Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz tobias40 #41303 üzenetére
Ezt az Asust nem ismerem -- /G nélkül viszont csak sima Fast Ethernet. A /G-re nem találtam specifikációkat, de a névben a Giga nem a gigabites portra utal!!!
Nagyon hasonló 5 portos Asusom van -- ősidők óta teszi a dolgát.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
seger
addikt
Milyen hálózati beállítás lehet, ha a win10 a hálózatoknál nem listázza ki a hálózati gépeket. \\ipcímmel elérhető bármi, de listázni nem listáz. Mindegyik gép listázott, most nem...
-
törölt tag
válasz ArthurShelby #41289 üzenetére
Köszönöm.
-
törölt tag
Majd indítok egy külön topicot " akik nem értenek hozzá, de szeretnének" címmel.
De megkérlek oda ne írjál, Ott csak olyanok lesznek mint én, akik segítséget várnak, nem kiokosítást!!!
Én nagyon szívesen leírok neked "szájbarágósan" pár különleges ételreceptet!
Köszi ne válaszolj... -
SP4C3
veterán
válasz #46129152 #41308 üzenetére
Oppácska, ja hogy az "itt kezdődnek a bajok"-ot úgy értetted, hogy "innen nem tudok eligazodni".
Mélységes elnézésed kérem, azthittem, hogy te is olyan illető vagy, mint egy két fafej, akik a segítségem szokták kérni, konkrétan az volt az eset, hogy a fafej szgépe nem kapott IP-t a modem-től (DHCP), így 169-es címe volt... Erre beírtam kézzel egy szabad IP-t, erre mondja, hogy ez így nem jó! Kérdem miért nem, mert nem a dhcp osztotta ki...
Szóval félreértés történt. Sorry.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
seger
addikt
válasz sugarforce #41306 üzenetére
Ba van kapcdolva! De semmi
-
woodworm
veterán
válasz ArthurShelby #41286 üzenetére
Ha már a tv-vel játszatod le, akkor nem egyszerűbb egy kodi-t feltenni?
-
ArthurShelby
addikt
-
woodworm
veterán
válasz ArthurShelby #41312 üzenetére
"Az már csak újabb részletkérdés, először odáig el kell jutni."
Szerintem elbeszélünk egymás mellett! Miért kellene először eljutni odáig? A kodi le tud játszani samba megosztásról. Egyetlen hátulütője a mérete, ha kicsi a szabad tárterület, nem lehet telepíteni.
-
enterlaci
senior tag
Üdv!
adott Asus N12 D1 jelerősítő módban amire Win10es gép van kötve kábelen. Az Asus egy D-Link DWR-921 routerhez kapcsolódik wifin. Jel erősség rendben.
A probléma: az Asus időnként megakad vagy újraindul, nem tudom mit csinál mert pl a led-ek nem változnak meg, de windowsban a kapcsolat megszakad (óra melletti gép ikon piros x vagy sárga felkiáltó jel) majd megjavul 1 percen belül magától vagy újra kell indítanom az Asus eszközt. Bosszantó és dolgozni is rendkívül nehéz így a random szakadozásokkal.Itt van két system log az Asus-ból, hátha valaki érti e sorokat
(dátum idő ne zavarjon meg, ki szoktuk kapcsolni ezt az eszközt ha nem használjuk)
[link]Nem tudom hogy hardver hiba vagy valami más lehet-e a gond..
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
krealon
veterán
válasz enterlaci #41314 üzenetére
"adott Asus N12 D1 jelerősítő módban amire Win10es gép van kötve kábelen. Az Asus egy D-Link DWR-921 routerhez kapcsolódik wifin. Jel erősség rendben."
A log-bol latszik, hogy a wifi kapcsolat szakad meg.
A DWR-921-en fixre van allitva a Wifi csatorna?Lehet, hogy az N12 ismetelt accesspontjat (SSID) latva, menekul elole.
-
enterlaci
senior tag
válasz krealon #41315 üzenetére
fix csatornán van a D-Link, ezt már korábban beállítottam, most ellenőriztem.
Azonban ma (sem) tudtam mobillal (mobilokkal) felcsatlakozni az itthoni wifire (D-Link), a telefon annyit közölt Ip konfigurációs hiba, aztán routert újra indítva fel lehet csatlakozni.Most tetten értem talán a hibát egymás után, sikerült a D-Linkből is megkaparintani a log-ot és vele párhuzamosan az Asus-ból is lehet itt a baj?
[link][ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
krealon
veterán
válasz enterlaci #41317 üzenetére
A D-link logbol annyi latszik, hogy gyakran elvesziti a 3G kapcsolatot.
Az ASUS pedig a wifi kapcsolatot latja halottnak, de ez lehet abbol is ha a Wifi allapotat az internet elerhetosegevel teszteli, ami nyilvan elerhetetlennek latszik, ha a Dlink-en leallt a 3G.
Innentol nekem megall a tudomanyom, mert reszletesebb log kene a 3G szakadasrol es a Wifi mukodeserol, hogy kideruljon igazam volt-e.
-
enterlaci
senior tag
-
nmy1212
aktív tag
Sziasztok!
Lehet elég képtelen kérdés lesz ez, de hátha.
Sajnos a szobámig nem ér el a WIFI értékelhető minőségben, még repeaterrel sem.
Asztalim van bent kábelesen csatlakoztatva.
Van valami megoldás, hogy esetleg az asztaliról osszam meg esetleg WIFI adapterrel a kábeles kapcsolatot?
Köszi!
-
MODERÁTOR
-
nmy1212
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Annyi + információ hogy:
- Digi 500 van behúzva
- 1 TP link 1043 (kék) van a Modem és minden eszköz között.
- Nálam rosszul lehet behúzva a kábel mert csak 100/10 jön át. (ezt majd fixelem valahogy)Ezek tudatában is használható lehetne a "router mint AP" megoldás?
Köszönöm!
-
Csabesz666
aktív tag
Adott, a szolgáltatós kábelmodemes wifi ruter FAST3686. ezen a ruteren vannak, az ip-tv boxok illetve, a wifi. Az egyik lan portjára rá van csatlakoztatva, egy asus rt- AC66u ruter wan portja. az asus ruterre, vannak bekábelezve, a számítógépek stb.... Igy tehát 2 2 külömböző hálózat lesz. (192.168.0.- illetve 192.168.1.-). a problémám az, hogy a szolgáltatós rúternek, ami a földszinten van, neki csak a wifijét szeretném használni, de úgy, hogy lássa, a másik hálózatban lévő eszközöket is. Az asus ruteren vpn szerver is fut.
.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Csabesz666 #41324 üzenetére
Most dontes ele kerultel:
- 2 alhalozat kell es vpn a belsobbiken, vagy
- 1 alhalozat vpn nelkul. -
seger
addikt
válasz Intruder2k5 #41322 üzenetére
Akkor ne routerként kösse be hanem AP-nak!
-
krealon
veterán
válasz Csabesz666 #41327 üzenetére
Az elobb meg arrol volt szo, hogy az ASUS-on kell VPN.
Most meg a szolgaltatos router feluletet mutogatod.Engem sikerult teljesen megkeverned. Kiszaltam.
-
Csabesz666
aktív tag
válasz krealon #41329 üzenetére
Az asus ruteren fut openvpn szerver is, és ppt vpn szerver is. a szolgáltatós ruter kapcsolódna ppt kliensként az asushoz, így ha jólértem, mind a 2 alhálózat oda-vissza látná egymást. Az openvpn szerverre, meg azért van szükségem, hogy a telómmal mobilnetről elérjem, az Asus rutert. ez a része működik is a dolognak.
-
Sziasztok!
A problémám a következő lenne.
Van a lakásban egy régi noti, ami serverként megy Windows 10 el. meg médialejátszó is egyben persze.
Namost használok rajta egy programot, a hfs nevű http file servert.
A no-ip s free dns el vannak problémáim.
A programban is beállítottam a dns servert, a routerben is beállítottam. De valamiért egy két napig néha megy, utána nem érhető el. Ha az ip címet és portot ütöm be, akkor távolról elérem a gépet simán, de a dns es címet akkor nem, pedig a no-ip igaz nem mindíg, de néha jó ipt olvas be. Ezzel mit lehet kezdeni?
TP Link WR841n-es routerem van. Már nagyon kiakadtam, hogy nem megy.
Van még értelmes DYNDNS féle szolgáltatás ami ingyenes?Előre is köszi a segítséget!
Üdv.: Lajos
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
krealon
veterán
válasz Csabesz666 #41330 üzenetére
"Az asus ruteren fut openvpn szerver is, és ppt vpn szerver is. a szolgáltatós ruter kapcsolódna ppt kliensként az asushoz, így ha jólértem, mind a 2 alhálózat oda-vissza látná egymást."
Ja hogy erre kell a VPN.
Az otlet jo, csak nehany apro bokkeno van.
Az elso es legfontosabb, hogy a szolagltatoi routeren a wifi es LAN portok ossze vannak bridge-elve, igy ha azokat osszereszted (bridge) a VPN interface-szel, akkor egy gyonyoru kis hurkot alkottal, amitol az egesz mukodeskeptelen lesz.Velemenyem szerint, ezzel az eszkozparkkal nem megoldhato a problema, de drukkolok hogy talalj valami megoldast.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link routerem egy szolgáltató routere mögött, és a DynDNS menüben beállítottam egy szolgáltatót (noip.com). Minden remek, de amikor update-el, akkor azt mondja a szolgáltatónak, hogy a cím = egy belső IP cím.
Ami igaz, mert a router nyilván egy lan címet kapott a szolgáltató routerétől. De hát persze hogy nem ez lenne a beállítás célja!
Szerintetek mi a megoldás? Kicsit szomorú a dns-ben olyant látni, hogy hoszt = 192.168.0.2Sajnos a lanban nincs semmi, ami 24 órát menne, mindig más kliens van bekapcsolva, szóval jó lenne ha a TP-Link tudna update-elni.
Próbáltam guglizni a témában, de eddig semmi. És konkrétan ezzel a TP-Link+Szolgáltató kombóval sem volt semmi bajom eddig, évekig jó volt, és pont a noip.com-mal. Csak annyi történt, hogy most más hosztnevet regisztráltam és állítottam be a menüpontban...
-
liptak.t
tag
Sziasztok!
A következő a problémám.
Adott egy TP-Link Arvcher C7-es router. Ez van a UPC modem után kötve. Erre van kábellel kötve egy NAS, és Acces point-ként, egy wifi repeater (COMFAST CF-WR750ACV2.)
A problémám, hogy a wifi repeaterrel kreált hálózatból nem érem el a NAS-t.Tudtok segíteni?
Köszi előre is!
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
ArthurShelby
addikt
Üdv.
A belső hálón szeretnék egy guest-et ethernetet/wifit is, de nem sikerült létrehoznom, mert a tomato-s ap-k nem tudnak (a router meg nem tomato-s).
A korábban már ajánlott vlan switch-el (TL-SG108E) megoldódna a problémám?
Esetleg itt aprón meg tudom úszni olcsóbban? (csak a vlan a lényeg, és hogy gigabites legyen)Anno próbálkoztam tomato-s routerekkel, de nem jött össze, és a fő baj az volt, hogy nem nat-olnak.
Otthoni hálózat: [link]A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
liptak.t
tag
válasz Gubek-Einste #41336 üzenetére
Hello!
A routeren (TP-Link Arvher C7) a NAT engedélyezve vqn, a másikat nem találom.
A UPC modem valami Technicolor, de csak modemként van beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
válasz Gubek-Einste #41335 üzenetére
1. router: Telekom cisco gateway
2. router: TP-Link R480T soho routerDe ráadásul nem is nagyon frissíti.
Vasárnap hajnalban 2-kor bejelentkezett a NO-IP.com-hoz, aztán azóta nem.
Beléptem most a TP-Link felületén, megnyomtam kézzel a login gombot, akkor azonnal értesítette a NO-IP.com-ot, hogy 192.168.0.2.
Szóval nem is automatikus!Lehet, hogy másik szolgáltatóval kéne próbálkoznom?
Ilyen lehetőségek vannak a TP-Linkben:
- dyndns.org
- oray.net
- comexe.cn
- no-ip.comNem lenne rossz, ha ingyenes lenne...
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Tegnap óta egy bosszantó hiba áll fent nálam. A routerre vezetékkel kapcsolódó pc-n nagyon hektikusan megy a net, chrome és firefox alatt is. Ha elindítok egy sebességtesztet speedtest.net oldalon elég sok idő mire betölt, szervert talál, majd elindul a teszt, egy pillanatra belecsap kb 20Mbps tartományba, majd rohamosan visszaesik és nem is tud végigmenni a letöltési teszt, mert error-ral leáll. Digimérés gyorsan betölt, elindul a teszt, de ugyanúgy viselkedik mint az előző leírásban. A weboldalak viszonylag hibamentesen, gyorsan betöltődnek, kivéve a PH lapcsalád, itt több másodpercet kell várni. Tegnap egy topikba képet akartam feltölteni, de 100KB-os kép feltöltése nem ment, csak ha csökkentettem a méretét. Parancssoros ping teszt hibamentes, még PH esetében is 5ms-os válaszidővel és csomagvesztés nélkül. Érdekesség, hogy wifi-vel, telefonon nincs hiba, minden oldal gyorsan betöltődik, sebességtesztek is jó eredménnyel végigfutnak.
Mit csináljak?[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Topikgazda
A gond az, hogy NAT mögött van a DDNS-t frissítő eszköz, ha nincsen IPTV előfizetésed akkor kérheted, hogy a szolgáltatói eszköz menjen bridged módba így a saját router-ed publikus IP címet kapna.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
mckay
aktív tag
válasz Gubek-Einste #41344 üzenetére
Ez a felállás 2 évet üzemelt, és sosem a NAT-olt belső címét közvetítte ki.
Csak nem figyeltem oda, és kivételesen nem kattintottam oda a havi reklámra, hogy meghosszabbítoma az ingyenes noip.com regisztrációt, és törölték az előző webcímet.
Most újat indítottam, bepötyögtem a szokásos helyre, és galibák vannak.
Érthetetlen... -
dethroner
veterán
válasz Gubek-Einste #41345 üzenetére
Tp-link 1043 V3.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
nmy1212
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
TPlink 1043nd V2.1 a router.
1043n V5 lett a választott mint AP.
A leírás alapján sikerült is összekötni. Annyi a szépséghibája a dolognak, hogy 1-2 méterre az AP-től nagyon rapszódikus a kapcsolat.
Van hogy teljesen jó minden, hasítanak az oldal betöltések, van hogy pedig csak homokórázás van és semmi nem tölt be.Iphone 7 plus-al és Ipad-el (Speedtest) méregettem.
Van valami beállítás amire még figyelnem kellene?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...