Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz Mercutio_ #6566 üzenetére

    ezen had legyek most kicsit felháborodva, mert ez nagyon nem így van.
    Nekem szerencsém, hogy nem kellett DH-t felvennem. De minden ismerősöm, aki felvett, az a megélhetésre kellett felvegye. Senki nem vett belőle szifont, és senki nem sziget bérletre költötte, bármennyire is ezt sugallja a propaganda. Csak amikor a félárva gyerek 1 testvérrel, 1 dolgozó szülővel nem kap kollégiumi ellátást, mert a beltenyészes kollégiumban kiosztják egymás közt a helyeket, akkor nem tud mást csinálni. Meg amikor egy diplomamunkát megírni 235k HUF, akkor megint nincs más út.
    Bolonyai rendszer szar. Megbukott. Nem csak itthon. De ez nem csak a diákokon múlik. 5 éves képzésemből lett 4 éves, tanagyag lényegében nem változott, csak lettek összevont tárgyak, meg és 2x 14 hét helyett lesz 10 hét sziltan 4 hét rugtan, meg tanulja meg otthon mindenki a tárcsaelméletet, lemezelméletet, és a tartórácsok megoldását, mert erre órán nincs idő... és a csökkentett képzésnek az az eredménye, hogy pl én sose kaphatnék terv. jogosultságot. Bár én mindig is kivitelezni akartam.

    Divatos azt is mondogatni, hogy bulizás miatt, meg ráérésből csúszik éveket valaki... Én 2,5 éve szenvedek 1 tantárgyammal. Rohadt gáz, de ez van. Csak amikor 52%-os a legjobb írásbeli vizsga, és azért bukok meg, mert "mit számít magának az a plusz egy félév" akkor nehogy már csak a diákok legyenek a f@xok... De a tantárgynak a félév végére kb 80% környéke a bukási aránya, és amikor 13-ból 13-an bukunk meg egy vizsgán, akkor mit mondjak? Én kb 2 éve csak a percet várom, hogy lediplomázhassak. Kevés dolog kínoz jobban, mint hogy 26 évesen még iskolába járok, a szülőktől függök, és nem tudom fenntartani teljes mértékben magam.

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák