Új hozzászólás Aktív témák

  • t_a_m_a_s

    őstag

    válasz atok666 #53368 üzenetére

    Ha belegondolunk minden ilyen és hasonló eszközre kijelenthető ez. Én 38 vagyok, anyu 63. Ő még otthon született, nem volt se UH, se légzésfigyelő, se bébimonitor, se gyerekülés, se 7 nyelven beszélő babakocsi, mégis felnőtt... Amikor minket vártak, talán egyszer UH-zták a kismamát, de lehet hogy azt is csak problémás esetben... Mi már kórházban születtünk,egy plédre fektetve utaztunk a Lada hátsó ülésen, anyáink mellett.
    Napjainkban már az otthon szülés elképzelhetetlen, már-már üldözött kategória. Az orvosok mantrázzák, hogy ez egyszerűen nem működhet (miközben mi mindkét gyerekünket szülésznő folyamatos jelenléte mellett, kvázi orvosi segítség nélkül szültük) Mi hányszor voltunk a gyerekkel UH-n? Alsó hangon 3 nagy vizsgálat (12. 20. 30. hét) meg még vagy 5-6 további. Ábelnél már 30. hetes terhességkor észrevettek egy kismértékű vesetágulatot, mostanáig, 4 éves koráig rendszeresen hordtuk UH-ra, elnőtte. A gyerekorvosunk mondta, hogy a mi időnkben is volt egy csomó ilyen, csak gyakorlatilag észre sem vették... Minden szar ellen oltatjuk a gyereket, még a régen teljesen ártatlannak tartott bárányhimlő ellen is (OK, tudom volt belőle gáz mostanság, a sajtó is felkapta, de azért nem ez a jellemző).
    Azt gondolom, hogy túlbiztosítjuk az életet ezen a téren is. Tesszük ezt azért meg egyrészt megtehetjük anyagilag, másrészt meg nyilván a kölykének mindenki mindent meg akar adni. De van ebben egy k*rvanagy marketing nyomás is. Aztán ahol nem fér ki, hogy a gyereknek vegyenek 2-3 százezernyi baszt mielőtt a világra jön, ott meg enélkül fog felnőni.

    [ Szerkesztve ]

    Holnap majd jól beletépünk...

Új hozzászólás Aktív témák