egy 16/4 vagy 24/8-as modemmel, amivel több csatornából lehet egyszerre sávszélt nyerni.

    Amúgy a nemlátásod mentségére, régebben téma volt, hogy a PR visszafele törölgeti a kiírt tájékoztatásokat a hibáról, anno ezen is volt itt bosszankodás, mert ez pofátlanság, de így nem csoda, hogy nem látsz nagyon kábelszakadással kapcsolatos problémákat.
    Figyelj, nem hiszem, az viszont tény, hogy tavaly én sem nagyon tudtam gerincszakadásról, de volt elég sok egyéb probléma is a változatosság kedvéért, amik nem hiszem hogy lettek volna a helyi HFC hálózatban, ha lennének normális fejlesztések, vagy legalább karbantartások.
    Egyébként az alvállalkozós, illetve szakemberes témára térve, azért a PR-nek néhány saját embere sem a lelkiismeretességről meg a jó munkáról híres, szóval kár rögtön az alvállalkozókra mutogatni, tény hogy vannak kivételek, de nem lenne annyi probléma, ha minden saját szerelő is normálisan végezné a munkáját.
    Én amúgy annak is örülnék, ha lenne már eléggé fejlett a PR rendszere és figyelné, valamint jelezné a hálózati rendellenességeket azt a szerelők mennének és csinálnák is, nem kéne mindig valakinek a bejelentésére várni, mondjuk múltkor azt sem vették észre, hogy az egész városban nincs szolgáltatás, szóval mit is várok ... 21. század, vagy inkább késő sötét középkor, néha nem tudom eldönteni, de inkább utóbbi :D

Új hozzászólás Aktív témák