Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
belan
addikt
válasz janos666 #41400 üzenetére
Mert ők se tudták pontosan mitől lehet a hiba gondolom! Másik fele akinek 6 hónap alatt hetedik új panelt kapja mert ki talál mindig valami hibát lg szerelő mondta és nem ő a egyetlen ezért lesz szigorítás valamikor! Lényeg a lényeg van egy új kijelzőm holnapeg uj alaplap. Ha lg se tudták pontosan mi a baja én aztán honnan tudam volna! Krx21 pontosan igazad van de így legalább kaptam egy új panelt igaz csak 4 hónapos volt!
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
veterán
válasz Pro Koryak #41388 üzenetére
A tiéd nem is fog frissülni, meg az enyéim se. Ugyanis a GZ sorozatra jött frissítés.
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #41406 üzenetére
Várj még egy kicsit, szerintem a szar még csak most fog elindulni lefelé, húzza a gravitáció.
Lesz ez még jobb is a következő hónapokban.
77C9 1,4 milla. Jó tudom, LG nem játszik... de akkor is, a 77 az 77. -
dannyl
addikt
válasz #62608320 #41382 üzenetére
Nekem abszolút pozitív tapasztalatom van, igaz ez magánszemély. Lebeszéltem, kommunikatív volt, itt érdeklődtem a topicban, kaptam segítséget, elmentem, megvettem. Annyira normális fazon volt, tök jót elbeszélgettünk, megmutogatott mindent a tv-n stb. Még a kocsiba is segített berakni a tv-t. Az óta is alig várom, hogy nézzek valamit a tv-ben, mert olyan az LCD után, hogy beszarok (philips 804)
-
törölt tag
válasz dannyl #41408 üzenetére
Magánszemélyekkel eddig nekem is pozitív tapasztalataim voltak inkább, ez is normális volt teljesen, le is szállította volna nekem 100 km távolságra a tv-t (persze a benzint én fizettem volna), csak hát rohadtul bántott hogy utolsó nap mondta le, eléggé furcsa indokkal, amikor előző nap még írt, hogy elcsomagolta és hozza a tv-t.
Nekem is LED volt előtte, ez az OLED egy más világ.
Minden képkockát jó rajta nézni, már az sem érdekel ha tartalmilag nem jó egy film, mert a képminőség kárpótol... -
daneel_hu
addikt
válasz #62608320 #41409 üzenetére
"Nekem is LED volt előtte, ez az OLED egy más világ.
Minden képkockát jó rajta nézni, már az sem érdekel ha tartalmilag nem jó egy film, mert a képminőség kárpótol... "Azért az utolsó SW-t én kikapcsoltam a film közben.
Értékelhetetlen film létezik sajnos, akkor is ha maga a kép jó.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz daneel_hu #41410 üzenetére
Természetesen egyetértek veled, csak azt szerettem volna éreztetni, hogy mennyire kiváló az OLED képe. Bár én drámákat nézek inkább, nem ilyen látványfilmeket, de ezek is brutálisan festenek egy OLED tv-n.
Az Ozark sorozat harmadik évadját épp most fogom befejezni, és sokszor nagyokat nézek, hogy mennyire jól fest egy-egy jelenet. -
Syz
senior tag
válasz janos666 #41400 üzenetére
Van egy LG 240 hz-es monitorom, most adom el époen. Az is G-synces és ha DP kábellel összekötöm a PC-vel akkor ugyanerről az GTX kártyáról simán kapcsolom az NCP-ben a Set up Gsync opciót mert látszik.És természetesen ki is írja a monitorhoz, hogy Gsync kompatibilis meg megy is.
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
janos666
nagyúr
Az LG TV-k nem G-Sync modult használnak (amire az eredeti G-Sync, és az új G-Sync Ultimate kijelzők épülnek) és nem is VESA A-Sync szabványt implementálnak (amire a DisplayPort-os FreeSync és a DisplayPort-os G-Sync Compatible is épülnek), nem is az AMD féle egyéni HDMI 2.0 FreeSync-et, hanem az általános HDMI 2.1 VRR szabványt támogatják.
Az nVidia pedig hivatalosan kizárólag a Turing GPU-kra (GTX16xx és RTX2xxx) épülő kártyáin engedélyezte a G-Sync Compatible gyűjtőnév alatt a HDMI 2.1 VRR támogatást, régebbi kártyákra nem.
Az AMD-nél tudtommal egyelőre egyetlen kártya sem támogatja ezt a HDMI 2.1 VRR-t (semmilyen FreeSync-akármi néven).Szóval kicsit leegyszerűsítve: teljesen mindegy, hogy milyen monitoron milyen G-Sync/FreeSync támogatást nyújt a kártyád, LG TV mellé erővel megveteti veled a legújabb kártyáját az nVidia.
(Ha valakinek mégis működik az előző generációs Pascal kártyával az LG TV-n a G-Sync, az vagy valami új, nem dokumentált változás az új driver-ekben, vagy valamilyen trükközés/hack/bug/stb.)A másik, hogy az LG TV-n csak HDMI port van, DP nincs. Innen tovább lépve:
1.) aktív DP->HDMI adapterrel semmire sem mész, hacsak nem támogatja maga az adapter is a HDMI 2.1 VRR-t, és engedélyezi az nVidia driver is az ilyen átalakítókon keresztül a G-Sync-et (tudtommal ma egyik sem létező dolog, nincs ilyen adapter és ha lenne, valószínűleg akkor is korlátozná a használhatóságát az nVidia).
2.) Passzív DP->HDMI adapter használatakor gyakorlatilag HDMI módba kapcsol át a DP port (szabványos DisplayPort üzemmód, HDMI Alternatív mód), az adapter csak feszültséget konvertál és átvezeti a számlakat a megfelelő alakú foglalatra. Viszont a DP 1.4 port nem képes HDMI 2.1 Alt. üzemmódra, csak HDMI 2.0-ra (TMDS jel), így itt sem szabványos a HDMI 2.1 VRR, csak akkor működik, ha az nVidia driver engedélyezi a kiterjesztett funkcionalitást (mint most is a legújabb kártyáin a HDMI portra, vagy a HDMI portként üzemelő DP portra).Nem tudjuk pontosan mi is lenne a G-Sync kérdéssel, ha létezne ma működő DP 1.4 -> HDMI 2.1 aktív adatper, vagy esetleg DP 2.0-ás VGA kártya, amin a DP 2.0 port képest HDMI 2.1 Alt módban működni. Ezek a jövőben derülnek majd ki.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Joshi
titán
válasz janos666 #41415 üzenetére
Azt azért elmagyarázhatná valaki, hogy az A-Sync(FreeSync) amit azzal promóztak hogy ingyenes míg a G-sync fizetős, miért nem támogatja a HDMI VRR-t, míg a G-sync ha korlátozottan is de támogatja? Akkor hogy lehet az, hogy most az általános HDMI VRR-el pont nem az ingyenes A-Sync(FreeSync) hanem az Nvidia-féle G-sync működik? What?
-
janos666
nagyúr
Olvasd el újra a hsz első bekezdését. De tömören, másik irányból fogalmazva:
A FreeSync és G-Sync Compatible is támogatják a VESA A-Sync-et (többek közt).
A HDMI 2.1 VRR az nem VESA A-Sync, és nem is közvetlenül kompatibilisek.
A FreeSync még nem, de a G-Sync Compatible (Turing-al) már támogat HDMI 2.1 VRR-t.
Az LG nem támogatja a VESA A-Sync-et, de a HDMI 2.1 VRR-t igen.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
hunspikey
őstag
Feltettem a C9-re az új firmware-t, aztán rutinból nézegettem a kalibrációs videók közül egyet kettőt, nekem most Youtube-ról SDR esetén a black level kalibrációs videón ahhoz, hogy a 17-es érték is villogjon bizony bele kell húzni 1-et a brightness-be és RGB értékenként 4-et húztam bele a 10 pontosnál az alsó értékekbe (IRE20 és IRE10).
Nálatok mi a szitu?
Rohadtul nem azt mondom hogy ez a firmware csinálta, lehet csak érik még a panelem, de most ez van. Referencia fekete feletti sötét részletekhez ezt kellett tenni.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
belan
addikt
Alaplap csere is meg volt hiba ugyan úgy fent ál! Ha kikapcsolom el múlik 20 perc és vissza jön újra! Már mindent ki húztam csak tv van be dugva és úgy is jelentkezik a probléma! Még a lg szervizest is vissza hívtam hogy lássa saját szemével azt mondta tanacskozik a lg-vel mi legyen!
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
belan
addikt
-
blakey
titán
Van lehetőséged egy másik konnektorba csatlakoztatni? Egy mostanitól független ágon kéne kipróbálni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
belan
addikt
válasz blakey #41430 üzenetére
Van ki próbálom úgy is! Chros ki raktam képen mi a probléma egy idő után egy csík lesz a kép bal oldalán vagy felül is feketénél meg ilyen ha minden irányba nagyítóm a képet akkor el tűnik! Eredeti meg 16:9 képarányba csinálja csak! Ha ki kapcsolom vissza jön egy idő után amit le írtam!
[ Szerkesztve ]
-
renziNNN
tag
Ha valakit érdekel 65B9 eddigi legolcsóbb 530-as áron, illetve 65gz950 szintén most 580.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz renziNNN #41435 üzenetére
Alakul....Lehet , hogy az asszony meglep egy 65"-ös oleddel , jön a "húsvéti locsolkodás" ( csoki tojás helyett)
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
törölt tag
LG C9 + Himedia Q30-as médialejátszóm van, a mozgásokkal vannak gondok.
Néha mintha akadozna, szaggatott lenne...
A tv-n a TruMotion ki van kapcsolva, a médialejátszón a mozgásjavító be van kapcsolva.
Előtte egy projektor volt illetve egy Samsung LED tv ugyanezzel a médialejátszóval használva, és nem tapasztaltam ilyen gondot. -
törölt tag
válasz renziNNN #41439 üzenetére
Igazából mindenhol előjön ez a probléma.
Az Ozark sorozatot néztem eddig, ott is láttam ezt, most a Ford v Ferrari-t néztem 4k remux-ban, ott is előjött...A médialejátszón egyébként csak annyit lehet állítani, hogy "On" vagy "Off"...
Itt a fórumon a Himedia topicba pedig azt írták, hogy segített nekik...Akkor LG C9-nél mit ajánlatok beállítani? Mennyi legyen a De-Judder és a De-Blur értéke?
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
Igen mióta ilyen neked? Nálam látod kijelző új, alaplap új, és hiba mindig jelentkezik! Ha a beállítások alacsonyak akkor csak közelről lehet észre venni vagy hogy kávája kicsit vastagabb mert ha fényerő alacsony vagy oled fény akkor nem látszik annyira csak akkor ha fehér a csík de az meg nem mindig olyan! Nekem bal oldalt van de még felül is, alul ritkán van a csík! Gtaati köszi! Már bánom el adtam b7
[ Szerkesztve ]
-
renziNNN
tag
-
hunspikey
őstag
Joshi mester nem figyelsz eléggé
A panel fényereje ugyan olyan marad, MERT és itt jön a lényeg: a vezérlés időről időre utána megy a fizikai állapotváltozásnak és szerintem újratanulja / állít rajta. Ezért nem csökken a látható maximális fénysűrűség, miközben gyakorlatilag fárad a fizikai részeg a dolognak.
Ez olyan mint ha lenne egy jó turbós kocsid, mely nem fixre lenne programozva, hogy mondjuk a maximális töltőnyomás légköri + 1.5 bár és a hozzá tartozó adag meg amennyi kell lambda alapján , hanem minden 10.000 kilóméter után az első padlógázas kigyorsításnál mérne egy gyorsulást, a fedélzeti gyorsulásérzékelőkkel majd ebből visszaszámolná, hogy mennyivel kell növelni a turbónyomást és az adagot hogy maradjon a gyárilag meghírdetett lóerő. És ez mondjuk menne 2 bárig töltőnyomásig, ami pedig elég lenne vagy 10 évre. (Ez egyébként műszakilag egy teljesen járható út lenne)
Na kb így megy a TV is. Panel a valóságban fárad, sötétedik, elektronika meg adja neki az ampert.
-
hunspikey
őstag
válasz #62608320 #41443 üzenetére
Ez attól függ mióta vagy OLED-es. Elsőre én 4/4-en használtam, aztán 2/2, végül kikapcsoltam és teljesen imádni való. Ez egy S&H kijelző szóval szokni kell a 24p-t rajta. Haladj szerintem te is progresszíven.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest