Új hozzászólás Aktív témák

  • Feenyx

    aktív tag

    Sziasztok!

    Szép lassan haladgatok az autó javítgatásával. Már megvolt az olaj csere (Eneos 5W30 Hyper Premium Dexos 2), összes szűrő (levegő, pollen, olaj), első tárcsa + betét. A hűtőfolyadék vízszintjelzőt nem kellett cserélni, kicsit szét volt csúszva csak a csatlakozó.

    Viszont a Check Engine-em mindig visszajött. Előszőr szegényes üzemanyag keverékre panaszkodott. Gondolta a szerelőm, hogy cseréljünk egy üzemanyag szűrőt, de mint kiderült a tankba van beépítve (Z16XE1). Úgy hogy elvittem egy autódiagnosztikával foglalkozó műhelybe, ahol kiderült, hogy az egyik vákumcső ment tönkre. (Valószínűleg fals levegőt szívott ezért is írta a szegényes üzemanyagkeveréket először) Ki lett cserélve, mentünk egy nagyobb kört (~10km) rádugott diagnosztikával, nem dobott hibát, lefuttatta mégegyszer a teljes diagnosztikát és nem talált semmit. Viszont vezetés közben elöjőtt az eddigi probléma, hogy kisebb fordulatról kis gyorsításnál elkezd dadogni a motor, amit egy kövérebb gáz vagy elváltás megold. Javasolt egy gyertyacserét és egy üzemanyagszűrő cserét (itt megkérdeztem, hogy nem a tankban van? Mondta, hogy nem. Érdekes). Azóta mentem vele 300 km-t kb, de a Check Engine nem jött vissza, viszont ez a dadogás bemelegedés után jelentkezik még. Remélem megoldódik a gyertya csere után.

    Közben elvoltam futóművesnél is és cserélni kell az axiál csuklókat, és a hátsó - első hídszilentet, utána futóműbeállítás.

    Ezen kívűl még érik egy kuplungcsere is lassacskán.

    Viszont ami miatt még írok, az a rozsdapöttyök a szélvédő körül pár helyen. A szélvédő cserés volt, ezt vételnél tudtuk, gyári került bele. Előre leszögezem, nem volt törve, körbe lett mérve festékvastagság és szinte konstans értéket mutatott mindenhol. Valószínűleg a kavicsfelverődés miatt lett cserélve a szélvédő, és ezekből a kavicsokból kapott az A oszlop és a tető első éle is. Illetve csere során is megsérthették a fényezést. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezeket lehet javítani egy kis finom csiszolással és utána javítófestékkel történő lefestéssel?

    Képek

Új hozzászólás Aktív témák