Új hozzászólás Aktív témák

  • jagada

    őstag

    Sziasztok!

    Van egy 2008-as 1.6-os VW Jetta-m BSE motrokóddal. Találkozott már valaki olyan hibajelenséggel, hogy a sebességváltó 1-es fokozat helyett 3. fokozatba kapcsol, és csak sokszori kapcsolgatás után akarja bevenni az 1-est. A többi fokozatot mindíg pontosan kapcsolja, csak az egyessel xarakodik, ami indulásnál roppant boszantó, főleg ha emelkedőn lámpánál történő indulásnál csinálja és ezáltal le is fullad az autó.
    Úgy vettem észre, hogy minél magasabb a külső hőmérséklet annál gyakoribb ez a hibajelenség, hidegben csak kb. 10-ből egyszer, mostani kánikulában pedig 10-ből nyolcszor.
    A váltásnál nem én bénázok, kuplung is ki van nyomva rendesen, nem recseg váltáskor, semmi figyelmeztető jel, pont úgy áll mintha 1-be lenne kapcsolva csak mégse. Az sem segít ha előtte kettesből váltok egybe, vagy bármelyik másik fokozatból. Mi lehet a probléma, hol kellene keresni a hibát, valaki járt már így?
    Így szinte használhatatlan az autó hoszabb útra nem merek elindulni vele, városban pedig ugyancsak nem állapot az, hogy kettesből indulgassak.

    Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition

Új hozzászólás Aktív témák