Új hozzászólás Aktív témák

  • F_Gergely

    őstag

    válasz nrgia #45044 üzenetére

    Szia, és üdv a csapatban :)
    Hideg indításnál egyenletesen jár az autó? esetleg nem füstöl beindítás után 5-10 percig? Én izzítógyertyára gyanakodnék, de ilyen melegben elvileg nem kell (vagy olyan rövid ideig izzít hogy észre sem veszed) de ő jelzi hogy nem stimmel. Vagy pedig relé, de én gyertyára tippelnék. (dízelnél vásárlás után amúgy is szokták cserélni, kb olyan mint benzinesnél a vezérléscsere) 4 gyertya kb 20 ezer forint. De tudod ellenőrizni otthon is hogy jók e.
    Ha fütyül a turbó... Nos ez problémásabb, mert ha előtte nem vezettél ilyet nehéz különbséget tenni. De akkor úgy mondom, hogy ha felhúzott ablaknál mész a kocsival nem igazán hallhatod a turbót. Ha éles sípoló hangot hallasz akkor valószínűleg kifúj. Ezt is tudod ellenőrizni, motorháztető felnyit, megkérsz valakit hogy indítsa be az autót te meg figyelsz. Ha többszöri indításnál sem látsz semmit a motortérben, akkor járassátok meg kb 3-4 ezerig pörgessétek a motort és nézd a motorteret. Ha kifúj látnod kell. Nem kormos a motortér?
    Jellemzően egyébként a turbótól menő ág szokott ereszteni ami a kipufogóhoz csatlakozik. Ott van egy tömítés ami szétszokott menni kb ezer forint.
    Remélem tudtam segíteni, ha kérdésed van igyekszem válaszolni :)

Új hozzászólás Aktív témák