Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kodiak88
tag
válasz Soma01 #41744 üzenetére
Óriási mázli akkor, hogy a nappaliba kihúztam még egy Cat6-t amire a telefont akartam kötni. Az még be sincs kötve így csak egy új aljzatot kell vennem, és közvetlenül el tudom küldeni a routerbe a netet. A netem jelenleg 100/100as, de várható talán még idén az 1000/200. Az optika már a lakás előtt van, de még nem lehet rá szerződni.
-
kbyte1024
veterán
Sziasztok
vettem egy Xiaomi Mi WiFi Amplifier 2 és nem tudom csatlakoztatni. Van esetleg valakinek tapasztalata?Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
saphancs
aktív tag
Sziasztok!
Egy szállodában dolgozom (kicsi, 18 szobás, nincs IT-s meh ilyenek). Van egy Asus Rt-N18U router. Vendéghálózatot szeretnék létrehozni. Mi az a minimális letöltési/feltöltési sávszélesség aminél még elfogadható minőségben lehet netezni (csak minimum facebook, youtube (nem 1080), böngésző)? Nem akarom, hogy szétszedjenek a recepción, de így meg én nem tudok lassan dolgozni(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
Topikgazda
-
saphancs
aktív tag
válasz Gubek-Einste #41755 üzenetére
Köszi. 🤗Kipróbálom, ideglenesen, hogy mit tud így, aztán nagyobb csomagot kell váltania a cégnek...
(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
Topikgazda
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Reaper kiválasztásában szeretném a segítségeteket kérni. Van bent a házban most egy egyszerű pár ezres D-Link router és ennek a wifi jelét szeretnénk kivinni a garázsba, ez kb. 20-25 m, viszont van egy vastagabb, illetve egy vékonyabb fal közben. Most megnéztem, hogy csukott ablaknál, nagyjából a garázs külső falánál lehet még biztosan fogni telefonnal a wifit (tehát csak egy vékonyabb fal marad innen), szóval oda valahova kellene egy repeater. Milyen ismétlőt lenne célszerű venni, ami a kinti, téli időjárást is el tudja viselni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
saphancs
aktív tag
válasz Gubek-Einste #41757 üzenetére
Asus Rt-n18u... kicsi a sávszélesség, nem tudom pontosan mekkora lehet, de 3,16 mbits mert a speedteszt 😂😂
(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
korren
aktív tag
-
saphancs
aktív tag
válasz Soma01 #41760 üzenetére
40 mbit/sec a csomag, ha jól értelmezem a dolgokat... az a baj, hogy ma reggel a 18 szobás szállodában 42 fő vendéggel 71 csatlakozott eszköz volt. Nem vagyok túl jó a hálózatkezelésben (se), csak rám maradt, mint a bilifüle. Nem tudom mit kéne tennem, hogy egy jól működő rendszer álljon össze. (Egyedül a jelerősségen tudtam eddig javítani) elsődleges szempont a munkagép, és a munkára használt tablet kiszolgálása, és a másodlagos, hogy mindenki elfogadható minőségben tudjon netezni
-
saphancs
aktív tag
válasz sugarforce #41764 üzenetére
Most pont vendéghálózatot csináltam. Az volt az eredeti kérdés, higy mi az a minimum sebességkorlát, ami még normális netezést biztosít (semmi stream, meg 1080p video, de gyors face, böngésző, ami átlagfelhasználóknál szokásos)
-
vigo101
csendes tag
Van egy hipernet netem, mobiltelefon hotspot-on megosztva. Hogyan tudom beállítani torrent-hez a port forwardot? Köszi!
-
saphancs
aktív tag
válasz sugarforce #41766 üzenetére
Most próbálgatom, hogy mi a határ. Most éppen 20 eszköz van fent aktívan, 5-el meg elindul a youtubeon a video 720p-vel és nem is szaggat be. Mondjuk 3 eszközön látom csak, hogy mi van, a többi nem én vagyok. A jövő hétvége teltházas időszaka jó is lesz tesztnek, ha kell bármikor feljebb tudom tolni. Köszönöm a segítséget.
A qos-t is néztem, ott nem világos, hogy ez most a vendéghálózatra is vonatkozik, vagy csak a sajátra. Ha az utóbbi, akkor nem lényeges nekem, mert a 4 eszköz (ebből 2 madzaggal kötődik) közül nincs lényeges sorrend. Vagy az egyik megy, vagy a másik, nem használjuk egyszerre őket. Ha nem jól értem, akkor viszont annak neki kell feküdnöm, mert nem egészen világos, hogy mi is a teendő(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
korren
aktív tag
válasz sugarforce #41763 üzenetére
Sajnos nem működött, de azért köszönöm!
-I like the misery. -I like this world!
-
cyber86
őstag
Valakinek még valami ötlet? [link] Vagy esetleg teamviewerrel valaki ránézne a gépre?
-
SP4C3
veterán
Üdv. Érdekes dologba botlottam:
A káosz szituáció:
Adott egy Router (továbbiakban R0), amire akaszkodik egy egy AP wifin client-ként, ahonnan kábelen megy tovább vagy 10métert ahol R1 sugároz (TP-link) és ebbe dugva van 2 pc és wifin akaszkodik rá 2 telefon. Továbbá LAN-ra kötve mégegy router (R2) ami kábelen megy még 20métert, teraszon wifi.
A probléma:
Ha egy retek okostelefon ráakaszkodik az R2-re, akkor totál lehal a hálózat így ni:
Az R0-ban korlátozva vannak a sebességek (minden fix IP-címet kapott aminek kell, tehát gépek és routerek) az R2-nek 2 megabit a max letöltése mégis szétqrja a hálózatot.
Valaki találkozott már ilyennel?
Helyre kellene ráznom, átnéztem nincs IP conflict, se dhcp, se semmi, egyszerűen ha forgalmat generálnak R2-n, akkor halál van. (arra is fény derült, hogy R1-re voltak akaszkodva, ugyanúgy korlátozott sebességgel, de ha gyenge volt a wifijel a host és a router között, akkor is hasonló szétb@szódás volt tapasztalható)
Egyelőre számomra rejtély mi folyik itt, de valami nagyon nincs rendben.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
bPatrik0521
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az ügyben hogy nem megy a vezeték nélküli képernyő kiterjesztés két gép között. Windows 10-es gépekről van szó, asztali gép képét szeretném a laptopra kiterjeszteni. Úgy tudom hogy vezetékesről wifis laptopra nem lehet kiterjeszteni. Próbáltam is, de nem ment. Most beszereztem egy wifi adaptert az asztali géphez de így se igazán működik. Annyit sikerült elérni hogy 1x kiírta hogy csatlakozott, a laptop képe szürke lett majd pár másodperc múlva megszakadt. De addig se működött igazán, csak szürke kép volt. Se előtte, se utána többet nem jelent meg az action center > connect menüpontban. Próbáltam úgy hogy a laptop a routerre volt csatlakozva, úgy hogy az adapterrel osztott hálózatra csatlakozott, úgy hogy semmire se, és sehogy se megy...
Minden youtube videóban 1 pillanat alatt csatlakozik mindenki, én már temérdek órát elpazaroltam erre. Mi hibádzik a dologban? Connect app és dxdiag szerint támogatja ezt a funkciót, illetve a miracast-ot mindkettő.
