Új hozzászólás Aktív témák

  • t_a_m_a_s

    őstag

    válasz Freddy76 #10384 üzenetére

    Ha ez megnyugtat, téged én sem tartalak hobbifotósnak :) Mint ahogy természetesen magamat sem. Szerintem te sem, én sem a témakeresés, a fotózás öröméért járunk pl fotóstalira, hanem az emberek megismerése, beszélgetés, kapcsolat ápolás, kaja-pia végett. Mellékes, hogy hamár ott vagyunk, lövünk pár képet ami mondjuk jobb mint a kompaktos-mobilos turistáké, de a fasorban sincs Forceberg vagy m3ss, eastsider kollégák képeihez képest. Nekünk ez nem hobbi, mi csak összekötjük egyéb szabadidős tevékenységgel a fotózást. Én még életemben nem indultam úgy neki a fotózásnak mint említett urak, hogy csak a kép kedvéért megyek, körbejárom, rákészülök, beállítom, meglövöm. Én csak kattintok párat hamár ott vagyok valahol, és ez általában - annak a 2-3 nagyon alapvető komponálási szabálynak és a technikai háttérnek köszönhetően - kicsit jobb lesz mint az átlag csattogtatós turistafotók. Erre a tök laikusok mondják, hogy "hú de fasza képeid vannak", aki ért hozzá, az nincs elájulva tőle. De nem is ez a lényeg.
    A lényeg az, hogy engem kicsit kikapcsol a napi verkliből, pihentet, elvagyok vele (pedig én nem is utómunkázom, mert az már időigényesebb annál mint amit én erre rá tudok/akarok szánni), emellet lesz pár értékelhető kép a családról, gyerekről, nyaralásról, amit később szívesen nézegetek vissza.

    Amikor nagyon sok munkám volt, akkor találtam rá erre a "hobbira". Kellett, hogy a nagy rohanásban - amit akkor kirándulásnak, városnézésnek neveztünk - megálljak picit, egy-egy kép erejéig lassítsak, ne telefonáljak sms-ezzek, melót intézzek, hanem ezzel foglalkozzak inkább. Mára ez okafogyottá vált, öregedtem kicsit, lett egy gyerkőcöm, stb. Ma már leszarom a telefont, az e-mailt, a munkát meg a mindent, a kirándulás tényleg a kirándulásról szól, de a gépet azért még viszem magammal:)

    Leírtam már egyszer, de a másik lényeg, hogy ennek a "hobbinak" köszönhetően megismertem itt, majd személyesen is pár olyan embert, akikkel azóta is jó haverságban vagyok, szívesen találkozom, beszélgetek. És ez (meg pl az, ahogy Veszprémben megköszöntétek nekünk a szervezést) fontosabb nekem akárhány fotós elismerésnél.

    De a fotózás nekem nem hobbi, ahhoz magasabb szinten kéne űznöm. Igaz, nekem nincs olyan hagyományos értelemben vett hobbim sem, mint pl a motorozás, horgászat stb, nem vagyok olyan alkat. Ezért nem tudott a fotózás sem hobbivá fejlődni, megmaradt a komolyabb kattingatás szintjén.

    Holnap majd jól beletépünk...

Új hozzászólás Aktív témák