Új hozzászólás Aktív témák

  • Silvestris

    tag

    Elnezest azoktol, akik mar lattak a kerdesemet, most vettem eszre, hogy a temanak van kulon topicja. Szoval az alabbi problemarol lenne szo:

    Adott egy Invitel optikai kabel (most kerulne bekotesre). Az kapcsolodik egy vegzodteto egysegre, ami egyreszt taplalja az IPTV set top boxot, valamint onnan jonne ki a net is. Egy kicsit pampogtam, hogy miert nincs beepitett wifi router, es odaig eljutottunk, hogy az Invitel vevallalta hogy ad egyet, de idokozben az itteni urak/holgyek kiokositottak, hogy a legjobb az, ha sajat routerem van.

    Most pillanatnyilag ott tartok (a tervezesben), hogy kijon a drot az inviteles vegzodteto egysegbol, s bemegy:

    a) kozvetlenul egy Time Capsule egysegbe, ami wifi routerkent es hattertarolokent is funkcional, es amire ra van (lesz) teve egy asztali gep (Mac Mini) egy Apple TV es egy nyomtato meg par mobil eszkoz

    b) egy altalam vasarolt egy egy hozzaerto altal bekonfiguralt wifi routerbe, onnan a Time Capsule-ba. A Mac eszkozok ossze vannak kotve a Time Capsule wifijen keresztul, a nyomtato meg a kulon routeren keresztul (vagy alternativakent a TC wifin keresztul) lenne kapcsolva.

    Tovabba lenne meg agy kulon asztali gep (nem Mac), ami vezeteken keresztul csatlakozna a netre valahol, annak nem kell a Time Capsule hattertarolokent, hanem teljesen fuggetlen gepkent menne, csak a netet hasznalna.

    Melyik megoldas tunik eletkepesnek: tudom, hogy sokan nem szeretik a TC-t, de en Apple-n en nevelkedtem, es ugy vagyok szocializalva, hogy szeretem, ha valami bekapcsolas utan megy: emiatt fontos a Time Capsule altal nyujtott integracio, meg ha nem is az az elsodleges router elem a rendszerben.

    Mas: keresek valakit aki a zuros otthoni halozatunkat rancba szedne. Van egy csomo csatlakozo meg kabel meg cso, de toldozott foldozott, es nincs ra tervrajz se. Ujra kell gondolni, es a meglevo vezetekeket illetve csoveket kihasznalva rendbehozni, beleertve az antenna csatlakozasokat is. Ha valaki ismer ilyesmivel foglalkozo megbizhato szakit, kerem jelentkezzen. Veresegyhaz a tett helyszine, es meg egyszer elnezest az ismetlesekert.

Új hozzászólás Aktív témák