Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz Borisz76 #59750 üzenetére

    Ezt el is felejtettem, mármint erre válaszul dicsekedni a nyugati fejlett infrastruktúrával ;-)
    Mi egy "Bezirkshauptstadt"-ban élünk, Graz-tól kb. 30km-re nyugatra. A várost pár éve túrták fel, új optikai gerinchálózatot húztak. Társasházban lakunk, a főutcától két családi ház választ el bennünket, és körülöttünk mindenfelé társasházak vannak, szóval nagy a népsűrűség. Amikor ide költöztünk, és beköttettem a dsl-t, a szerelő azt mondta, hogy jó helyen lakunk, itt szinte bármilyen sávszélességet tudnak adni, mert az optikai gerinctől mit tudom én, 60 méterre vagyunk!
    Szuper!
    Aztán kiderült, hogy ez a "bármi" 2020-ban, a pár éve újrahúzott optikai gerinctől 60 méterre, a 150Mbit/s ;-) Hogy miért nem húztak be optikai hálózatot akkor már erre a környékre, számomra totál érthetetlen... Igaz, ez is egy csoda, mert előtte 8 évig a belváros közepén laktunk, és 15Mbit volt a maximális rendelhető. Aztán az új gerinchálózattal már 30Mbit-et is rendelhettem :-)
    Ja, nemrég olvastam a helyi újságban, hogy orrrriási szenzációóóó, a város középfokú oktatási intézményei optikai internet csatlakozást kaptak! Hihetetlen :-) Mi 10 éve költöztünk ki, előtte már évekig optikai kábelen jött a netem Zalaegerszegen.
    Van itt csúcstechnika ;-)
    Még otthon melóztam informatikusként, amikor lett egy ügyfelünk Fürstenfeld-ben, egy tervezőiroda. Amikor először voltam náluk, egy icipicit meglepődtem, amikor valamit le akartam tölteni: 4Mbit-es dsl volt náluk, és gyorsabb nem is volt rendelhető arrafelé :-o Akkoriban otthon már a 150-300Mbit teljesen általános volt az otthoni felhasználóknak is.
    Itt meg volt egy ideig egy kis számtech üzletem-szervizem, és akkor szembesültem a tutival, amikor a város szélére egy "Bauernhof"-ba hívott ki egy kedves bácsi, hogy szedjem rendbe a gépét: mobil hálózat kb. nulla, úgyhogy vezetékes telefont használt, internet lehetőség csak dsl volt ennek megfelelően, és szintén 4Mbit/s, de eléggé bizonytalanul - ez úgy 4-5 éve volt :-)
    Anyu egy kis zalai faluban él (kb. 400 lakos) , kábeltévés internet van: ha jól emlékszem 250Mbit, 500Mbit és 1Gbit, így lehet csomagokat választani már régóta! Hát, neki a legkisebb van... De én itt a felével is kiegyeznék ;-)

Új hozzászólás Aktív témák