Asztali gép: i7 7740x, 8GB RAM, MSI x299 Raider, GTX970, TP Link TL-WN823N adapter, Win 10 Pro
Laptop: Microsoft Surface Pro 4, i5 8GB RAM, Win10 Pro -
janos666
nagyúr
Van egy viszonylag triviális dilemmám, ami rég kísért, mert nem látom át teljesen a dolgot. Ma más miatt át kellett néznem a tűzfalszabályokat és megint fennakadtam ezen a soron (*nat):
-A POSTROUTING -j MASQUERADE
A leírás, amit annak idején a nulláról indulva követtem (Gentoo WiKi - Home Router), az általam is érthető következességgel a WAN interfészre limitálja ezt a szabályt:iptables -t nat -A POSTROUTING -o ${WAN} -j MASQUERADE
... viszont később praktikus okokból fontossá vált, hogy a külső DNS címen át (ami dinamikus IP-re mutat) is el lehessen érni pár gépet a helyi hálózaton belülről is (hogy el lehessen menteni a DNS címet a hordozható eszközökön és bárhonnan működjön az elérés). Mikor feltűnt, hogy ez nem működik, hamar eljutottam oda kis olvasgatással, hogy miért, és ekkor egyszerűen kivettem ebből a szabályból az interfészt, majd úgy is veszett "örökre", miután működni kezdett a dolog és azóta is furdal picit, mikor meglátom, hogy van-e ennek valami számottevő hátránya (akár biztonság, akár teljesítmény szempontból). Abszolút nyugodtan hagyhatom így, vagy mit nézzek meg, mint "szélsőséges eset", ahol ez számíthat (csak nem biztos, hogy eddig épp kiszúrtam, ha gondot okoz)?És ha már írok, egy másik furcsaság, ami régóta így van (csak azért nem üldöztem sokat a bakit, mert pont elég az 5Gbps is). Idő közben már kicseréltem egyszer a NIC-eket a két gép közt (kíváncsiságból, hogy ez megfordul-e) és kábelcsere is volt (mikor hosszabb kellett), de mindig ebbe az irányba asszimetrikus a sebesség:
PS C:\Program Files (user)\iperf-3.1.3-win64> .\iperf3.exe -c 192.168.1.11
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.00-10.00 sec 5.22 GBytes 4.49 Gbits/sec sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 5.22 GBytes 4.48 Gbits/sec receiverPS C:\Program Files (user)\iperf-3.1.3-win64> .\iperf3.exe -c 192.168.1.11 -R
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr
[ 4] 0.00-10.00 sec 11.0 GBytes 9.42 Gbits/sec 0 sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 11.0 GBytes 9.42 Gbits/sec receiver(A "szerver" oldal Gentoo Linux, a "kliens" Windows 10)
Az egyetlen "babrálás" linux oldalon van a QoS miatt, minden más alapértelmezett konfiggal fut:
ethtool -K enp1s0 gro off
Erre állítólag szükség van akkor is, ha csak a WAN felé akarok fq_codel-t és HTB-t.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Sefter
veterán
Urak!
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy 2 portos powerline adapter (zyxel 5256), megoldható, hogy a két portot külön hálózaton kezeljem?
Router1 és router2 külön dhcp-t osztana.Psn ID: sefter_hun
-
Topikgazda
-
Sefter
veterán
válasz Gubek-Einste #41777 üzenetére
Köszi!
Semelyik powerline-os eszközzel, vagy csak ez nem tudja?Psn ID: sefter_hun
-
Topikgazda
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #41775 üzenetére
Hopsz, a második kérdést végül is megválaszoltam magamnak, a GRO tehet róla, de a fura az, hogy ha akkor tiltom csak le a GRO-t, ha már fut az iperf, akkor linux szerver oldalon mindkét CPU mag ~100%-on dolgozik (kis Pentium G4400) és ~8Gbps-t mérek, míg ha úgy indítom az iperf-et, hogy már tiltva van a GRO, akkor az egyik mag gyakorlatilag idle, és a felére esik a mért sebesség. Ez valami nem várt, vagy ismert jelenség? Van rá valami áthidaló megoldás?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
HellGreg
őstag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy adott egy külföldi gép (Szlovákia), szüleimé. Win10 van rajta. Én Budapesten vagyok, Win8-on dolgozom (adott esetben váltok win 10-re, ha kell). Az lenne a kérdés, be tudok-e állítani a két gépen olyan állandó kapcsolatot, hogy bármikor be tudjak lépni a szüleim gépére távoli asztal eléréssel (persze, ha be van kapcsolva), illetve amikor megyek haza, ezt beállítanám, később pedig már csak használni kellene. Van ilyenre lehetőség? Ha igen, tudnátok linkelni egy step by step leírást?
Köszönöm előre is! -
Borisz76
veterán
válasz HellGreg #41781 üzenetére
Esetleg a TeamViewer ?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
HellGreg
őstag
válasz MaCS_70 #41782 üzenetére
Mindkét internet UPC connect boxon keresztül működik, annyi hogy nálam van egy plusz router, ami a wifit szolgáltatja. Igazából ez egy munka miatt kellene, amit állíndó jelleggel én csinálnék a szüleim gépéről, mert az ő IP-címükről (vagy legalábbis egy szlovákiai IP-címről) kell kommunikálni a munkahellyel.
-
takjoe
tag
Sziasztok!
Vettem egy wifis HP nyomtatót,beüzemeltem, csatlakoztam az otthoni wifi hálózathoz,de a számítógépen (Win 8.1) megjelenik a hálózatoknál a nyomtató és a wifi router is.Alapból a routerhez csatlakozik,de ha a nyomtatóhoz csatlakozom,hogy nyomtatni tudjak, a internet( wifi) kapcsolatom megszakad.Tehát vagy az egyik vagy a másik, egyszerre nem tudok netezni és a nyomtatót használni..Ez így normális vagy valamit rosszul csinálok,ami nem elképzelhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz takjoe #41788 üzenetére
Mivel a nyomtató is AP-ként működik így emiatt van az, hogy a router-re csatlakozás megszakad.
Nézd át a használati utasítást, hogy hogyan kell a router-en keresztül használni a nyomtatót.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
senior tag
-
CirrMee
addikt
válasz Gubek-Einste #41789 üzenetére
Pl hálózati nyomtatót telepíteni, nem AP módban csatlakozni...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz takjoe #41792 üzenetére
AP módban adóként működik, más eszközökkel csatlakozhatsz hozzá - kb mint a routerre, csak a nyomtató nem fog neked netelérést biztosítani.
Hálózati nyomtató: vezérlőpultban Eszközök és nyomtatók / Nyomtató telepítése.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
nTaur
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném az alábbi problémámmal kapcsolatban:
A képen a jelenlegi LAN hálózatom látszik. Az eszközök Gigabitesek, a kábelek Cat5e, illetve Cat6. A bejövő netem 100 Mb-es, ezt a sebességet megközelítőleg minden végponton mérni tudom. Viszont adat másolásnál, vagy stream esetén a hálózat lassú. Másolásnál PC és a routerre dugott HDD között maximum 10-12 MB/s-et mérek. Mivel ezen a HDD-n futnak a torrentek és erre töltök le, innen streamelek (smb). Viszont magas bitrátájú fileok esetén (pl. jó minőségű UHD video) a lejátszás akadozik (TV-re telepített Kodi, vagy VLC programmal, mivel a médialejátszóm nem támogatja a 4K-t). Keresnék olyan programot, amit egy PC-n futtatva letesztelhetném a hálózatomat. Gyanakszom rá, hogy a router procija lehet a gyenge pont, (vagy csak döglődik benne valami), de, hogy megbizonyosodhassak a szűk keresztmetszet felöl, szeretném a tanácsotokat, javaslatotokat kérni, hogyan tudnám kiszűrni a problémát. Létezik olyan diagnosztikai program, ami hálózati eszközök között tud mérni?Előre is köszönök mindent!
Üdv,
nTaur[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Leírtad a gondodat és benne a probléma forrását is.
Igen a router nem arra való hogy a rá dugott hdd-ről torrentezz és nagy fájlokat ossz meg.Erre külön eszközt szokás használni : hálózati adattároló ...más néven NAS.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
woodworm
veterán
válasz sugarforce #41797 üzenetére
Évekkel ezelőtt a 1043v1-es is tudott olvasni ennyivel, a gond inkább az írás szokott lenni. Az olcsóbbak között az mt7621-es soc-vel szerelt routerek tudnak kiemelkedő sebességeket produkálni (100/30 MB/s)
-
nTaur
csendes tag
válasz Borisz76 #41796 üzenetére
Szia! Korábban használtam olcsóbb NAS-t (D-link 320lw), ami torrentezésre gyengébb volt, mint ez a router (főleg seed-ben). A jelenlegi összeállítás torrentben azt éppen tudja, ami nekem kell, viszont az "áteresztőképesség" stream esetén nem túl fényes. (Legalábbis erre gyanakszom.) Ha nem egy usb-s hdd lenne a routeren háttértárnak, hanem egy NAS-ban lévő hdd, arról az olvasási sebesség más lenne?
-
nTaur
csendes tag
válasz sugarforce #41797 üzenetére
Szia!
Akkor a gigabit csak marketing lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest