Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz lala666 #41155 üzenetére
Nézd 6 méterről és 0 oledfénnyel , tuti biztos , hogy semmilyen hibát nem fogsz látni .( foci EB úgyis csak jövőre lesz , zöld füvön sem lesz color tinting problémád )Félre a tréfát: szerintem csak nézd a jobbnál jobb filmeket a tv-hez méltó forrásokból és élvezd az oled technikából adódó képminőséget. A 2 év garancia letelte előtt vizslasd át majd a kijelzőt , hogy akkor érvényesíthesd esetlegesen felmerülő jogos aranciális igényeidet.(bízzunk benne az LG , még akkor is ilyen "lazán" kezeli majd ezeket úgy mint ahogy most ./ itt a topicban leírt tapasztalatokból kiindulva /
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
athomi
veterán
Bejelentettem egy szervizigényt az LG oldalán, majd a folyamat ellenőrzésekor azt jelzi a szerviz-információknál, hogy befejezett állapotban van. Ez így oké?
-
jacis
nagyúr
válasz dgyuri0123 #41154 üzenetére
Nem akarok utángyártott verziót venni.
Írtam az LG Magyarországnak és azt írték hogy az AN-MR700 is kezeli a TV-met. Azt meg most elég jó áron adják az e-bay-en így sz'tem veszek azt.
Azért köszi az infót.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
törölt tag
OLED tv üzembe helyezésével (bekapcsolásával) kicsomagolás után mennyi időt kell várni?
Szükséges, hogy átvegye a szobahőmérsékletet?
Úgy hallottam, hogy a páralecsapódás gondot okozhat az elektronikánál.Köszönöm.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz #62608320 #41159 üzenetére
Ebben a kinti " télies" időjárásban érdemes várni valóban , de ez minden tv-re igaz , ha szállítás után hirtelen bekerül a jó meleg szobába .
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
dannyl
addikt
Megvettem a korábban tárgyalt philips 804-et. A színteszteket (köszi Joshi!!!) megcsináltam, őszintén megmondom, nekem minden szín full homogén, még a szürkék is. Lehet, hogy vájtszeműek (van ilyen szó? Tuti nincs ) lefikáznák rögtön, de amiket Joshi (köszi megint!) küldött példákat, azoknak nyoma nem volt.
Most igazából beállításhoz kérnék segítséget, illetve 1-2 OLED jótanácsot (tudom a beégés dolgait, meg, hogy nem szabad áramtalanítani.). Az összefoglalót olvastam, azon kívül
-
hunspikey
őstag
válasz dannyl #41163 üzenetére
Azon kívül hogy a mozgás interpilációt minimumra veszed sok dolgod nincs.
Tedd a fehéregyensúlyt melegre az sdr fényerőt közepesre, aztán hagy szóljon.
Ha lenne egyéni tint vagy más szín hiba, vagy nem lenne elég sötét részlet (black crush), vagy pont ellenkezőleg, a near black túl világos lenne akkor szólj és arra specifikusan adunk tanácsot.
De én saját tapasztalatból mondom hogy az első 150-200 órán csak ess át és utána nézegesd ezeket.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
-
Joshi
titán
válasz dannyl #41163 üzenetére
Grat a tévéhez. Használt tévéket mindenképpen érdemes megnézni vertical bandingre és color tintingre és nem utolsó sorban beégésre, azért is küldtem el azokat a képeket. Viszont ezek a hibák(beégésen kívül) jellemzően a nagyobb képátlós méreteket sújtják (65"+).
Hunspikey ajánlását még annyiban egészíteném ki, hogy szinte minden képjavítót kikapcsolnék. Philips menüjét nem nagyon ismerem, de van már itt Philips OLED tulaj, majd ők konkrétan segítenek.[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
Gidavideó csak a Pana 55FZ800-on:
[link]Képjavítók alap = Minimum beállításon.
-
Strezi
őstag
válasz Pro Koryak #41167 üzenetére
LG OLED-en hibátlan a videód Felvegyem ?
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
veterán
Csak emlékeztetőül. Ez az én videóm:
Ugyancsak 55FZ800.
link65FZ950-ről nem csinálok videót, mert gyakorlatilag ugyanaz a tv, csak nagyobb és soundbarral, jobb távirányítókkal.
-
veterán
Nálad miért olyan darabos a háttér?
Jó persze nálam maxon van a mozgáskorrekció, de ez ilyen nálad tényleg, vagy a telefonod vette így fel? Vagy te így szereted? -
Gigi01
őstag
Gidavideó szóra nekem nem ez a videó ugrott be.
Így monitoron nézve folyik a kép. -
Joshi
titán
Sonyn is be lehet állítani hogy ilyen legyen, de ott be lehet úgy is hogy iszonyatos artifactok lesznek. Ez így nem sokat mond el az interpolációról. Ahhoz tudni kellene hogy melyik gyártó mit, hogyan és milyen mértékben használja az adott algoritmust.
Azt viszont kijelenthetjük, hogy ha egy mód van rá, akkor csak módjával az interpolációval. Az is egyértelművé vált, hogy szinte minden gyártónak van már valamilyen szintű kompromisszumos megoldása. De szerintem ezt már kitárgyaltuk.[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
Kérdés az LG , Panasonic és Philips oled tévé tulajdonosok felé van e hasonló nagyítási funkció a tévéken ( a fotón is egy LG tévé van csak hát egy 2013-as LCD) Azért szeretném tudni , hogy ha a lányom erős "dekorációval "(logóval) ellátott tévé csatornáit ( a Netflixen kívül) nézni szeretné majd az oled tévén, van e lehetőség nagyítással eltüntetni úgy mint a fotón látható tévén.( 65"-ös tévén lesz hely bőven , még ezen a 42"-es tévén is bőven jó )Azt szeretném , hogy ő is lehetőleg a szem egészségére jobban vigyázó kijelzőt bámuljon , ha már tévézik.( az oledek kevesebb kékfény kibocsájtását már más is megjegyezte itt a topicban )Előre is köszi a hozzászólásokat .
-
janos666
nagyúr
válasz rothfb #41171 üzenetére
Ez egy 30fps videó, szóval nem sokat látsz abból, ha 120fps-re interpolálod, vagy legalább is nem a folytonosságát, hanem legfeljebb az anomáliáit (hibáit).
(#41176) Jorgi Kormi - LG C9
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz janos666 #41177 üzenetére
Akkor egyenlőre a C9 áll nyerésre , de még várom a további hozzászólásokat is .Ui.: Köszi janos666. !
-
alaves
addikt
válasz Jorgi Kormi #41176 üzenetére
Philips OLED-en: Képformátum --> Nagyítás (centrálisan nagyít a képarány megmarad, sok fokozatban még a hírsáv és a beljebb lévő logók is eltüntethetők). Eltolás opció is van, valamint Terjedelem (léptethető képarány változtatás).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz alaves #41179 üzenetére
Köszi az infót! ( Akkor a Philips is oké , ezt a márkát is figyelemmel kísérem , ha lesz egy jó vételi lehetőség ,számításba is veszem )
-
veterán
válasz Pro Koryak #41173 üzenetére
Hát figyelj, egy Samu A50-el vettem fel. Úgyhogy nincs kizárva, hogy a felvétel nem tökéletes. Nem a kamera miatt vettem meg ezt a telefont.
Amúgy szerintem élőben rendben vannak a színek. -
veterán
Hát én erősen figyeltem élőben azt amit mondasz, de nem látom, pont az az, hogy anno ami miatt feltettem ezt a videót, hogy eltűnik a gida hátsó lába, farka, bármilye (mint Fisha fórumtársnál, akitől kiindult az egész), azt én nem tapasztalom élőben, de a videóban sem, pedig hárklis vagyok az ilyesmire. Persze nem tökéletes a Pana sem, láttam már képhibát mozgásnál.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz julius75 #41182 üzenetére
Az enyém így néz ki.
Kb 200 óra van benne.
A világos kép a teli fehér, jól látszik a tint probléma, míg a sötét kép az 5%-os szürke - hát itt hozza a szokásos gondokat, ami ha hiszitek ha nem egyáltalán nem látszik valós tartalmon még keresve se.
-
daneel_hu
addikt
"A kis gida első két lába, ugyanúgy eltűnik néha mint az én E9-emen... "
Egyértelmű, de ennél sokkal jobbat nem fogsz látni szerintem.
Ez egy 25(?) képkockás felvétel, a gida és a farkas is teker mint a gép, nagyrészt elmosódott lábakat vett fel a kamera eredetileg is. Ebből mégis hogyan kellene bárminek is tökéletes interpolációt csinálnia mondjuk 50 fps-re?
Egyik állat sem villog a képernyőn és ez a lényeg + nem tesz hozzá a rutin oda nem való plecsniket. (B9-esen ez a helyzet sajnos)Szerintem az LG 2018-as évre valakitől interpolációs technológiát vásárolt (mert sokkal jobb mint az előző évi modelleké), és C-szériától felfelé szereli a masinákba. B8 és B9 ebből kimaradt, bár igazából a B9 ami érthetetlen.
-
Pro Koryak
addikt
Amiatt is láthatod úgy, főleg a feltöltött videón = elég tré minőség, mert sok helyen szinte egybefolyik a háttér színe és a lába színe + nagyon gyorsan mozog előre-hátra a lába = néha csak egy elmosódott folt lesz belőle.
(#41176) Jorgi Kormi:
nyugi, ilyen nagyítás mindegyiken van, Panán is.[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz daneel_hu #41188 üzenetére
Egyetértek. Nem is értem, hogy egy ilyen videót miért nem 60fps-el rögzítettek?
Amúgy van még egy jelenet, ami jó interpolációs hiba keresésre, mikor a sas repül, kívülről mutatja a kamera a széttárt szárnyait. A szárnyai vége érdekes az interpoláció miatt...
Régi B7-em nagyon nem volt jó ebben, idegsített is... -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Pro Koryak #41190 üzenetére
Köszi ! ( "Nem vagyok ideges ,fő a nyugalom , száz évig élek én , ha így folytatom.".....)
-
hunspikey
őstag
válasz rothfb #41192 üzenetére
Én személy szerint annak vagyok a híve, hogy minél több info elérhető egy adott dologról, egy adott személy annál alaposabb tájékoztatást tud magának szerezni.
Azzal hogy dokumentáljuk és megbeszéljük ezeket a dolgokat egy új tulajnak megnyugvást tudunk adott esetben adni, hogy nincs egyedül, a jelenség ismert, általános, mindenkinél jelen van - nem kell beszarni, pánikolni stb.
Ezek azért nem olcsó eszközök. Ha egy vájtszemű ember kiszúrja pl akkor innen fogva már tudni fogja hogy nem kell igazán aggódni, mert valós tartalmon nem látszik, illetve hogy kár csere-berélni, nem lesz jobb.
Nagyjánól ezért érdemes beszélni róla - neked triviális, egy új embernek nem.
-
-
veterán
válasz hunspikey #41194 üzenetére
Igazad van, de az éremnek van egy másik oldala is. Itt a fórumon is elharapódzott egy időben ezeknek az anomáliáknak a túlzott vizslatása. Nem egy embert ezzel elriasztva az oled vásárlásától.
Egy átlag embernek, oled vásárlás után eszébe sem jutna 5%-os szürkét, vagy fehéret nézni Youtube-ról. Ez csak azért terjedt el, mert itt a fórumon pl egyesek mást sem csináltak, mint ezzel foglalkoztak. Miközben meg normál tartalomnál egyáltalán nem látszott semmi.
Ahogy korábban is írtam, ha normál tartalomnál is látszik valami, az más kérdés. De még ebben az esetben is elképzelhető, hogy egyszerű beállítással orvosolni lehet a helyzetet és nem kell amúgy szokatlan, a hétköznapokban abszurd képeket, videókat nézegetni a Youtube-on. Meg ugye nem vagyunk egyformák, az egyik embernek zöld a zöld, a másik embernek meg sárgás ugyanaz a zöld. -
hunspikey
őstag
-
Strezi
őstag
válasz rothfb #41196 üzenetére
+1
Az meg a következő fokozat, amikor a kibic érdeklődő ezekből (az általa vélt, képeken látható) hibákból itt továbképezve magát, már másoknak osztja az észtHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Jorgi Kormi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Napelem
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- BestBuy topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok