Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    Topikgazda

    válasz sziszi-fuszi #52560 üzenetére

    1. Ha legalább a saját magad által leírtakat tudnád értelmezni, akkor értenéd, hogy két dolgot ajánlottál: a speciális tömör kábelhez való RJ45 dugót ÉS a Keystone-aljzatot. Konkrétan azzal kezdted, hogy:
    "Egyetértve Borisz76 hozzászólásával, megjegyzem, hogy ehhez a típusú kábelhez létezik speciális RJ45-ös dugó. Azzal szerelted? Ha nem, akkor okozhatja a problémát ez." Ez azért igencsak tanács, bár kétségtelenül közvetett módon megfogalmazva.

    Aztán: "Ha nincs más megoldás, csak ez, akkor azt javaslom, használj keystone aljzatot..."

    2. Ha nem csak olvasnál, hanem értelmeznél is, akkor láthatnád, hogy nem mondtam Neked ellent, hanem tényszerűen leírtam a saját és szerzett tapasztalataimat az "ehhez a kábelhez való speciális RJ45-ös dugóról".

    3. Igen, már máshol is jelezted a néhány évtizedes tapasztalatodat, ennek ellenére én nem ismerek olyan szakembert (pedig ismerek pár több évtizedes tapasztalattal rendelkezőt) aki ajánlaná a tömör kábelre krimpelt (amiről én írtam) speciális dugót. Nem véletlenül írtam, hogy: "szakember tette fel, profi műszerrel ellenőrizve". Igaz, ez a szakember akkoriban még csak egy évtizedes tapasztalattal rendelkezett, de immáron 25 év tapasztalattal sem ajánlja ezeket a dugókat, bár tart belőlük szükség esetére. Nem tartom kizártnak, hogy létezik megbízható kompakt megoldás a tömör UTP - RJ45 dugóra, de az általam ismert hálózati szakemberek inkább mégis kerülik ezt a vonalat.

    Kérlek, maradjunk a tényeknél és a hasznos tanácsoknál.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák